Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Adriver
Anonymous Founder έγραψε:Μπορούμε να κουβεντιάσουμε και για εξωγήινους, αλλά θα ήμασταν off topic...

Μετά από όσα είδαμε με το ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είμαστε off topic? Ο κόσμος δεν είναι πια σίγουρος ούτε τι σημαίνει ΟΧΙ και ΝΑΙ !

Anonymous Founder έγραψε:Είναι τόσο ευφάνταστα τα σενάρια αυτά, που τουλάχιστον προσφέρουν γέλιο

Γέλια και κλάματα .... ξέρει ο λαός όταν το λέει.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#207945 @HF

Το ασφαλιστικο ειναι τοσο αποκαρδιωτικο που δεν ξερω πως μπορει να ανταπεξελθει καποιος στις δυσκολιες που του βαζει. Εσυ πχ θα πας στο αφεντικο σου την αλλη μερα και θα πεις "σταματαω το μπλοκακι και κανε με υπαλληλο" και στα καπακια θα πας να διαγραφεις απο το ΤΣΜΕΔΕ. Θα τσακωθειτε βεβαια μετα γιατι δεν θα τα βρισκετε στην αμοιβη.

Εν τω μεταξυ εχουν βαλει το γελοιο συνταξη στα 62 με 40 χρονια εργασιας την στιγμη που η ανεργια στην ηλικια μεχρι τα 30 ξερω παιζει να ειναι στο 70%. Βεβαια η συνταξη ειναι κατι μακρινο η π@τσα των εισφορων αδυνατω να καταλαβω πως θα ξεπεραστει αν γινουν αυτα που λενε.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
popolaros έγραψε:
21 quadra έγραψε:Χρειάζεται σχολιασμός ? Μήπως είναι τίποτα καινούργιο ? Όχι βέβαια αλλά να από αυτούς περίμενες κάτι διαφορετικό αλλά τελικά είναι New Kids On The Block

http://www.msn.com/el-gr/news/politics/ ... ?ocid=iehp

σε αυτο τι απαντας; ψευτης;

και αν αποδειχθει για ΑΚΟΜΑ μια φορα οτι ο κιτρινισμος στην ελλαδα ΔΕΝ εχει οριο; μετα τι;

Εσύ κατάλαβες ότι έδωσε πειστικές απαντήσεις ή πέταγε συνέχεια την μπάλα στην εξέδρα ?

Απαντούσε στην αρχή με υποθετικό σενάριο άλλης υπόθεσης και για την ταμπακιέρα τίποτα. Πιστεύεις δηλαδή ότι παρέλαβε ένα φάκελο και δεν ήξερε τι είχε μέσα και είδες ότι δυσκολευότανε να απαντήσει όταν ο Τάκης τον πίεσε να απαντήσει αν βρήκαν τα χρήματα επάνω του, και εσύ πιστεύεις ότι εγώ κιτρινίζω για κάτι που άλλοι έγραψαν, εδώ υπάρχει πρόβλημα κατανόησης τι διαβάζουμε και τι ακούμε και τουλάχιστον εμένα με περνάς για παιδάκι του Δημοτικού.

Συνέχισε να υποστηρίζεις αυτό που υποστηρίζεις, εσύ εκτίθεσαι και όχι εγώ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#207949 Κοίτα, αν περάσουν αυτή την γελοιότητα, εγώ έχω πάει και έχω μεταφέρει σχεδόν το σύνολο της πληρωμής μου στο Κατάρ.
Άρα από εμένα θα χάσει. Ούτως ή άλλως αυτή η συμφωνία υπήρχε εξ αρχής, απλώς σε μικρότερο πόσο.
Το ζήτημα όμως δεν είναι τι θα κάνω εγώ, αλλά τι θα κάνουμε όλοι. Το να την γλιτώσω εγώ και να την φάνε οι υπόλοιποι, δεν προσφέρει τίποτε.
Αν περάσει αυτό το πράγμα, θα είναι μια ακόμη απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε εκεί για να περάσει πράγματα που κανείς άλλος δεν θα τολμούσε και φυσικά κάτι τέτοιο θα διαλύσει ολόκληρες επαγγελματικές τάξεις και θα στρέψει χιλιάδες στην παρανομία και στην φοροκλοπή (γιατί πλέον το κέρδος θα είναι πολλαπλό).
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#207950 Η ΕΥΠ έχει Τμήμα Φύλαξης αλλά κι εμένα μου φαίνεται τρελό σενάριο να φυλούσαν το Νομισματοκοπείο καθώς δεν είναι αυτή η απόστολή της. Το πιο πιθανό είναι κάτι τέτοιο να ανατίθεντο στην ΕΚΑΜ. Παπαριές με άλλα λόγια.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#207951 Σαν παραδειγμα το ανεφερα το "εσυ" οσον αφορα το ΤΣΜΕΔΕ. Αλλα η αποψη που ειναι οτι το προβλημα ειναι πραγματικα αξεπεραστο για οποιονδηποτε...
Άβαταρ μέλους
By popolaros
21 quadra έγραψε:
popolaros έγραψε:
21 quadra έγραψε:Χρειάζεται σχολιασμός ? Μήπως είναι τίποτα καινούργιο ? Όχι βέβαια αλλά να από αυτούς περίμενες κάτι διαφορετικό αλλά τελικά είναι New Kids On The Block

και αν αποδειχθει για ΑΚΟΜΑ μια φορα οτι ο κιτρινισμος στην ελλαδα ΔΕΝ εχει οριο; μετα τι;

Εσύ κατάλαβες ότι έδωσε πειστικές απαντήσεις ή πέταγε συνέχεια την μπάλα στην εξέδρα ?

Απαντούσε στην αρχή με υποθετικό σενάριο άλλης υπόθεσης και για την ταμπακιέρα τίποτα. Πιστεύεις δηλαδή ότι παρέλαβε ένα φάκελο και δεν ήξερε τι είχε μέσα και είδες ότι δυσκολευότανε να απαντήσει όταν ο Τάκης τον πίεσε να απαντήσει αν βρήκαν τα χρήματα επάνω του, και εσύ πιστεύεις ότι εγώ κιτρινίζω για κάτι που άλλοι έγραψαν, εδώ υπάρχει πρόβλημα κατανόησης τι διαβάζουμε και τι ακούμε και τουλάχιστον εμένα με περνάς για παιδάκι του Δημοτικού.

Δεν υποστηριζω τπτ. Απλά έχουν βγει τόσα δήθεν σκάνδαλα όπου μετά από μερικές ώρες / μέρες αποδείχθηκαν μαλακιες μεγατόνων.
Προσπαθήσουν να δημιουργήσουν είδηση από το ΤΙΠΟΤΕ γιατί πολύ απλά ΜΠΟΡΟΥΝ.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
popolaros έγραψε:
21 quadra έγραψε:
popolaros έγραψε:

Δεν υποστηριζω τπτ. Απλά έχουν βγει τόσα δήθεν σκάνδαλα όπου μετά από μερικές ώρες / μέρες αποδείχθηκαν μαλακιες μεγατόνων.
Προσπαθήσουν να δημιουργήσουν είδηση από το ΤΙΠΟΤΕ γιατί πολύ απλά ΜΠΟΡΟΥΝ.

Και υποστηρίζεις και μου επιτέθηκες προσωπικά λέγοντας ότι κιτρινίζω, άσε πρώτα να δείς που θα καταλήξει και μετά λες ότι θέλεις να πείς, επίσης σου υπενθυμίζω γιατί το ξέχασες στο δρόμο ότι δεν είμαι ούτε εκδότης ούτε δημοσιογράφος ούτε λαγωνικό να κυνηγάω ειδήσεις, τα σκάνδαλα σβουρίζουν γύρω μας και νομίζουμε ότι σβουρίζουν μέλισσες, ΟΚ θεωρείς τον Σύριζα ότι καλύτερο μας έχει τύχει, είναι δικαίωμα σου και εγώ θα είμαι εδώ να δω πόσο καιρό θα κρατήσει η αισιοδοξία σου και πότε θα δηλώσεις κοψοχέρης.
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
EDDIE_147 έγραψε:

Αν ο Κούλης κάνει πράξη μια genuine φιλελέ πολιτική και δώσει 5-6 κλωτσές σε όσα κοτζαμπασάκια έχουν μείνει στη ΝΔ, τότε θεωρώ ότι θα μαζέψει όλο το χαρτί του μπομπολοπόταμου και μεγάλο μέρος του χαρτιού του ΠΑΣΟΚ.

το ότι το ποτάμι θα είχε αυτή την κατάληξη, ήταν ηλίου φαεινότερο,από τη στιγμή που αποφάσισε να είναι και με τον "αστυφύλαξ" και με τον "χωροφύλαξ".Μεγαλύτερη απόδειξη, της ελλείψει πολιτικού προσανατολισμού, αντικατάστασης πολιτικού προγράμματός από....έκθεση ιδεών,αποτελεί το αμίμητο "ναι στις καθαρίστριες, όχι στο κατρούγκαλο".
Αυτό που προτείνεις πάντως, είναι στρατηγικά αποπροσανατολιστικό για τη ΝΔ και άνετα μπορεί να της γυρίσει μπούμερανγκ, στερώντας της και κυβερνητικούς εταίρους στο μέλλον.Εννοώ ότι στοχεύοντας αποκλειστικά στους ψηφοφόρους του "κεντρώου χώρου",διατρέχει τον κίνδυνο,αφού πρώτα "αποψιλώσει " από ψηφοφόρους τα κόμματα του κέντρου,να τα οδηγήσει σε αποδυνάμωση, ακόμα και σε εξαφάνιση, δυσχεραίνοντας την προσπάθειά της,μετά από εκλογές, να βρει τους συμμάχους,που θα την στηρίξουν στο να σχηματίσει κυβέρνηση.Ιδιαίτερα σε πιθανή περίπτωση αλλαγής του εκλογικού νόμου.....προς το αναλογικότερο, όταν ο σύριζα αντιληφθεί ότι τον παίρνει ο διάολος,οπότε τα ενδεχόμενα αυτοδυναμίας θα αποκτήσουν καθαρά φιλολογική σημασία.
Άρα τη ΝΔ συμφέρει περισσότερο να επικεντρωθεί στο πώς θα ξαναφέρει στην κάλπη αυτούς του 200+χιλιάδες ψηφοφόρους, που έχασε στη διαδρομή από το Γενάρη στο Σεπτέμβρη και,ει δυνατόν,η πολιτική ενεργοποίηση κάποιων από το 40+ % των εκλογέων,που έχουν πάρει διαζύγιο με τις εκλογές,από την εκλογική "λεηλασία" του κέντρου (που αριθμητικά δεν θα της εξασφαλίζει καμιά αυτοδυναμία) ,ιδιαίτερα αν αυτή επιχειρηθεί μέσω ενθάρρυνσης νυν ή πρώην βουλευτών και στελεχών του προς αποσκίρτηση.

Τέλος τίποτα φυσικότερο από την "αναβάθμιση" Γεωργιάδη, αφού είχαμε πει ότι οι υποψηφιότητες Αδώνιδος και Μητσοτάκη,δρούσαν συμπληρωματικά, δεδομένης της ταύτισης θέσεων τους στα σοβαρά και πρωτεύοντα ζητήματα της οικονομίας, της διοικητικής οργάνωσης και της λειτουργίας του κράτους, με τις διαφορές τους επί κοινωνικών ζητημάτων,να είναι δευτερεύουσες και κυρίως επουσιώδεις.
Τα περί ακροδεξιού προφίλ του ενός και νεοφιλελεύθερων θέσεων του άλλου, στερούνται απλά σοβαρότητας.
Άβαταρ μέλους
By markvag
cabala10 έγραψε:iceland sentences 26 corrupt bankers to 74 years in prison
http://www.loansafe.org/iceland-sentenc ... -in-prison

Αυτό το αρθράκι θα ήταν καλό να διαβαστεί από πολύ κόσμο όχι μόνο εδώ μέσα... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#208123 Καλά έκαναν οι Ισλανδοί αλλά έχει σχέση με Ελλάδα? :hmmm:

Στη σοσιαλιστική Ισλανδία φαίνεται πως οι τράπεζες ήταν ξεκομμένες από το κράτος!
Εδώ ήταν αγκαλιά με το κράτος, κρατική πολιτική και ρουσφέτια ασκούσαν. Μέχρι και την κρίση Εθνική, Ταχυδρομικό, Αγροτική είχαν διοικήσεις που καθόριζε το Δημόσιο. Λίγα χρόνια πιο πριν μόνο η μικρή Τράπεζα Πίστεως (Alpha αργότερα) ήταν ιδιωτικών συμφερόντων. Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Εργασίας, Κτηματική, ΕΤΒΑ, Ταμιευτήριο, Γενική, ... όλα δημόσια ήταν μέχρι πρόσφατα.
Η Αγροτική έκανε κοινωνική πολιτική στον αγροτικό κόσμο, η ΕΤΒΑ φορτωνόταν τις προβληματικές .... τα τελευταία χρόνια όλες "δάνειζαν" το κράτος για έχει ελλείματα!

Η περίπτωση της Ισλανδίας μπορεί να αφορά την Αμερική που αποτελεί και το θέμα του άρθρου. Για τη κρίση του 2008 θυμάμαι ότι στους νεοφιλελεύθερους Αμερικάνους δεν έκατσε καθόλου καλά που το κράτος επενέβη στην αγορά να σώσει αποτυχημένες τράπεζες.
Οι ευθύνες των διοικήσεων είναι θέμα δικαστηρίων σε μια ευνομούμενη χώρα.

Επίσης, άλλες διαφορές:

At its worst, Icelandic currency, the Icelandic krona (ISK) was trading at around 250 ISK per Euro. In order to qualify for an IMF (International Monetary Fund) loan, Iceland raised interest rates to 18%, which, of course, attracted bank deposits.

Υποθέτω είχε νόημα να δανειστούν με 18%, γιατί θα είχε πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία τους. Δεν νομίζω να είναι η περίπτωση μας!
To power its recovery, Iceland utilized its natural advantages such as its clean, cheap geothermal energy to attract the tech industry. Icelandic commercial fishing remained strong and as the general world economy picked up, the tourist industry bloomed.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:
trident1971 έγραψε:
nass έγραψε:Βάσει λογικής, εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι ήταν λόγω τηλεφώνου :rtfm:
Ενα τελευταίο: "καβάτζωμα" λόγω Τσίπρα είναι 407 στο "τελευταίο" ΑΕΙ στην "εσχατιά" της Ελλάδας ? :hmmm: Εχουν ξεπέσει και τα μέσα με την κρίση :rant: ο τελευταίος φαντάρος με βύσμα μητροπολίτη καβατζώνεται καλύτερα :rtfm:

Πως περιμενεις να το "αποδειξω" ρε συ nass? Εικασιες κανω.
"Αποδεικνυεται" με καποιο τροπο οτι αυτο που εκανε πχ η Νατασα ειναι παρανομο?

Κάνεις εικασίες γιατί δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις να υποθέσω;
Γιατί δεν ασχολείσαι με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και του Τσίπρα και ασχολείσαι με εικασίες που βγάζεις από την κοιλιά σου;
Η οργανική θέση της Μπαζιάνα είναι καθηγήτρια και είναι μέσω ΑΣΕΠ δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Το 407 είναι κοινότατο για 1000άδες σαν αυτή που δεν χρειάζεται να βάλεις και μέσο για να έχεις μια θέση που απλά μετράει σαν προϋπηρεσία και δεν έχει σύνδεση με θέση μέλους ΔΕΠ.
Για την απόσπαση, άντε ας υποθέσουμε πως έπεσε και τηλέφωνο, γιατί για τα άλλα δύο απλά δεν χρειάζεται.
Όλα τα παραπάνω λοιπόν δικαιολογούν κατ' εσέ τις αηδίες που γράφεις και "εικάζεις";
Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημά σου, μπορεί τελικά να μην είναι μισογυνισμός και να είναι αντι-αριστερισμός ή κάποιος άλλος -ισμός. Ειλικρινά δεν με αφορά. Απλώς εκνευρίζομαι όταν θίγεται κάποιος ο οποίος δεν έχει δώσει δικαιώματα γενικά.
Όσο για την Νατάσα, αν εσύ δεν βλέπεις κάτι παράνομο στην περίπτωσή της, πάσο. Δες σε πόσα χρόνια από νηπιαγωγός βρέθηκε να κάνει ειδικότητα χειρουργού και το ξανασυζητάμε.

H Περιστερα είναι καθηγητρια που? Σε δημοτικο? Σε γυμνασιο? Σε Λυκειο?