Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Spartan
#210845 Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά πριν 15 χρόνια (δεν είναι και τόσα πολλά), δεν υπήρχε καν μετρό στην Αθήνα, ούτε τραμ, ούτε Προαστιακός, ούτε Αττική Οδός αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω κατά πόσο αυξήθηκε ο πληθυσμός της Αθήνας τα τελευταία χρόνια ώστε όλα αυτά να μην είναι αρκετά και να χαρακτηρίζεται εμμέσως πλην σαφώς ανεπαρκές το Μετρό, αλλά νομίζω υπερβάλλεις. Από ΄κει και πέρα, υποθέτω οτι η επέκτασή του θα συνεχιστεί (αν δεν έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε...), οπότε μπορεί να μην είναι σήμερα όλα τέλεια, αλλά στο μέλλον μάλλον θα βελτιωθούν τα πράγματα.

Δεν συνεχίζω όμως, γιατί όπως λες δεν είμαι κάτοικος Αθήνας και μπορεί όντως τα ΜΜΜ της, σε γενικές γραμμές να είναι τραγικά. Στη Θεσ/νίκη πρέπει να είναι χειρότερα πάντως. Ας μας πουν οι κάτοικοί της.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#210849 Οποιος κοβει με μετρητα εισιτηριο στον οδηγο μπλοκαρει το λεωφορειο, κανενας δεν γκρινιαζει όμως. Αν καποιος περασει χωρις να χτυπησει εισιτηριο, ο οδηγος δεν ξεκιναει και φωναζει από τα μεγάφωνα ειτε να το χτυπησουν ειτε να κατεβουν. Μπορει να μεινει και 10 λεπτα ακινητοποιημενο μεχρι να λυθει το πρόβλημα. Αυτά στο Λονδινο και όλα μια χαρα δουλευουν. Στην Αθηνα όπως και σε αλλα πολλα θεματα πνιγεστε σε μια κουταλια νερο. Συζητηση να γινεται και στις 6 Φλεβ θα μιλησει ο οδηγος για τον 1 χρονο #protiforaaristera :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Spartan έγραψε:Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά πριν 15 χρόνια (δεν είναι και τόσα πολλά), δεν υπήρχε καν μετρό στην Αθήνα, ούτε τραμ, ούτε Προαστιακός, ούτε Αττική Οδός αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω κατά πόσο αυξήθηκε ο πληθυσμός της Αθήνας τα τελευταία χρόνια ώστε όλα αυτά να μην είναι αρκετά και να χαρακτηρίζεται εμμέσως πλην σαφώς ανεπαρκές το Μετρό, αλλά νομίζω υπερβάλλεις. Από ΄κει και πέρα, υποθέτω οτι η επέκτασή του θα συνεχιστεί (αν δεν έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε...), οπότε μπορεί να μην είναι σήμερα όλα τέλεια, αλλά στο μέλλον μάλλον θα βελτιωθούν τα πράγματα.

Δεν συνεχίζω όμως, γιατί όπως λες δεν είμαι κάτοικος Αθήνας και μπορεί όντως τα ΜΜΜ της, σε γενικές γραμμές να είναι τραγικά. Στη Θεσ/νίκη πρέπει να είναι χειρότερα πάντως. Ας μας πουν οι κάτοικοί της.

Είμαι 48.
Ψάξε να δεις τι δίκτυο μετρό έχουν άλλες πόλεις της Ευρώπης, υπολόγισε τον πληθυσμό τους και υπολόγισε τι έχουμε εμείς για 4,5 εκατομμύρια κόσμο

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Νίκος Παππάς έγραψε:Είμαι 48. Ψάξε να δεις τι δίκτυο μετρό έχουν άλλες πόλεις της Ευρώπης, υπολόγισε τον πληθυσμό τους και υπολόγισε τι έχουμε εμείς για 4,5 εκατομμύρια κόσμο
Από το Moto G

Και πότε τα έφτιαξαν, Νίκο. Η Αθήνα ήταν μια πόλη των 50χιλιάδων κατοίκων όταν έφτιαξαν το μετρό στο Λονδίνο...
Αποφάσισαν να αυξήσουν τα μέσα σταθερής τροχιάς όταν ήδη είχε γίνει πόλη των 5Μ (μαζί με μετανάστες και επισκέπτες ίσως αρκετά παραπάνω - 7η μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης, λέει η γουικιπίντια) και εκ των πραγμάτων σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν (πχ τράμ :s_mad ).
Άβαταρ μέλους
By criuser
#210889 Το μετρό της Αθήνας η γραμμή Θησείο - Πειραιάς είναι η τρίτη παλιότερη του κόσμου με έτος κατασκευής το 1869 .

Οι σταθμοί είναι αρκετοί για μεγάλο μέρος της πόλης . Αλλωστε μόνο η γραμμή 4 λείπει πλέον . Αλλά ο σχεδιασμός των λεωφορείων πάσχει για πολλούς λόγους . Είναι ότι η πόλη είναι πολύ μεγάλη και έχει και δύσκολο ανάγλυφο με ανηφόρες που καθυστερούν την κυκλοφορία .

Ο Πειραιάς με την ολοκλήρωση της γραμμής 3 θα αλλάξει μορφή .
Άβαταρ μέλους
By famas
Spartan έγραψε:

Όπως τα λες. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει η κατάσταση, καθότι οι εργασίες για το Μετρό έχουν προκαλέσει πολαπλές μειώσεις πλάτους οδών με αποτέλεσμα το ακόμη μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα και την καθυστέρηση των λεωφωρείων. Η κατάσταση επιβαρύνεται και από τον σχεδιασμό της πόλης με έλλειψη κάθετων αξόνων και ανεπαρκείς οριζόντιους. Το δυτικό τμήμα της πόλης πλήτεται περισσότερο για αυτό πολύς κόσμος προτιμά το αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
criuser έγραψε: .

Ο Πειραιάς με την ολοκλήρωση της γραμμής 3 θα αλλάξει μορφή .

Ο Πειραιάς ούτε με την ολοκλήρωση της γραμμής 33 δεν θα αλλάξει μορφή.
Ο Πειραιάς τις ώρες αιχμής τόσο στη μεριά του Δημοτικού όσο και στη μεριά του λιμανιού, δέχεται καθημερινά επίθεση από ορκ τοπικά αλλά και αθηναίικα που παρκάρουν όπου γουστάρουν, συμπεριφέρονται σαν αγέλη, ταξιδεύουν στις 12 το μεσημέρι από την Ε2 και παριστάνουν τους Σουμάχερ στο Φάληρο στις 11.55.
Ο Πειραιάς, έχει τελειώσει από την εποχή που άσχετοι με τη ρυμοτομία και χωρίς καμιά οξυδέρκεια για το τι φορτίο θα κληθεί να σηκώσει η πόλη μελλοντικά, παραβίασαν κάθε έννοια τεχνικής και λογικής.
Ο Πειραιάς είναι μια πόλη που αν έχεις άκρες στο Δήμο κάνεις ότι γουστάρεις.(Βλ Μανιάτικα)
Ο Πειραιάς έχει μια υποδιεύθυνση τροχαίας αλλά και μια αστυνομική υποδιεύθυνση, που καλύπτουν τις κάθε λογής ανομίες του κάθε απίθανου κοτζάμπαση διότι πολλοί από αυτούς είναι στο κόλπο και τα παίρνουν χοντρά. Δεν βάζω καν στην κουβέντα το Τουρκολίμανο διότι θα βρίσω πολύ άσχημα.
Στον Πειραιά μπορείς να βρεις απίθανη κίνηση Σάββατο βράδυ από την άνοιξη και μετά, διότι κάποιοι τσοπάνηδες αποφάσισαν να αναβιώσουν (my ass) την Τρούμπα και καλά :thumbsdown: ανοίγοντας κάτι ελεεινά κωλόμπαρα και νεοσουβλατζίδικα που διασκεδάζουν και τρώνε ηλίθιοι παρκάροντας τα μπουρδέλα τους σε διάταξη "με παράσυρε το ρέμα"
Η έξοδος του Πειραιά από την Ακτή Μιαούλη μπορεί να παραλύσει την κίνηση και την παραλύει ,από ένα και μόνο φανάρι αυτό στον Τινάνειο κήπο το οποίο δεν έχει συντονιστεί παρά τις χιλιάδες αιτήσεις από ταλαίπωρους οδηγούς που παγιδεύονται στην προσπάθειά τους να φύγουν προς Φάληρο και Αθήνα.
Ο Πειραιάς ψευτοσώζεται, διότι δεν υπάρχει φράγκο λόγω κρίσης και έχουν παρατήσει οι περισσότεροι τα αυτοκίνητα τους. Από την άλλη, αυτή η φτώχεια έχει παγιώσει καρκίνους σαν το ελεεινό και τρισάθλιο παζάρι της πλατείας Ιπποδαμείας και πέριξ, που επίσημα δουλεύει Κυριακή και ανεπίσημα όλη την εβδομάδα.
Ο Πειραιάς δεν θα αλλάξει όσο δεν αλλάζουν νοοτροπίες και δεν τσακίζονται συμφέροντα.
Αυτά από έναν Πειραιώτη που αγάπησε κάποτε πολύ αυτή την πόλη και που θλίβεται καθημερινά από το ελεεινό θέαμα που παρουσιάζει.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#210915 ^αληλούια

Μια λεπτομέρεια μόνο. Το πήξιμο στην αγία τριάδα θεωρώ ότι ξεκινάει από το σχεδιασμό του κόμβου στην ιπποδαμείας, από τον οποίο κολλάει όλη η αντιστάσεως μέχρι τον κήπο και η κόνονως. Αυτές οι δύο μεταφέρουν την κίνηση στο λιμάνι και μετά αντίο ζωή.

Είχα συναντήσει μια μέρα έναν τροχαίο στο φανάρι σκυλίτση και ηρώων, που έκανε κάτι τόσο απλό και τόσο αποτελεσματικό. Ήταν απόγευμα, ώρα εξόδου από τον πειραιά και είχε αναλάβει το φανάρι, αλλά καθόταν σε μια άκρη και το άφηνε να λειτουργεί κανονικά. Απλά κάθε 2η φορά που έπιανε κόκκινο τη σκυλίτση, έβγαινε στο δρόμο και έκοβε την ηρώων ώστε η ροή στη σκυλίτση να είναι συνεχής για 2 πράσινα+ένα κόκκινο ανάμεσα. Εκείνο το απόγευμα είμαι σίγουρος πως όλος ο πειραιάς λειτουργούσε ολόσωστα. Την επόμενη θα έβαλαν καμιά ξανθιά με τακούνια να κάνει τη δουλεία και :s_whiteflag

Κατά τη γνώμη μου λοιπόν θέλει 2 καλούς τροχονόμους, έναν εκεί και έναν σε αυτό το χάλι που λέγεται ιπποδαμείας, που η στροφή αριστερά για θηβών ανάβει πράσινο για 2 nanosec ενώ περιμένουν να στρίψουν 20 νταλίκες από κρήτη

Και κάτι άλλο. Οι τροχαίοι στα φανάρια γενικότερα έχουν κάποια εκπαίδευση, ή κάποια ενημέρωση για το συγκεκριμένο κόμβο που ελέγχουν? Γιατί το 90% που έχω παρατηρήσει απλά ακολουθεί το φανάρι, από βαρεμάρα/άγνοια, δεν ξέρω. Εκτός βέβαια αν ανεβαίνει κάνας σαμαράς σπίτι του, οπότε καταφέρνουν και παραλύουν όλα τα βπ αποτελεσματικότατα
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
Chris έγραψε:^αληλούια

Μια λεπτομέρεια μόνο. Το πήξιμο στην αγία τριάδα θεωρώ ότι ξεκινάει από το σχεδιασμό του κόμβου στην ιπποδαμείας, από τον οποίο κολλάει όλη η αντιστάσεως μέχρι τον κήπο και η κόνονως. Αυτές οι δύο μεταφέρουν την κίνηση στο λιμάνι και μετά αντίο ζωή.

Είχα συναντήσει μια μέρα έναν τροχαίο στο φανάρι σκυλίτση και ηρώων, που έκανε κάτι τόσο απλό και τόσο αποτελεσματικό. Ήταν απόγευμα, ώρα εξόδου από τον πειραιά και είχε αναλάβει το φανάρι, αλλά καθόταν σε μια άκρη και το άφηνε να λειτουργεί κανονικά. Απλά κάθε 2η φορά που έπιανε κόκκινο τη σκυλίτση, έβγαινε στο δρόμο και έκοβε την ηρώων ώστε η ροή στη σκυλίτση να είναι συνεχής για 2 πράσινα+ένα κόκκινο ανάμεσα. Εκείνο το απόγευμα είμαι σίγουρος πως όλος ο πειραιάς λειτουργούσε ολόσωστα. Την επόμενη θα έβαλαν καμιά ξανθιά με τακούνια να κάνει τη δουλεία και :s_whiteflag

Κατά τη γνώμη μου λοιπόν θέλει 2 καλούς τροχονόμους, έναν εκεί και έναν σε αυτό το χάλι που λέγεται ιπποδαμείας, που η στροφή αριστερά για θηβών ανάβει πράσινο για 2 nanosec ενώ περιμένουν να στρίψουν 20 νταλίκες από κρήτη

Και κάτι άλλο. Οι τροχαίοι στα φανάρια γενικότερα έχουν κάποια εκπαίδευση, ή κάποια ενημέρωση για το συγκεκριμένο κόμβο που ελέγχουν? Γιατί το 90% που έχω παρατηρήσει απλά ακολουθεί το φανάρι, από βαρεμάρα/άγνοια, δεν ξέρω. Εκτός βέβαια αν ανεβαίνει κάνας σαμαράς σπίτι του, οπότε καταφέρνουν και παραλύουν όλα τα βπ αποτελεσματικότατα

Η λύση με τους τροχαίους έπρεπε να είναι έκτακτη και όχι καθημερινή. Υπό κανονικές συνθήκες. Όμως αν και θα βοηθούσαν σε κάποια σημεία αυτό δεν συμβαίνει καθημερινά διότι δεν έχουν κόσμο να τον στείλουν παντού.
Παρ όλα αυτά και για παράδειγμα μιας και είπες τον κόμβο της Ιπποδαμείας.
Έχω γίνει μάρτυρας αμέτρητων ατυχημάτων σε ώρες αιχμής, διότι ο τροχαίος κάθεται σε σημείο που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να τον δουν όλες οι πρώτες σειρές των δρόμων που έρχονται-φεύγουν από εκεί και πολλοί ξεκινάνε λαμβάνοντας υπ όψιν τα φανάρια.

Το κακό ξεκινάει από κάτω, διότι το φανάρι από λιμάνι όταν γυρίζει πράσινο, ανάβει κόκκινο αυτό επί της Β. Γεωργίου φάτσα από το κτίριο του ΝΑΤ. :dizzy:
Αυτό σε συνδυασμό με την αφετηρία των τρόλευ έξω από τον Άγ. Σπυρίδωνα καταστρέφει κυριολεκτικά τα πάντα σε 5 λεπτά μέχρι και το κτίριο του ΟΛΠ. Τότε αρχίζουν και πήζουν όλοι οι κάθετοι από Δημοτικό και Τερψιθέα συν τους κάθετους από Γούναρη και Αντιστάσεως. Αποτέλεσμα....εγκεφαλικό σε 5 λεπτά σε όλο τον κεντρικό Πειραιά.
Εάν δε ξεφορτώνει μεγάλο πλοίο στο λιμάνι, ο συνδυασμός που δημιουργείται με την πλατεία Ιπποδαμείας παραπέμπει στις σκηνές από τον Άρχοντα στην τελική μάχη για τη Μόρντορ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
g8777 έγραψε:Η παροχη απο ενα οργανωμενο κρατος ΜΜΜ στους πολιτες του δεν χαρακτηριζεται απο "ταξικοτητα" (αλοιμονο, ακομα και εγω που εχω 3 "γλαρους" στο γκαραge, μετρο χρησιμοποιω) οσο απο την επιβεβαιωση της ιδιας της αποστολης ενος κρατους ( "απο τους πολιτες, για τους πολιτες").

Αυτό το τελευταίο έχει ξεχαστεί τελευταία σε Ελλάδα και ΕΕ... :(
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#210936 Εγω πάλι περιμένω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ασχοληθεί η διοίκηση του φόρουμ με τα flaim bait με τη σοβαρότητα που τους αρμόζει
Άβαταρ μέλους
By kacey
kostis20 έγραψε:Καλά τι περιμενες?Έχει κάνει τίποτα απο αυτα που υποσχέθηκε?Και αυτο με τα ΜΜΜ και την πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και νεκρών προφανώς τη χρησιμοποίησαν απλά για να ανέβουν στην εξουσία...
Είπαμε η αναντιστοιχία λόγων και πράξεων της κυβέρνησης είναι η καθημερινότητα.

Εγω μιλαω για τους διαφορους αγριους επαναστατες (εδω μεσα και στο FB) που επι κακιας δεξιας κυβερνησης μας ζαλιζαν τα ουμπαλα σε καθε ευκαιρια, ΚΑΙ για τα ΜΜΜ και τις προσπαθειες να πιαστουν οι τσαμπατζηδες, ενω τωρα τουμπεκι.

edit mod.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
kacey έγραψε:Εγω μιλαω για τους διαφορους αγριους επαναστατες (εδω μεσα και στο FB) που επι κακιας δεξιας κυβερνησης μας ζαλιζαν τα ουμπαλα σε καθε ευκαιρια, ΚΑΙ για τα ΜΜΜ και τις προσπαθειες να πιαστουν οι τσαμπατζηδες, ενω τωρα τουμπεκι.

Ναι τι να κάνουμε...
Εδω άλλοι χορευαν καλαματιανό στο Συνταγμα μετά το ΟΧΙ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#211109 για τις διασταυρωσεις που λετε υπαρχει απλη λυσις απο τα 80'.... στο κουτι της σηματοδοτησις να μπορει καποιος τροχαιος να αλλαζει τη ροη που θελει πατοντας αναλογο κουμπι. δεν χρειαζεται να ειναι στη μεση με τα αυτοκινητα που δεν τον βλεπουν. Απλο!!! αλλα δυσκολο να το προμηθευτουν οι εδω σοφοι....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kostis20 έγραψε:
kacey έγραψε:Εγω μιλαω για τους διαφορους αγριους επαναστατες (εδω μεσα και στο FB) που επι κακιας δεξιας κυβερνησης μας ζαλιζαν τα ουμπαλα σε καθε ευκαιρια, ΚΑΙ για τα ΜΜΜ και τις προσπαθειες να πιαστουν οι τσαμπατζηδες, ενω τωρα τουμπεκι.

Ναι τι να κάνουμε...
Εδω άλλοι χορευαν καλαματιανό στο Συνταγμα μετά το ΟΧΙ. :lol:

Ποιο είναι το τουμπεκι ρε παιδιά; Πού τα είδατε αυτά γραμμένα; Τι έχουν σχολιάσει ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι;
Ειπε κανένας κάτι άλλο από προτάσεις και λύσεις για το θέμα των ΜΜΜ στα προηγουμενα ποστ;
Μερικά ποστ πιο πριν έχουμε αυτή την... "πρόβλεψη" :
kacey έγραψε:Περιμενω οργισμενα ποστακια για το πως τα ΜΜΜ ειναι κοινωνικο αγαθο που πρεπει να προσφερεται δωρεαν, για #den_plhrwnw_giati_insert_tyxaia_dikaiologia, για την αναλγητη κυβερνηση και τους εγκληματιες ελεγκτες κλπ κλπ κλπ.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500053395

Αθήνα
Την είσοδο όλων των επιβατών από τη μπροστινή πόρτα των λεωφορείων και των τρόλεϊ και τον έλεγχο εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών από τους ίδιους τους οδηγούς σκοπεύει να εφαρμόσει το υπουργείο Μεταφορών για τον περιορισμό της λαθρεπιβίβασης.

Ας μας δείξετε κάποιο σχόλιο από κάποιον που πλησίασε έστω σε αυτό. Ποιοι εν τέλει πρότειναν πράγματα με νηφάλιο τρόπο και ποιοι εδώ μέσα θέλουν να τα κάνουν #poutana_ola.
Αυτοί που εδώ μέσα γκρινιάζουν για τους συντονιστές, είναι αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν μια νορμάλ συζήτηση. Και είναι ελάχιστοι.

Για σκεφτείτε το λίγο κάποιοι. :s_coffee