- 03 Φεβ 2016, 18:59
@Anonymous Founder

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, τώρα είναι ευκολότερο._
Asimov έγραψε:1) Ο υπολογισμός σου είναι άδικος γιατί κάθεσαι και μετράς μέρες και όχι πρόσωπα ή αιτίες γιατί βολεύει το συμπέρασμα.
Νομίζω εξήγησα για ποιό λόγο μετράω μέρες. Δεν σε έπεισα, και γω δεν έχω πειστεί ότι το σωστό μέτρημα είναι χωρίς διάρκεια, δεν πειράζει, διαφωνούμε, κανένα πρόβλημα.
Και επίσης ήθελα να καταδείξω το άδικο του κανονισμού στο σημείο αυτό, το οποίο θεωρώ, ότι είναι προφανές με την άρση των 2 ban -αν μη τι άλλο του ενός κατά γενική ομολογία άδικου. Αν δεν είχα θέσει το θέμα θα είχε γίνει τίποτα ?
Αιτίες προσπάθησα να μετρήσω, όταν εξαίρεσα κάποιους χρήστες επειδή πχ. βρίζονταν στα ποδοσφαιρικά, χωρίς να με ενδιαφέρει το πολιτικό κομμάτι και να τους βάλω όλους ντε και καλά σε (πολιτικές) κατηγορίες. Οπως και να έχει, τις πραγματικές αιτίες τις ξέρουν μόνο οι mods, εμείς πολλές φορές βλέπουμε ένα edit mod και μετά από καιρό ένα ban λόγω συσσωρευμένων warn, άρα το να μου ζητάς να μετράω αιτίες, για να μην είμαι τάχα άδικος, και ενώ έχω ήδη προσπαθήσει να το κάνω, μάλλον αδικεί εμένα.
Asimov έγραψε:2) Για τον εν λόγω είναι η προσωπική μου άποψη, μπορείς να ή να μην τη δεχτείς.
Κοίτα, εύκολα μπορώ να δεχτώ γεγονότα επί των οποίων έχω προσωπική άποψη, αν δηλ. "ήταν προκλητικός, αναιδής" κτλ. κτλ. αλλά τα "το έκανε επίτηδες, κακόβουλα, υστερόβουλα" δηλ. τη διερεύνηση των προθέσεων και του ψυχισμού καθενός, δεν είμαι σε θέση να την κάνω.
Και γω έχω αντίστοιχα παραδείγματα "ανέγγιχτων" χρηστών, ενός που 99% των δημοσιεύσεών του είναι flame baits και ειρωνείες και ενός άλλου, που δεν μπορεί να διαφωνήσει ανθρώπινα χωρίς ad hominem και αγενείς προσβολές. Ομως δεν κάθομαι να συμπεράνω αν είναι κομπλεξικοί ή το κάνουν επίτηδες ή ξερωγωτι, και δεν με ενδιαφέρει κιόλας.
Σίγουρα πάντως διαφωνώ με το:
Asimov έγραψε:Το μπαν σε αυτόν και σε άλλους τέτοιους έπρεπε (για το καλό του φόρουμ, της παρέας, της συζήτησης, που ως εκ θαύματος μια χαρά ηρεμεί όταν απουσιάζουν συγκεκριμένοι) να είναι αυτόματο και οριστικό. Καλά, αυτός δεν έπρεπε καν να γίνει δεκτός, ήταν εξωφρενικό, μιλάμε για θράσος, έτριβα τα μάτια μου τότε.
Για πολλούς και διάφορους λόγους, που αναφέρω επιγραμματικά:
ο Διότι η ελευθερία του λόγου σε ένα φόρουμ είναι #1 προτεραιότητα, πάνω από την "ηρεμία" και το "καλό του φόρουμ" (για το λόγο αυτό διαφωνώ "επί της αρχής" με το ban του sv2 στις αρχές αν και ήταν απόλυτα κατανοητό σαν τακτική κίνηση εκείνη την εποχή)
ο Διότι η "΄ήρεμη συζήτηση" δεν σημαίνει απαραίτητα "καλή συζήτηση" (ούτε το ανάποδο φυσικά)
ο Διότι it takes two to tango και έχω παρατηρήσει ότι κάποιοι αντιδρούν ως ταύροι εν υαλοπωλείω άμα τη εμφανίσει του χρήστη που λες (αν κατάλαβα καλά ποιόν εννοείς) χωρίς επί της ουσίας να προκληθούν (τους ανάβουν τα λαμπάκια που λέμε)
Asimov έγραψε:Πάντως, βάσει της όποιας προσωπικής μου άποψης θα μείνω ή θα φύγω, όπως έκαναν δηλαδή και οι προηγούμενοι που δικαιολόγησες.
Αυτό ισχύει για όλους, δε νομίζω να έχει υπογράψει κανείς συμβόλαιο

Ομως: δεν δικαιολόγησα κανέναν, δεν πρόκειται να πω "καλά έκαναν και έφυγαν". Διαφωνώ δηλαδή με αυτό που έκαναν, παρότι καταλαβαίνω γιατί το έκαναν.