Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#210009 Δεν ξέρουμε τι θα καίει με άλλο οδηγό. Μόνο που είναι μέσα ο pop, ανεβαίνει η κατανάλωση 2 λίτρα.

51 λίτρα για 470 χλμ δηλαδή περίπου 10,8λτ/100χλμ. Τα 100χλμ περίπου μέσα στην πόλη, τα άλλα σε ταξίδι με το cc στα 120. Grand Cherokee 3.0diesel.
Όταν μπαίνω στην πόλη φτάνω εύκολα τα 16-17λτ στην κίνηση.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#210082 Στο προηγούμενο γέμισμα στην 147, μετά από πάρα πολύ καιρό γέμισα 100άρα ΒΡ. Είχα αφήσει να ανάψει λαμπάκι για να γεμίσω όσο πιο πολύ μπορώ.
Έβγαλα ένα 10.8lt/100km σε μεικτούς ρυθμούς.
Σε αυτό το γέμισμα έβαλα πάλι 95άρα ΒΡ και με τους ίδιους ρυθμούς είμαι στα 11.6lt/100km.
Βάζω σταθερά από το ίδιο πρατήρειο και η τιμή των καυσίμων είναι 1.299 & 1.539 για 95άρα & 100άρα αντίστοιχα.
Με δεδομένο ότι ο TwinSpark της 147 είναι και παλαιάς τεχνολογίας και όχι άμεσου ψεκασμού, υφίσταται αυτή η διαφορά ή είναι σύμπτωση;;
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#210083 Δεν εχεις προγραμμα ε; Ή η 95αρα ειναι πολυ λιγοτερα οκτανια ή συμπτωση.
Φυσικα πρεπει να εχεις ιδιες ακριβως συνθηκες, πραγμα πολυ σπανιο, οποτε βαλε και αυτο μεσα στην εξηγηση.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
rocsta έγραψε:Δεν εχεις προγραμμα ε; Ή η 95αρα ειναι πολυ λιγοτερα οκτανια ή συμπτωση.
Φυσικα πρεπει να εχεις ιδιες ακριβως συνθηκες, πραγμα πολυ σπανιο, οποτε βαλε και αυτο μεσα στην εξηγηση.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους

Δουλειά σπίτι και βόλτες στα συνηθισμένα. Τώρα να πίεσα λίγο παραπάνω το πόδι; Πιστεύω ότι κινήθηκα με εφάμιλλους ρυθμούς. 0.8lt/100km πάντως είναι σεβαστή διαφορά στα 60 λίτρα ντεπόζιτο που έχει η 147.

ΥΓ: Εργοστασιακά πράγματα καθολικώς είμαι.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Giuseppe Busso έγραψε:Στο προηγούμενο γέμισμα στην 147, μετά από πάρα πολύ καιρό γέμισα 100άρα ΒΡ. Είχα αφήσει να ανάψει λαμπάκι για να γεμίσω όσο πιο πολύ μπορώ.
Έβγαλα ένα 10.8lt/100km σε μεικτούς ρυθμούς.
Σε αυτό το γέμισμα έβαλα πάλι 95άρα ΒΡ και με τους ίδιους ρυθμούς είμαι στα 11.6lt/100km.
Βάζω σταθερά από το ίδιο πρατήρειο και η τιμή των καυσίμων είναι 1.299 & 1.539 για 95άρα & 100άρα αντίστοιχα.
Με δεδομένο ότι ο TwinSpark της 147 είναι και παλαιάς τεχνολογίας και όχι άμεσου ψεκασμού, υφίσταται αυτή η διαφορά ή είναι σύμπτωση;;

...καλα, 0,8L/100km αυξημενη καταναλωση γενικως, -και οχι τοσο με διαφορετικη ποιοτητα καυσιμου- οσο και μεικτους ρυθμους να εχεις και στις δυο περιπτωσεις, ακομα και ακριβως την ιδια αποσταση να εχεις διανυσει, αλλα ακομα και την ιδια ακριβως διαδρομη, καπου το ποδι μπορει να ηταν πιο βαρυ, ή/και να ειχες μεγαλυτερο φορτιο/συνεπιβατη :shifty: , για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα...

Σχετικο-ασχετο: Τι συμπιεση εχει ο κινητηρας?
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#210312 Ισως εχει να κανει και αυτο...Σε ενα βαθμο η υψηλη συμπιεση "απαιτει" υψηλοτερα οκτανια για την μεγιστη δυνατη αποδοση που μπορει να προσφερει ο κινητηρας αφενως, αφετερου η καλυτερη καυση / βελτιστη αποδοση κινητηρα σε σχεση με προηγουμενη πχ μη βελτιστη λειτουργια (95αρα εναντι 100αρας) ενδεχεται να βοηθησε στο να χρειαζεται λιγοτερο βαρυ ποδι για την ιδια αποδοση που καταφερνε πριν με την 95αρα...
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Κίκιζας . έγραψε:Ισως εχει να κανει και αυτο...Σε ενα βαθμο η υψηλη συμπιεση "απαιτει" υψηλοτερα οκτανια για την μεγιστη δυνατη αποδοση που μπορει να προσφερει ο κινητηρας

Σιγά τον αγωνιστικό τον TS.
Aν η 95άρα είναι 95άρα (από αναλύσεις βέβαια έχω δει ότι ΔΕΝ είναι, οπότε έχεις ένα δίκιο), το TS δεν χτυπάει πειράκια, δεν μειώνει αβανς ο knock sensor και πάει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με 100άρα.
Αν δεν είναι (που συνήθως έτσι είναι) ή/και έχει και ζέστη τότε παίζει να κάνει διαφορά η 100άρα.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
rocsta έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:Ισως εχει να κανει και αυτο...Σε ενα βαθμο η υψηλη συμπιεση "απαιτει" υψηλοτερα οκτανια για την μεγιστη δυνατη αποδοση που μπορει να προσφερει ο κινητηρας

Σιγά τον αγωνιστικό τον TS.
Aν η 95άρα είναι 95άρα (από αναλύσεις βέβαια έχω δει ότι ΔΕΝ είναι, οπότε έχεις ένα δίκιο), το TS δεν χτυπάει πειράκια, δεν μειώνει αβανς ο knock sensor και πάει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με 100άρα.
Αν δεν είναι (που συνήθως έτσι είναι) ή/και έχει και ζέστη τότε παίζει να κάνει διαφορά η 100άρα.

1) αυτο ειναι σιγουρο οτι δεν μειωνει αβανς? Με κινητηρα υψηλης συμπιεσης παντως, οταν χρησιμοποιειται 100αρα συνηθως υπαρχει διαφορα, στην χειροτερη εχει εστω λιγο καλυτερη-αμεσοτερη αποκριση.
2) ...παιζει επισης να κανει διαφορα αν εχει κρυο -κατω απο 10 βαθμους-, οπως αυτες τις μερες.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Κίκιζας . έγραψε:1) αυτο ειναι σιγουρο οτι δεν μειωνει αβανς? Με κινητηρα υψηλης συμπιεσης παντως, οταν χρησιμοποιειται 100αρα συνηθως υπαρχει διαφορα, στην χειροτερη εχει εστω λιγο καλυτερη-αμεσοτερη αποκριση.

Aν δεν εντοπίσει knock ο (σχετικά "κουφός" στα ΤS) αισθητήρας γιατί να μειώσει; Ξανά: ο TS (όπως το 99% των κινητήρων) δουλεύει μια χαρά με σωστή 95άρα.

Κίκιζας . έγραψε:2) ...παιζει επισης να κανει διαφορα αν εχει κρυο -κατω απο 10 βαθμους-, οπως αυτες τις μερες.

Ο κρύος αέρας κάνει καλό στην απόδοση.
Οι κρύες εκκινήσεις κακο στην καταναλωση.
Τελευταία επεξεργασία από rocsta και 22 Ιαν 2016, 17:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά