Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
κόψτε φατσουλίνι, ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ; :thumbsdown:

Above all μου φαίνεται καλύτερο το εμβολοσπρωχτικό σύστημα, α) όλος ο καφές έχει ομοιόμορφο brewing b) δεν καταλήγεις να κοιτάς review ζυγαριών

Ο σωστός ο hipster είναι ο παρακάτω, pure wilderness :metalo:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Red Garland έγραψε:https://www.youtube.com/watch?v=sM3cB0i6ZZU
κόψτε φατσουλίνι, ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ; :thumbsdown:

ΝΑΙ

Στη χιπστερούπολη ΜΟΝΟ έτσι καφές φίλτρου, ακόμα και στην τελευταία καντίνα. Να τρως ένα 20λεπτο να διαβάσεις news στο άηφονς μέχρι να στονε φέρουν.
Αλλιώς να πάρεις καφέ ημέρας στα σταρπακσ.
end of story.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#206862 hipster?? λέξη που δε χρειάζεται να μάθω τι σημαίνει. Αρκετά lol,omg έχουμε γεμίσει.

Εγώ ανέφερα αυτόν τον τρόπο, γιατί είναι οικονομικός και χρησιμοποιείς πράγματα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Δηλαδή ζυγαριά έχει η γυναίκα μου για τα γλυκά, δε χρειάζεσαι κάτι τραγικό. Αεροπρέσα, γαλλική πρέσα κλπ
Δεν χρειάζεσαι ηλεκτρική συσκευή για φίλτρου.
Άβαταρ μέλους
By fot
#208002 Μέχρι στιγμής έκανα γαλλικό με french press. Με κούρασε λίγο όμως, στο καθάρισμα. Επιπλέον, έσπασα 2 μέσα σε ένα χρόνο,ο καφές είχε λίγα σκουπιδάκια.... οπότε η καλύτερη -για εμένα- λύση είναι μια φθηνή καφετιέρα γαλλικού.
Το aeropress μήπως είναι για espresso? Ή με την ίδια συσκευή κάνεις και γαλλικό;;
Άβαταρ μέλους
By Chris
#208004 Οι γαλλικού πάντως, το μόνο που κάνουν είναι να στέλνουν το νερό στο φίλτρο και να ζεσταίνουν το δοχείο. Άρα όπως είπαν παραπάνω παιρνείς την πιο φθηνή, ή πιο όμορφη, ότι προτιμάς. Αν θες και εσπρέσσο αλλάζει το πράγμα, υπάρχουν πιο ειδικοί εδω από μένα

< >
Άβαταρ μέλους
By fot
#208010 Για εσπρέσσο είμαι της άποψης ότι δεν είναι απλά ζεστό νερό, οπότε αξίζει να δώσεις χρήματα, τα οποία θα "απολαμβάνεις". Αν από την άλλη δεν υπάρχει χώρος και χρόνος, η φθηνή λύση είναι μια τύπου dolce gusto με κάψουλες. Εκεί χάνεις σε ποιότητα όμως.

Επίσης τα ροφήματα που υπάρχουν, εκτός από τον εσπρέσσο, σε κάψουλες (τουλάχιστον στην dolce gusto, που χρησιμοποιώ) είναι το απόλυτο νεροζούμι......
Άβαταρ μέλους
By dimik
#208015 Το μόνο που αξίζει να πληρώσεις έξτρα σε μηχανή φίλτρου είναι ο ρυθμιζομενος χρονοδιακοπτης, ξυπνάς το πρωί και ο καφές είναι έτοιμος.

< >
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#208063 Μια τέτοια που μου άρεσε, δεν άξιζε τα λεφτά. Πάρε μια πρίζα με χρόνο και έκανες τη δουλειά σου.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#208078 Και να που ήρθε το δώρο

Εικόνα

θετικές εντυπώσεις, μόλις μάθω να κάνω σωστό φρέντο εσπρέσσο, μου γλιτώνω 1.5 ευρώ τη μέρα τουλάχιστο! :metalo: :yahoo:

Αν μη τι άλλο όμορφη "μηχανηματάκι"
Άβαταρ μέλους
By Zorz
mjacob έγραψε:Στη χιπστερούπολη ΜΟΝΟ έτσι καφές φίλτρου, ακόμα και στην τελευταία καντίνα. Να τρως ένα 20λεπτο να διαβάσεις news στο άηφονς μέχρι να στονε φέρουν.
Αλλιώς να πάρεις καφέ ημέρας στα σταρπακσ.
end of story.

Εικόνα
Straight outta Brick Lane :metalo:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
Dimitris_P έγραψε:Υπέραυτόματη. Μεγειες! Από service;

Δεν έχω ιδέα. Για πείτε; :lol:

(Έχει οδηγίες συντήρησης εννοείται, αλλα; )
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#208529 Φαντάζομαι εννοεί ΠΟΥ θα την κάνεις service. Δηλαδή που θα βρεις ανταλλακτικά αν χρειαστεί κλπ.
Ξέρουμε τιμή στο περίπου;

Για freddo από τέτοια μηχανή θέλεις κάτι με ααρκετό robusta. Αλλιώς θα σου φαίνεται νερουλός. Κάνε δοκιμές.