Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#20773 Προσέξατε ότι ο τύπος επάνω δεξιά κουνάει 2 κίτρινες και ενώ κάνει όπισθεν ο τράκτορας έχει αρχίσει και κουνάει την πράσινη;;;; :help:
Και ενώ έχει χτυπήσει ο JB αυτός συνεχίζει να κουνάει την πράσινη.
Εγκληματικά λάθη.
Άβαταρ μέλους
By anapophasistos
#20788 Ναι, αλλά αμφιβάλλω πολύ -για να μην πω πως είμαι σίγουρος- πως αυτό έπαιξε τον ρόλο του στο ατύχημα.

Προφανώς το είχε χάσει πριν κρίνοντας -και- από την γωνία της πρόσκρουσης -εμβολισμού σωστότερα- αλλά και από την ταχύτητα που συνεπάγει το "σήκωμα" του γερανού. Το οποίο φυσικά έχει πρόσθετο βάρος πίσω ώστε να μην τουμπάρει όταν σηκώνει κάτι, αλλά είχε ήδη φορτωμένο άλλο μονοθέσιο, άρα δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να σηκωθεί με την πρόσκρουση -όχι πως δεν ήταν τρομερό το ατύχημα και μάλλον έγινε ακριβώς έτσι ώστε να χαροπαλεύει ο Μπιανκί.
Αν είχε πάει με τον κώλο ας πούμε, δεν θα είχε γίνει τίποτα υποθέτω από αυτά και δεν θα το συζητάγαμε τώρα.
Άλλη μια απόδειξη, πως κάθε ατύχημα είναι εντελώς διαφορετικό.

Φυσικά τίποτα από αυτά δεν αναιρεί το γεγονός πως ο κριτής κάνει μέγιστη |λογοκρισία|.
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
Bayern7 έγραψε:Προσέξατε ότι ο τύπος επάνω δεξιά κουνάει 2 κίτρινες και ενώ κάνει όπισθεν ο τράκτορας έχει αρχίσει και κουνάει την πράσινη;;;; :help:
Εγκληματικά λάθη.

H πρασινη σημαια την ωρα που την εβγαλε και μεχρι την εντολη να βγαλει κιτρινη και ταμπελα SC ειναι σωστη Bayern. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
Bayern7 έγραψε:Mosley : Το σφάλμα είναι του Bianchi !

http://totalf1.gr/archives/32376

Oπότε μένει να βγει μια ανακοίνωση για το αν ο Bianci έκοψε σε εκείνο το σημείο γιατί τα λόγια του έχουν βάση.
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
the_sigman έγραψε:
Hannibal έγραψε:Πριν πεταξουμε ιδεες για limiters τυπου pitlane speed καλο ειναι να ξερουμε και πως λειτουργουνε. Δεν παταμε το κουμπακι και ξαφνικα μας φρεναρει. :iconcool:

Συμφωνώ. Slow zone στο Le Mans

Ανάλυση-Εξήγηση:
https://www.youtube.com/watch?v=AtseGcIX6WM

Πράξη στον αγώνα:
https://www.youtube.com/watch?v=BnIQMrx6aOc#t=3m

Σωστος sig. Eμενα μου αρεσει και το code 60 που χρησημοποιουνε σε endurance ή και στους δικους μας αγωνες εδω αντι για safety car. Αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτες αυτες οι λυσεις στη F1. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
panos2171 έγραψε:
Bayern7 έγραψε:Mosley : Το σφάλμα είναι του Bianchi !

http://totalf1.gr/archives/32376

Oπότε μένει να βγει μια ανακοίνωση για το αν ο Bianci έκοψε σε εκείνο το σημείο γιατί τα λόγια του έχουν βάση.

Βαση λογικης και κανονισμων εχει δικιο εκτος και αν η τηλεμετρια δειξει κατι αλλο. :hmmm:
Αλλα διστυχως :sorry: τα λογια του ισως να βρουν σε τοιχο αν αυτοι που θα το διαβασουν το διαβασουν και σχετισουν οτι τα ειπε ο "βιοτσιοζος". :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Corto Maltese έγραψε:@Hannibal
Taki Inoue

Τον Τάκη, τον πήρε παραμάζωμα πεζό το medical car. O Hannibal εννοεί τον αγαπημένο σου ναυαγό στη Βραζιλία το '02. edit: τώρα είδα ότι έχει μπει ήδη και το βίντεο.

Corto Maltese έγραψε: Ούτε είχε μεγάλη ταχύτητα όπως η ρόδα που έσκασε στο κεφάλι του Surtees

Απεναντίας, πήγαινε αρκετά γρήγορα. Γι αυτό και τινάζει το φορτωτή (που ζυγίζει ~10 φορές όσο η Marussia, κι έχει τον κινητήρα + επιπλέον έρμα πίσω με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη ροπή αδράνειας) τόσο απότομα πίσω.

Ο κριτής με τη πράσινη σημαία δεν συνέβαλε αυτό στο ατύχημα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει περίπτωση ο Bianchi να είδε τη πράσινη και να αποφάσισε να μη κόψει ταχύτητα, χωρίς να έχει δεί τουλάχιστον το φορτωτή.

Απεναντίας, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν ΙΜΟ οι διοργανωτές (Honda) και ο τον_Μπέρνει που αποκλειστικά για εμπορικούς λόγους επέμεναν στο να γίνει τόσο αργά ο αγώνας, γνωρίζοντας ότι ο καιρός θα χειροτέρευε και θα ήταν ηδη αργά το απόγευμα.

Όσον αφορά το SC, όντως ακόμα και αν έβγαινε άμεσα με το που το έχασε ο Sutil, δεν θα προλάβαινε να φτάσει στο σημείο. Όμως θα έκοβαν όλοι άμεσα, γιατί θα έβλεπαν τις φωτεινές πινακίδες. Having said that, χωρίς την τηλεμετρία δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο Bianchi το έχασε επειδή δεν έκοψε αρκετά ταχύτητα όπως βιάζεται να τον κατηγορήσει ο SadoMax (που πήγε το smiley malakas.gif ?). Εκείνη τη στιγμή είχε ήδη αρκετό νερό και ήταν αρκετά σκοτεινά.

Το θέμα για μένα είναι ότι ενώ τα μονοθέσια και οι πίστες είναι αρκετά ασφαλείς υπό κανονικές συνθήκες με λάστιχα, armco και πλαστικά παντού, μόλις γίνει ένα ατύχημα και χρειάζεται να μπουν στη πίστα κριτές + άλλα οχήματα, τότε all bets are off. Ίσως μάλιστα να είμαστε αρκετά τυχεροί που μέχρι τώρα δεν έχουν συμβεί συχνότερα δυστυχήματα τύπου Tom Pryce + Frederik Jansen van Vuuren.

Η λύση Monaco (γερανοί μόνο πίσω από τις μπαριέρες) είναι εντελώς ανέφικτη στις υπόλοιπες πίστες. Αφ'ενός μεν γιατί πάλι θα υπάρχουν πεζοί στη πίστα που θα πρέπει να δέσουν το "γάντζο" του γερανού στο σημείο πρόσδεσης του μονοθεσίου και αφ'ετέρου γιατί στο Monaco (πλην ελάχιστων σημείων) δεν υπάρχει χώρος να μπει γερανός μέσα στη πίστα, και μπορούν να φτάσουν οι γερανοί τα μονοθέσια γιατί δεν υπάρχει run-off.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Hannibal έγραψε:
Bayern7 έγραψε:Προσέξατε ότι ο τύπος επάνω δεξιά κουνάει 2 κίτρινες και ενώ κάνει όπισθεν ο τράκτορας έχει αρχίσει και κουνάει την πράσινη;;;; :help:
Εγκληματικά λάθη.

H πρασινη σημαια την ωρα που την εβγαλε και μεχρι την εντολη να βγαλει κιτρινη και ταμπελα SC ειναι σωστη Bayern. :rtfm:

Προφανώς δε γνωρίζω τους κανονισμούς όπως εσύ που τρέχεις, απλά βάσει λογικής μιλάω.
Όσα χρόνια παρακολουθώ f1 βλέπω να βγαίνει κίτρινη σημαία σε κάποιο σημείο της πίστας όταν απλά υπάρχει έξοδος μονοθεσίου ή/και εγκατάλειψη.
Από τη στιγμή που το μονοθέσιο δεν είχε απομακρυνθεί ακόμα (βρισκόταν ακόμα στο σημείο που χτύπησε στις μπαριέρες) και επιπρόσθετα υπήρχαν άνθρωποι σε εκείνο το σημείο μαζί με τον γερανό, πως είναι σωστό το timing που βγήκε η πράσινη; :hmmm:
Ειλικρινής είναι η απορία μου.

Zorz έγραψε:Ο κριτής με τη πράσινη σημαία δεν συνέβαλε αυτό στο ατύχημα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει περίπτωση ο Bianchi να είδε τη πράσινη και να αποφάσισε να μη κόψει ταχύτητα, χωρίς να έχει δεί τουλάχιστον το φορτωτή.

Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος γι αυτό. Οι οδηγοί είναι "εκπαιδευμένοι" (πέστο και συνηθισμένοι) να δίνουν προσοχή σε συγκεκριμένα πράγματα όταν οδηγούν. Στις σημαίες, στις σημάνσεις της πίστας και προφανώς σε ότι γίνεται εντός των ορίων της πίστας που τρέχουν.
Θεωρείς δλδ απίθανο, ειδικά υπό τέτοιες συνθήκες ορατότητας (με τη βροχή να έχει δυναμώσει αρκετά), να είδε με την άκρη του ματιού του τη πράσινη σημαία και να μην πρόσεξε τον τράκτορα;
Με το φτωχό μου το μυαλό θεωρώ ότι σε αντίστοιχες συνθήκες δε θα είχα το νου μου, μέσα σε δυνατή βροχή και μειωμένη ορατότητα, να δω τι γίνεται 20-30 μέτρα μακριά από τα όρια της πίστας, να το αξιολογήσω σε κλάσματα δευτερολέπτου και να πράξω ανάλογα. Θα έβλεπα την πράσινη σημαία και θα πίεζα όσο μπορούσα.

Εννοείται ότι συμφωνώ στα υπόλοιπα για διοργανωτές, bernie Κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
#20872 Bayern στην αρχη εχει πολυ σωστα double yellow που την κουναει που σημαινει reduce your speed, proceed with caution and be prepared to STOP. Ο κριτης λοιπον ειχε βγαλει τις δυο κιτρινες καθως το αυτοκινητο του Soutil και μετα ο γερανος ηταν μετα το marshal post.Την ωρα λοιπον που ειχε φωρτωσει και ηρθε στην ιδια ευθεια και πιο πισω απο το marshal post η διπλη κιτρινη γινεται πρασινη καθως υποδηλωνει οτι απο το σημειο του κριτη και μετα ειναι free η πιστα χωρις κινδυνους και ο αγωνας συνεχιζεται. Το ατυχημα του Bianchi εγινε πριν το σημειο του κριτη οποτε πολυ σωστα συνεχιζει και εχει την πρασινη μεχρι που περνει την εντολη για το αυτοκινητο ασφαλειας και βγαζει την κιτρινη μαζι με την ταμπελα του SC.
Οι οδηγοι ειναι εκπεδευμενοι να τα παρακολουθουνε ολα αυτα. Αλλα οπως λες εσυ δεν γινεται να μην ειδε τις προηγουμενες σημαιες πριν φτασει σε εκεινη την στροφη (αν υπηρχαν) και φτανοντας εκει να ειδε μονο μια πρασινη να ανεμιζει και να μην ειδε ολοκληρη μπουλντοζα ή να μην τον ειχαν προειδοποιησει για το ατυχημα μεσω ασυρματου. Κατι αλλο μπορει να εγινε και απλα δεν το ξερουμε ακομα. (including και το οδηγικο λαθος)
Άβαταρ μέλους
By panos2171
Hannibal έγραψε:
Βαση λογικης και κανονισμων εχει δικιο εκτος και αν η τηλεμετρια δειξει κατι αλλο. :hmmm:
Αλλα διστυχως :sorry: τα λογια του ισως να βρουν σε τοιχο αν αυτοι που θα το διαβασουν το διαβασουν και σχετισουν οτι τα ειπε ο "βιοτσιοζος". :lol:

Δε νομίζω η FIA να μη ζητήσει τηλεμετρία. Όλα θα τα εξετάσουν. Αν όντως δεν υπάκουσε στις σημαίες τότε υποθέτω πως όλοι πλην του Bianci δε φταίνε, σωστά;
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
#20893 It is a very thin line. Δεν μπορω να σου εκφερω γνωμη για αυτο. Ειναι ολα τα στραβα μαζι που γινανε μαζι και αυτο.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#20897 Σοκαριστικό το βίντεο.

Μόνο εμένα μου φάνηκε η ταχύτητα πρόσκρουσης αρκετά υψηλή? Άλλωστε φάνηκε από τη δύναμη που απελευθερώθηκε κατά τη πρόσκρουση και πως σήκωσε 1 μέτρο τον γερανό στον αέρα.

Φοβάμαι ότι έφυγε αφρενάριστος κι αν ισχύει αυτό δε ξέρω μήπως έπαθε κάτι ο άνθρωπος πριν τη πρόσκρουση.

Τραγικό...
Άβαταρ μέλους
By the_sigman
Nikos! έγραψε:Σοκαριστικό το βίντεο.

Μόνο εμένα μου φάνηκε η ταχύτητα πρόσκρουσης αρκετά υψηλή? Άλλωστε φάνηκε από τη δύναμη που απελευθερώθηκε κατά τη πρόσκρουση και πως σήκωσε 1 μέτρο τον γερανό στον αέρα.

Φοβάμαι ότι έφυγε αφρενάριστος κι αν ισχύει αυτό δε ξέρω μήπως έπαθε κάτι ο άνθρωπος πριν τη πρόσκρουση.

Τραγικό...

Λέγεται πως έφυγε όπως ο Kobayashi στο FP2.

Επίσης κάπου διάβασα (ο GFP νομίζω το είπε) πως η ταχύτητα την ώρα της πρόσκροσης ήταν 238km/h ενώ αλλού διάβασα για 50G...