Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
Chris έγραψε:Επίσης, γιατί είναι κρυφά τα στοιχεία? CEO κ. Δημήτρης? :dizzy:

Πρόσφατα, (εντός του Δεκέμβρη του 2015) μετέφερε τα... βιβλία της επιχείρησής του στη Βουλγαρία.

"...αποφάσισα να αλλάξω φορολογική έδρα. Πλέον, τόσο ατομικά όσο και επαγγελματικά έχω φορολογική έδρα τη Βουλγαρία. Σε κάποια φάση, σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε και τμήματα της παραγωγής μας στη Βουλγαρία.
Άβαταρ μέλους
By fokion
QsisVTS έγραψε:
τώρα τι επιδότηση είναι αυτή δε ξέρω, μόνο για επιδοτήσεις μισθωτών από εσπα ξέρω πολύ αναλυτικά τι ισχύει και ξέρω πώς μπορεί να τις χάσεις, αλλά συνήθως πρέπει να έχεις κάνει χοντρές |λογοκρισία| για να στις διακόψουν και προσπαθούν πάντα να το σώσουν (να καλύψεις κάποιες από τις υποχρεώσεις σου έστω και εκπρόθεσμα, έστω και ρυθμίζοντας το ΙΚΑ σου.. με πατέντες τεσπά)

Πολλές επιδοτήσεις εξοπλισμού ( πχ ο 3299) , ή να το πω καλύτερα "καινοτόμου ιδεας/προϊόντος" που αγοράζεις και εξοπλισμό για να το υλοποιησεις, εχουν και υποχρέωση επαύξησης προσωπικού κατα Χ ατομα και ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ τους επι Ψ χρονια.

Αν τωρα μεχρι να το υλοποιησεις ΚΑΙ να περασεις τελικό ελεγχο, οχι μονο δεν εχεις προσλαβει κοσμο αλλα εχεις απωλυσει να πχ ενα σοβαρό προβλημα γιατι πληρώνεις πρόστιμο ( αναλογικά μικρό δες παρακατω ) για καθε άτομο που "εχασες" αλλα και ΠΟΛΥ μεγαλύτερο πρόστιμο για καθε νεα θεση που ΔΕΝ καλυψες. Αυτο το προστιμο ειναι ΠΟΛΥ τσουχτερο

Κατι τετοια δεν καλύπτονται οση καλη πρόθεση και να υπαρχει απο ολες τις πλευρες....
Δεν ειναι τυχαιο οτι ο 3299 παει απο παράταση σε παραταση η ολοκληρωση του....

QsisVTS έγραψε: αν είναι αυτή η περίπτωση λέει πίπες αποκλείεται να του ζήτησαν λάδι για να συνεχίσουν αν αυτός ήταν εντάξει (αν δεν ήταν εντάξει αλλάζει το πράγμα αλλά ευθύνεται εκείνος εξ'ορισμού) αν είναι κάτι άλλο δεν έχω ιδέα τι ισχύει και γιατί σκούζει

Ζητανε. Γιατι τους ειναι πολυ ευκολο να σου πεταξουν ενα τιμολογιο εκτός με "κάποια" αιτιολογία κι αντε εσυ μετα να αποδειξεις το ευλογο.

Τελευταίο πρόσφατο παράδειγμα.
αγοράσαμε καποιο software. Η εταιρεια που το αγοράσαμε το διανεμει ηλεκτρονικά απο ftp. Πας το κατεβαζεις και με την αγορά σου στέλνουν ενα mail με τον κωδικό ενεργοποίησης.
Αντε τωρα εσυ να "πεισεις" αν δεν θέλει να πειστεί, οτι
δεν εχεις cd - dvd
δεν εχεις εντυπο manual
που απαιτεί ο νόμος παρά μόνο ενα "χαρτί" που δεν ειναι ΚΑΝ επίσημο έντυπο ( ειναι, αλλα καταλαβαίνετε τι εννοω ) αλλα τυπωμένο ηλεκτρονικό μήνυμα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#213710 Τρολαρει το ΔΝΤ, από τη μία θέλει εισφορές από την άλλη λένε μείον 2% ο κατώτατος :dizzy:

Τι ακριβώς νόημα έχει αυτό; :hmmm: να πάει ο μισθός από 586 στα 574 και να γίνει τι; Θα εκτοξευθεί η ανταγωνιστικότητα με 200€ μείωση του ετήσιου κόστους;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#213725 Αν ρίξουν και τον κατώτατο, θα είναι μια ακόμη τρομερή ξεφτίλα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Να κοπούν συντάξεις έχει λογική, να κοπεί ο κατώτατος που είναι ήδη πάρα πολύ χαμηλός, καμία.
Και θα είναι ό,τι χειρότερο για τα ασφαλιστικά ταμεία επίσης.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#216325 Αναρρωτιέμαι βέβαια, αν πάρουμε έναν από το Παρίσι (8η) θέση, και τον πάμε ξέρω γω στην Ρίγα (10η), λογικά δεν θα χαλαστεί πολύ, ε;
:lol: :s_rofl :s_sarcastic
Τι είναι δυο θεσούλες διαφορά; :whistlink: :svivhaha:

Αυτή η κατάταξη μπορεί να έχει μια κάποια αξία, αλλά επί της ουσίας δεν λέει τίποτε. Γιατί με μια καλή δουλειά στο Παρίσι θα πήγαινα, αλλά στην Λετονία μόνον για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ λεφτά και για λίγο χρόνο θα την πάλευα (και πολλοί σαν κι εμένα φαντάζομαι...).
Greece GDP 21K €
https://www.google.gr/webhp?sourceid=ch ... per+capita
Latvia GDP 15K €
France GDP 42K €
Άβαταρ μέλους
By DAP
Anonymous Founder έγραψε:Αν ρίξουν και τον κατώτατο, θα είναι μια ακόμη τρομερή ξεφτίλα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Να κοπούν καποιες συνταξεις έχει λογική, να κοπεί ο κατώτατος που είναι ήδη πάρα πολύ χαμηλός, καμία.
Και θα είναι ό,τι χειρότερο για τα ασφαλιστικά ταμεία επίσης.

Φοβηθηκα οτι ισως εννοεις και τη δικη μου και πηρα πρωτοβουλια να σε διορθωσω λιγακι..... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Αυτή η κατάταξη μπορεί να έχει μια κάποια αξία, αλλά επί της ουσίας δεν λέει τίποτε. Γιατί με μια καλή δουλειά στο Παρίσι θα πήγαινα, αλλά στην Λετονία μόνον για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ λεφτά και για λίγο χρόνο θα την πάλευα (και πολλοί σαν κι εμένα φαντάζομαι...).

Έχεις δει τις γυναίκες εκεί πάνω;;;;; :protest: :protest: :protest: :lol:

Εντάξει, βέβαια το Μπουργκάς στην κατάταξη αυτή είναι κάπως... :lol:
Άβαταρ μέλους
By famas
#217124 Σήμερα έμαθα ότι γνωστός, γνωριμία του 4ΤΦΒΕ, είχε έρθει και σε συναντήσεις, με τον οποίο βρέθηκα να δουλεύω μαζί, υπέβαλε αίτηση παραίτησης, παρότι είχε φτάσει σε θέση διευθυντή για να την κάνει για εξωτερικό. Κρίμα από τη μία γιατί είχε ξεκολλήσει δύσκολες υποθέσεις, αλλά από την άλλη φεύγει(ακόμα ένας) από τη μίζερη ελληνική πραγματικότητα...
Άβαταρ μέλους
By famas
#218330 Σήμερα στο νοσοκομείο παραιτήθηκαν δύο άτομα που δουλεύαν με 5μηνη απασχόληση. Επειδή ήταν άνω των 25 αμοίβονταν με 490 καθαρά από τον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ το αναλαμβάνει ο φορέας. Αλλά λόγω των δύσκολων εργασιακών συνθηκών, η μία νοσηλεύτρια από ιδιωτική σχολή ξαφνικά άλλαζε πάπιες σε μεγάλους ανθρώπους κι ο άλλος δήλωσε σαν τραυματιοφορέας στον ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα να του φύγει η μέση στο κουβάλημα, δήλωσαν ότι παραιτούνται...Και δουλειές δεν έχει, αλλά και αυτές που έχει είναι δύσκολες εν τέλει..
Άβαταρ μέλους
By pasxos
#218352 Το θεμα ειναι οτι πρεπει να πιεστηκαν πολυ, γτ εφοσον παραιτηθεις απ το 5μηνο του ΟΑΕΔ δεν εχεισ δικαιωμα να ξανακανεις αιτηση για τα επομενα 2 χρονια...