Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By vice246
#214645 Το οτι γινεται αυτη η κουβεντα δεν ειναι καθολου τυχαιο…. υπηρχε μια κόπωση που κατέληξε σε αρκετες αποχωρήσεις… δεν σημαινει οτι αποχώρησαν οι ξεχωριστοι και μείναμε τα ζαβά… εχει ομως, σ ενα βαθμο, χαθει η δυναμικη που οφειλεται στις πολλες συμμετοχες μελων σε ενα φορουμ…
Εντελως καλοπροαίρετα θελω να σημειωσω στα αρνητικα την υπερευαισθησια καποιων να θίγονται με το παραμικρο, ξεκινωντας ατερμονες βεντετες χωρις αποτελεσμα… το μονο που καταφέρνουν ειναι να κουραζουν τους υπολοιπους…
Δεν ενοιωσα πότε οτι προσβαλομαι (παρ οτι καποιοι, λογω χαρακτηρα, το επιχείρησαν..) και εαν καποια φορα ισως να προσβαλα καποιον, δεν το εκανα συνειδητα….
"φωνες" καποιων που εξεφραζαν πληρη απαξίωση προς τους υπολοιπους, τις αντιμετώπιζα ως "ιδιαιτερότητα" και οχι ως προσωπικη βολη…

Δεν εχω να προτεινω λυσεις προς την διαχειρηση…ουτε βεβαια και παράπονα…
Εχω να συστησω προς ολους μια πιο "χαλαρή" και ανεκτικη αντιμετωπιση…
Προκειται για ενα φορουμ που δημιουργήθηκε χωρις το παραμικρο οικονομικο ή αλλο συμφερον παρα μονο την εθελοντική προσφορα των δημιουργών και την καλοπροαίρετη συμμετοχη ολων μας…
οπως εγραψε κι ο @spartan προσφατα, αποδειχθηκε εξαιρετικα χρησιμο… και για ενα παραπανω λογο… μεσα απ το φορουμ γνωρισα μια παρεα που εκτιμώ απεριοριστα…

Δεν σημαινει οτι δεν θα υπαρχουν διαφωνιες, απεναντίας αυτες τρεφουν τον διάλογο… οταν ομως ο "διάλογος" βασιζεται σε προσωπικές επιθέσεις και επαναλαμβανόμενες προκλήσεις για να εξυπηρετήσουν ψυχολογικές αναγκες…. τοτε πάσο…

Παρακληση προς ολους οσοι αποχώρησαν και εξακολουθουν να επισκέπτονται ανωνυμα το φορουμ, να επιστρέψουν… μπορει να ειχαν ενα λογο να φυγουν… .αλλά εχουν περισσοτέρους να γυρισουν…
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#214648 Κατόπιν λαϊκής απαίτησης, το ban του EDDIE_147 παύει να ισχύει και ελπίζουμε να μας προτιμήσει με την παρουσία του και αυτή τη φορά να μείνει μακριά από τις κακοτοπιές. [Admin]
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#214654 Αν και δεν διαφωνώ κατ' αρχήν, υπάρχει το 4.1 του Συντάγματος: "Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου", οπότε η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει πρόβλημα στο μέλλον καθώς όλο και περισσότεροι θα ζητούν να εξεταστεί η περίπτωσή τους με παρόμοιο τρόπο. Κατά την άποψή μου υπάρχουν δύο λύσεις στο συγκεκριμένο θέμα: (α) διατηρείς όπως είναι τον κανονισμό και τον τηρείς,ή (β) αλλάζεις ελαφρώς τον κανονισμό και λες π.χ. ότι στο 2ο warn έχεις 2 ημέρες ban, στο 3ο έχεις 3 ημέρες κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσει ο μήνας. Έτσι, με μια μικρή τροποποίηση του κανονισμού, που, προφανώς, είναι αδύνατον να έχει αναδρομική ισχύ, εξασφαλίζεις την ηρεμία στο μέλλον, ενώ και οι ποινές θα είναι αισθητά μικρότερες.

Να τονίσω μερικά ακόμη σημεία:

1. Κατά το παρελθόν, όταν με είχαν διαγράψει από το bloka (η γνωστή υπόθεση με την έρευνα και αποκάλυψη) εν αγνοία του ιδιοκτήτη, είχε γίνει και για εμένα ολόκληρο κίνημα με αιτήσεις να με επαναφέρουν (είχαν και δίκιο βέβαια, αφού όλα έγιναν από διαχειριστή που δεν ήξερε ότι είχα συνεννοηθεί με τον ιδιοκτήτη), οπότε καταλαβαίνω την όλη κατάσταση γι' αυτό και πρότεινα μια διέξοδο. Η πρόταση αυτή θα ήταν χρήσιμη και λειτουργική και στο παρελθόν με την περίπτωση του kacey με τον οποίο διαφωνώ σε πολλά, αλλά καταλαβαίνω πως πολλές φορές έχει προκληθεί από χρήστες που γνωρίζουν ότι αντιδρά απότομα και περισσότερο επιθετικά από αυτό που οι συνθήκες απαιτούν (αν ήμασταν στους 4Τροχούς θα έγραφα ότι και με απάντηση "Όποτε μπορώ" σε επίθεση: "Γαμ...αι" την πληρώνεις εσύ που απάντησες).

2. Καταλαβαίνω την "οργή λαού", αφού την βίωσα στο πετσί μου και στους 4Τροχούς και με τις επιθέσεις και με την διαγραφή (το "μάζεμα υπογραφών"), αλλά και με την εκ νέου και εν κρυπτώ διαγραφή μου μετά την επαναφορά (το έχω θίξει στο σχετικό θέμα). Επίσης, σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι με την σημερινή κατάσταση που επικρατεί δεν μας περισσεύει κανείς. Χρειαζόμαστε όλες τις γνώμες, όλες τις απόψεις, όλα τα στοιχεία και όλα τα επιχειρήματα. Εννοείται ότι θα υπάρχουν ποινές, αλλά είμαι κάθετα αντίθετος με τις ποινές που οδηγούν σε αποχώρηση χρηστών από τα διάφορα fora, αλλά και σε όλες τις άλλες αποχωρήσεις (π.χ. αποχή από εκλογές κτλ). Χρειάζεται, όμως, λίγο μεγαλύτερη προστασία και πλουραλισμός, ώστε όλες οι απόψεις να ακούγονται το ίδιο δυνατά.

3. Δεν επεμβαίνω στην διαχείριση και τη δουλειά της, απλά κάνω πρόταση μικρής τροποποίησης, ώστε να μην υπάρχουν στο μέλλον διαμαρτυρίες. Άλλωστε, όπως είναι φανερό, γράφω πλέον εξαιρετικά λιγότερο και σπανιότερα, απλά για να αποφύγω επιθέσεις, κόντρες κτλ (αν και έχει πέσει σύρμα να μην μου την πέφτουν πλέον). Ίσα ίσα δηλαδή για να μην μπω κι εγώ στο "ΧΑΘΗΚΑΝ" de facto.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#214657 Τουλάχιστον και ένα μέρος που το λαϊκό κίνημα και οι αγώνες δικαιώνονται :metalo: :inlove:

Μην τσ σκιάζισι
ΠΙΛΕΚΑΤΣ
:yahoo:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#214665 Εικόνα :eat: :eat: :eat:

Εντιε θυμησου ποιος σου δωσε να πιεις ρεντ μπουλ πανω στο σταυρο του μαρτυριου. :rtfm:

Ο αλλος ουτε 2 κιλα δεν μπορει να συρει, θα μας ξεφτιλισει στην κοπελα. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
nass έγραψε: Στο ό,τι θεωρείς ότι για κάποιους χρήστες είναι πρόβλημα συμπεριφοράς από το παλιό Forum. Νόμιζα ότι στο παρόν Forum "το κοντέρ μηδένισε" για το λόγο αυτό ορθώς ακυρώθηκαν όλα τα ισόβια ban που είχαν γίνει παλιά, οπότε η επίκληση της "παλιάς ζωής" είναι άκυρη

Το κοντέρ μηδένισε, οι συμπεριφορές μείναν οι ίδιες. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#214679 Semi-off topic μιας και το είδα τώρα που διάβασα και 2-3 σελίδες πίσω.

Στην θητεία μου είχα στην μονάδα Δκτη που ήταν ΠΑΣΟΚ και Υπδκτη που ήταν ΝΔ. Ο ένας με έλεγε δεξιό του κερατά και ο άλλος αναρχικό. Τελικά, ένας φίλος (ο μόνος μεγαλύτερος από εμένα στην μονάδα) που τώρα είναι παπάς και είναι εξαιρετικά τίμιος και σωστός τύπος, κόσμημα για την εκκλησία (γι' αυτό και το αναφέρω), με ρώτησε τι είμαι τελικά. Του απάντησα: αναρχοφασίστας και βασιλοκουμούνας ταυτόχρονα (εντάξει, βγάλε το βασιλο, εκτός κι αν έρθει ο Μ. Αλέξανδρος). Βασικά δεν περίμενα να με βάλουν στους αριστερούς. Βασικά, ούτε και στους δεξιούς το περιμένω. Προτιμώ το "Είμαι Έλλην, είμαι Έλλην" του Καραθεοδωρί.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#214681 Μπήκες στους αριστερούς γιατί ως... δημόσιος υπάλληλος έχεις έρθει σε κόντρα με τους... "άλλους".
Ξαναλέω, πως δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό αριστεροδέξιοι, αλλά κάπως έπρεπε να σας μοιράσω.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#214695 Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω: Νομίζω ότι ο admin δεν πρέπει να ασχολείται και τόσο με το moderation. Υπάρχει mod team.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#214705 πολυ σωστη η αποφαση για τον Εντι. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By otso
Anonymous Founder έγραψε:Μπήκες στους αριστερούς γιατί ως... δημόσιος υπάλληλος έχεις έρθει σε κόντρα με τους... "άλλους".
Ξαναλέω, πως δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό αριστεροδέξιοι, αλλά κάπως έπρεπε να σας μοιράσω.
:ninja:

παντως ο Panosss στην κοντρα με τους αριστεριστες δημ. υπαλ. εχασε κατα κρατος και τον χασαμε.
γενικα ειναι αδυνατον (η ζωη εχει δειξει) λογικος ανθρωπος να κανει συζητηση με αριστεριστη , η μονη περιπτωση δεξιου αλλα οχι λογικου που μπορει να τους κανει να κοψουν φλεβες ειναι ο αδωνις ,ολοι οι αλλοι χανουμε κατα κρατος απο την επιθεση του αριστερου παρεακιου . και ειναι φυσικο να αποχωρουμε απ το φορουμ.
απλως μετρηστε απο ποσους δεχτηκε επιθεση ο εντις και ποσοι τον υπερασπιστηκαν (κανεις)
κατα την γνωμη μου θα ηταν βλακεια να ξαναγραψει εδω , ειδικα μετα που το αριστερο παρεακι του εδωσε χαρη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#214786 Θα κάνω τα στραβά μάτια στην χρήση της λέξης "παρεάκι" γι' ακόμη μια φορά, όπως και για τα flame bait που αράδιασες. Για να σου αποδείξω πάντως πως τα έχεις μπερδέψει λίγο, η συντριπτική πλειοψηφία των "αριστεριστών" που αναφέρεις, έχει ανθρώπους που δουλεύουν εκτός Δημοσίου, και απαριθμώ επαγγέλματα μόνον μερικών που ξέρω:
-Εξωτερικός πωλητής
-Μηχανικοί
-Προγραμματιστές
-Μηχανικός και ιδιοκτήτης εταιρείας
-Τραπεζικός υπάλληλος
-Γεωπόνος, ΕΕ που ασχολείται με πιστοποιήσεις βιολογικών προϊόντων
Φυσικά, υπάρχουν και 1-2 στο Δημόσιο, αλλά είναι πολύ λιγότεροι από τους άλλους.

Όχι πως θα σε πείσω κιόλας, αλλά δεν βαριέσαι...

Τέλος, πολλοί υποθέτετε πως κάποιοι από τους αποχωρήσαντες είναι για τους λόγους που εσείς νομίζετε, αλλά για 2 τουλάχιστον περιπτώσεις που γνωρίζω, είναι εντελώς διαφορετικοί (δεν αναφέρω ποιους, δεν κάνω παρέα μόνον με "αριστερούς" πάντως...).

Για να το κλείσω λοιπόν από την πλευρά μου, το θέμα είναι στην φαντασία σας και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα διαφορετικής συμπεριφοράς προς "δεξιούς" ή "αριστερούς".
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
nass έγραψε:
QsisVTS έγραψε:αν η τάδε "ομάδα" έχει πιο πολλούς υβριστές από την άλλη, τότε λογικό είναι να μαζεύει περισσότερες ποινές

Πόσο το θεωρείς αυτό στατιστικά πιθανό ? Ο Παναθηναϊκός έχει χουλιγκάνια και ο Ολυμπιακός επιστήμονες ένα πράμα ?

Σε μικρό δείγμα πιθανότατο. Στην περίπτωσή μας έχουμε 2-3 χρήστες στην μία ομάδα. Το ενδεχόμενο να είναι πρόβλημα των συγκεκριμένων χρηστών και όχι του φόρουμ υποθέτω δεν το αποδέχεσαι;
Αν αφαιρέσεις από το δείγμα αυτούς τους 2-3 τι βλέπεις;

Διαφωνώ όπως είπα με τα συμπεράσματά σου και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθούμε να πετύχουμε εδώ. Αν κάνουμε το ίδιο στο παλιό φόρουμ, τι συμπέρασμα άραγε θα βγάλουμε; Επειδή λοιπόν έριξα μια ματιά και πριν καταφύγω σε αντίστοιχη μέθοδο, θα πω πως μπορείς να καταλήξεις σε όποιο συμπέρασμα γουστάρεις, αρκεί να ερμηνεύσεις τα στοιχεία όπως σε βολεύουν. Εμένα με βολεύουν με ένα τρόπο, κάποιον άλλο αλλιώς.

Κοιτώντας λοιπόν πριν τα επεισοδια που έφερναν την δημιουργία του petrolheads.gr θα δούμε πως γνωστά ονόματα είναι εκεί και οι ποινές πέφτουν με παρόμοιο τρόπο. Γιατί απλούστατα, το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά του κάθε χρήστη και όχι της διαχειριστικής ομάδας.
Δηλαδή δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ν' απολογηθεί η ομάδα εδώ επειδή ο ΙΚΕ δήλωσε πως αποχωρεί, ενώ δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο όταν η άλλη ομάδα τότε τον διέγραψε δια παντός; Να θυμίσω επίσης πως πολλοί συντονιστές είναι ίδιοι όπως πριν, άρα ξαφνικά έγιναν "αριστεροί" ή ξέχασαν πώς γίνεται moderating;
:s_omg

Με κάθε καλή διάθεση λοιπόν, η μέθοδος που ακολουθήθηκε για να βγουν συμπεράσματα, απλά δεν είναι σωστή και δεν οδηγεί πουθενά. Και η συγκεκριμένη συζήτηση, επίσης δεν οδηγεί πουθενά και δεν προσφέρει τίποτε. Το πρώτο ποστ μας καλούσε να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα. Ο καθένας έχει βγάλει νομίζω τα συμπεράσματά του, το αν γίναμε σοφότεροι από την ανάλυση nass ή την ανάλυση Anonymous Founder, ας το κρίνουν οι υπόλοιποι.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
otso έγραψε:απλως μετρηστε απο ποσους δεχτηκε επιθεση ο εντις και ποσοι τον υπερασπιστηκαν (κανεις)

Ε όχι δα. Ολόκληρο το αριστερό λαϊκό κίνημα ξεσηκώθηκε από τα κάτω ενάντια στην ηγεσία για τα μάτια του έντυς.

Ξέρεις τι διαγραφές έπεσαν εσωτερικά; Ξέρεις πόσα σπίτια έκλεισαν;

Μη τα συζητάμε καλύτερα...