- 06 Φεβ 2016, 14:39
Λοιπον, ειχα καιρο που ηθελα να κανω ενα ποστ για την προσωπικη μου προοδο στο θεμα φυσικη κατασταση (Geakos ακουει??).
Να πω κατ αρχην οτι παντοτε ασχολουμουν με καποιο σπορ ή γυμναζομουν με καποιο τροπο (απο μικρο παιδι), παλιοτερα και γυμναστηριο (στα 20-25 μου χωρις τρομερα αποτελεσματα).
Απο μπασκετ σε ομαδα Α' ΕΣΚΑ, προετοιμασιες σκληρες, βαρη κλπ. μεχρι αναρριχηση σε βραχο, ορειβασια χειμερινου βουνου, mountain bike κλπ.
Ισως γι' αυτο επανηλθα και γρηγορα οταν αφησα τον εαυτο μου και ξεφυγε (βλ. παρακατω).
Ποτε ομως δεν ειχα ενημερωθει προσωπικα (ακολουθουσα οτι μου ελεγαν οι προπονητες) και δεν ειχα διαβασει τιποτα γυρω απ' τη γυμναστικη και την προπονηση.
Ειχα επισης διαφορους τραυματισμους απο προσωπικες μαλακιες και εφτασα καποια στιγμη να τα παρατησω ολα, με επιασε μουχλιαση και το πιο extreme σπορ που εκανα ηταν να παιζω pro στο PS3 μεχρι τενοντιτιδας....
Ακολουθει σεντονακι με φωτογραφιες (παρελειψα πολυ πραμα γιατι θα γινοταν τεραστιο και εβαλα μερικες ενδεικτικες - εχω σχεδον απο καθε μηνα).
Σημειωνω οτι εχω υψος 1,90 και ηλικια πλεον 36.
Ξεκιναμε λοιπον απ' το μακρινο καλοκαιρακι του 2012 και το πικ της σαπιλας ή τον πατο του βαρελιου (οπως προτιματε). Κιλα ~115-120.....
Αυγουστος 2012 σε Σεριφο και Μανη αντιστοιχα:

Αυτη η 2η φωτο λειτουργησε και ως "wake up call" καθως σιχαθηκα τον εαυτο μου και μονο που την κοιταγα.....
Ποτε δεν ημουν τοσο
ΧΟΝΤΡΟΣ!
Ετρωγα οτι να ναι οποτε να ναι. Πχ σημερα εχει ματς παρε μια πιτσα κλπ κλπ.. ξερετε πως ειναι.
Ξεκινησα παλι προπονησεις μονος μου το χειμωνα του 2012 κυριως με διαλλειματικες (οχι πολυ τρεξιμο γιατι ποναγε to γονατο) αλλα περισσοτερο σχοινακι και για δυναμη απλες ασκησεις με το βαρος του σωματος (πουσαπς απο τοιχο στην αρχη ιατι στο πατωμα εκαναν κρακ κρακ οι ωμοι κλπ). Εξαλλου με τοσο περιττο λιπος θα ηταν και επικινδυνο κατι περισσοτερο...
Το σωμα εχει και μνημη ευτυχως και τα πρωτα 10-15 κιλα εφυγαν πανευκολα σε περιπου 3 μηνες.
Παμε Μαιο 2013 Ευβοια με τα πρωτα ανοιξιατικα μπανια:

Εμφανως αδυνατισμενος αλλα με απωλεια και μυικης μαζας.
Ιουλιος 2013:

Αρχιζει και ισορροπει το πραγμα καθως εχει ενταθει το προγραμμα δυναμης και συνεχιζω να χανω και λιπος.
Οκτωβριος 2013 βαζω και μονοζυγο, κρικους κλπ σπιτι για πιο σοβαρη προπονηση και μιας και ερχεται χειμωνας να μην εξαρτωμαι απ τον καιρο.

Φαγητο φουλ μετα απο προπονηση για να χτισουμε (εδω να σημειωσω οτι σε καμια στιγμη δε στερηθηκα τιποτα, και τα πιτογυρα και τα μπεργκερ και τις πιτσες μου και τα γλυκα και ολα - απλα ολα ηταν πιο "στρατηγικα" τοποθετημενα μεσα στη μερα και χωρις υπερβολες, πχ καθε μερα).

Και ναι εφαγα και 2η μπριζολα (αφησα και μια για την

)...
Fast forward σε Αυγουστο 2014 οπου ειμαι πλεον καπου 89 κιλα και ~13% λιπος:

Προπονησεις κυριως δυναμη (εντονες) με λιγη απο διαλλειματικες.
Τρεξιμο ποτε πανω απο 30-45 λεπτα ολο αυτο τον καιρο (απο βαρεμαρα και οχι γιατι δε μπορουσα). Αεροβια μονο το καλοκαιρι ελιωνα ειδικα στις διακοπες γιατι τρελαινομαι για τη θαλασσα (μπορει να χτυπαγα και 2-4 ωρες κολυμπι την ημερα) με την αντιστοιχη καταναλωση φαγητου βεβαια

.
Οκτωβριος 2014 στα πιο αδυνατα μου:

Καπου στο Νοεμβρη-Δεκεμβρη του 2014 αφαιρεσα το θυρεοειδη μου με εγχειριση οποτε αναποφευκτα πηρα μερικα κιλα (αφου ημουν καποιες βδομαδες υποθυρεοειδικος) αλλα με εντατικοτερη προπονηση προσπαθησα να βαλω κυριως μυικα.
Παμε τωρα και στον Ιουλιο 2015 (το Μαρτιο ειχε ερθει και ο μπεμπινος οποτε υπνος και προπονηση ηταν λιγο off αλλα καλα τα καταφερα συνολικα):

Και τελος παμε Νοεμβρη 2015 (οι τελευταιες που βαζω) οπου ειμαι παλι ~13% λιπος αλλα με 93-94 κιλα και εμφανως πιο "γεματος" σε ογκο απο το 2014:

Τωρα ειμαι ακομη λιγο πιο κατω σε λιπος αλλα εχω ριξει ενταση στην προπονηση λογω πονων στη μεση. Βεβαια αυτο σταθηκε αφορμη για να εντεινω λιγο την προσοχη στη διατροφη και για πρωτη φορα να μετρησω-ζυγισω ποσοτητες οποτε και να γραμμωσω περισσοτερο.
Aυτα.
Μεσα σε 2-3 χρονια αν το παρεις αποφαση (Γκεακοοοοοοο) μπορεις να αλλαξεις ριζικα το σωμα σου και τον τροπο ζωη σου.
Το βασικοτερο, κατα την αποψη μου, ειναι σταδιακα να χτισεις σωστες ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.
Να σημειωσω εδω οτι δεν υπαρχει καμια συγκριση στην ποιοτητα ζωης πριν και μετα την "μεταμορφωση"...
Ειχα γινει ληθαργικος και αργοκινητος και αργοεσβηνα (χωρις καμια δοση υπερβολης) ενω μετα κυριολεκτικα πετουσα ξανα... Τωρα, δε, ειμαι σε καλυτερη φυσικη κατασταση ακομη και απο τα 25 μου!
Εβλεπα τις φωτο στο google photos απο τα ταξιδια μας και γενικα τις δραστηριοτητες σε ολο αυτο το διαστημα και οι διαφορες ειναι συγκλονιστικες ακομη και στο προσωπο και την υγεια που αποπνεει.
Cheers!!

Εβγαλε ηλιο τωρα παμε για τρεξιματακι!!
Καλημερα!
I would never die for my beliefs because I might be wrong.