Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
the_sigman έγραψε:
Nikos! έγραψε:Σοκαριστικό το βίντεο.

Μόνο εμένα μου φάνηκε η ταχύτητα πρόσκρουσης αρκετά υψηλή? Άλλωστε φάνηκε από τη δύναμη που απελευθερώθηκε κατά τη πρόσκρουση και πως σήκωσε 1 μέτρο τον γερανό στον αέρα.

Φοβάμαι ότι έφυγε αφρενάριστος κι αν ισχύει αυτό δε ξέρω μήπως έπαθε κάτι ο άνθρωπος πριν τη πρόσκρουση.

Τραγικό...

Λέγεται πως έφυγε όπως ο Kobayashi στο FP2.

Επίσης κάπου διάβασα (ο GFP νομίζω το είπε) πως η ταχύτητα την ώρα της πρόσκροσης ήταν 238km/h ενώ αλλού διάβασα για 50G...

:lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By nass
#20908 Αφρενάριστος = Υδρολίσθηση. Δεν ειναι και τιλκεδρόμιο η Suzuka να έχει 100 μέτρα runoff ώστε να προλάβει να φρενάρει μετά την έξοδο από την πίστα, αν έχασε τον έλεγχο μέσα στην πίστα, μετά έφτασε στο JCB σε dt...
Πάντως δεν μπορούμε να κρίνουμε κάτι τέτοιο από αυτό το βίντεο, δηλ. αν πήγαινε με 150 αντί για 200 νομίζεις θα καταλαβαίναμε τη διαφορά ?
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#20981 Prost: «Φταίει ο κριτής για το ατύχημα»

«Έγινε λάθος, είναι ξεκάθαρο. Από ποιόν; Έχω ακόμη μία μικρή αμφιβολία. Την απόφαση έλαβε ο επικεφαλής του αγώνα ή οι κριτές που βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο της πίστας»;

Στη συνέχεια όμως ο 59χρονος Γάλλος πήρε ξεκάθαρη θέση, με βάση το video. «Η πράσινη σημαία θα έπρεπε να ανεμίζει 100 m. πιο μετά στην πίστα, ώστε να υπάρχει το μήνυμα προς τους οδηγούς “η πίστα είναι ελεύθερη πλέον, μπορείτε να κινηθείτε με φυσιολογική ταχύτητα”. Σε εκείνο το σημείο θα έπρεπε να υπάρχουν όμως κίτρινες σημείες. Το λάθος ήταν του κριτή», υποστήριξε ο Prost.

http://www.newsauto.gr/prost-ftei-o-kri ... -atichima/

Αυτά είπε ο καθηγητής. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
Bayern7 έγραψε: Οι οδηγοί είναι "εκπαιδευμένοι" (πέστο και συνηθισμένοι) να δίνουν προσοχή σε συγκεκριμένα πράγματα όταν οδηγούν. Στις σημαίες, στις σημάνσεις της πίστας και προφανώς σε ότι γίνεται εντός των ορίων της πίστας που τρέχουν.
Θεωρείς δλδ απίθανο, ειδικά υπό τέτοιες συνθήκες ορατότητας (με τη βροχή να έχει δυναμώσει αρκετά), να είδε με την άκρη του ματιού του τη πράσινη σημαία και να μην πρόσεξε τον τράκτορα;
Με το φτωχό μου το μυαλό θεωρώ ότι σε αντίστοιχες συνθήκες δε θα είχα το νου μου, μέσα σε δυνατή βροχή και μειωμένη ορατότητα, να δω τι γίνεται 20-30 μέτρα μακριά από τα όρια της πίστας, να το αξιολογήσω σε κλάσματα δευτερολέπτου και να πράξω ανάλογα. Θα έβλεπα την πράσινη σημαία και θα πίεζα όσο μπορούσα.

υπάρχουν ενδείξεις για τις σημαίες στο display του τιμονιού και ηχητικές προειδοποιήσεις.Από όσα έχω διαβάσει η ταχύτητα εξόδου ήταν στα 213 χμ. στον αμέσως προηγούμενο γύρο είχε περάσει με 217 και ο Ερικσον με 221....όπερ και αποδεικνύει ότι κακώς οι κίτρινες σημαίες έχουν λάβει για τους οδηγούς το νόημα της απαγόρευσης προσπέρασης και μόνο........αλλά αυτό είναι ένα γεγονός που η FIA μολονότι το γνωρίζει καλά....δεν κάνει τίποτα..............
Από όσα είδα στο video πάντως δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο κάποιας μηχανικής βλάβης..............
Άβαταρ μέλους
ByGTO
#21011 Το σίγουρο είναι ότι πήγαινε σε ρυθμό αγώνα πριν το χάσει.Πράγμα ανεπίτρεπτο,γιατί αν είχε βγει με 130 ας πούμε και χτυπούσε με 100,μπορεί να ήταν εντάξει τώρα.Αλλά στα 200+ που χτύπησε,έφαγε σίδερο.

Πρέπει να αλλάξει το καθεστώς της κίτρινης,γιατί για τους πιλότους είναι απλά "μην προσπερνάς ή πας πιο γρήγορα απο πριν".
Άβαταρ μέλους
By nass
#21021 Οπως έγραψα και παραπάνω, μια χαρά είναι οι κανονισμοί για τις κίτρινες, απλά πρέπει να πέσει καμιά μαύρη για μη συμμόρφωση με κίτρινες και να χρησιμοποιείται ΛΙΓΟΤΕΡΟ (και όχι περισσότερο, όπως λένε πολλοί εδώ μέσα) το SC.
Αλλιώς να καταργήσουμε τελείως τις κίτρινες και να βγαίνει το SC με ψύλλου πήδημα. Οπως Αμερική.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
Bayern7 έγραψε:Prost: «Φταίει ο κριτής για το ατύχημα»

«Έγινε λάθος, είναι ξεκάθαρο. Από ποιόν; Έχω ακόμη μία μικρή αμφιβολία. Την απόφαση έλαβε ο επικεφαλής του αγώνα ή οι κριτές που βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο της πίστας»;

Στη συνέχεια όμως ο 59χρονος Γάλλος πήρε ξεκάθαρη θέση, με βάση το video. «Η πράσινη σημαία θα έπρεπε να ανεμίζει 100 m. πιο μετά στην πίστα, ώστε να υπάρχει το μήνυμα προς τους οδηγούς “η πίστα είναι ελεύθερη πλέον, μπορείτε να κινηθείτε με φυσιολογική ταχύτητα”. Σε εκείνο το σημείο θα έπρεπε να υπάρχουν όμως κίτρινες σημείες. Το λάθος ήταν του κριτή», υποστήριξε ο Prost.

Δες όμως κι αυτό:
http://www.motornews.gr/14741/%CE%BA%CE ... %BB%CE%BF/

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
#21049 Ο καθενας ερμηνευει οπως αυτος θελει τους κανονισμους. Διστυχως ο κ. καθηγητης κατι λεει για 100μ πιο μετα κλπ. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λεει μετρα. Ο ορισμος ειναι απλος και το ολο ζουμι ειναι η υπογραμμισμενη λεξη.

f) Green flag: This should be used to indicate that the track is clear and should be waved at the observation post immediately after the incident that necessitated the use of one or more yellow flags. – It may also be used, if deemed necessary by the Clerk of the Course, to signal the start of a warm-up lap or the start of a practice session.

Ισως οταν ετρεχε ο κ. καθηγητης να ηταν με μετρα. Τωρα λεει ετσι και ετσι το μαθαινουν οι οδηγοι. Απλα ψαχνουν ολοι το εξιλεαστηριο θυμα και δεν θελουν να πουν για driver error επειδη το παιδι χαροπαλευει.

Συγνωμη αν ακουγομαι κυνικος ή ξερολας ή δεν ξερω και εγω τι αλλο, αλλα εχω βαρεθει να διαβαζω αρλουμπες απο ανθρωπους που πραγματικα θα επρεπε να ξερουν τις σημαιες και τους κανονισμους, και να το περνουν απο εκει τα προβατα, οι χειροκροτητειτες και οι οδηγοι του καναπε και να το κανουν "σημαια" ο κακκος κριτης, η κακκια ΦΙΑ κλπ.
Και εγω ξαναρωταω. Πριν το ατυχημα του Sutil ποσες εξοδους/εγκαταλειψεις ειχαμε λογο βροχης?
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
cmarin έγραψε:
Bayern7 έγραψε:Prost: «Φταίει ο κριτής για το ατύχημα»

Δες όμως κι αυτό:
http://www.motornews.gr/14741/%CE%BA%CE ... %BB%CE%BF/

http://www.motornews.gr/wp-content/uplo ... tor-14.jpg

Ναι δε διαφωνώ. Αυτό είναι το ΓΡΑΜΜΑ του κανονισμού. Το εξήγησε και ο Αννίβας πιο πριν. Πέρασε ο τράκτορας έστω και 10 εκατοστά πιο πίσω από το σημείο που στέκεται ο κριτής -> πράσινη σημαία. Αυτό που καταλαβαίνω από τα λεγόμενα του Prost (διαβάζοντας τις δηλώσεις στα αγγλικά) αναφέρεται στο πνεύμα ή αν θέλεις στο πρακτικό κομμάτι, λέγοντας ότι έπρεπε ο κριτής που ήταν στο σημείο εκείνο να έχει κίτρινη σημαία με τη λογική ότι ήταν, αν όχι ακριβώς πάνω από το ατύχημα, πολύ κοντά σε αυτό. Και ο επόμενος κριτής που είναι 100-200 μέτρα (ή πόσα τέλος πάντων είναι) παρακάτω να κουνάει πράσινη.
Νομίζω αυτό εννοούσε μέσες άκρες ο καθηγητής.
Προφανώς δεν κρίνουμε, ούτε καταδικάζουμε τον κριτή, δεν είμαστε δικαστήριο άλλωστε. Απλά προσπαθούμε να βγάλουμε μια άκρη στο τι μπορεί να συνεπικούρησε σε όλο αυτό το τραγικό συμβάν.

Κάπου διάβασα αναφορά στην τηλεμετρία της Μαρούσια η οποία δείχνει ότι δεν έκοψε ο JB.
Θα ψάξω να βρω το άρθρο, γιατί το διάβασα από το κινητό και θα το ποστάρω.

Edit:
Σε αυτό το άρθρο λέει σε κάποια φάση "Looking at the telemetry, Bianchi was already accelerating." αλλά δεν αναφέρει τίποτα άλλο...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#21103 εμενα παντως μου ηρθε αυτο στο μυαλο το 1998 :lol:

και μετα το επικοτερο

προσοχη στο δευτερο βιντεο καπου στο 1.20 και μετα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
#21129 Μηπως εχει κανεις τις δηλωσεις του Prost στα αγγλικα. Γιατι εχω μια υποψια για το ελληνικο κειμενο καθως σε αυστραλιανο site που διαβαζα ειχε δηλωσεις αλλα οχι οτι εφταιγε ο κριτης. Βασικα δεν εγραφε πουθενα κατι τετοιο. Εγραφε.

Four-time world champion Alain Prost, whose rivalry with the late Ayrton Senna is one of the greatest in the history of the sport, questioned the presence of the tractor on the track and said Bianchi’s accident could have been avoided.
“A fundamental mistake has been made,” Prost told TV channel Canal Plus.
“It’s been 20 years since we have seen a crash as serious as this one. This was not a race incident. It was obvious that the track was becoming dangerous. We need to find out where the mistake has been made and make sure it won’t happen again.

“The new generation (of drivers) is not used to this kind of accidents,” said Prost, acknowledging the security improvements made over the past 20 years.
“This crash reminds me of the ’80s, when we had this type of accident every two races.”
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#21148 Oι δηλώσεις του Προστ έγιναν σε γαλλικό κανάλι και λένε πάνω-κάτω αυτά που μεταφράστηκαν:

L'entrée de cette grue sans le régime de la voiture de sécurité est totalement inacceptable, a confié Prost. C'est une vraie faute à ne pas renouveler.

on voit un commissaire de piste agiter le drapeau vert juste derrière la grue. Normalement il annonce aux pilotes que la piste est dégagée. Il aurait dû être mis au moins cent mètres plus loin.

Depuis des années, la règle, ça a été d'essayer de prendre le risque minimum. On a modifié les voitures, beaucoup les circuits. La gestion de la course, ce n'est pas là-dessus que je pointerai le doigt.

Ουσιαστικά λέει ότι ασχέτως του γράμματος του κανονισμού έπρεπε για ελαχιστοποίηση του ρίσκου να γίνει όπως τα λέει.
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
Corto Maltese έγραψε:Oι δηλώσεις του Προστ έγιναν σε γαλλικό κανάλι και λένε πάνω-κάτω αυτά που μεταφράστηκαν:

L'entrée de cette grue sans le régime de la voiture de sécurité est totalement inacceptable, a confié Prost. C'est une vraie faute à ne pas renouveler.

on voit un commissaire de piste agiter le drapeau vert juste derrière la grue. Normalement il annonce aux pilotes que la piste est dégagée. Il aurait dû être mis au moins cent mètres plus loin.

Depuis des années, la règle, ça a été d'essayer de prendre le risque minimum. On a modifié les voitures, beaucoup les circuits. La gestion de la course, ce n'est pas là-dessus que je pointerai le doigt.

Ουσιαστικά λέει ότι ασχέτως του γράμματος του κανονισμού έπρεπε για ελαχιστοποίηση του ρίσκου να γίνει όπως τα λέει.

Αρα τα κλασσικα δημοσιογραφιστικα οπου βαζουμε οτι θελουμε για περασουμε αυτο που θελουμε? :hmmm: