Συζήτηση και τεχνικές λύσεις για τα παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#207740 Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις.Είδα και αυτό που ειναι από τους συντελεστές του λευκώματος που πρότεινες για την συνολική ιστορία της ΜΒ.http://www.public.gr/product/books/engl ... rod457121/
Θα δοκιμάσω να παραγγείλω από Amazon.co.uk αυτό που μου πρότεινες αλλά αν δεν περάσει θα πάρω αυτό απο τα public.Το περιοδικό το παίρνεις με συνδρόμη?Γιατί νομίζω ότι το έχει πάρει το μάτι μου στο πρακτορείο ξένου τύπου.
Μια βόλτα στο μουσείο πάντως σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
belgarion έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις.Είδα και αυτό που ειναι από τους συντελεστές του λευκώματος που πρότεινες για την συνολική ιστορία της ΜΒ.http://www.public.gr/product/books/engl ... rod457121/
Θα δοκιμάσω να παραγγείλω από Amazon.co.uk αυτό που μου πρότεινες αλλά αν δεν περάσει θα πάρω αυτό απο τα public.Το περιοδικό το παίρνεις με συνδρόμη?Γιατί νομίζω ότι το έχει πάρει το μάτι μου στο πρακτορείο ξένου τύπου.

Αν σου αρέσουν οι μερσεντές παρ'τα (και το βιβλίο από το public_η πιο καινούργια έκδοση του δικού μου είναι_ και το περιοδικό) θα ενθουσιαστείς!
Δεν έχω κάνει συνδρομή (αν και μου το κρατάνε στο πρακτορείο) γιατί έχω ψιλοφοβία ότι θα μου το βουτάνε. Παλιότερα που είχα γραφτεί για αρκετά χρόνια στο Excellence (αμερικάνικο για Porsche παλιά και καινούργια) υπήρξαν κάποια κρούσματα και χαλάστηκα πολύ.

Μια βόλτα στο Μουσείο είναι όνειρο ζωής εδώ και 4-5 χρόνια για εμένα (και βέβαια θέλω να έχω και δυο φράγκα στην άκρη να πάρω κανα βιβλίο). Δεν έχουμε ησυχάσει καθόλου, ρε belgarion, γαμώτο... :oops:
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#208021 Εικόνα

“Don Alfredo” :shifty:

Θα τους έβαζα ξεχωριστά αλλά έχει τη σημασία του που τους βάζω μαζί.
ΥΓ
Ντον Αλφρέντο :lol:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
D-Jet έγραψε:
belgarion έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις.Είδα και αυτό που ειναι από τους συντελεστές του λευκώματος που πρότεινες για την συνολική ιστορία της ΜΒ.http://www.public.gr/product/books/engl ... rod457121/

Αν σου αρέσουν οι μερσεντές παρ'τα (και το βιβλίο από το public_η πιο καινούργια έκδοση του δικού μου είναι_ και το περιοδικό) θα ενθουσιαστείς!
Δεν έχω κάνει συνδρομή (αν και μου το κρατάνε στο πρακτορείο) γιατί έχω ψιλοφοβία ότι θα μου το βουτάνε. Παλιότερα που είχα γραφτεί για αρκετά χρόνια στο Excellence (αμερικάνικο για Porsche παλιά και καινούργια) υπήρξαν κάποια κρούσματα και χαλάστηκα πολύ.

Μια βόλτα στο Μουσείο είναι όνειρο ζωής εδώ και 4-5 χρόνια για εμένα (και βέβαια θέλω να έχω και δυο φράγκα στην άκρη να πάρω κανα βιβλίο). Δεν έχουμε ησυχάσει καθόλου, ρε belgarion, γαμώτο... :oops:

Όταν πηγα στο Βερολίνο το 2010,έπεσα πανω σε μια γκαλερί της Mercedes στην λεωφόρο υπο τας φιλυρας και πήρα απο εκεί ένα μοντελο της 220/8 στην 1/72 δωρο για τον πατέρα μου στο ίδιο ακριβώς χρώμα με αυτή που είχε στα νιάτα του και ενα κουτάκι με κάρτες υπερ ατού για μένα.Βιβλία δεν θυμάμαι αν είχε αλλά ήταν αρκετά τσιμπημενες οι τιμές.Σίγουρα όμως μια βόλτα στο Μουσείο στην Στουτγάρδη είναι στις σκέψεις μου.Το βιβλίο του public είναι όντως η paperback εκδοχή του δικού σου και παρήγγειλα αυτο τελικά,μένει αν δούμε αν θα το φέρουν.Έχει απο τους ίδιους και ενα λεύκωμα Mercedes Sport στα 16 ευρω αν ενδιαφέρεσαι αλλά και άλλα βιβλία

.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
belgarion έγραψε:Έχει απο τους ίδιους και ενα λεύκωμα Mercedes Sport στα 16 ευρω αν ενδιαφέρεσαι αλλά και άλλα βιβλία

To έχω (το είχα πάρει πριν κάτι χρόνια στην Ιταλία και αυτό).

@BEAMS

'Seemingly in pace with the increasing strength of Mercedes and Germany, Neubauer grew steadily fatter and fatter and became increasingly more authoritorian and dictatorial. He was to be seen by the pits, casting scornful glances at his rivals and barking out commands in his Wehrmacht officer's voice, whilst his staff jumped to his orders as though on a parade ground. Very soon, he was a well-known personage in our little world, generally disliked-although this did not worry him in the slightest - yet he was highly esteemed and feared for his efficiency.

‘I thought quite often of Neubauer during the war: indeed, I could not help thinking of him every time a German mechanized column passed in front of my workshops and some officer or other alighted and started shouting orders.

‘In 1954 Alfred Neubauer turned up once more at the head of a team of sleek, silver cars. And he was fatter and more dictatorial than ever. I watched him grow stouter and stouter with increasing concern: he and Mercedes and Germany seemed to grow as though they were one, pound by pound, success by success, mark by mark. This unhalting progress could not help making me think: if Neubauer doesn't stop putting on weight, it looks as though Germany is getting ready for another war.'

O καλός του φίλος ο Έντζο. :lol:
http://www.f1speedwriter.com/2013/07/fa ... cedes.html
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
D-Jet έγραψε: ......and became increasingly more authoritorian and dictatorial.

O καλός του φίλος ο Έντζο. :lol:
http://www.f1speedwriter.com/2013/07/fa ... cedes.html

Ενώ ο Έντζο.....πρότυπο δημοκρατικότητας . Από ποιον να παραδειγματίστηκε δεν ξέρω :lol:
Ας βάλουμε και την κατάλληλη για την περίσταση φωτό
Εικόνα

Τελικά απ ότι βλέπουμε η Φερράρι οφείλει πάρα πολλά στην ομάδα του Don :shifty:
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
D-Jet έγραψε:Εικόνα

Θεά. :inlove:
Αλλά ας συνεχίσουμε λίγο ακόμα με τους ανθρώπους του τότε.
Δεν ξέρω αν έχει ξαναμπεί αυτό που θα ποστάρω αλλά το είχα δει πρώτη φορά πριν κανένα χρόνο. Το έψαξα, το ξαναείδα και το βάζω τώρα που είναι Κυριακή και τα πράγματα είναι λίγο χαλαρά.
Εντάξει.... ο ορισμός αυτό που λένε άλλες εποχές, άλλοι άνθρωποι. Εκεί που γελάς, συγκινείσαι.
Διαμαντάκι :inlove:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#208161 έβαλα να παίζει το Fascinazion Mercedes που ειναι ένα διντίβιντο αφιέρωμα στην ιστορία και εκεί που δείχνει πώς παίρνει το όνομα η εταιρία βλέπει κ η γυναίκα κ φωνάζω...

"Α, ο ΜΠΗΜΣ!!!" :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:

γαμάτο αφιέρωμα, παρεμπιπτόντως
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#208175 Παίρνω το θάρρος να μιλήσω και εξ ονόματος του Διγέτιου και λέω "παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα" :s_howdy
Ότι καλό και αγαθό μπορεί να προσφέρει ο καθένας σε μια παρέα που τη διάλεξε και δεν του την επέβαλλαν, είναι εξόχως ψυχοθεραπευτικό. Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα, να είχαμε παραπάνω όρεξη και χρόνο ώστε να ποστάραμε όλοι μας πολύ περισσότερα. Ο καθένας από εκεί που έχει την πετριά του βέβαια :lol:
Θα δούμε. Έχω την αίσθηση πως το 2016 θα είναι καθοριστικό γενικά. Είθε να πάνε τα πράγματα όπως σχεδιάζονται για όλους εδώ ώστε να ποσταριστούν φωτό ίσως και από κάποιο προτζεκτάκι αποκατάστασης.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#208180 Απίθανοι Moss & Jenks με pace notes γραμμένα σε κωλόχαρτο, για ευκολότερο ρολλάρισμα διαβάσματος.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
BEAMS έγραψε:Διαμαντάκι :inlove:

Aν και δεν ήταν από τους αγώνες με πολλές συγκινήσεις - Fangio Μοss και w196 διέλυσαν τους πάντες - έχει κάποια ενδιαφέροντα που δεν τα αναφέρει στο video.
Ήταν ο τελευταίος αγώνας της Lancia με την πανέμορφη 2.5 V8 D50:
Εικόνα
Μετά τον θάνατο του Ascari και την τεράστια οικονομική χασούρα απ' την εμπλοκή στους αγώνες, ο Gianni Lancia είχε αποφασίσει να πουλήσει τα αυτοκίνητα στη Ferrari.

Στο συγκεκριμένο αγώνα Fangio και Moss περνούσαν την ευθεία των grandstans με πάνω από 250χαω πολύ κοντά μεταξύ τους, οπότε ο αρχηγός Neubauer τους κατσάδιαζε (το είχαμε αναφέρει ξανά πριν καιρό εδώ: viewtopic.php?f=12&t=136&start=75#p109258). Τότε ο Fangio ήταν ο καταξιωμένος οδηγός με ήδη 2 πρωταθλήματα και ο Moss ο νέος που ναι μεν δεν ήθελε να αμφισβητήσει την ηγετική φυσιογνωμία του Fangio εντός της ομάδας, αλλά όταν του δινόταν η ευκαιρία να τον νικήσει στα ίσια δεν θα την άφηνε να γλιστρήσει. Η λύση που προτάθηκε από τον Fangio και τελικά επικράτησε ήταν να τρέχει ο καθένας μόνος του μέχρι ενός σημείου όταν και θα υπήρχε μεγάλο προβάδισμα απ' τον εκτός MB ανταγωνισμό. Σε εκείνο το σημείο ο Neubauer θα έδινε το σύνθημα απλά να διατηρήσουν τις θέσεις τους.

Τέλος, ήταν ο τελευταίος "ξέγνοιαστος" αγώνας για την ομάδα. Το επόμενο ΣΚ θα ήταν η τραγωδία του Le Mans.
Τελευταία επεξεργασία από rocsta και 17 Ιαν 2016, 15:44, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By rocsta
JimClark έγραψε:Απίθανοι Moss & Jenks με pace notes γραμμένα σε κωλόχαρτο, για ευκολότερο ρολλάρισμα διαβάσματος.

Όχι και κωλόχαρτο ρε!!
Εικόνα