Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Giuseppe Busso έγραψε:
GTS έγραψε:Αποτομη επιταχυνση χαλαει την καταναλωση. Ξεκινωντας ηρεμα και αλλαζοντας ταχυτητες σε μεγαλο βαθμο στις 2000 στροφες εριξα την καταναλωση κατα 0.8 λτ/100 στην ιδια διαδρομη και πηγαινοντας με ουσιαστικα την ιδια ταχυτητα περα απο την ποιο αργες εκινησεις στα φαναρια.

Ναι, γλιτώνεις 0.8λτ/100χλμ και τα δίνεις στα ψυχοφάρμακα μετά
Εγώ ζορίζομαι πολύ για αυτό.

Με το lexus είναι ακόμα μεγαλύτερο το όφελος γιατί με απαλό γκαζάκι μπορείς να κινείσαι διαρκώς ηλεκτρικά (=τσάμπα). Τις προάλλες έκανα έτσι το Παλλήνη-Νέος Κόσμος με 4lt/100km μέση. Διαφορετικά θα είχα ένα 10ρικο ξεγυρισμένο. Διαλέγεις και παίρνεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
Giuseppe Busso έγραψε:
GTS έγραψε:Αποτομη επιταχυνση χαλαει την καταναλωση. Ξεκινωντας ηρεμα και αλλαζοντας ταχυτητες σε μεγαλο βαθμο στις 2000 στροφες εριξα την καταναλωση κατα 0.8 λτ/100 στην ιδια διαδρομη και πηγαινοντας με ουσιαστικα την ιδια ταχυτητα περα απο την ποιο αργες εκινησεις στα φαναρια.

Ναι, γλιτώνεις 0.8λτ/100χλμ και τα δίνεις στα ψυχοφάρμακα μετά :lol:
Εγώ ζορίζομαι πολύ για αυτό.

Ισορροπώ την ψυχολογια μου κανοντας συνεχως σφηνες μολις αποκτησω ταχυτητα ώστε να την διατηρησω. :)

Χρησιμοποιω και 6η από τις 1200 στροφες και το αμαξι παει μια χαρα, ας είναι καλα το τούρμπο.
Τελευταία επεξεργασία από GTS και 30 Ιαν 2016, 22:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By KonTaz
#213718 Αυτοκίνητο: Ford Kuga 2.5T 1ης γενιάς
Διαδρομή: Λαμία-Αθήνα
Οδήγηση: Αυτοκινητόδρομος cruise control στο 120-130 ανάλογα τα όρια.Υπήρχαν στιγμές που το νούμερο ανέβαινε λόγω προσπεράσεων διαδοχικών αμαξιών.Στα 4 διόδια όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επιτάχυνση μέχρι την τιμή του cruise control.
Συνθήκες: 4 άτομα με αποσκευές,ανοικτό air condition
Κατανάλωση: 10 lt/100km περίπου,μετρημένα στην αντλία.Ένα 9αρι με αρκετή προσοχή πιστεύω είναι εφικτό
Άβαταρ μέλους
By xenos
#213720 Στο ρελαντί θα πεσεις.

<
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Αν βάλεις έκτη άσο τις 1200 στροφές, θα είσαι μετά εκτός turbo.

Tι εννοεις? Το τούρμπο μπαινει από τις 1000 σχεδόν. 1350 στροφες εχω μεγιστη ροπη 220 Νμ. Μια χαρα πηγαινει η 6η πανω από τις 1000 στροφες και από τις 1100 αισθάνεσαι ότι φορτωνει boost. To ξερω το αμαξι μου. Με κάθε ελαφρο πατημα του γκαζιού σου δινει τα 220.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#213733 @GTS
αυτά που γράφεις δεν βγάζουν πολύ λογική. βέβαια πετάξες το υπερατου επιχείρημα "το ξέρω το αμάξι μου" οπότε είμαστε cool.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Αν αλλάξεις στις 1200, τότε η όταν μπορεί η έκτη έχεις κάτω από 1000 στροφές, αυτό λέω.
Κανένα τούρμπο δεν μπαίνει από τόσο χαμηλά.

Δεν αλλαζω εκει, στις 2000+ αλλαζω και πεφτει λιγο πανω από τις 1000 με την 6η. Αυτό που εννοουσα είναι ότι μπορω να διατηρω την 6η και στις 1100 στροφες και με λιγο πατημα του γκαζιού να επιταχυνω μια χαρα λογω του τούρμπο χωρις να χρειαζεται να κατεβαζω ταχυτητα.

Καταναλωση:
https://www.youtube.com/watch?v=fVnjvZcQDQc
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
rocsta έγραψε:Ολο τριπλες μου κανετε! Τις περισσοτερες φορες οταν πηγαινει καποιος +30% σε καποιο κομματι διαδρομης, δεν πεφτει και στο -30% σε καποιο αλλο.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους

Να υπενθυμίσω ότι τα κρούσματα διπολικής διαταραχής που έχουν εμφανιστεί στο φόρουμ δεν είναι και λίγα.

Στο παλιό δεν ήταν ένας χρήστης που διαφωνούσε με τον εαυτό του; Δέκα λεπτά γελούσα όταν είχα δει το ποστ και καπάκι το quote. :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#213771 Η ιδέα είναι ότι μια μέση πχ 44 μπορεί να την έχεις πιάσει είτε με κάμποσο πήξιμο στην πόλη (μωτ 22χ300χλμ ) και ολίγην εθνική (μωτ 110χ100χλμ) είτε με λίγο χωριό και ήρεμο επαρχιακό. Στη μία περίπτωση έχεις πολλά σταμάτα ξεκίνα και εθνική που θα σου ανεβάσει τη μωτ ενώ στην άλλη δεν θα έχεις σταμάτα ξεκίνα και πολύ πιο σταθερή ταχύτητα (αν δεν έχεις φουρκέτες και βουνά). Στη δεύτερη περίπτωση προβλέπω σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση με ίδιο όχημα/οδηγό και στυλ οδήγησης και για το λόγο αυτό καλό είναι οι μετρήσεις να περιέχουν ένα είδος.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#213779 Γιαυτο που ανεβασα λες; Η διαδρομή που κανω είναι γνωστη (β προάστεια-κεντρο-Βουλιαγμενη και επιστροφη) αρα συγκριτικα να το δεις με αλλα αυτοκίνητα που κανουν την ιδια διαδρομή.
Άβαταρ μέλους
By apav
GTS έγραψε:Ισορροπώ την ψυχολογια μου κανοντας συνεχως σφηνες μολις αποκτησω ταχυτητα ώστε να την διατηρησω.

Έτσι καταστρέφεις την ψυχολογία των υπόλοιπων οδηγών, συν ότι τους αυξάνεις την δική τους κατανάλωση.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Anonymous Founder έγραψε:Αν αλλάξεις στις 1200, τότε η όταν μπορεί η έκτη έχεις κάτω από 1000 στροφές, αυτό λέω.
Κανένα τούρμπο δεν μπαίνει από τόσο χαμηλά.

μπορει να ειναι διτουρμπινο αμεσως να βγαλεις χολη :rtfm: :shifty: