Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
pipinos1976 έγραψε:
efthymis έγραψε:Εαν ο τυπος εχει ρευμα παροτι του το κοψανε παιζει να κλεβει καποιον απο εσας η το κοινοχρηστο παντως... Μιλα με μηχανικο- ηλεκτρολογο για αυτο και με δικηγορο για τα υπολοιπα καλυτερα...

Κοίτα, επειδή είμαι στο ισόγειο, δίπλα στα ρολόγια, δεν πιστεύω ότι έχει κάνει εκεί δουλειά, εκτός της περίπτωσης να έβαλε πάλι την ασφάλεια στο ρολόι που είναι 2 λεπτά δουλειά. Αυτό που είναι πιθανόν είναι να σύνδεσε το σπίτι με την ταράτσα, άρα το κοινόχρηστο. Αυτό θα το δω αύριο το πρωί που θα λείπει και θα μπορώ να πάω να κοιτάξω με άνεση χωρίς να κινώ υποψίες.

Και σκέφτομαι και το εξής. Αν δεν περνούσε καλά (ποτά, διασκέδαση κτλ) θα έλεγα κρίμα μιας κι έχει και μικρό παιδί (κάπου 5 ετών είναι ο μικρός). Τώρα, που έχει φάει χρήμα χωρίς λόγο, λέω "κοίτα τον απατεώνα, πέρασε καλά και τώρα την πληρώνει το παιδί, άρα πρέπει να σοβαρευτεί όσο είναι καιρός".

Ευχαριστώ.

Τραβα μια ασφαλεια απο το πινακα του κοινοχρηστου ρευματος της πολυκατοικιας και δες τι θα γινει στο σπιτι του.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#209194 Σαφώς και θα σιγουρέψεις ότι ο τύπος δεν παίρνει ρεύμα από το κοινόχρηστο ή από κάποιον από εσάς....αλλά όπως αναφέρθηκε, υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης, εκεί θα παιχτεί η υπόθεση.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#209257 Σε πολυκατοικια φιλης μου δεν πληρωναν ΔΕΗ για τα κοινοχρηστα (ασανσερ κ.λ.π.) και η ΔΕΗ εκοψε το ρευμα, ομως τελικα καπως συνδεθηκε παλι και ολα Ο.Κ.!!!! Η ΔΕΗ λεει οτι πρεπει να κανουν καταγγελια!! οι κατοικοι!! ωστε να το ξανακοψει!! λογαρισμος δεν ερχεται εδω και 2 χρονια. Τους ειπε μαλιστα οτι και σε αλλες πολυκατοικιες το ιδιο κανουν!!!! Ειναι δυνατον???
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#209263 Στο βαθμό που κεντρικά δεν μπορεί να βλέπει ποιο ρολόι καταναλώνει τι, ο μόνος άλλος τρόπος θα ήταν να βγάζει περιοδικά συνεργεία να κάνουν γύρες σε όλα τα κομμένα ρολόγια για να (επανα)διαπιστώνουν ότι παραμένουν κομμένα.

Πράγμα μάλλον ανέφικτο.

Οπότε η μόνη άλλη λύση είναι να τους ενημερώνει κάποιος επί τουτου.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
224v έγραψε:Σε πολυκατοικια φιλης μου δεν πληρωναν ΔΕΗ για τα κοινοχρηστα (ασανσερ κ.λ.π.) και η ΔΕΗ εκοψε το ρευμα, ομως τελικα καπως συνδεθηκε παλι και ολα Ο.Κ.!!!! Η ΔΕΗ λεει οτι πρεπει να κανουν καταγγελια!! οι κατοικοι!! ωστε να το ξανακοψει!! λογαρισμος δεν ερχεται εδω και 2 χρονια. Τους ειπε μαλιστα οτι και σε αλλες πολυκατοικιες το ιδιο κανουν!!!! Ειναι δυνατον???

Κάτι δεν μου κάθεται καλά. :hmmm:
Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, νομίζω η ΔΕΗ αφαιρεί τον μετρητή μετά από ένα εξάμηνο διακοπής λόγω οφειλής.

Επίσης μου ακούγεται περίεργο ότι η ΔΕΗ τους είπε ότι για να επέμβουν σε περιπτώσεις "κλοπής" ρεύματος (για την ακρίβεια παράνομης σύνδεσης και επέμβασης στον μετρητή) χρειάζονται καταγγελία.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#209293 Δεν βγάζουν απλώς την ασφάλεια, αποσυνδέουν και τα καλώδια συνήθως και σφραγίζουν το ρολόι. Επίσης, αν ανοίξεις το ρολόι, είναι διάρρηξη ουσιαστικά αφού δεν σου ανήκει, ανήκει στην ΔΕΗ, αλλά δεν ξέρω και κανέναν που του έγινε μήνυση.
Την ΔΕΗ την κλέβουν πάρα πολλοί, ακόμη και μαγαζιά έχουν μπει στην πατέντα να κλέβουν ρεύμα πριν το ρολόι.
(Hint: Αν δείτε πχ γυράδικο με ηλεκτρική σούβλα με αντιστάσεις, θα είναι από αυτούς! :lol: )
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#209310 Σε κουβεντα το 2012, πρωτοεμαθα για το συγκεκριμενο σκηνικο. Την μπινια την εκανε ΔΕΗτζης, (οχι παιζουμε), το κολπο ηταν να μην εχεις αποτομη αλλαγη στην καταναλωση αλλα να περνας κυκλωματα σταδιακα, και η ταριφα που επαιζε ηταν περιξ των 1.500€
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#209317 Στην Άρτα,όταν έκανα πρακτική στον ΥΗΣ, είχε σκασει μεγάλη απατεωνιά με ΔΕΗτζη. Ήταν τόσο εκτεταμμενη η φάση που τους πήραν χαμπάρι απ τις τρελες απωλιες που έβλεπαν στους υποσταθμους :lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
Serf έγραψε:Και για να μην ξεχνιόμαστε, τα κοινόχρηστα είναι απαιτητά ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ του διαμερίσματος της εν λόγω οικογένειας Αλβανών. Όπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα, είθισται ο ιδιοκτήτης να επωμίζεται τα έξοδα για "πάγια" (π.χ. αλλαγή καυστήρα) και ο ενοικιαστής τα έξοδα για "αναλώσιμα" (π.χ. καθαρισμό καυστήρα). Αυτό, όμως, αφορά τη σχέση ιδιοκτήτη-ενοικιαστή. Ως προς τους λοιπούς συνιδιοκτήτες και το νόμο υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης. Με αυτόν πρέπει να μιλήσετε/ μαλώσετε/ κτλ.

Το ίδιο είχε συμβεί σε προηγούμενο διαμέρισμα που έμενα. Η ιδιοκτήτρια (που είχε και το δικό μου διαμέρισμα) αναγκάστηκε να πληρώσει. Την πήραμε εμείς τηλ. και της είπαμε ότι εμείς νοικιάσαμε σπίτι με κοινόχρηστο ρεύμα και ασανσέρ (με μωρό πως να το ανεβάζει η γυναίκα μου πάνω; :x ) και αν συνεχιστεί θα ψάχνει να νοικιάσει και το δικό μας.
Το κορυφαίο με εμάς ήταν ότι ο άλλος την είχε πιστολιάσει σε ενοίκια/κοινόχρηστα/ευδαπ κλπ και έβαζε το κοστουμάκι του, πήγαινε τις βόλτες του, τα σκ του, έκανε τραπέζια, άρχοντας! :lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
Pitt έγραψε:Επίσης μου ακούγεται περίεργο ότι η ΔΕΗ τους είπε ότι για να επέμβουν σε περιπτώσεις "κλοπής" ρεύματος (για την ακρίβεια παράνομης σύνδεσης και επέμβασης στον μετρητή) χρειάζονται καταγγελία.

Μιας και έγινε πρόσφατα το περιστατικό σε συνάδελφο, ας το αναφέρω. Έχει ένα μικρό διαμέρισμα που νοίκιαζε και είχε μείνει για πολύ καιρό ξενοίκιαστο. Αποφασίζει να το νοικιάσει πάλι, πάει, βλέπει ότι δεν έχει ρεύμα. Εν τω μεταξύ έρχονται κάτι 200άρια ΔΕΗ, παθαίνει ένα 1ο έμφραγμα. Παίρνει έναν ηλεκτρολόγο και πάει. Ο ηλ/ος βλέπει ότι ένας τύπος εκεί πέρα (πάνω, δίπλα διαμέρισμα, κάτι τέτοιο) έχει κάνει 'εκτροπή' με καλώδιο εξωτερικό (που το είδαν μέσα στην πολυκατοικία) και όχι μόνο έκλεβαν ρεύμα, αλλά είχε κοπεί το ρεύμα του διαμ. που έκλεβαν. :dizzy: Κάνει μία ο ηλ/ος και το διακόπτει, πετάγεται μια θεία στο διάδρομο και λέει "Ας καλέ, τι έγινε; Κόπηκε το ρεύμα;" :lol: Βρέθηκε ο ένοχος.
Ε πήγε παντού και μίλησε με όλους, η αστυνομία του έλεγε να πάει στην ΔΕΗ, η ΔΕΗ, στην περιφέρεια, η περιφέρεια αλλού και πάει λέγοντας. Στο τέλος του είπαν να το πληρώσει γιατί δεν θα βγάλει άκρη. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
xenos έγραψε:
Serf έγραψε:Και για να μην ξεχνιόμαστε, τα κοινόχρηστα είναι απαιτητά ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ του διαμερίσματος της εν λόγω οικογένειας Αλβανών. Όπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα, είθισται ο ιδιοκτήτης να επωμίζεται τα έξοδα για "πάγια" (π.χ. αλλαγή καυστήρα) και ο ενοικιαστής τα έξοδα για "αναλώσιμα" (π.χ. καθαρισμό καυστήρα). Αυτό, όμως, αφορά τη σχέση ιδιοκτήτη-ενοικιαστή. Ως προς τους λοιπούς συνιδιοκτήτες και το νόμο υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης. Με αυτόν πρέπει να μιλήσετε/ μαλώσετε/ κτλ.

Το ίδιο είχε συμβεί σε προηγούμενο διαμέρισμα που έμενα. Η ιδιοκτήτρια (που είχε και το δικό μου διαμέρισμα) αναγκάστηκε να πληρώσει. Την πήραμε εμείς τηλ. και της είπαμε ότι εμείς νοικιάσαμε σπίτι με κοινόχρηστο ρεύμα και ασανσέρ (με μωρό πως να το ανεβάζει η γυναίκα μου πάνω; :x ) και αν συνεχιστεί θα ψάχνει να νοικιάσει και το δικό μας.
Το κορυφαίο με εμάς ήταν ότι ο άλλος την είχε πιστολιάσει σε ενοίκια/κοινόχρηστα/ευδαπ κλπ και έβαζε το κοστουμάκι του, πήγαινε τις βόλτες του, τα σκ του, έκανε τραπέζια, άρχοντας! :lol:

Αυτό νομίζω ότι έχει καταντήσει νοοτροπία σε μερικούς. Κλαίγεται ο άλλος ότι δεν έχει να πληρώσει για πετρέλαιο και πάει και αγοράζει 500€ a/c, σόμπες, τζάκια και ιστορίες. Τι να πω, μήπως σκέφτονται ότι το ένα δεν είναι δικό τους και χέστηκαν αλλά το άλλο είναι δικό τους και θα τους μείνει; :s_hang
Άβαταρ μέλους
By Pitt
xenos έγραψε:
Pitt έγραψε:Επίσης μου ακούγεται περίεργο ότι η ΔΕΗ τους είπε ότι για να επέμβουν σε περιπτώσεις "κλοπής" ρεύματος (για την ακρίβεια παράνομης σύνδεσης και επέμβασης στον μετρητή) χρειάζονται καταγγελία.

Μιας και έγινε πρόσφατα το περιστατικό σε συνάδελφο, ας το αναφέρω. Έχει ένα μικρό διαμέρισμα που νοίκιαζε και είχε μείνει για πολύ καιρό ξενοίκιαστο. Αποφασίζει να το νοικιάσει πάλι, πάει, βλέπει ότι δεν έχει ρεύμα. Εν τω μεταξύ έρχονται κάτι 200άρια ΔΕΗ, παθαίνει ένα 1ο έμφραγμα. Παίρνει έναν ηλεκτρολόγο και πάει. Ο ηλ/ος βλέπει ότι ένας τύπος εκεί πέρα (πάνω, δίπλα διαμέρισμα, κάτι τέτοιο) έχει κάνει 'εκτροπή' με καλώδιο εξωτερικό (που το είδαν μέσα στην πολυκατοικία) και όχι μόνο έκλεβαν ρεύμα, αλλά είχε κοπεί το ρεύμα του διαμ. που έκλεβαν. :dizzy: Κάνει μία ο ηλ/ος και το διακόπτει, πετάγεται μια θεία στο διάδρομο και λέει "Ας καλέ, τι έγινε; Κόπηκε το ρεύμα;" :lol: Βρέθηκε ο ένοχος.
Ε πήγε παντού και μίλησε με όλους, η αστυνομία του έλεγε να πάει στην ΔΕΗ, η ΔΕΗ, στην περιφέρεια, η περιφέρεια αλλού και πάει λέγοντας. Στο τέλος του είπαν να το πληρώσει γιατί δεν θα βγάλει άκρη. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε. :metalo:

Το ποιος είναι υπόχρεος απέναντι στον πάροχο ενέργειας είναι ξεκάθαρο, είναι αυτός με τον οποίον έχει συνάψει σύμβαση. Το ποιος θα πληρώσει το ρεύμα που του έκλεβε και χρέωνε τον μετρητή του, είναι πάλι ξεκάθαρο, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης/θύμα. Το "πάρτα από αυτόν που έκλεβε" δεν ισχύει, ας φρόντιζε να μην τον κλέβουν. Σωστά του είπαν να τα πληρώσει, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Μπορούσε όμως να κινηθεί νομικά εναντίον του κλέφτη και να ζητήσει αποζημίωση.

Όσον αφορά την στάση της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) στις παράνομες επεμβάσεις στους μετρητές και τις καταγγελίες για ρευματοκλοπή, εδώ είναι δύο σχετικά πρόσφατα δελτία τύπου.

14 Sep 2015

26 Aug 2015
Άβαταρ μέλους
By kacey
Pitt έγραψε:
224v έγραψε:Σε πολυκατοικια φιλης μου δεν πληρωναν ΔΕΗ για τα κοινοχρηστα (ασανσερ κ.λ.π.) και η ΔΕΗ εκοψε το ρευμα, ομως τελικα καπως συνδεθηκε παλι και ολα Ο.Κ.!!!! Η ΔΕΗ λεει οτι πρεπει να κανουν καταγγελια!! οι κατοικοι!! ωστε να το ξανακοψει!! λογαρισμος δεν ερχεται εδω και 2 χρονια. Τους ειπε μαλιστα οτι και σε αλλες πολυκατοικιες το ιδιο κανουν!!!! Ειναι δυνατον???

Κάτι δεν μου κάθεται καλά. :hmmm:
Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, νομίζω η ΔΕΗ αφαιρεί τον μετρητή μετά από ένα εξάμηνο διακοπής λόγω οφειλής.

Επίσης μου ακούγεται περίεργο ότι η ΔΕΗ τους είπε ότι για να επέμβουν σε περιπτώσεις "κλοπής" ρεύματος (για την ακρίβεια παράνομης σύνδεσης και επέμβασης στον μετρητή) χρειάζονται καταγγελία.

αν δεν υπαρχει οφειλη παντος, ο μετρητης μενει στη θεση του για οοοοοοσο.
Anonymous Founder έγραψε:Δεν βγάζουν απλώς την ασφάλεια, αποσυνδέουν και τα καλώδια συνήθως και σφραγίζουν το ρολόι. Επίσης, αν ανοίξεις το ρολόι, είναι διάρρηξη ουσιαστικά αφού δεν σου ανήκει, ανήκει στην ΔΕΗ, αλλά δεν ξέρω και κανέναν που του έγινε μήνυση.
Την ΔΕΗ την κλέβουν πάρα πολλοί, ακόμη και μαγαζιά έχουν μπει στην πατέντα να κλέβουν ρεύμα πριν το ρολόι.
(Hint: Αν δείτε πχ γυράδικο με ηλεκτρική σούβλα με αντιστάσεις, θα είναι από αυτούς! :lol: )

ετσι γινεται και σκιζουν κωλους, αλλα στο κοινοχρηστο ποιον θα πας μεσα? Πως θα αποδειξεις ποιος την εκανε? Θα θεωρησεις ντε φακτο υπευθυνο το διαχειριστη της πολυκατοικιας?
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#209497 Σε περίπτωση χρεών, η ΔΕΗ δέν ξυλώνει μετρητές ούτε κάνει αποσύνδεση απο την κολώνα. Ο τεχνικός απλά ανοίγει το κέλυφος του μετρητή, κατεβάζει την ασφάλεια (η αφαιρεί το φυσίγγι σε περίπτωση κεραμεικής) και ξανασφραγίζει το μετρητή.

Αν θέλεις ρεύμα πάλι, κόβεις το συρματάκι της σφραγίδας, ανοίγεις το μετρητή και ανεβάζεις την ασφάλεια, τόσο απλά :yahoo:

Φυσικά το ρολόι θα γράφει κανονικά ότι καταναλώνεις και υπάρχει ο κίνδυνος έτσι να σε πιάσουν.

Αν δέν θέλεις ούτε το ρολόι να γράφει, κόβεις το καλώδιο πρίν και μετά το μετρητή και τα συνδέεις μεταξύ τους, πρακτικά παρακάμπτωντας το μετρητή. Αν γίνει περιποιημένα η δουλειά ωστε να μην φαίνεται η κοπτοραπτική, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο δισεκατομύριο να το καταλάβει η ΔΕΗ, παρα μόνο αν σε καρφώσει κάποιος.

Ο παραγωγός ενέργειας δέν έχει τρόπο να μετρήσει την ενέργεια που καταναλώνουν οι πελάτες, παρα μόνο διαβάζοντας το τι γραφουν οι μετρητές. Φυσικά γνωρίζει πόσο ενέργεια τροφοδοτεί στο δίκτυο, όμως λόγω των απωλειών πάντα αυτό που βγάζει το εργοστάσιο θα είναι μεγαλύτερο απο το άθροισμα κατανάλωσης που δείχνουν οι μετρητές των καταναλωτών.

Οπότε αν 1 στα 50 σπίτια κλέβουν ρεύμα, αυτό θα χαθεί στο θόρυβο των απωλειών.

Τώρα βέβαια αν παίξει περίπτωση όπως αυτή που περιγράφει ο drifter, δηλαδή το εργοστάσιο να δίνει 100MWh και οι μετρητές να γράφουν 30MWh θα καταλάβουν οτι κάτι δέν πάει καλά, γιατι οι απώλειες δέν νομιζω οτι ξεπερνούν το 10-15%.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#209538 Οπως ειχα ξαναγραψει, υπαρχει και αλλη μεθοδος, η οποια γινεται στο πινακα του ακινητου, εντος του ακινητου, και αντε βρες τον μετα. Αλλαζουν ενα καλωδιο, μια γειωση τη βαζουν καπου σε μια ασφαλεια, και η ασφαλεια ουσιαστικα μετατρεπεται σε on/off διακοπτη του μετρητη, απο μεσα απο το ακινητο...

το εχει κανει νοικαρης μου, και δεν μπορω να βρω πως το εχει κανει. Λειτουργει ενα ολοκληρο γραφειο με κλιματιστικα, φωτα, PC κλπ κλπ και ο μετρητης εινα ακινητος. Μονο το πρωι οταν πρωτομπαινει μεσα αυτος, κουνιεται ο μετρητης γιατι προφανως ανεβαζει/κατεβαζει την ασφαλεια, γραφει λιγες μοναδες, και μετα τελος.

Ο δικος μου ηλεκτρολογος μου ειπε οτι εχει υπ'οψιν αλλα ειναι πολυ επικινδυνο γιατι αμα γινει καμμια στραβη, οποιος (ηλεκτρολογος υποθετω) ακουμπησει εκει μεσα στο πινακα, θα ψηθει.