Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
kovathe έγραψε:Γιατί το λες?

Γιατί αν βγάλεις τα 100 ευρώ που είναι τα εργατικά (50 ευρώ η ώρα με 23%ΦΠΑ δηλαδή 40.65ευρώ χωρίς ΦΠΑ), μένουν άλλα 160 ευρώ για 4λτ λάδι, ροδέλα κάρτερ, φίλτρο λαδιού, φίλτρο καμπίνας (αυτό είναι ακριβό) και 1λτ υγρό φρένων. Από τα οποία 160, τα 30 ευρώ είναι ΦΠΑ.
Είναι μία πολύ λογική τιμή.
Τιμές Καρέντα για το Tiguan σε παρόμοιο σέρβις ήταν τα 280 ευρώ πριν 2-3 μήνες και μάλιστα μου βάζουν και μία έκπτωση λόγω πέρας της 5ετίας.
Μην τρελαίνεσαι.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
Giuseppe Busso έγραψε:
kovathe έγραψε:Μλκες γαμω το Σφακιανάκη.
Για τη Τζουλιέτα μου πήρανε 260 για λάδια, φίλτρα (και καμπίνας), και υγρά φρένων.
Μόλις 2ο σέρβις με μόλις 16,5 χιλ. χλμ.
Δεν ξαναπαταω αντιπροσωπεία.
2 ώρες εργατικά 100 ευρώ....

Δεν θέλω να σου χρυσώσω το χάπι αλλά η τιμή είναι λογική.

Η τιμή είναι εκτός τόπου και χρόνου. Είναι 30 ευρώ παραπάνω από επίσημη Mercedes για service σε E Class 212. Και με παραπάνω λίτρα λαδιού.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
BEAMS έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
kovathe έγραψε:Μλκες γαμω το Σφακιανάκη.
Για τη Τζουλιέτα μου πήρανε 260 για λάδια, φίλτρα (και καμπίνας), και υγρά φρένων.
Μόλις 2ο σέρβις με μόλις 16,5 χιλ. χλμ.
Δεν ξαναπαταω αντιπροσωπεία.
2 ώρες εργατικά 100 ευρώ....

Δεν θέλω να σου χρυσώσω το χάπι αλλά η τιμή είναι λογική.

Η τιμή είναι εκτός τόπου και χρόνου. Είναι 30 ευρώ παραπάνω από επίσημη Mercedes για service σε E Class 212. Και με παραπάνω λίτρα λαδιού.

@Kovathe
Ποια έκδοση Giulietta έχεις;

@BEAMS

Τιμή φίλτρου λαδιού: 12 ευρώ για τις εκδόσεις βενζίνης, 19 ευρώ για τις diesel
Φίλτρο αέρα: 22 ευρώ
Φίλτρο καμπίνας 22 ευρώ
Λάδια: Αν έχει βενζίνης παίρνει 4λτ, αν έχει diesel παίρνει 6λτ δηλαδή 60 ή 90 ευρώ αντίστοιχα
Υγρά φρένων: ένα 20ρικο
Ροδέλα κάρτερ 3-5 ευρώ

Τιμές με ΦΠΑ οι παραπάνω για γνήσια ανταλλακτικά. Νομίζω ότι βγαίνουν τα λεφτά που έδωσε.
Αυτό που θα πρέπει να απαιτήσει είναι να του κάνουν 10-20% έκπτωση στις τιμές ανταλλακτικών και εργατικών.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#213436 1,4 multiair με τα 170.
Θα βρω και το τιμολογιο αύριο να δω ακριβως τις χρεώσεις.
Τι να πω, μου φάνηκε πολύ ακριβό.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
kovathe έγραψε:1,4 multiair με τα 170.
Θα βρω και το τιμολογιο αύριο να δω ακριβως τις χρεώσεις.
Τι να πω, μου φάνηκε πολύ ακριβό.

Βρες και βάλε να δούμε τιμές.
Τα 260 ευρώ είναι λίγο παραπάνω από αυτό που πρέπει διότι:
α) η τιμή της εργατοώρας είναι υψηλή
β) οι τιμές στα ανταλλακτικά είναι τσιμπημένες όλες και η ληστεία γίνεται στα λάδια κυρίως
γ) 23% ΦΠΑ

Και αν τα βάλεις όλα αυτά μαζί, τότε μαζεύεται η σούμα. Μην περιμένεις όμως να πας αλλού και να δώσεις 100 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#213440 Ροδέλα κάρτερ 3-5 ευρώ :s_wacko

Μην τα λέτε έτσι.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
drdino έγραψε:Ροδέλα κάρτερ 3-5 ευρώ :s_wacko

Μην τα λέτε έτσι.

http://www.ricambi.gr/index.php?page=sh ... t&Itemid=2
Άβαταρ μέλους
By spoky
#213445 kovathe σε ξεσκισανε κανονικα. Την επομενη φορά πάνε ψώνισε μονος σου ανταλλακτικά και πάνε στο συνεργειο της γειτονιάς σου. Το σερβις που περιγράφεις δεν θα επρεπε να ξεπεράσει τα 150 ευρώ. Παντα μιλώ για original ανταλλακτικά και με εργασία.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#213448 Επειδή μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε, εγώ δεν υπερασπίστηκα καμία αντιπροσωπεία.
Εξάλλου όσα ανταλλακτικά μπορώ για την 147 μου, ψάχνω και τα αγοράζω μόνος μου και πάω σε συνεργείο δικό μου.
Τα λεφτά που έδωσε είναι πολλά, αλλά μην πέσετε να φάτε τον kovathe ότι και καλά τον πιάσανε |λογοκρισία| τον άνθρωπο.
Διότι σε όλες τις αντιπροσωπείες και στις περισσότερες εταιρείες, αυτές είναι πάνω κάτω οι τιμές για εργατοώρα και ανταλλακτικά.
Καλώς ή κακώς.
Αισχροκέρδεια για μία ροδέλα κάρτερ. Και που να δείτε στην Καρέντα να χρεώνουν 20 ευρώ το 1λτ λάδι.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#213455 Στη Ford δεν χρεώνουν αυτές τις τιμές πάντως, ακόμα και στον ίδιο τον Σφακιανάκη.

.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#213484 Όλες οι τιμές είναι τσιμπημένες, αλλά το κύριο πρόβλημα είναι οι εργατοώρες. 2 ώρες για τα παραπάνω είναι πολλές, κανονικά έπρεπε να βάλουν 1 ώρα. Επίσης 50 ευρώ η ώρα είναι απαράδεκτη τιμή εν έτει 2015 για ένα σχετικά κοινό αμάξι. Επόμενο πρόβλημα το 23% του Φ.Π.Α.
Σε αυτά τα 3 εστιάζεται η απαράδεκτη χρέωση μιας που εκεί είναι και τα πιο πολλά λεφτά, οι άλλες τιμές είναι σχετικώς τρίχες.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#213742 Service στο Daihatsu Sirion 1.3
Λάδια
Φίλτρα αέρα, καμπίνας και λαδιού
Μπουζί (απλά)
Βαλβολίνη κιβωτίου
Υγρό φρένων
Ψυκτικό

Σύνολο 120€
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
Giuseppe Busso έγραψε:
drdino έγραψε:Ροδέλα κάρτερ 3-5 ευρώ :s_wacko

Μην τα λέτε έτσι.

http://www.ricambi.gr/index.php?page=sh ... t&Itemid=2

Να σε στείλω σε βιοτεχνία στον Πειραιά να πάρεις οτι τετοια ροδελλα θες (να σου φτιάξουν κιόλας στα μετρα σου αν χρειαζεται κάποια περίεργη διάσταση που δεν έχουν έτοιμη...ειτε χάλκινη ειτε αλουμινιου) με κοστος 2.5-3€ στα 10 κομματια;