Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By kostis20
kacey έγραψε:Περιμενω οργισμενα ποστακια για το πως τα ΜΜΜ ειναι κοινωνικο αγαθο που πρεπει να προσφερεται δωρεαν, για #den_plhrwnw_giati_insert_tyxaia_dikaiologia, για την αναλγητη κυβερνηση και τους εγκληματιες ελεγκτες κλπ κλπ κλπ.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500053395

Αθήνα
Την είσοδο όλων των επιβατών από τη μπροστινή πόρτα των λεωφορείων και των τρόλεϊ και τον έλεγχο εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών από τους ίδιους τους οδηγούς σκοπεύει να εφαρμόσει το υπουργείο Μεταφορών για τον περιορισμό της λαθρεπιβίβασης.

Καλά τι περιμενες?Έχει κάνει τίποτα απο αυτα που υποσχέθηκε?Και αυτο με τα ΜΜΜ και την πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και νεκρών προφανώς τη χρησιμοποίησαν απλά για να ανέβουν στην εξουσία...
Είπαμε η αναντιστοιχία λόγων και πράξεων της κυβέρνησης είναι η καθημερινότητα.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
kacey έγραψε:Περιμενω οργισμενα ποστακια για το πως τα ΜΜΜ ειναι κοινωνικο αγαθο που πρεπει να προσφερεται δωρεαν, για #den_plhrwnw_giati_insert_tyxaia_dikaiologia, για την αναλγητη κυβερνηση και τους εγκληματιες ελεγκτες κλπ κλπ κλπ.

To μέτρο (που έχει ξαναδοκιμαστεί με παταγώδη αποτυχία στο παρελθόν) το σκέφτηκε κάποιος ή κάποιοι που μάλλον δεν έχουν πάρει ποτέ στη ζωή τους το λεωφορείο για να πάνε στη δουλειά ή τις υποχρεώσεις τους.
Φοβάμαι ότι το ίδιο συμβαίνει και για τους περισσότερους που σχολιάζουν εδώ.
Θα γίνεται ο χαμός στις στάσεις για να μπούν στη σειρά, ο οδηγός θα ξεστραβώνεται ή θα τσακώνεται με τον κάθε μαλακοπίτουρα τάχα μου αριστερό που θα του αραδιάζει φιλοσοφίες και μετά θα πιάνει τιμόνι με 100 ψυχές στην πλάτη του, οι γριές θα κάνουν τρεις ώρες να ανεβούν και θα μπαστακώνονται στον μπροστινό μέρος του λεωφορείου και άλλα όμορφα...

Όσο για την παραπάνω σαχλαμαρίτσα έχω να πω το εξής:
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε μια κοινωνία που σέβεται τον πολίτη, θα έπρεπε να είναι προσεγγίσιμα οικονομικά από όλους και σε κάποιες από τις κατώτερες οικονομικά τάξεις ενδεχομένως και δωρεάν, γιατί πολύ απλά για αυτές δεν αποτελούν γούστα (πως βάζεις "δέρμα" ή "κλιμά" στη Πενβέ σου) αλλά αναγκαστική επιλογή. Και μιλάμε για την πλειονότητα του εργατικού/χαμηλόμισθου δυναμικού της χώρας, που είτε σας αρέσει είτε όχι, επειδή δεν ζούμε ούτε στην Αγγλία ούτε στην Ελβετία αποτελεί και τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας και το μαζικότερο ποσοστό του πληθυσμού.
Προσέξτε, δεν λέω ότι θα πρέπει να μπαίνει χυμαδιό, η οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα και να ΜΗ ΣΕΒΕΤΑΙ το αγαθό που της προσφέρεται, αλλά οπωσδήποτε είναι απίστευτης ρηχότητας ανοησία το να ακούγεται ότι τα λεωφορεία δεν έχουν κερδοφορία... Ας απολύσουν/μετατάξουν/μειώσουν τους χιλιάδες αργόμισθους που κυκλοφορούν ανά τις υπηρεσίες του δημοσίου (που οι ίδιοι προσέλαβαν, βέβαια, συνήθως δε με διαδικασίες κάτω από το τραπέζι, αλλά και οι ίδιοι τους έκαναν αναγκαίους με τις ηλίθιες γραφειοκρατίες τους) και άσε την "επιχείρηση" να έχει φτηνά εισητήρια και ας είναι ζημιογόνος. Γιατι αν δεν τσοντάρει ο κρατικός προϋπολογισμός σε κάποια αγαθά που θα έπρεπε να έχουν κοινωνικό χαρακτήρα (και τα λεωφορεία έχουν γιατί απαντούν σε μια ανάγκη του κόσμου, όχι στο χαβαλέ του), τότε και εγώ δεν έχω κανένα λόγο να πληρώνω φόρους.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για 5 άλλα πράγματα, όπως το σχολείο (δεν βγάζει ούτε σεντ!),
το νοσοκομείο (τη διαφθορά την πληρώνει ο κόσμος),
το ρεύμα και το νερό (ακριβαίνουν οι μικρές καταναλώσεις και φθηναίνουν οι μεγάλες για να μειωθεί η ανταγωνιστικότητα της ΔΕΗ απέναντι στους ιδιώτες :lol: :lol: ), το περιφερειακό νοσοκομείο ή την αερομεταφορά από το νησί της γριάς και ούτω καθεξής.

Φυσικά, όποιος είναι ταυτόχρονα
-μάγκας και έχει ή βγάζει πολλά λεφτά και πληρώνει πολλούς φόρους,
-δεν έχει παιδιά ή τα στέλνει στο ιδιωτικό για να πάρουν καλύτερη μόρφωση από το σωρό,
-του γ@μάει τη μάνα στην κατανάλωση ρεύματος και νερού (γιατί μπορεί :vava: ),
-δεν είναι άρρωστος ή μπορεί να πληρώνει ασφαλιστικές (επειδή είχε λεφτά και ήταν υγιής όταν έκανε το συμβόλαιό του και δεν του εξαιρέσανε 500 παθήσεις) και
-δεν μένει σε νησί (ή έχει ελικόπτερο δικό του),
όλα αυτά είτε δεν τα καταλαβαίνει είτε του φαίνονται |λογοκρισία| (και δικαιολογημένα, ίσως). Οποιοσδήποτε άλλος είναι ανόητος και καταπίνει αμάσητα ό,τι σαχλαμάρα θέλουν να του περάσουν.

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By nass
#210741 Τα λεωφορεία στις άλλες (πλην Αθήνας) πόλεις, που είναι ιδιωτικά, μπαίνουν άραγε μέσα ?
Τι κάνουν εκεί ?

Αν δεν μπει ηλεκτρονικό εισιτήριο με αναγνώστη σε κάθε λεωφορείο, δουλειά δε γίνεται με τα χάρτινα, σιγά μη βγάζει τα μάτια του ο οδηγός. "Μπιπ" και ο επόμενος.

Και συγνώμη αλλά αυτό που γίνεται στην Αθήνα, όπου μπαίνουν-βγαίνουν από όλες τις πόρτες, μόνο στην Αθήνα γίνεται. Συνήθως μπαίνουν από μπροστά, γριές και νέοι.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε:Τα λεωφορεία στις άλλες (πλην Αθήνας) πόλεις, που είναι ιδιωτικά, μπαίνουν άραγε μέσα ?
Τι κάνουν εκεί ?

Προφανώς όχι. Αν όμως, ταυτόχρονα, πληρώνουν και πολλά δημοτικά τέλη τότε μάλλον τους γδύνουν...

Αν δεν μπει ηλεκτρονικό εισιτήριο με αναγνώστη σε κάθε λεωφορείο, δουλειά δε γίνεται με τα χάρτινα, σιγά μη βγάζει τα μάτια του ο οδηγός. "Μπιπ" και ο επόμενος.

Και συγνώμη αλλά αυτό που γίνεται στην Αθήνα, όπου μπαίνουν-βγαίνουν από όλες τις πόρτες, μόνο στην Αθήνα γίνεται. Συνήθως μπαίνουν από μπροστά, γριές και νέοι.

Συμφωνώ σε όλα. Έτσι παύει να έχει νόημα και ο εισπράκτορας. Βέβαια, αν σκεφτείς ότι όλοι οι επιβάτες όλων των πόλεων της Ελλάδας μαζί δεν είναι ούτε το 1/3 (πιστεύω) των επιβατών στην Αθήνα, ετοιμάσου να ανοίξουν πολλά κεφάλια στις στάσεις για να ανέβει ο κόσμος... (συνηθισμένος από αλλού πρόσφατα βρέθηκα στο ΙΚΑ και προσγειώθηκα απότομα από την καφρίλα του κόσμου).

Γιατί κανείς δεν λέει ότι η λύση είναι να υπάρχουν περισσότερα λεωφορεία με λιγότερο κόσμο/λεωφορείο ώστε να γίνεται και πιο εύκολα ο έλεγχος; Α, ναι... στοιχίζουν... (αλλά το πετρέλαιο που εισάγουμε και καίμε στο ΙΧ ο καθένας δεν είναι χρήμα που βγαίνει, μαζί με αυτό του ίδιου του ΙΧ, έξω από τη χώρα, ε; ).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
nass έγραψε:Τα λεωφορεία στις άλλες (πλην Αθήνας) πόλεις, που είναι ιδιωτικά, μπαίνουν άραγε μέσα ?
Τι κάνουν εκεί ?

Η λύση είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Στις γραμμές που εχει πολύ κόσμο, είναι αδύνατον ο οδηγός να καταφέρει να ελέγξει σε κάθε σταση όλο τον κόσμο.
Στην επαρχία, αυτό που γίνεται είναι ή να είναι επιδοτούμενο το εισιτήριο (Θεσσαλονίκη) είναι να είναι πανάκριβο (Πάτρα, Γιάννενα) και να τα χρησιμοποιούν μόνον αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς (φοιτητές).
Τα σκηνικά με τα λεωφορεία της Πάτρας δεν θα τα ξεχάσω ποτέ, να σπρώχνει ο εισπράκτορας τον κόσμο για να γεμίσει επειδή "προχωράτε, είναι άδειο το λεωφορείο" ενώ υπήρχε κόσμος όρθιος και ανάμεσα στα καθίσματα...
Όσοι προτείνουν τέτοιες λύσεις, απλά δεν έχουν χρησιμοποιήσει λεωφορείο όπως σωστά λέει ο BEAMS. Να μπαίνουν μόνον από την μπροστινή πόρτα συμφωνώ, αν και σε γραμμές με πολύ κόσμο και κίνηση μπορει να είναι πρόβλημα, αλλά το να ελέγχει ο οδηγός έναν έναν, απλά δεν γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By Spartan
D-Jet έγραψε:Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε μια κοινωνία που σέβεται τον πολίτη, θα έπρεπε να είναι προσεγγίσιμα οικονομικά από όλους και σε κάποιες από τις κατώτερες οικονομικά τάξεις ενδεχομένως και δωρεάν, γιατί πολύ απλά για αυτές δεν αποτελούν γούστα (πως βάζεις "δέρμα" ή "κλιμά" στη Πενβέ σου) αλλά αναγκαστική επιλογή.

Ισως εννοείς τα λεωφορεία κι εκείνα τα παλιά άθλια τρόλεϋ που υπηρχαν κάποτε στην Αθήνα για να περιγράφεις έτσι τα ΜΜΜ (αν και τα τελευταία χρόνια πρέπει να έχουν βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούσα εγώ το 1996-97 που ήμουν κάτω. Δεν ξέρω βέβαια σε τί κατάσταση έχουν περιέλθει πλέον). Γιατί όταν έρχομαι και χρησιμοποιώ το μετρό, αισθάνομαι "άρχοντας" και απολαμβάνω και τη βόλτα και το μέσο. Βέβαια είναι άλλο πράγμα να έιναι κανείς επισκέπτης και άλλο μόνιμος κάτοικος, αλλά αν με ρωτούσες αν προτιμώ σε καθημερινή βάση το ατελείωτο μποτιλιάρισμα μέσα σε μια Merc πχ, ή το μετρό, μάλλον θα επέλεγα το 2ο. Τα ΜΜΜ λοιπόν αποτελούν και διευκόλυνση εκτός από "ανάγκη"... Ο ταξικός χαρακτήρας που τους προσδίδεις γενικότερα με όλο το ποστ σου, είναι μάλλον λίγο υπερβολικός. Απο ΄κει και πέρα ίσως θα μπορούσαν να υπάρχουν κριτήρια για τους άπορους-άνεργους, γενικά για όσους βρίσκονται σε ανέχεια, ώστε να τους είναι πιο προσιτά. Από την άλλη βέβαια, μου φαίνεται απίθανο να μην υπάρχουν ... :hmmm:

Υ.Γ. 'Οσο για τον οδηγό ως ελεγκτή, αυτό που σκέφτηκα πρώτα, είναι αν θα μπορεί να κάνει στην τελική και τον "αστυφύλακα" και να μαλώνει με τον κάθε μυστήριο που θα του προκύπτει. Και μάλλον θα προκύπτουν πολλοί. Δεν μπορεί να επωμιστεί αυτός τέτοιο έργο... :s_no
Άβαταρ μέλους
By g8777
#210798 Η παροχη απο ενα οργανωμενο κρατος ΜΜΜ στους πολιτες του δεν χαρακτηριζεται απο "ταξικοτητα" (αλοιμονο, ακομα και εγω που εχω 3 "γλαρους" στο γκαραge, μετρο χρησιμοποιω) οσο απο την επιβεβαιωση της ιδιας της αποστολης ενος κρατους ( "απο τους πολιτες, για τους πολιτες").
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Spartan έγραψε:Ο ταξικός χαρακτήρας που τους προσδίδεις γενικότερα με όλο το ποστ σου, είναι μάλλον λίγο υπερβολικός. Απο ΄κει και πέρα ίσως θα μπορούσαν να υπάρχουν κριτήρια για τους άπορους-άνεργους, γενικά για όσους βρίσκονται σε ανέχεια, ώστε να τους είναι πιο προσιτά. Από την άλλη βέβαια, μου φαίνεται απίθανο να μην υπάρχουν ... :hmmm:

Ρε συ Spartan, μη μου λες ότι από το μετρό κρίνεις την "ποιότητα" των αστικών μέσων μετακίνησης της Αθήνας.... Σου αναγνωρίζω το ελαφρυντικό ότι δεν είσαι από εδώ, αλλά πιθανώς μπορείς να φανταστείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου χρησιμοποιεί τα λεωφορεία (ή και τα λεωφορεία) μιας και το μετρό εξυπηρετεί μια απειροελάχιστη έκταση της Αθήνας.
Όσο για τα αρχοντιλίκια (κατάσταση και βρώμα οχήματος, βρώμα και συγκέντρωση κόσμου, συχνότητα γραμμής), θα σε προσκαλέσω την επόμενη φορά που θα μας έρθεις να πάμε μαζί μια βόλτα με τις πιο δημοφιλείς γραμμές της περιοχής μου (843 Πειραιας -Πέραμά, 049 Πειραιας-Ομονοια, 845 Πειραιάς-Ελευσίνα και 040 Πειραιάς Συνταγμα), τις ημέρες και ώρες που πάει ο κόσμος στη δουλειά του ή σχολάει και γίνεται της Πόπης και έλα να το συζητήσουμε μετά... :vava:
Άβαταρ μέλους
By nass
D-Jet έγραψε:η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου χρησιμοποιεί τα λεωφορεία (ή και τα λεωφορεία) μιας και το μετρό εξυπηρετεί μια απειροελάχιστη έκταση της Αθήνας.

D-Jet έγραψε:πιο δημοφιλείς γραμμές της περιοχής μου (843 Πειραιας -Πέραμά, 049 Πειραιας-Ομονοια, 845 Πειραιάς-Ελευσίνα και 040 Πειραιάς Συνταγμα)

2 από τις 4 γραμμές που αναφέρεις εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα από το μετρό.

Οπότε κάτι δεν πάει καλά στον όλο σχεδιασμό (πχ. κανονικά θα έπρεπε να κοπούν τελείως αυτές οι γραμμές)
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε:
D-Jet έγραψε:πιο δημοφιλείς γραμμές της περιοχής μου (843 Πειραιας -Πέραμά, 049 Πειραιας-Ομονοια, 845 Πειραιάς-Ελευσίνα και 040 Πειραιάς Συνταγμα)

2 από τις 4 γραμμές που αναφέρεις εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα από το μετρό.
Οπότε κάτι δεν πάει καλά στον όλο σχεδιασμό (πχ. κανονικά θα έπρεπε να κοπούν τελείως αυτές οι γραμμές)

Συγγνώμη, ρε nass, αλλά τι μου λες τώρα; Μην κοιτάς το όνομα... άλλο Πειραιάς-Φάληρο ή λιμάνι και άλλο καμίνια ή Φρεαττύδα...
Άβαταρ μέλους
By nass
#210816 Σου λέω το προφανές, ότι οι 049 και 040 θα έπρεπε να ξανασχεδιαστούν ώστε να τροφοδοτούν το μετρό και όχι να ανεβαίνουν την Πειραιώς (η μία) και τη Θησέως (η άλλη)
Ετσι μπορεί να βρίσκονταν περισσότερα λεωφορεία για τις γραμμές μέσα στον Πειραιά.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#210820 Η Αθηνα μαλλον ειναι ειδικη περιπτωση.. σε μερικες περιοχες. προσωπικα χρησιμοποιω πλεον ΜΜΜ εδω και ενα χρονο, αλλα οχι σε ωρες αιχμης συνηθως. ειμαι στον αξωνα Κηφισιας, και ετσι εχω επιλογες πολλες ωστε να φτασω στην Πανορμου η Αμπελοκηπους, η Μεγαρο μουσικης ωστε να παρω Μετρο το οποιον με παει ευκολα και γρηγορα Κεντρο αλλα και μεσω ηλεκτρικου μεχρι Πειραια.. Εαν υπαρχουν περιοχες που δεν εχουν γραμμες λεωφορειου που σε πανε σε σταθμους μετρο ειναι λαθος ο σχεδιασμος. Πρεπει ομως ναεφαρμωσουν το ηλεκτρονικο εισητηριο ωστε να μην χανονται εσοδα για τις μεταφορες. (λενε οτι σε ενα με εναμισυ χρονο θα το βαλλουν!!!! ακουμε και πιστευουμε και καμια μακακια..), ομως ολη η ευρωπη το εφαρμοζει και το συστημα δουλευει.
Για την εισοδο στην μπροστινη πορτα εδω παλι θα ειναι προβλημα σε καποιο βαθμο, Στη Ν.Υορκη παντως μια χαρα δουλευει και μιλαω για την 5η Λεωφορο (προσωπικη εμπειρια, καναμε 2 λεπτα να κοψουμε εισητηριο, ουρα απ'εξω περιμενε μεσα στο κρυο, και 5 λεωφορεια πισω περιμεναν υπομονετικα να τελειωσει το δικο μας που εμεις το καθυστερησαμε... Η ντροπη μου δεν περιγραφεται αλλα ολοι εδειξαν κατανοηση...). φυσικα αν υπηρχε αναπηρος εβγαινε η πλατφορμα και τον ανεβαζε μεσα ασχετα με την οποια καθυστερηση.... αλλα ηθη αλλα εθιμα σε πολη 20 εκατομυριων...
Άβαταρ μέλους
By Spartan
D-Jet έγραψε:Όσο για τα αρχοντιλίκια (κατάσταση και βρώμα οχήματος, βρώμα και συγκέντρωση κόσμου, συχνότητα γραμμής)......

Είναι σαφές οτι αναφέρθηκα στο μετρό, ενώ διατήρησα τις επιφυλάξεις μου για τα άλλα μέσα. :)
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε:Σου λέω το προφανές, ότι οι 049 και 040 θα έπρεπε να ξανασχεδιαστούν ώστε να τροφοδοτούν το μετρό και όχι να ανεβαίνουν την Πειραιώς (η μία) και τη Θησέως (η άλλη)
Ετσι μπορεί να βρίσκονταν περισσότερα λεωφορεία για τις γραμμές μέσα στον Πειραιά.

Αν αφήσουμε την κουβέντα περι σύγκρισης ποιότητας μεταξύ μετρό και ηλεκτρικού (ακόμα δεν έχουμε μετρό εμείς :rtfm: ) θα έλεγα πως συμφωνώ ότι μπορεί να χωράει επανασχεδιασμός.
Από την άλλη, έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα (έχεις έρθει τωρα τελευταία στον Πειραιά με τα έργα του τραμ; Έχει τρεις μεγάλους δρόμους που μπλοκάρουν και το απόλυτο χάος στα στενά ), πολύ απλούστερο θα ήταν να έριχναν έστω 2-3 λεωφορεία επιπλέον σε κάθε μία από τις γραμμές αυτές κορμούς και θα βελτιωνόταν σημαντικά η συχνότητα των δρομολογίων.
Λιγότερος κόσμος σε κάθε λεωφορείο, καλύτερη ποιότητα αλλά και καλύτερος έλεγχος..

Μην ξεχνάς, επίσης, ότι είναι αρκετά μεγάλη η απόσταση των πυκνοκατοικημένων περιοχών που εξυπηρετούνται (Ρέντης, Καμίνια, και αντίστοιχα Τζιτζιφιές, Καλλιθέα χαμηλά, Ν. Σμύρνη κλπ κλπ) από τους αντίστοιχους σταθμούς του ηλεκτρικού άρα και τα δορυφορικά δρομολόγια θα έπρεπε να είναι πολλά ή πολύ αργά. Σίγουρα χωράει πολλή μελέτη (και πιο αποτελεσματική από το να κοιτάζει τα εισιτήρια ο οδηγός).

Πρώτα περπατάμε και μετά τρέχουμε, όμως, μιας και λέμε για ανασχεδιασμούς...εδώ ένα φανάρι (μπροστά στην Αγία Τριάδα) σακατεύει ολόκληρη την πόλη (και κάνει τα κόκκαλα, ό,τι έχει απομείνει, του Ιππόδαμου να τρίζουν) και κάθονται και το χαζεύουν.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Spartan έγραψε:
D-Jet έγραψε:Όσο για τα αρχοντιλίκια (κατάσταση και βρώμα οχήματος, βρώμα και συγκέντρωση κόσμου, συχνότητα γραμμής)......

Είναι σαφές οτι αναφέρθηκα στο μετρό, ενώ διατήρησα τις επιφυλάξεις μου για τα άλλα μέσα. :)

Ακόμα και αυτό είναι πολύ μικρό για το μέγεθος της πολης όμως.
Την γραμμή 4 του μετρό ακόμα την σχεδιάζουν.....

Τεσπα, δεν μπορεί μη κάτοικος πόλης να κρίνει τα ΜΜΜ της.

Από το Moto G