travelman έγραψε:Και εγώ εάν έπαιρνα 60 ευρώ για να "φτιάξω" ένα ποδήλατο θα πέταγα από τη χαρά μου. 60 ευρώ είναι πάρα πολλά για Ελλάδα, εγώ έχω πάει σε μάστορα πλαίσιο του οποίου τα είχα ξηλώσει όλα για να το βάψω και μου πήρε 50 ευρώ για να το συναρμολόγησει μαζί με καλώδια και τα συναφή. Εάν είσαι εξωτερικό βέβαια έχω ακούσει κάτι παράλογες τιμές σε ποδηλατομαστορικά οπότε πάσο.
Πάντως από ότι βλέπω από τη φωτογραφία, τα ποδήλατα φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση το κάλκοφ και σε άριστη το πεζώ για την ηλικία τους. Νομίζω ότι με ένα καλό καθάρισμα μετάδοσης και λάδωμα, λίγο WD-40 στις μανέτες των φρένων και στις αλλαγές ταχυτήτων και με νέες σαμπρέλες θα είσαι ΟΚ. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνει ο ποδηλατάς σου. Τα βασικά πρόβληματα των ποδηλάτων αυτής της εποχής και τύπου για μένα είναι ότι δεν φρενάρουν καλά και σκάνε λάστιχα αρκετά εύκολα (με σύγχρονες ζάντες και λάστιχα απλά δεν σκάει τίποτα), αλλά εάν μπορείς να ζήσεις με αυτά είναι μία χαρά ποδήλατα
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Το ανέλαβε κάποιος μάστορας που μας συνέστησε φίλος που κάνει πρωταθλητισμό στην ποδηλασία. Στην Κλεισθένους βρίσκεται
. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά (το πήρε και θα το φέρει).Η ιδέα για το ποδήλατο προέκυψε προκειμένου να προλαβαίνουμε τα παιδιά, τώρα που κάνουν ποδήλατο και πατίνι αντίστοιχα. Υποψιάζομαι βέβαια πως κανένα από τα δύο δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά (ακόμη), αλλά θα το δοκιμάσουμε.