popolaros έγραψε:ποιος ειναι αυτος που στα ειπε αυτα;
Όντως. Για να μην πατήσουμε ποτε στο μαγαζί του.
popolaros έγραψε:ποιος ειναι αυτος που στα ειπε αυτα;
kantoniou έγραψε:Ειδα εναν εμπορο μεταχειρισμενων που εμπιστευομαι (τον γνωριζω απο αλλον χωρο, οπου ειναι αψογος σε συμπεριφορα και συναλλαγες).
Μου εθεσε καποιες νεες παραμετρους:
-Αγορα απο εξωτερικο. Αυτος φερνει αυτοκινητα απο εμπορους που συνεργαζεται επι χρονια και τους εμπιστευεται ή απο δημοπρασιες. Μου λεει οτι συνοδευονται απο πληρεις τεχνικες πραγματογνωμοσυνες και οτι τα χιλιομετρα τα γυρνανε στην Ελλαδα και οχι εκει (Γερμανια, Γαλλια). Αρα εντοπιζουμε ενα αυτοκινητο που μου αρεσει και το φερνει για εμενα. Ετσι αγοραζω ενα αυτοκινητο που εχω δει μονο σε φωτογραφιες ή, αν δεν μου αρεσει απο κοντα, χανω την προκαταβολή.
η οποια θα ειναι; 500 ευρω; 1000 ευρω;;;
με αλλα λογια, bullshit
-Αγορα απευθειας απο εταιρεια leasing στην Ελλαδα. Τα αυτοκινητα αυτα, μου λεει, εχουν πολυ καλυτερη συντηρηση λογω ορων της μισθωσης, ενω αυτα των ιδιωτων πλεον δεν συντηρουνται λογω κρισης. Επισης σοβαρες στουκες δεν επιδιορθωνονται, αλλα τα αμαξια αντικαθιστανται με νεα.
BULLSHIT
-Αποφυγη αγορας απο εμπορο, γιατι τα χλμ ειναι παντα γυρισμενα και τα βιβλια σερβις πολλες φορες πλαστα. Αν αγορασω απο εμπορο, οπωσδηποτε ελεγχος χλμ σε αντιπροσωπεια (για οσες δινουν στοιχεια) ή ΚΤΕΟ. Αγορα εισαγωγης να την αποφυγω λογω πλαστων χλμ.
BULLSHIT X2
-Να προτιμησω ντιζελ (φανατικος). Διαφορα στο κοστος περιπου 2000 € για παρομοια αυτοκινητα, αποσβεση σε 2-3 χρονια λογω οικονομιας στα καυσιμα, μεγαλυτερη διαρκεια ζωης κινητηρα.
BULLSHIT X BULLSHIT
-Οριο χλμ να βαλω 100.000 χλμ σε βενζινη και 140.000 χλμ σε ντιζελ και
να μην ενδιαφερομαι τοσο για το ετος παραγωγης, οσο για τα χλμ.
![]()
![]()
Λογικα μου φαινονται αυτα, απλα δυσκολευομαι να κλεισω αυτοκινητο απο το ιντερνετ. Επισης, οσο κι αν εκτιμω τα πλεονεκτηματα του ντιζελ, και εχω οδηγησει αρκετα, να πω την αληθεια προτιμω τον τροπο λειτουργιας της βενζινης. Βεβαια οικονομοτεχνικα εχει δικιο...
ξαναμετρα τα κουκια και μετα πες οτι εχει δικιο.
Με τη χρηματοδοτηση που μπορω να βαλω μεσω καρτας σε ατοκες δοσεις, μπορω να ανεβασω το μπατζετ στα 12.000+ € και να παρω ενα ντιζελ.![]()
κατσε στα αυγα σου
Και μια ερωτηση κοτσανα: Δεν επιβαρυνεται-φθειρεται υπερμετρα το κιβωτιο με τις περισσοτερες αλλαγες ταχυτητων στο ντιζελ;
αγοραζουμε μονο αυτοματο σε ντιζελ γιατι το ευρος λειτουργειας ειναι μικρο.
χειροκινητο μονο για αμαξι που θα κανει ταξιδια και ΜΟΝΟ.
kantoniou έγραψε:Κοιτα, θελω πραγματικα βοηθεια, γιαυτο εγραψα στο φορουμ. Θα εκτιμουσα συγκεκριμενες απαντησεις, αν καποιος εχει τη διαθεση και τον χρονο να τις δωσει, αλλιως δεν πειραζει. Το Bullshit χ Bullshit παντως δεν βοηθαει.
Για τα κουκια πιστευω οτι εχει δικιο.
Κανω 18.000 χλμ το χρονο. Με μια διαφορα, πχ 1,5 lt/100 km υπερ του ντιζελ, και 0,35 € το λιτρο στα καυσιμα, μια διαφορα τιμης της ταξης των 2.000 € καλυπτεται πραγματι σε 2,5 χρονια. Ακομα κι αν η διαφορα της καταναλωσης ειναι 1 lt/100, η διαφορα τιμης του ντιζελ θα καλυφθει ανετα στον χρονο ζωης του αυτοκινητου.
popolaros έγραψε:αγοραζουμε μονο αυτοματο σε ντιζελ γιατι το ευρος λειτουργειας ειναι μικρο.
popolaros έγραψε:- κατι για ιδιωτικα συνεργεια εχω ακουσει για τα leasing... μου ειπανε ψεματα (οποιος γνωριζει βοηθαει);
popolaros έγραψε:- σοβαρες στουκες δεν επιδιορθωνονται. δεν σημαινει οτι δεν πουλιουνται. η σοβαρη στουκα φαινεται στον ελενχο....
popolaros έγραψε:- ολοι οι εμποροι ειναι απατεωνες, ακομα μια φορα; αυτος ειναι ο μονος αγιος στην ελλαδα;
popolaros έγραψε:- η διαφορα κοστους βενζινη / πετρελαιο διαφερει κατα πολυ απο μοντελο σε μοντελο.
kantoniou έγραψε:Ομως το αυτοκινητο θα το δουμε μαζι, οπως πουλιεται στο εξωτερικο. Ετσι δεν δινω την ευκαιρια να γυρισει καποιος τα χλμ οταν το αυτοκινητο ερθει εδω (αυτο γινεται σε τεραστια εκταση).
D-Jet έγραψε:Αυτό που μετράει, για να καταλήξεις στο τι είναι κατάλληλο για εσένα είναι το πως θα το χρησιμοποιείς. Π.χ. προσωπικά διαφωνώ με τη χρήση των μικρών ντίζελ σε πόλεις με την κίνηση της Αθήνας, ειδικά για αυτά που έχου dpf. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα κάθε δυο και λίγο να το κάνεις ένα ταξιδάκι, να το βοηθήσεις να καθαρίσει από μόνο του, θα σου έρθει πίσω αυτή η διαφορά σαν κόστος επισκευής.
D-Jet έγραψε:Αυτό με το leasing επίσης δεν ισχύει... γίνονται τα απολύτως απαραίτητα και, κύριως,τους συμπεριφέρονται ως αυτοκίνητα νοικιάρικα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλές περιπτώσεις).
Αυτό με τους έμπορες και τα πλαστα βιβλία συντήρησης μπορεί να παίζει αλλά σημειώνεις τα ονόματα των συνεργείων και πας και τα διπλοτσεκάρεις, αν σε ενδιαφέρει το αυτοκίνητο. Του το λες και από την αρχή ότι θα το διπλοτσεκάρεις, αν είναι να μη σε βάλει στον κόπο...
Για την ηλικία και τα χιλιόμετρα επίσης διαφωνώ... τα αυτοκίνητα παλιώνουν με τις ώρες λειτουργίας και έκθεσης σε κυκλοφοριακές συνθήκες. Τα 100Κ χλμ αν τα κάνεις μέσα στην πολή, θέλεις πολύ περισσότερο χρόνο και προξενείς πολύ περισσότερες φθορές (από μηχανικά και εσωτερικό μέχρι αμάξωμα
rocsta έγραψε:kantoniou έγραψε:Ομως το αυτοκινητο θα το δουμε μαζι, οπως πουλιεται στο εξωτερικο. Ετσι δεν δινω την ευκαιρια να γυρισει καποιος τα χλμ οταν το αυτοκινητο ερθει εδω (αυτο γινεται σε τεραστια εκταση).
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν υπάρχει ειδική κατηγορία "προς εξαγωγή". Πολλά "ετοιμάζονται" και από τους εκεί εμπόρους. Μην εμπιστεύεσαι ότι εκεί είναι άγιοι. Και στην Γερμανία και στη Γαλλία, οι έμποροι κατά μεγάλο μέρος είναι μαυριδεροί με σκατόφατσες.
kantoniou έγραψε:rocsta έγραψε:kantoniou έγραψε:Ομως το αυτοκινητο θα το δουμε μαζι, οπως πουλιεται στο εξωτερικο. Ετσι δεν δινω την ευκαιρια να γυρισει καποιος τα χλμ οταν το αυτοκινητο ερθει εδω (αυτο γινεται σε τεραστια εκταση).
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν υπάρχει ειδική κατηγορία "προς εξαγωγή". Πολλά "ετοιμάζονται" και από τους εκεί εμπόρους. Μην εμπιστεύεσαι ότι εκεί είναι άγιοι. Και στην Γερμανία και στη Γαλλία, οι έμποροι κατά μεγάλο μέρος είναι μαυριδεροί με σκατόφατσες.
Αυτο ειναι το βασικο ερωτημα: Αν πρεπει να εμπιστευτω τη διαδικασια αγορας συγκεκριμενου αυτοκινητου απο εξωτερικο, μεσω μονο φωτογραφιων-εκθεσης πραγματογνωμοσυνης-εξετασης των χαρτιων του αυτοκινητου.
dstou έγραψε:Καντονίου στο διαύτα τώρα, έχεις οδηγήσει κάποιο από τα υποψήφια με το σαζμάν που θέλεις και έχεις μορφώσει γνώμη?
Νίκος Παππάς έγραψε:kantoniou έγραψε:rocsta έγραψε:kantoniou έγραψε:Ομως το αυτοκινητο θα το δουμε μαζι, οπως πουλιεται στο εξωτερικο. Ετσι δεν δινω την ευκαιρια να γυρισει καποιος τα χλμ οταν το αυτοκινητο ερθει εδω (αυτο γινεται σε τεραστια εκταση).
Αυτο ειναι το βασικο ερωτημα: Αν πρεπει να εμπιστευτω τη διαδικασια αγορας συγκεκριμενου αυτοκινητου απο εξωτερικο, μεσω μονο φωτογραφιων-εκθεσης πραγματογνωμοσυνης-εξετασης των χαρτιων του αυτοκινητου.
Άλλαξε ο κουμπάρος μου στην Γερμανία το Φορεστερ επειδή έπαθε ζημιά άνω των 3Κ.
Ο έμπορος που το πήρε είπε ότι θα το έστελνε Λιθουανία για επισκευή και πώληση.
Ο γνωστός σου θα έχει συγκεκριμένους εμπόρους που συνεργάζεται, μπορείς να τους τσεκάρεις στο autoscout ή στα άλλα σάιτ πωλήσεων αυτοκίνητων
Από το Moto G
Νίκος Παππάς έγραψε:Ο γνωστός σου θα έχει συγκεκριμένους εμπόρους που συνεργάζεται, μπορείς να τους τσεκάρεις στο autoscout ή στα άλλα σάιτ πωλήσεων αυτοκίνητων
Grand slam για τον Russell, μεγαλη εμφανιση, με τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]