- 19 Ιαν 2016, 22:36
Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος γίνεται.
Ως γνωστόν μένω ακόμη στο πατρικό (στο όνομα της μητέρας μου το σπίτι) με δωρεάν παραχώρηση (έτσι το έχουμε δηλώσει στην εφορία). Στην πολυκατοικία υπάρχουν 4 διαμερίσματα, όλα αδέλφια της μητέρας μου, με τον τελευταίο όροφο να ενοικιάζεται σε ένα ζευγάρι - μέτα τέκνου - Αλβανών (έχει σημασία αυτό, ως προς την ασυλία που έχουν από τις "Αρχές"). Ο εν λόγω τύπος δεν γνωρίζω τι συμβόλαιο έχει υπογράψει για το σπίτι (δεν είναι δικό μου), ούτε καν αν πληρώνει ενοίκιο. Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και είναι το εξής: από την στιγμή που έχει έρθει δεν πληρώνει καθόλου κοινόχρηστα με την εξαίρεση μίας φοράς στην αρχή. Χρησιμοποιούσε αφειδώς τον ανελκυστήρα, καθώς στο σπίτι έρχονταν συγγενείς και φίλοι, μου ζήτησε να χρησιμοποιήσει την ψησταριά που έχω φτιάξει στην ταράτσα (τον άφησα, εννοείται), έκανε τραπέζια στην ταράτσα (άρα μας απέκλεισε, με έμμεσο τρόπο, και από εκεί), οπότε χρησιμοποιούσε και ρεύμα και το ψυγείο στο δώμα (εμείς το είχαμε κλειστό) κτλ. Χρήμα έχουμε δει μία φορά μόνο, όπως προείπα (κάπου €50), αλλά ο λογαριασμός έχει φτάσει πλέον στα €600+ και θα ήταν πολύ περισσότερο αν δεν κλείναμε το ασανσέρ, αφού δεν πλήρωνε καθόλου για συντήρηση. Άλλα πράγματα δεν του χρεώνουμε, μιας και το κοινόχρηστο νερό (ελάχιστο έτσι κι αλλιώς) το πληρώνω εγώ που πλένω το αυτοκίνητο και το πεζοδρόμιο (άρα έχω την μεγαλύτερη κατανάλωση), καθαριότητα δεν πληρώνει, αφού καθαρίζουμε οι υπόλοιποι 3 εκ περιτροπής τους κοινόχρηστους χώρους κτλ. Ο ίδιος προφασίζεται ότι δεν τον πληρώνουν στην δουλειά (ίσως, τελευταία μόνο, έχει δίκιο), αλλά τον τελευταίο χρόνο αγόρασε αυτοκίνητο (μάλλον κατέθεσε πινακίδες για το 2016 και το έχει αφήσει σταθμευμένο στην γειτονιά), ενώ πάμπολλες φορές ερχόταν μεθυσμένος (άρα είχε ξοδέψει χρήμα, άλλωστε τον έχω δει περνώντας σε κάτι καφενεία κοντά στο σπίτι) και τσακωνόταν με την γυναίκα του (από εκεί ακούγαμε ότι ήταν μεθυσμένος).
Το ερώτημα τώρα:
Τι κάνουν για να πάρουν χρήμα, μιας κι εγώ δεν μπορώ να πληρώνω, όπως, φαντάζομαι, και οι υπόλοιποι στα άλλα 2 διαμερίσματα; Η ΔΕΗ ήρθε σήμερα και έκοψε το ρεύμα του σπιτιού του, το οποίο, προφανώς, όπως και το νερό (για αυτό είμαι 100% βέβαιος, αφού έβλεπα πεταγμένους τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ) το άφηνε απλήρωτο. Μας είπαν δε ότι σε λίγο θα κόψουν και το κοινόχρηστο ρεύμα, οπότε θα μείνουμε και χωρίς θέρμανση (ο παίχτης δεν ενδιαφέρεται γιατί έχει και θερμοπομπούς το διαμέρισμά του). Υπάρχει κάποιος τρόπος να φανεί ότι τα €600 μοιράζονται στα 4 (κανονικά έπρεπε να δώσει παραπάνω, καθώς στο ισόγειο εγώ δεν πληρώνω ασανσέρ) και εμείς οι υπόλοιποι πληρώνουμε κανονικά, ενώ μένει ένας χωρίς πληρωμή, οπότε και το ρεύμα να μην μας κόψει η ΔΕΗ, αλλά και να μην του χαρίσουμε τόσα χρήματα, αφού το κάνει κατ' επάγγελμα αυτό το κόλπο, όπως φαίνεται.
Ευχαριστώ.