Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
criuser έγραψε:Αλλωστε και τα τεκμήρια και ο φόρος με τον ίδιο συντελεστή φορολογούνται , οπότε ποιό το όφελος ?

Τα τεκμήρια δεν έχουν προκαταβολή φόρου, επίσης είναι συγκεκριμένα και τα ξέρεις

Πχ σε περίπτωση που εξέταζα πρόσφατα για προσωπική διασκέδαση δήλωνε ο εε τα 3500 που έλεγα παραπάνω και του βγήκε να πληρώσει άλλα 1000 ευρώ για τα τεκμήρια του, κλαιν και τι έγινε;

Αν δήλωνε σωστά τα εισοδήματα του θα είχε να πληρώσει πολλά περισσότερα

Βέβαια θεωρητικά παίζει με τη τύχη του αν δε δικαιολογεί τα εισοδήματα του, αλλά όσο πληρώνει το φόρο του δεν τον πειράζει κανείς

Είναι όμως ξεφτιλα να δηλώνει τα μισά από τους υπαλλήλους του του 500αρικου :lol:

Το θέμα είναι να μη ντρεπεσαι και στην Ελλάδα πολλοί είναι που δε ντρεπονται

Στο χωριό μου δηλώνουν πολλοί αγροτικά γύρω στο 5χιλιαρο γιατί στο κάτω κάτω δεν έχουμε και μεγάλους κλήρους όπως στα πιο βόρεια, δεκτό

Αλλά δε ζουν μόνο από αυτά, πάνε και κάνουν μεροκάματα μαύρα και δε τα δηλώνουν πουθενά, οπότε όσο και να κλαίγονται έχουν άδικο

Το έχω ξαναπει η φορολογία είναι τόσο παράλογη γιατί όλοι αυτοί οι νοικοκυραίοι επί τόσες δεκαετίες κατακλεβαν το δημόσιο με το τσαμπουκα τους και ας μην ήταν κομματόσκυλα

Αν δήλωναν αυτά που έπρεπε η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη, αλλά ακόμα και τώρα που έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού δε θέλουν να συμμορφωθούν, οπότε το μόνο φάρμακο που έχει το κράτος είναι η παράλογη φορολογία αφού όλοι είναι εξ'ορισμού κλέφτες
Άβαταρ μέλους
By kyr80
criuser έγραψε:Να ακούγαμε την άποψη και του μελισσοκόμου ? Γιατί εγώ ξέρω ότι κάποιοι κάνουν τουρισμό με τα μελίσσια ανά την χώρα και ξοδεύουν και κάποια λεφτά σε καύσιμα , που δεν αναγνωρίζονται βεβαίως - βεβαίως .

Το δοχείο στον έμπορα πουλιέται από 105€ και πάνω. Τουλάχιστον 1 δοχείο ανά μελίσσι. Βάλτα κάτω και δες. Το επάγγελμα το ξέρω, λόγο φίλων. 1 μόνο διάλεξε να πάει στο καθεστώς έσοδα έξοδα. Οι άλλοι προτιμάνε τα μαύρα και τη φορολόγηση κατά αποκοπή.
Να μη συζητήσουμε για τα κιλά που μοιράζονται προς 7€.

Αυτός με τα 850 μου είπε, ότι τα έξοδά του είναι περίπου τα δοχεία που άφησε στην αποθήκη για καβάτζα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
criuser έγραψε:

Οσο οι ΕΕ και οι μη μισθωτοί δεν έχουν αφορολόγητο , δεν γίνεται λόγος για φορολογική δικαιοσύνη και ισότητα .
Αλλά δεν ξεχνάμε ότι την κατάργηση του αφορολόγητου την έκανε ο πιτσαδόρος .

Σήμερα για το ίδιο ποσό εσόδων ο μισθωτός πληρώνει ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΦΟΡΟ από τον ΕΕ που πρέπει κάθε μέρα να ψάξει να βρεί μεροκάματο .

ναι αλλά όπως λένε τα παραπάνω στοιχεία που εσύ ο ίδιος παρέθεσες οι ΕΕ δηλώνουν λιγότερα, οπότε θες να έχουν και αφορολόγητο όταν είναι προφανές ΟΤΙ ΚΛΕΒΟΥΝ;

για αυτό λέω και παραπάνω ότι κάποιοι κάνουν τη ταρζανιά και βγαίνουν ζημιογόνοι ή με ελάχιστα κέρδη και πληρώνουν αν έχουν τα τεκμήρια όπως θα έκανε και κάποιος άνεργος που δεν έχει όντως εισόδημα

ο μισθωτός δεν έχει πολλά περιθώρια μπορεί να παίρνει κάποια χρήματα μαύρα ή και όλα μαύρα, αλλά δεν έχει την ευχέρεια του επιχειρηματία να μαγειρέψει τα εισοδήματά του, άσε που είναι και ο εύκολος στόχος που διαρκώς πληρώνει το μάρμαρο με έμμεσους φόρους και λοιπά χαράτσια όταν ο εε αγοράζει πράγματα στην εταιρεία

ναι είναι άδικο να δίνεις τέλος επιτηδεύματος, αλλά όταν βλέπεις ότι κάποιος επί 5 χρόνια δηλώνει ζημιές ε κάτι ελάχιστο ας το πληρωσει κι αυτός
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#210651 Καλά αυτη η προκαταληψη οτι ΕΕ=φοροδιαφυγη εχει φερει ολα αυτα τα χαζα μετρα που πανε να εξαφανισουν οσους εχουν απομείνει. οντως υπαρχει η δυνατοτητα να γινει παρατυπια αλλα μη τρελαθουμε,το 90% δεν ειναι μεγαλοκαρχαριες ας πουμε που εχουν κατακλεψει το ελληνικο κρατος.
Ή ας πουμε η λογικη οτι οι δικηγοροι είναι ολοι σαν τον κουγια οικονομικα και γιατι να διαμαρτυρηθουν. :thumbsdown:
Η ουσια ειναι οτι το κρατος δεν εχει διαμορφωσει ουτε τωρα που τα πραγματα εχουν φτασει στο αμην ενα πλαισιο ωστε να μην εχει λογο να φορο/εισφοροδιαφυγει ο καθενας.Αμα δε το αποκτήσουμε αυτο ο ενας θα φταιει στον αλλον και αντιστροφα.
Και συν τοις αλλοις ας καταλαβουν αυτοι που πρεπει,οτι 10.000€ εισοδημα ΔΥ, δεν διαφερει απο τα 10.000€ εισοδημα ενος ΕΕ.
Δε γινεται να υπαρχουν τόσο αδικες διαφορες (και το λεω κ εγω που στην στενη οικογενεια μου εχω ΔΥ)
Άβαταρ μέλους
By mjacob
socratesn έγραψε:Και συν τοις αλλοις ας καταλαβουν αυτοι που πρεπει,οτι 10.000€ εισοδημα ΔΥ, δεν διαφερει απο τα 10.000€ εισοδημα ενος ΕΕ.

εισόδημα όχι απλά διαφέρει, αλλά η μέρα με τη νύχτα είναι.
Να μιλούσες για κέρδη, και πάλι διαφέρει αλλά τουλάχιστον κάπου μακριά μακριά με κυάλια ίσως να βλέπει το ένα το άλλο :lol:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#210659 Στους ΔΥ γίνεται να μιλήσουμε για κερδη ομως?
Το εισοδημα φορολογειται και στις δυο περιπτωσεις.Απλα ο ΕΕ εχει να αφαιρεσει δαπανες κλπ.Αν ο ΕΕ δηλωσει τα παντα και καταληξει εισοδημα 10.000 φορολογειται το ιδιο μ εναν ΔΥ?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
socratesn έγραψε:Καλά αυτη η προκαταληψη οτι ΕΕ=φοροδιαφυγη εχει φερει ολα αυτα τα χαζα μετρα που πανε να εξαφανισουν οσους εχουν απομείνει. οντως υπαρχει η δυνατοτητα να γινει παρατυπια αλλα μη τρελαθουμε,το 90% δεν ειναι μεγαλοκαρχαριες ας πουμε που εχουν κατακλεψει το ελληνικο κρατος.
Ή ας πουμε η λογικη οτι οι δικηγοροι είναι ολοι σαν τον κουγια οικονομικα και γιατι να διαμαρτυρηθουν. :thumbsdown:
Η ουσια ειναι οτι το κρατος δεν εχει διαμορφωσει ουτε τωρα που τα πραγματα εχουν φτασει στο αμην ενα πλαισιο ωστε να μην εχει λογο να φορο/εισφοροδιαφυγει ο καθενας.Αμα δε το αποκτήσουμε αυτο ο ενας θα φταιει στον αλλον και αντιστροφα.
Και συν τοις αλλοις ας καταλαβουν αυτοι που πρεπει,οτι 10.000€ εισοδημα ΔΥ, δεν διαφερει απο τα 10.000€ εισοδημα ενος ΕΕ.
Δε γινεται να υπαρχουν τόσο αδικες διαφορες (και το λεω κ εγω που στην στενη οικογενεια μου εχω ΔΥ)

ο στόχος δεν πρέπει να είναι να εξαφανιστούν όσοι έχουν απομείνει (δεν ξέρω τι σκοπό έχει ο σύριζα βέβαια..), αλλά να αποκτήσουν συνείδηση και συνείδηση πάρα πολλοί ΔΕΝ έχουν είτε είναι μικροί είτε μεγάλοι
Άβαταρ μέλους
By mjacob
socratesn έγραψε:Στους ΔΥ γίνεται να μιλήσουμε για κερδη ομως?

Στον ΔΥ καθαρό εισόδημα = κέρδος

socratesn έγραψε:Το εισοδημα φορολογειται και στις δυο περιπτωσεις.Απλα ο ΕΕ εχει να αφαιρεσει δαπανες κλπ.Αν ο ΕΕ δηλωσει τα παντα και καταληξει εισοδημα 10.000 φορολογειται το ιδιο μ εναν ΔΥ?

Όχι. Και όπως λέει ο criuser έχουμε και το γαμάτο να φορολογείται επαχθέστερα.

Αλλά το ίδιο δεν είναι.
Όχι μόνο γιατί το ένα έσοδο προϋποθέτει μεγάλα έξοδα ενώ το άλλο όχι, αλλά και για τους λόγους που ανέφερε ο criuser.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
socratesn έγραψε:Στους ΔΥ γίνεται να μιλήσουμε για κερδη ομως?
Το εισοδημα φορολογειται και στις δυο περιπτωσεις.Απλα ο ΕΕ εχει να αφαιρεσει δαπανες κλπ.Αν ο ΕΕ δηλωσει τα παντα και καταληξει εισοδημα 10.000 φορολογειται το ιδιο μ εναν ΔΥ?

ο υπάλληλος (δημόσιος ή μη) φορολογείται για το εισόδημά του πλην των εισφορών του

ο εε τις εισφορές του τις βάζει έξοδο μαζί με τις εισφορές του υπαλλήλου του (και πολλά άλλα)

το βρίσκεις λογικό να φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο; :hmmm:

ο εε μπορεί να θεωρήσει έξοδα ένα σωρό πράγματα που ο ιδιώτης δεν μπορεί από ασφαλιστήρια αυτοκίνητων μέχρι και λογαριασμούς κινητών και όλα αυτά για να μειώσει το κέρδος του άρα και τη φορολογία του

ο υπάλληλος μαζεύει συγκεκριμένα έξοδα για να έχει το αφορολόγητο των 2100 (που μειώνεται από ένα σημείο και πέρα) και αν έχει παραπάνω έξοδα από οτι έσοδα μπορεί να τα βρεί μπροστά του ώς τεκμήρια (βλέπε δάνεια)
βέβαια αυτό ισχύει και για τον εε

δεν έχουν πάντως τα ίδια περιθώρια για αυτο και ο ένας ελέγχεται περισσότερο από τον άλλον και πάλι αυτό δεν αρκεί
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 23 Ιαν 2016, 12:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#210666 @qsis πες οτι ξεχναμε τους παλιους που ομολογουμενως εφαγαν ειτε πολυ ειτε λιγο.
Ο νεος επαγγελματιες πως να εχει συνειδηση οταν το κρατος που εχει απεναντι του ειναι στα ορια της παρανομιας.Στη μετα ΔΝΤ κατασταση, η ασυδοσια απλα ταιστηκε με ολα τα μέτρα και το χάος που επικρατει.Και γ αυτο δε φταιει ο μεσος ΕΕ.μπορει να κανω και λάθος βεβαια.
Οσο για το ΔΥ-ΕΕ απλα δε βρισκω λογικο ο ενας να τσεπωνει χρηματα καθαρα ενα ποσο που για να το τσεπωσει ο μεσος ΕΕ κυριολεκτικα πρεπει να φτυσει αιμα.

@mjacob Καταλαβα τι λες..ειπα πως το ιδιο θα επρεπε να ειναι γιατι στο τελος τα ιδια λεφτα πρέπει να μπαινουν στην τσεπη.Δε μιλαω καν για το ποσα χρηματα εχουν παραχθει απ τους μεν και ποσα απ τους δε
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#210668 @mjacob

φυσικά, αλλά εγώ το ίκα μου δε το βάζω ως έξοδό μου και λογικό είναι αυτό γιατί το βάζει το αφεντικό μου δε γίνεται να το βάζουμε και οι δύο

το θέμα όμως είναι ξεκάθαρο οι επιχειρηματίες που κατά κύριο λόγο είναι πιο πλούσιοι από ότι οι υπάλληλοί δηλώνουν λιγότερα, άρα κάπως πρέπει να βγουν τα λεφτά

αν δήλωναν περισσότερα ή αν μπορούσαν να ελεγχθούν πιο αποτελεσματικά δε θα είχαμε και αυτή τη φορολογία, κάπως πρεπει να τους τα πάρουν

αν αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη καταστροφή της οικονομίας μένει να το δούμε, προφανώς ούτε εγώ είμαι υπέρ αυτής της φορολόγησης γιατί είναι τελείως παράλογη για όσους πάνε by the book που λένε και οι αμερικάνοι
το πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν πάνε έτσι και ας μην το παίζουμε όλοι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
socratesn έγραψε:@qsis πες οτι ξεχναμε τους παλιους που ομολογουμενως εφαγαν ειτε πολυ ειτε λιγο.
Ο νεος επαγγελματιες πως να εχει συνειδηση οταν το κρατος που εχει απεναντι του ειναι στα ορια της παρανομιας.Στη μετα ΔΝΤ κατασταση, η ασυδοσια απλα ταιστηκε με ολα τα μέτρα και το χάος που επικρατει.Και γ αυτο δε φταιει ο μεσος ΕΕ.μπορει να κανω και λάθος βεβαια.
Οσο για το ΔΥ-ΕΕ απλα δε βρισκω λογικο ο ενας να τσεπωνει χρηματα καθαρα ενα ποσο που για να το τσεπωσει ο μεσος ΕΕ κυριολεκτικα πρεπει να φτυσει αιμα.

o νέος επαγγελματίας που δεν έχει καλές πλάτες όπως και ο νέος μισθωτός έχω ξαναπει ότι είναι σκουπίδια δεν τους υπολογίζει κανείς

φυσικά και είναι αποκαρδιωτικό να θες να ξεκινήσεις κάτι δικό σου και να μη μπορείς, αλλά έτσι αποφάσισαν τα μεγάλα κεφάλια για τη γενιά μας και τις επόμενες, κινέζοι εργάτες

αν αυτή τη στιγμή πας να ανοίξεις επιχείρηση πρέπει να κάνεις ολόκληρα σχέδια όχι για το πώς θα αναπτυχθείς, αλλά για το πώς θα γλιτώνεις φόρους αλλιώς έχεις τελειώσει πριν καν ανοίξεις
Άβαταρ μέλους
By mjacob
QsisVTS έγραψε:φυσικά, αλλά εγώ το ίκα μου δε το βάζω ως έξοδό μου και λογικό είναι αυτό γιατί το βάζει το αφεντικό μου δε γίνεται να το βάζουμε και οι δύο

Αφού δεν φορολογείσαι σ' αυτό, γιατί να το βάλεις έξοδο;

QsisVTS έγραψε:το θέμα όμως είναι ξεκάθαρο οι επιχειρηματίες που κατά κύριο λόγο είναι πιο πλούσιοι από ότι οι υπάλληλοί δηλώνουν λιγότερα, άρα κάπως πρέπει να βγουν τα λεφτά

Το ότι κατά κύριο λόγο είναι πιο πλούσιοι από ότι οι υπάλληλοι, από που ακριβώς προκύπτει;
Εκτός κι αν εννοείς οι επιχειρηματίες που "ζουν" μετά από Ν χρόνια ΤΟΤΕ ΘΑ είναι.

Γιατί για κάθε ένα επιχειρηματία που είναι πιο πλούσιος από τους υπαλλήλους του, ξέρεις πόσοι υπάρχουν στο φτωχότερο, 0 ή και μείον;

QsisVTS έγραψε:αν δήλωναν περισσότερα ή αν μπορούσαν να ελεγχθούν πιο αποτελεσματικά δε θα είχαμε και αυτή τη φορολογία, κάπως πρεπει να τους τα πάρουν

Ε δεν θα τους τα πάρουν έτσι.