Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Chris έγραψε:Μπα, πρεπει να βαλω ομως, βολευει πολυ. Σχαρες μπρος πισω για την ωρα. Οσο και να γουσταρω το πεζω του σκοτς, οταν μπαινει και η ευχρηστια στην εξισωση, αυτα τα ποδηλατα της γιαγιας ( οπως τα λενε εδω) δεν εχουν αντιπαλο.

Είσαι ευχαριστημένος από το ideal; Είσαι νορμάλ κιλά;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#211127 Το θέμα είναι και πόσα κιλά είναι το ποδήλατο. Γιατί καλά τα καλαθάκια, τα μεταλλικά φτερά κλπ αλλά τα πληρώνεις σε κάθε πενταλιά.

Πάντως τα δύο της αποθήκης μια χαρά φαίνονται και με μια απλή συντήρηση, πιθανόν με ελάχιστα ανταλλακτικά θα γίνουν καινούργια. Το αν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε και αν θα τα καταφέρετε είναι άλλο θέμα...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
elteo έγραψε:Γερμανικά δεν είναι τα Καλκοφ;

Αυτό που είναι πιο παλιό, παίζει και να είναι...
Sknipper, 2-3 χιλιόμετρα την ημέρα θέλω να κάνω, αν τα καταφέρω, σαν εναλλακτική από το περπάτημα που κάνω. Δεν θέλω, ούτε μπορώ, να γίνω ποδηλάτης (δεν είναι και καλή ιδέα για την Αθήνα-οι περισσότεροι ούτε καν σκέφτονται σε τι κίνδυνο μπαίνουν) αλλά θα προτιμούσα κάτι που να μη σπάσει από τον πρώτο μήνα. Σκεφτόμουν να είναι όσο γίνεται πιο μικρό το γρανάζι μπροστά και μεγάλο το πίσω για να πάει αργά και ξεκούραστα... :s_cool
Άβαταρ μέλους
By dstou
#211199 Το Πεζώ πρέπει να είναι 10-11 κιλά, το Κάλκωφ και το Ιντεάλ περί τα 15-16. 2-3 χλμ. ημερησίως είναι αστεία απόσταση για οποιοδήποτε ποδήλατο, ακόμη και των 150 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
By Chris
D-Jet έγραψε:
Chris έγραψε:Μπα, πρεπει να βαλω ομως, βολευει πολυ. Σχαρες μπρος πισω για την ωρα. Οσο και να γουσταρω το πεζω του σκοτς, οταν μπαινει και η ευχρηστια στην εξισωση, αυτα τα ποδηλατα της γιαγιας ( οπως τα λενε εδω) δεν εχουν αντιπαλο.

Είσαι ευχαριστημένος από το ideal; Είσαι νορμάλ κιλά;

Συγνώμη, δεν ήμουν αρκετά ξεκάθαρος μάλλον. Αυτό που έβαλα εγώ φώτο έχω, το btwin, όχι το ideal.

Για να σου απαντήσω πάντως, είμαι γύρω στα 75-80, και το ποδήλατο άλλα τόσα :lol:

Είναι θεόβαρο ρε γμτ, και όχι λόγω των σχαρών, αυτές δεν πρέπει να είναι πάνω από 2 κιλά συνολικά, ευτυχώς όμως σε τόσο πλακέ χώρα δεν είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στο σάιτ τους το δίνουν 14.6 κιλά, πολύ αισιόδοξο μου φαίνεται αυτό το νουμερο :hmmm:

Πάντως ειδικά το συγκεκριμένο ιντεάλ που έβαλες, και φοβάσαι μη σπάσεις, δεν πρέπει να μασάει τίποτα με τη διπλή σωλήνα, και μάλιστα ενωμένη σε 3 σημεία.

mirage έγραψε:

Οι Rolls των ποδηλατων:inlove:

< >

Ακριβώς. Γι' αυτό και το "κρουζάρω" πιο πάνω :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#211222 Η πρότασή μου είναι ΜΤΒ με τροχό 29 ιντσών. Με τρία γρανάζια μπροστά, οπότε θα έχεις πολύ κοντή 1η.
Θα τσουλάει αξιοπρεπώς στην άσφαλτο και θα σε πάει και στο χώμα. Θα δώσεις περίπου 400 ευρώ, τα οποία φαίνονται πολλά για να κάνεις 3 χιλιόμετρα την ημέρα. Και είναι όντως πολλά.
Απλώς επειδή βλέπω ότι η πλειοψηφία τρώει ένα κόλλημα και μετά από 1/2/3 μήνες ψάχνει να αγοράσει κάτι άλλο, θα βγεις κερδισμένος αν πάρεις κατευθείαν αυτό που σου λέω. Θα τα κάνει όλα καλά, αλλά τίποτα τέλεια.
Εκτός πια αν είσαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να ξεφύγεις από το αρχικό πλάνο των 3 χιλιομέτρων, οπότε δεν έχει νόημα να δώσεις τόσα χρήματα.
Μιλάμε πάντα για καινούριο Ιντεάλ. Υπάρχουν βέβαια και μεταχειρισμένα.
Άβαταρ μέλους
By travelman
Scotch έγραψε:Και τα δύο της γυναίκας είναι, όπως καταλάβατε. Το kalkhoff το πήρε πριν από λίγο ένας μάστορας για να το φτιάξει. Ένα 60ρι μου είπε. Έκανε σαν μικρό παιδί όταν το είδε (πήρε τηλέφωνο ένα φίλο του να του πει γι αυτό) :lol: . Εγώ πρώτη φορά άκουσα για τη μάρκα πρόσφατα :oops: γι αυτό είπα να ρωτήσω αν δικαιολογείται η επισκευή και το ποσό.

Και εγώ εάν έπαιρνα 60 ευρώ για να "φτιάξω" ένα ποδήλατο θα πέταγα από τη χαρά μου. 60 ευρώ είναι πάρα πολλά για Ελλάδα, εγώ έχω πάει σε μάστορα πλαίσιο του οποίου τα είχα ξηλώσει όλα για να το βάψω και μου πήρε 50 ευρώ για να το συναρμολόγησει μαζί με καλώδια και τα συναφή. Εάν είσαι εξωτερικό βέβαια έχω ακούσει κάτι παράλογες τιμές σε ποδηλατομαστορικά οπότε πάσο.
Πάντως από ότι βλέπω από τη φωτογραφία, τα ποδήλατα φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση το κάλκοφ και σε άριστη το πεζώ για την ηλικία τους. Νομίζω ότι με ένα καλό καθάρισμα μετάδοσης και λάδωμα, λίγο WD-40 στις μανέτες των φρένων και στις αλλαγές ταχυτήτων και με νέες σαμπρέλες θα είσαι ΟΚ. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνει ο ποδηλατάς σου. Τα βασικά πρόβληματα των ποδηλάτων αυτής της εποχής και τύπου για μένα είναι ότι δεν φρενάρουν καλά και σκάνε λάστιχα αρκετά εύκολα (με σύγχρονες ζάντες και λάστιχα απλά δεν σκάει τίποτα), αλλά εάν μπορείς να ζήσεις με αυτά είναι μία χαρά ποδήλατα

@Δτζέτ δες μεταχειρισμένα, πολλοί παίρνουν ποδήλατο, στην τρίτη βόλτα καταλαβαίνουν ότι δεν τους ταιριάζει και το σκοτώνουν...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#211240 3 χιλιομετρα ΔΕΝ προκειται να κανεις. Ειναι πολυ λιγα, κι ας σου φαινονται πολλα "στα λογια". Με το που τσουλησεις με το ποδηλατο, οσο χαλαρα κι αν το πας, το 5αρι ειναι σιγουρο :s_thumbsup

Όσον αφορά τα ποδήλατα που βρέθηκαν στην αποθήκη, θέλουν ένα καλό καθάρισμα, αφού δεν βλέπεις κάτι σάπιο, το χρώμα φαίνεται σε καλή κατάσταση, οπότε πας για αλλαγή ντιζών, σαμπρέλες/λάστιχα, θα πρότεινα και ακτίνες στις ζάντες και φυσικά αλυσίδα. Μπρος και πίσω ντεραγιέ και δίσκοι, καλό καθάρισμα και λίπανση. Go for it
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Dodger έγραψε:3 χιλιομετρα ΔΕΝ προκειται να κανεις.

Και να θέλω δεν μπορώ. Είναι πολύ συγκεκριμένη η ανάγκη που θέλω να καλύψω. Δεν αξίζει τον κόπο να βγάζω μηχανή (δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί) ούτε αυτοκίνητο (δεν υπάρχει πάρκιν). Ο δρόμος είναι ελαφρά κατηφορικός στο πήγαινε (ό,τι πρέπει για να μην ιδρώνεις) και αν και πηγαίνω με τα πόδια, δε μου αρέσει που σε πολλά σημεία δεν έχει πεζοδρόμιο ή κάνει πολύ κρύο το χειμώνα (και υποθέτω πολλή ζέστη το καλοκαίρι) γιατί είναι τελείως ανοικτα. Το ποδήλατο ακούγεται ιδανικό
Βλέπω και τα μτχ, τα οποία, ωστόσο, δεν μου φαίνονται καθόλου φτηνά. Ένα γιαγιαδίστικο ποδήλατο, όπως μου αρέσει, της ideal έχει γύρω στα 280 ευρώ καινούργιο (citycom) και δεν ξέρω αν αξίζει με σουσπασιόν μπροστά το ezigo κοντά στα 400 (για να τρώει το σοκ από τις λακούβες και πάρω το πλαίσιο στο χέρι; ). Παρατηρώ, ότι τα καινούργια ποδήλατα έχουν μεγαλύτερου προφίλ λάστιχα. Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι η ιδέα μου; Πχ
Εικόνα
και σε μτχ
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By otso
#211730 βλεποντας τα γιαγιαδιστικα μου περασε μια ιδεα.
το δικο μου ειναι ενα παλιο ιντεαλ μαουντεν . η χρησιμοτητα των ποδηλατων και για μενα και τα παιδια ειναι η χαλαρη βολτα η πεταγομαστε στα μαγαζια , μαξιμουμ 300μ . οταν η σελα ειναι στο σωστο υψος , ωστε τα ποδια να δουλευουν σωστα η σταση του σωματος ειναι πολυ σκυφτα , πραγμα που με κουραζει κι δεν παει με την χρηση του ποδηλατου για βολτες.
η λυση λοιπον ειναι να ανεβει το τιμονι. δεν εχω δει λυμενο ουτε το εχω επιχειρησει ποτε οποτε δεν ξερω τι χρειαζομαι .
υπαρχουν διαφορετικα μηκη λαιμων;να συνδιαστει με γιαγιαδιστικο τιμονι;
Άβαταρ μέλους
By Chris
#211732 ναι, γιαγιαδίστικο τιμόνι, συν αυτά που βλέπεις στη φώτο, και μη σου πω βγάζεις τα τρακτερωτά και του βάζεις λάστιχα πόλης

Εικόνα

edit οκ, όχι ακριβώς αυτά, γιατί αυτά πάνε μπροστά και θα σκύβεις περισσότερο, αλλά τα αντίστοιχα που έχουν κατεύθυνση προς τα πάνω

Τα παρακάτω για παράδειγμα. Εδώ στην ολλανδία όπως καταλαβαίνεις έχω δει άπειρα σχέδια, πχ με μαξιλαράκια για να ακουμπάνε οι αγκώνες κλπ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Serf
#211794 Πρόβλημα με το ύψος του τιμονιού του ποδηλάτου αντιμετωπίζω κι εγώ... όντας 1.95 αναγκάζομαι να καμπουριάζω αρκετά και πλέον με ενοχλεί. Έχω ένα GT Avalanche 3.0 του 2010 (?). Ρύθμιση δεν (φαίνεται να) παίρνει. Τι λύσεις υπάρχουν; Π.χ. τιμόνι σαν αυτό που προτείνει ο Chris δεν είχα σκεφτεί...