Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#207982 Και γω ειμαι στη φαση που ψαχνομαι να κανω το 3ο ιστορικα nas του σπιτιου.
Μεχρι και για σωστο κουτι κοιταω μιας και η πρωτη σκεψη ηταν κανα μτχ rack server. Αλλα που να χωσω δισκους...
Γενικά και γω κραταω μαζευω πραμα.
Αλλα raid ειναι μονο τα προσωπικα data
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#207988 αγόρασα το παρακάτω σύνολο από τη samsung ...
http://www.amazon.de/Samsung-HT-J5500-B ... kinosystem

εν γένει καλό αλλά ξενερώνω με ένα πράγμα... τα πίσω ηχεία δουλεύουν μόνο σε ταινία κ μάλιστα μόνο όταν παίζει το dvd ή όταν δω από το streaming της amazon μέσω του mediacenter. όταν έχω την ψηφιακή είσοδο ή το aux in ή το bluetooth δεν παίζουν τα πίσω ηχεία παρά μόνο τα μπροστά 2 (αριστερά κ δεξιά).

Με άλλα λόγια δεν κάνει και για surround ηχοσύστημα όπως το είχα φανταστεί... μλκία... :lol:

Επίσης όπου κ να ρώτησα, ακόμη κ στη bose, μου είπαν ότι τα ενσύρματα σύνολα υπερέχουν των ασυρμάτων.
Βασικά κάτι τέτοιο να βόλευε καλύτερα... http://www.amazon.de/5-1-Kanal-Surround ... utsprecher
Θα έμπλεκα με ενισχυτή βέβαια οπότε + 200€... Ίσως Δε θα έκανε την τηλεόραση smart, αλλά θα είχα συνέχεια 5.1 συνολο. βέβαια ίσως αυτό να καταντούσε κουραστικό όταν βλέπεις απλά κανάλια...
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#208000 Σε αυτά τα χρήματα καλο πράμα δεν περνεις. Με το ζόρι χαρακτηρίζεται ημίμετρο. Κοινώς, πετάμενα λεφτά... Καλύτερα σε πουτανες
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
popolaros έγραψε:Σε αυτά τα χρήματα καλο πράμα δεν περνεις. Με το ζόρι χαρακτηρίζεται ημίμετρο. Κοινώς, πετάμενα λεφτά... Καλύτερα σε πουτανες

δε με πειράζει η ποιότητα... με πειράζει η κατανομή του ήχου όταν ακούω μουσική πχ από το κινητό...
βασικά είχα ακούσει καλά πράγματα κ από εδώ μέσα κ από τα σχόλια για τα ηχεία... αλλά ξέφυγε αυτή η λεπτομέρεια...
μάλλον η καλύτερη κ φτηνότερη ιδέα είναι να πάρω το bose ηχοσύστημα του πεθερού που το χρησιμοποιεί κάθε Πάσχα κ Χριστούγεννα :lol:

πουτάνες δε χρειαζόμαστε :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
PeterPan έγραψε:
popolaros έγραψε:Σε αυτά τα χρήματα καλο πράμα δεν περνεις. Με το ζόρι χαρακτηρίζεται ημίμετρο. Κοινώς, πετάμενα λεφτά... Καλύτερα σε πουτανες

δε με πειράζει η ποιότητα... με πειράζει η κατανομή του ήχου όταν ακούω μουσική πχ από το κινητό...
βασικά είχα ακούσει καλά πράγματα κ από εδώ μέσα κ από τα σχόλια για τα ηχεία... αλλά ξέφυγε αυτή η λεπτομέρεια...
μάλλον η καλύτερη κ φτηνότερη ιδέα είναι να πάρω το bose ηχοσύστημα του πεθερού που το χρησιμοποιεί κάθε Πάσχα κ Χριστούγεννα :lol:

μήπως έχει κανένα κουμπί PL II πάνω στο τηλεκοντρόλ?

http://www.samsung.com/ae/support/skp/faq/1038176
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#208007 Θυμάμαι παλιότερα (αλλά υποθέτω πρέπει να ισχύει ακόμα) που κάποιοοι AV ενισχυτές διαθέταν και κάποια mode που έκανε αυτό που θέλεις, να ακούγεται η μουσική από όλα τα ηχεία. Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει τέτοια ρύθμιση/εφέ, μπορεί να το ονομάζει κάπως που δεν το περιμένεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#208008 Επίσης....

Select a different surround mode. There are usually a few different ones for music and movies so you can get sound out of all the speakers when you play a stereo or mono source.
On your remote there is a button labeled DSP/EQ which will cycle through different modes.
Use the one you like for radio.

http://www.tomsguide.com/answers/id-270 ... akers.html
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
dimik έγραψε:
PeterPan έγραψε:

μήπως έχει κανένα κουμπί PL II πάνω στο τηλεκοντρόλ?

http://www.samsung.com/ae/support/skp/faq/1038176

dimik έγραψε:Επίσης....

Select a different surround mode. There are usually a few different ones for music and movies so you can get sound out of all the speakers when you play a stereo or mono source.
On your remote there is a button labeled DSP/EQ which will cycle through different modes.
Use the one you like for radio.

http://www.tomsguide.com/answers/id-270 ... akers.html

sknipper έγραψε:Θυμάμαι παλιότερα (αλλά υποθέτω πρέπει να ισχύει ακόμα) που κάποιοοι AV ενισχυτές διαθέταν και κάποια mode που έκανε αυτό που θέλεις, να ακούγεται η μουσική από όλα τα ηχεία. Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει τέτοια ρύθμιση/εφέ, μπορεί να το ονομάζει κάπως που δεν το περιμένεις.

dimik είσαι μεγάλος :metalo: :yahoo: :thumbsup:
έψαξα να δω το pl II αλλά δεν το έχει το δικό μου τηλεκοντρολ. όμως έπαιξα με το κουμπί dsp/eq και κατάλαβα ότι αυτό το ρυθμίζει.
sknipper έχεις δίκαιο κ εσύ :thumbsup: :yahoo:

λοιπόν, έστησα αυτί στα πίσω ηχεία κ κατάλαβα το εξής:
στο music παίζει μόνο μπροστά, στο cinema παίζει πίσω αλλά χαμηλά , στο m-stereo παίζει πίσω πάλι χαμηλά αλλά πιο έντονα σε σχέση με cinema. στο game δίνει 50/50 μπροστά/πίσω. έχει κ άλλες ρυθμίσεις όπως loud, bass κτλ αλλά παίζουν μόνο μπροστά.

περίμενα να γίνεται μέσα από το μενού ήχου στις ρυθμίσεις κ είχα απογοητευτεί αλλά τελικά γίνεται με πλήκτρο...

ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά!
Άβαταρ μέλους
By dimik
PeterPan έγραψε:
dimik είσαι μεγάλος :metalo: :yahoo: :thumbsup:
έψαξα να δω το pl II αλλά δεν το έχει το δικό μου τηλεκοντρολ. όμως έπαιξα με το κουμπί dsp/eq και κατάλαβα ότι αυτό το ρυθμίζει.
sknipper έχεις δίκαιο κ εσύ :thumbsup: :yahoo:

λοιπόν, έστησα αυτί στα πίσω ηχεία κ κατάλαβα το εξής:
στο music παίζει μόνο μπροστά, στο cinema παίζει πίσω αλλά χαμηλά , στο m-stereo παίζει πίσω πάλι χαμηλά αλλά πιο έντονα σε σχέση με cinema. στο game δίνει 50/50 μπροστά/πίσω. έχει κ άλλες ρυθμίσεις όπως loud, bass κτλ αλλά παίζουν μόνο μπροστά.

περίμενα να γίνεται μέσα από το μενού ήχου στις ρυθμίσεις κ είχα απογοητευτεί αλλά τελικά γίνεται με πλήκτρο...

ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά!

Ε όχι και μεγάλος το '82 γεννηθείς :lol: Μου έκανες ζημιά χθες το βράδυ μόλις γύρισα σπίτι με το ποστ σου και έκατσα και το έψαξα γιατί δεν πίστευα ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Η σύζυγος με κοιτούσε περίεργα και μου έλεγε "καλά θα ακούσεις μουσική 1 το βράδυ?" :lol:

Το δικό μου που είναι ίδιο με το δικό σου αλλά ασύρματο και με κολώνες για τα ηχεία έχει ακριβώς το ίδιο κουμπί και τις ίδιες λειτουργίες. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#208110 Φαντάζομαι την κατάσταση!
Εγώ χθες μετακινούσα καναπέδες, καλώδια, έστησα το σύστημα κτλ...! Ήθελα να ξυπνήσω με το καφεδάκι μου χαλαρός...

Τώρα έχω να ξεφορτωθώ τον παλιό καναπέ κ μερικά Ikea τραπεζάκια... Να πάρω κ κανένα έπιπλο της προκοπής...

Καναπές κ η εγκατάσταση έκαναν μεγάλη διαφορά...!

ΕικόναΕικόνα

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
popolaros έγραψε:εχεις τοσο μικρη οθονη σε τετοια αποσταση;;;;
πως την παλευεις;

είναι 40άρα κ την είχα στα 2,5 μέτρα. τώρα είναι στα 3 μέτρα, σε ξεγελά η φώτο. να φανταστείς πως έχωσα πίσω από την οθόνη έναν 2,5 μέτρα καναπέ στο βάθος :lol: (περιμένω να τον ποιυλήσω ή να τον πετάξω)

το έπιπλο στο οποίο κπάθεται η οθόνη είναι 120 πλάτος. αν κ στη φώτο δεν του φαίνεται...

είναι οριακά οκ. θα τραβήξω το έπιπλο προς τα μπροστά 20 πόντους κ θα είμαι στο 2.80 από τη θέση που κάθομαι ή ξαπλώνω (θέλω να πάρω κ νέο έπιπλο :lol: ), κ στα μέλλον θα πάω μάλλον σε 50+ ίντσες. επειδή όμως την έχω 4 χρόνια κ στο δωμάτιο έχω ήδη 32άρα δε θέλω να την πετάξω.

αυτό το γυαλινο τραπέζι μπροστά στην τηλεόραση μου έβγαλε την πίστη. 40 κιλά ζυγίζει... :dizzy:
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 17 Ιαν 2016, 14:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά