Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By blinkys
Panosss έγραψε:
blinkys έγραψε:Κάτι που διάβασα παλιότερα, το ζω καθημερινά και συμφωνώ απόλυτα. Μην περιμένεις τίποτα από μια χώρα που οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα αυτόν που τους φτιάχνει τη βρύση από αυτόν που εκπαιδεύει τα παιδιά τους.

Πριν δούμε το πόσα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν, ας δούμε πόσα πληρώνουν.
Πληρώνουν περισσότερα τον υδραυλικό απ' ότι το δάσκαλο;
Αν ναι, πες μας ποσα δίνουν στον υδραυλικό, μιας και για να τα συγκρίνεις...θα ξέρεις...αποκλέιεται να το λες στην τύχη... :roll:
(καλά, άντε ότι δίνει περισσότερα στον υδραυλικό. Τι εμποδίζει το δάσκαλο να γίνει υδραυλικός, να παίρνει περισσότερα και να 'μαστε κι όλοι ευχαριστημένοι; :hmmm: )

9/10 φροντιστήρια Αγγλικών στην περιοχή έχουν την πρώτη τάξη στα 15 ευρω/μήνα (μίνιμουν 8 ώρες το μήνα). Εγώ προσωπικά κάνω 12 ώρες μάθημα το μήνα για 20 ευρώ (ουσιαστικά ιδιαίτερο γιατί έχω μόνο ένα παιδάκι σε αυτό το επίπεδο). Χθες είχα υδραυλικό στο σπίτι, άλλαξε 2 σωλήνες (μισή ώρα) και με χρέωσε 20 ευρώ (χωρίς τα υλικά).
Καταλαβαίνεις βέβαια πόσο άκυρο (για να το θέσω ευγενικά :roll: ) είναι το τελευταίο σου ερώτημα ε ;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Panosss έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Κάποιοι τα έχουν βάλει με τα συγκεκριμένα επαγγέλματα, μόνο και μόνο γιατί πληρώνονται από το Δημόσιο.

...δηλαδή..από τα χρήματά του...

Anonymous Founder έγραψε:Αφήστε τον κόσμο ήσυχο, οι δάσκαλοι είναι αυτοί που θα μεγαλώσουν τα παιδιά σας.

...κι επειδή επιπλέον θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας...να τους αφήσουμε...ήσυχους... :dizzy:

Θα σου αντιστρέψω τότε το ερώτημα που κάνεις εσύ για τους υδραυλικούς: τόσοι και τόσοι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια, τόσοι και τόσοι διορίστηκαν, εσύ γιατί δεν το έκανες και μας πρήζεις τώρα;
Αν δεν ήσουν ικανός, δεν είχες κανένα πτυχίο-μεταπτυχιακό-δεν-ξέρω-τι για να δώσεις ΑΣΕΠ, δεν μπορείς να τα βάζεις με αυτούς που τα είχαν, διάβασαν, μπήκαν και αμείβονται από το Δημόσιο.
Δεν λέω πως όλοι μπήκαν με ΑΣΕΠ, αλλά με ΑΣΕΠ και σωστούς διαγωνισμούς, μπήκε αρκετός κόσμος που άχρηστο δεν τον λες. Εσύ πού ήσουν τότε;

Γιατί τώρα, έμαθαν όλοι να τα χώνουν στους ΔΥ, αλλά τότε τις καλές εποχές, κάποιοι (κι εγώ μέσα σ' αυτούς) δεν περνούσαν ούτε έξω από τους διαγωνισμούς, γιατί τα λεφτά (και η εξέλιξη) ήταν λίγα...
ΥΓ: Προσοχή, δεν μιλώ για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου σχεδόν ποτέ δεν γίνονται διαγωνισμοί και οι θέσεις συνήθως είναι φωτογραφικές... Εκεί, αν είσαι κολλητός υπουργού, θα βολευτείς, αλλιώς πούλο.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
blinkys έγραψε:
Panosss έγραψε:
blinkys έγραψε:Κάτι που διάβασα παλιότερα, το ζω καθημερινά και συμφωνώ απόλυτα. Μην περιμένεις τίποτα από μια χώρα που οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα αυτόν που τους φτιάχνει τη βρύση από αυτόν που εκπαιδεύει τα παιδιά τους.

Αν ναι, πες μας ποσα δίνουν στον υδραυλικό, μιας και για να τα συγκρίνεις...θα ξέρεις...αποκλέιεται να το λες στην τύχη... :roll:
(καλά, άντε ότι δίνει περισσότερα στον υδραυλικό. Τι εμποδίζει το δάσκαλο να γίνει υδραυλικός, να παίρνει περισσότερα και να 'μαστε κι όλοι ευχαριστημένοι; :hmmm: )

9/10 φροντιστήρια Αγγλικών στην περιοχή έχουν την πρώτη τάξη στα 15 ευρω/μήνα (μίνιμουν 8 ώρες το μήνα). Εγώ προσωπικά κάνω 12 ώρες μάθημα το μήνα για 20 ευρώ (ουσιαστικά ιδιαίτερο γιατί έχω μόνο ένα παιδάκι σε αυτό το επίπεδο). Χθες είχα υδραυλικό στο σπίτι, άλλαξε 2 σωλήνες (μισή ώρα) και με χρέωσε 20 ευρώ (χωρίς τα υλικά).
Καταλαβαίνεις βέβαια πόσο άκυρο (για να το θέσω ευγενικά :roll: ) είναι το τελευταίο σου ερώτημα ε ;

Μη ορθός ο συλλογισμός σου...

Το ωρομίσθιο σου δεν βγάζει μισθός, ούτε καν χαρτζιλίκι δεν το λες, άλλαξε άμεσα πλεύση και σταμάτα να ξεφτιλίζεις τον κλάδο, την ειδικότητα και την προσωπικότητα σου
Άβαταρ μέλους
By Panosss
Anonymous Founder έγραψε:
Panosss έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Κάποιοι τα έχουν βάλει με τα συγκεκριμένα επαγγέλματα, μόνο και μόνο γιατί πληρώνονται από το Δημόσιο.

Anonymous Founder έγραψε:Αφήστε τον κόσμο ήσυχο, οι δάσκαλοι είναι αυτοί που θα μεγαλώσουν τα παιδιά σας.

...κι επειδή επιπλέον θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας...να τους αφήσουμε...ήσυχους... :dizzy:

Θα σου αντιστρέψω τότε το ερώτημα που κάνεις εσύ για τους υδραυλικούς: τόσοι και τόσοι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια, τόσοι και τόσοι διορίστηκαν, εσύ γιατί δεν το έκανες και μας πρήζεις τώρα;

Αποκλείεται να μιλάμε την ιδια γλώσσα.
Αντιστροφή του ερωτήματος "γιατί ένας δάσκαλος που θεωρεί καλύτερη δουλειά το υδραυληλίκι δεν παρατάει το δασκαλίκι να γίνει υδραυλικός"...είναι το "γιατί δεν διορίστηκα κι εγώ στο δημόσιο";;; :dizzy:
Προφανώς δεν ξέρεις τι σημαίνει "αντιστρέφω", είχες σίγουρα αποτυχημένους δασκάλους.
Τελευταία επεξεργασία από Panosss και 07 Οκτ 2014, 11:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Panosss
blinkys έγραψε:
Panosss έγραψε:

Όχι. Προφανώς δεν διαθέτω τη διάνοιά σου, γι αυτό.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Panosss έγραψε:
Panosss έγραψε:

Αντιστροφή του ερωτήματος που σου κάνω...είναι το ερώτημα που μου κάνεις;;; :dizzy:
Προφανώς δεν ξέρεις τι σημαίνει "αντιστρέφω", είχες σίγουρα αποτυχημένους δασκάλους.

Ωραία, εγώ δεν μιλώ σωστά την ελληνική γλώσσα, το παραδέχομαι. Το ερώτημα που σου έθεσα, δεν είναι το αντίστροφο του δικού σου.
Μπορείς να μου απαντήσεις τώρα, στο ΜΗ-αντίστροφο ερώτημα; :s_coffee
Άβαταρ μέλους
By dimik
blinkys έγραψε:
Panosss έγραψε:

Δεν είσαι κρατικοδίαιτος οπότε δεν μετράς :lol:

κατά τα άλλα από διύλιση του κώνωπα καλά πάμε....κάθε επάγγελμα έχει τα υπέρ και τα κατά του, το ότι χτυπάει άσχημα το γεγονός ότι οι κρατικοδίαιτοι εκπαιδευτικοί έχουν κάποια μπονους όπως οι μεγάλες διακοπές και συν τοις άλλοις όπως και με την πλειοψηφία των ΔΥ αρκετοί δεν κάνουν την δουλειά τους σωστά είναι ένα επιπλέον πλήγμα για το κύρος τους.
Βέβαια σε αυτή την χώρα δεν θα βγει ποτέ κανένας σύλλογος εκπαιδευτικών, ΟΛΜΕ ή whatever να ζητήσει αύξηση της απασχόλησης των μελών του όπως αντίστοιχα δεν θα το κάνει κανένας συνδικαλιστικός φορέας σε κανένα επάγγελμα γιατί κάποια πράγματα (αδίκως) θεωρούνται κεκτημένα.

Οπότε σε όποιον πιστεύει ότι ο εκπαιδευτικός, δάσκαλος, στρατιωτικός, αστυνομικός, βοθρατζής την έχει καλύτερα από αυτόν ας πρόσεχε και ας γινόταν κι αυτός τέτοιος να έβλεπε την γλύκα. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By Panosss
Panosss έγραψε:
Panosss έγραψε:

Αντιστροφή του ερωτήματος που σου κάνω...είναι το ερώτημα που μου κάνεις;;; :dizzy:

Ωραία, εγώ δεν μιλώ σωστά την ελληνική γλώσσα, το παραδέχομαι. Το ερώτημα που σου έθεσα, δεν είναι το αντίστροφο του δικού σου.
Μπορείς να μου απαντήσεις τώρα, στο ΜΗ-αντίστροφο ερώτημα; :s_coffee

Γιατί δεν διορίστηκα στο δημόσιο;
Η δουλειά μου δεν έχει σχέση με το δημόσιο, δεν υπάρχει στο δημόσιο.
Αλλά εγώ δεν σύγκρινα τις αποδοχές μου με ενός δυ, δεν μπορούν να συγκριθούν.
Όπως δεν μπορεί να συγκριθεί ο μισθός ενός δασκάλου - δυ με ένα υδραυλικο που καλείς σπίτι σου να σου φτιάξει τη βρύση. Ο ένας είναι μισθωτός, ο άλλος ελεύθερος επαγγελματίας.

Επίσης, το να γίνεις από δάσκαλος - > υδραυλικός, είναι πανεύκολο, μια έναρξη στην εφορία πας και κάνεις, δηλώνεις υδραυλικός και καθάρισες. πίις οφ κέικ. Γιατί δεν το κάνει ο δάσκαλος να ζει όπως ονειρεύεται;
Τελευταία επεξεργασία από Panosss και 07 Οκτ 2014, 11:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#21100 Έπρεπε να βρεις μια δουλειά που θα υπήρχε στο Δημόσιο λοιπόν. Το ότι ΕΣΥ δεν βρήκες την κατάλληλη δουλειά, είναι ΔΙΚΟ σου θέμα.
Σταμάτα λοιπόν να τα ρίχνεις στους άλλους. Ας φρόντιζες να κάνεις καλύτερο επαγγελματικό προσανατολισμό και καλύτερη επιλογή.

Αυτό που αναφέρεις για την ευκολία να γίνει κάποιος υδραυλικός, είναι αστειότητα. Ακόμη και για την έναρξη, θα πρέπει να έχεις κάποια βεβαίωση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#21104 Το ότι (κατά τη γνώμη σου) "τα ρίχνω στους άλλους"... :dizzy: σημαίνει ότι δεν έκανα καλή επιλογή επαγγέλματος;;; :dizzy:
Το δικαίωμα να κρίνω αυτούς που (αναγκαστικά) πληρώνω (αυτό που μεταφράζεις σαν ..."τα ρίχνω στους άλλους") δεν το 'χω σε κάθε περίπτωση;
Είτε έκανα σωστή επιλογή επαγγέλματος είτε όχι;

Anonymous Founder έγραψε:Αυτό που αναφέρεις για την ευκολία να γίνει κάποιος υδραυλικός, είναι αστειότητα. Ακόμη και για την έναρξη, θα πρέπει να έχεις κάποια βεβαίωση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
:ninja:

Πώς παίρνανε μέχρι πριν λίγα χρόνια βεβαίωση;
Τελευταία επεξεργασία από Panosss και 07 Οκτ 2014, 11:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Panosss έγραψε:Το ότι (κατά τη γνώμη σου) "τα ρίχνω στους άλλους"... :dizzy: σημαίνει ότι δεν έκανα καλή επιλογή επαγγέλματος;;; :dizzy:
Το δικαίωμα να κρίνω αυτούς που (αναγκαστικά) πληρώνω (αυτό που μεταφράζεις σαν ..."τα ρίχνω στους άλλους") δεν το 'χω σε κάθε περίπτωση;
Είτε έκανα σωστή επιλογή επαγγέλματος είτε όχι;

Λέγε ό,τι θέλεις, ποιος θα σε σταματήσει; Εγώ απλώς βλέπω πως ό,τι δεν φτάνει η αλεπού, κλπ κλπ.
Απλώς δεν ήσουν άξιος να μπεις κανονικά και με το νόμο στο Δημόσιο, και τώρα τα έχεις βάλει κατά δικαίων και αδίκων με όσους τα κατάφεραν.
Ό,τι και να λες λοιπόν, απλώς φαίνεται η μισαλλοδοξία σου και τίποτε άλλο.
Δεν πειράζει, ας πρόσεχες. Να διάβαζες περισσότερο, να είχες το κατάλληλο πτυχίο, να προσπαθούσες να μπεις με την αξία σου. Τώρα, που έμεινες απέξω, σε τσούζει και το μόνο που κάνεις είναι να γκρινιάζεις.
:protest:
Άβαταρ μέλους
By blinkys
red_monster έγραψε:

Το ωρομίσθιο σου δεν βγάζει μισθός, ούτε καν χαρτζιλίκι δεν το λες, άλλαξε άμεσα πλεύση και σταμάτα να ξεφτιλίζεις τον κλάδο, την ειδικότητα και την προσωπικότητα σου

Ρε γμτ απορώ με την ευκολία με την οποία αφορίζετε πράγματα για τα οποία δεν έχετε ιδέα ...

Panosss έγραψε:Οχι. Προφανώς δεν διαθέτω τη διάνοιά σου, γι αυτό.

Αν θες να το γυρίσουμε στις ειρωνείες κανένα πρόβλημα. Για τα υπόλοιπα έχεις να πεις κάτι ;
Άβαταρ μέλους
By red_monster
blinkys έγραψε:
red_monster έγραψε:

Ρε γμτ απορώ με την ευκολία με την οποία αφορίζετε πράγματα για τα οποία δεν έχετε ιδέα ...

Panosss έγραψε:Οχι. Προφανώς δεν διαθέτω τη διάνοιά σου, γι αυτό.

Αν θες να το γυρίσουμε στις ειρωνείες κανένα πρόβλημα. Για τα υπόλοιπα έχεις να πεις κάτι ;

επίσημα καθηγητής δεν είμαι, το κάνω όμως περιστασιακά σε περιόδους εξεταστικής... μπορείς να μου επισημάνεις που έχω άδικο, σε ποιο κομμάτι συγκεκριμένα λανθάνω και πως συνδέεται το ωρομίσθιο του υδραυλικού με το ωρομίσθιο του δασκάλου ?