Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
travelman έγραψε:Και εγώ εάν έπαιρνα 60 ευρώ για να "φτιάξω" ένα ποδήλατο θα πέταγα από τη χαρά μου. 60 ευρώ είναι πάρα πολλά για Ελλάδα, εγώ έχω πάει σε μάστορα πλαίσιο του οποίου τα είχα ξηλώσει όλα για να το βάψω και μου πήρε 50 ευρώ για να το συναρμολόγησει μαζί με καλώδια και τα συναφή. Εάν είσαι εξωτερικό βέβαια έχω ακούσει κάτι παράλογες τιμές σε ποδηλατομαστορικά οπότε πάσο.
Πάντως από ότι βλέπω από τη φωτογραφία, τα ποδήλατα φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση το κάλκοφ και σε άριστη το πεζώ για την ηλικία τους. Νομίζω ότι με ένα καλό καθάρισμα μετάδοσης και λάδωμα, λίγο WD-40 στις μανέτες των φρένων και στις αλλαγές ταχυτήτων και με νέες σαμπρέλες θα είσαι ΟΚ. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνει ο ποδηλατάς σου. Τα βασικά πρόβληματα των ποδηλάτων αυτής της εποχής και τύπου για μένα είναι ότι δεν φρενάρουν καλά και σκάνε λάστιχα αρκετά εύκολα (με σύγχρονες ζάντες και λάστιχα απλά δεν σκάει τίποτα), αλλά εάν μπορείς να ζήσεις με αυτά είναι μία χαρά ποδήλατα

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Το ανέλαβε κάποιος μάστορας που μας συνέστησε φίλος που κάνει πρωταθλητισμό στην ποδηλασία. Στην Κλεισθένους βρίσκεται :s_dunno . Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά (το πήρε και θα το φέρει).
Η ιδέα για το ποδήλατο προέκυψε προκειμένου να προλαβαίνουμε τα παιδιά, τώρα που κάνουν ποδήλατο και πατίνι αντίστοιχα. Υποψιάζομαι βέβαια πως κανένα από τα δύο δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά (ακόμη), αλλά θα το δοκιμάσουμε.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#212208 Νομίζω ότι πρακτικά όλοι οι λαιμοί (εννοώ τον κάθετο σωλήνα) ρυθμίζονται σε μήκος αλλά όχι πολύ. Ο τρόπος μπορεί να διαφέρει και σε κάποιες περιπτώσεις αν δεν ξέρεις θέλει λίγο ψάξιμο. Είτε είναι με allen από πάνω είτε με εξάγωνο κλειδί μεγαλούτσικο στη βάση του. Χαλαρώνεις, τραβάς μέχρι εκεί που θέλεις, τρομάζεις όταν σου μείνει στο χέρι και πρέπει να το ξαναβάλεις και σφίγγεις.
Σε μερικές περιπτώσεις όπως αυτή που αναφέρθηκε πιο πριν έχεις και επιπλέον ρύθμιση κλίσης του επόμενου τμήματος.
Σημασία έχει όμως να είναι το ποδήλατο σωστό μέγεθος. Και η όλη ρύθμιση να είναι καλή, η σέλλα πχ δεν έχει μόνο πάνω κάτω και κλίση έχει και τη λιγότερο γνωστή εμπρός πίσω που παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσο βάρος περνάει από τα χέρια προς το τιμόνι.

Δεν χρειάζεσαι ανάρτηση για τις λακουβίτσες ούτε θα διαλυθεί αν δεν έχει. Δεν χρειάζεσαι καν παχιά λάστιχα. Όχι δεν είναι μόδα απλά υπάρχουν κάποια μοντέλα έτσι. Τα κρουζεράδικα ποδήλατα (αυτά της Ολλανδίας) αφενός έχουν παχιές ρόδες και αφετέρου διαφορετική γεωμετρία. Το κέντρο των πενταλιών είναι πιο μπροστά από τον άξονα της σέλλας, προβλέπεται να φτάνεις κάτω με ολόκληρη την πατούσα σου και όχι με τις μύτες, το τιμόνι φτάνει ψηλά και γενικά κάθεσαι πολύ πιο αναπαυτικά. Μειονεκτήματα βάρος, μειωμένη απόδοση ποδηλάτη.
Άβαταρ μέλους
By otso
#212211 οπως τα λες σημερα με αλλεν το χαλαρωσα ξεσφιξα και την βιδα κατω και το ανεβασα .πηρα 6 εκατοστα ετσι. βρηκα και τιμονι απο ποδηλατο του πατερα μου και θα παρω αλλα 9 cm . αν ολα αυτα δεν επαρκουν θα αγορασω αλλον λαιμο ,ειδα υπαρχουν σε πολλα μηκη.
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι που δεν υπαρχουν σκετοι δισκοι αλλα πρεπει να παρεις δισκοβραχιονα , επισης δεν εχω δει πουθενα πλαστικα προστατευτικα για δισκοβραχιονα η τα πισω γραναζια , και σπανε πολυ ευκολα.
ακτινολογο; φανταζομαι οτι και ο φτηνιαρικος για μια στο τοσο θα ειναι επαρκης.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#213580 Νέα λάστιχα-σαμπρέλες, τακάκια, συρματόσχοινα, λάμπες φώτων μπρος-πίσω και γρασσαρίσματα.
Εικόνα
ΕικόναΕικόναΕικόνα
< >
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#213594 Είπα να ακολουθήσω τα Cyclistoπαλικάρια. Ενδιαφέρουσα διαδρομή (Βουλιαγμένη, Σούνιο, Λαύριο, Κερατέα, Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα, Σταύρος Αγίας Παρασκευής), καιρός σύμμαχος, τι άλλο να ζητήσεις;
Ε λοιπόν, μου έβγαλαν τα συκώτια. Πίσω πίσω στο peloton και πάλι χαροπάλευα. Σαν τον Διγενή Ακρίτα ένα πράγμα. Μόνο που δε νομίζω αυτός να πήγαινε έτσι.
Μιλάμε για κανονικό χρονόμετρο. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο φανάρι του Λαγονησίου, στην απόλυτη ευθεία, το κοντέρ έγραφε 47,5 χλμ/ώρα!!!
Φαίνεται και στα στατιστικά της διαδρομής: 22 personal record, ήτοι καλύτερο ατομικό ρεκόρ. Τους κερατάδες, δεν είναι αυτά για το τροφαντό μου κορμάκι.
Κάπου στην Κερατέα τούς εγκατέλειψα. Δεξιά και τσούκου τσούκου κι Άγιος ο Θεός.
Βοήθειά μας!!!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#213614 Ελπίζω να ήσουν με πλήρη εξοπλισμό και τα μάτια μπροστά, όχι κάτω... :lol:

Άβαταρ μέλους
By Scotch
#213616 Sorry για το πρήξιμο αλλά είχα χρόνια να το δω: Made in W. Germany
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#213813 σε χειμερινο κλιμα (τετοια εποχη + λιγο ηλιο) τι ρουχα φορατε για να την παλεψετε?

βλεπω μερικους με κοντομανικα κολαν αλλα εγω δεν.
επισης καποτε ειχα βγει μια μικρη διαδρομη με κρεμμυδοντυσιμο και ειχα γινει μουνι στον ιδρωτα.

δωστε και σωστε
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#213818 Από αυτά που λες έχεις ήδη καταλάβεις ότι πρέπει να πας κάπου στη μέση.
Ανάλογα και με τις ευαισθησίες σου πχ εγώ έχω ανθεκτικά μπουτάκια αλλά θέλω γάντια κοκ.
Βασικά θα πρέπει να κρυώνεις λίγο στο ξεκίνημα (που όμως είσαι ζεστός από μέσα) ώστε να είσαι καλά μετά από λίγο. Ένα καλό αντιανεμικό βοηθάει στο να μειώνει την αίθηση του κρύου χωρίς να ζεσταίνεσαι πολύ μετά.
Άβαταρ μέλους
By gianik
egobrain έγραψε:σε χειμερινο κλιμα (τετοια εποχη + λιγο ηλιο) τι ρουχα φορατε για να την παλεψετε?

βλεπω μερικους με κοντομανικα κολαν αλλα εγω δεν.
επισης καποτε ειχα βγει μια μικρη διαδρομη με κρεμμυδοντυσιμο και ειχα γινει μουνι στον ιδρωτα.

δωστε και σωστε

Αυτή την εποχή φοραω ισοθερμικο μπλουζάκι north face από μέσα κ από ξω αντιανεμικο μπουφανακι πολύ πολύ ψιλουλι, σχεδόν φλιδα... Από κάτω απλή φόρμα..Σε κάνα μηνα , το πάνω γίνεται κοντομανικο dry fit της nike και από κάτω αντίστοιχη βερμουδιτσα...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#213820 Σορτς κάτω, ισοθερμικό και αντιανεμικό επάνω, ποδηλατικά γάντια στα χέρια. Την ακούω λίγο στην αρχή μέχρι να ρολάρω μετά δεν καταλαβαίνω τίποτα ούτε γίνομαι μούσκεμα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#213824 Ναι κ εγώ ξέχασα τα γάντια να αναφέρω (half finger)..
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#213829 Δεν υπάρχει μυστική συνταγή, πρέπει να πειραματιστείς και να βρεις τι σε βολεύει. Κάθε άνθρωπος αντιδρά και κρυώνει διαφορετικά. Ας πούμε το αντιανεμικό που προτείνει ο Γιάννης είναι τελείως ακατάλληλο για μένα. Θα ιδρώσω αμέσως.
Ύστερα είναι και το είδος της ποδηλασίας. Άλλα φοράς στην κούρσα που πάει τέζα κι άλλα στο ΜΤΒ.
Έχει να κάνει με τη διαδρομή. Άλλο στην κούρσα όταν έχεις ανέβα κατέβα κι άλλο όταν πας για ευθείες.
Άλλο όταν πας ήπια βόλτα κι άλλο όταν πας για ένταση.
Γενικώς, θέλει προσωπικό ψάξιμο. Ευτυχώς υπάρχουν άπειρα εξειδικευμένα ρούχα. Τσέπη γερή να έχεις μόνο γιατί...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#213830 Δήμο θα έρθεις σήμερα στις 5; Αν ναι , θα έρθεις με το εργαλείο;