Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#207925 Δηλαδή οι τράτες που αδειάζουν τα δίχτυα μπροστά μας, με κάποια να είναι ζωντανά είναι μούφα.....
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#207927 Δεν διαφωνω καπου με αυτα που λες. Κι εγω εχω δει πολλακις να συμβαινουν. Το να αρνεισαι πεισματικα ομως οτι μπορεις να εχει ψαρι ημερας στο πιατο σου ειναι παραλογο. Δεν ειναι ευκολο αλλα οχι και ακατορθωτο.

<+
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#207928 Μια μέρα έλειψα κι έγινε της πτανας... :lol:

Έχουμε και λέμε:

1) Αυτό που έβαλε ο Geo είναι όντως για τα γουρούνια σαν παρουσίαση. Μπορεί σαν γεύση να ήταν καλό, αλλά δεν είναι αυτό σερβίρισμα για ανθρώπους!!! :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:
2) Κυριάκο είδες τώρα γιατί γίνεται να κοστίζουν αυτά τα υπο-σουτζουκακίδια €5 η μερίδα; Πόσο κρέας να έχουν στο πιάτο; :roll:
3) Κυριάκο έχεις τεράστιο respect από εμένα για το μοσχάρι medium rare! Έτσι τρώγεται ρε ταγάρια η μοσχαρίσια μπριζόλα!!! :rtfm: :rtfm: :rtfm: Όχι κάρβουνο όπως στη μέση ελληνική ταβέρνα ή το μέσο ελληνικό σπίτι!!! :thumbsdown: :svivhaha: :tomato: Κατάθλιψη πάθαινα κάθε φορά που γυρνούσα από Αγγλία. :s_empathy
4) Τα περί ονομασιών τα είπε όμορφα και ωραία ο Κυριάκος. Στην μπουγάτσα έχουμε δίκιο εδώ πάνω. Στα τυρία έχουν δίκιο οι νότιοι. Να σημειώσω απλά ότι όταν ζούσα στην Αθήνα (την οποία λατρεύω :inlove: ) ένα πράγμα που μου έλειπε ήταν η κουζίνα της Σαλονίκης. Ρε γαμώτο είστε η πρωτεύουσα της χώρας και 3 πράγματα ακόμα δεν τα έχετε μάθει; Ναι, αν ψάξεις βρίσκεις τα πάντα και μάλιστα πεντανόστιμα (εκείνα τα λαχματζούν στα τούρκικα είναι καταστροφή!!! :eat: ). Αλλά σε γενικές γραμμές (μέσο όρο) δεν έχετε καλό φαΐ σε σύγκριση με πάνω.
5) Κωστή τα σουτζουκάκια με σάλτσα είναι τα περίφημα σμυρνέικα. Έτσι τα έκανε και η γιαγιά μου ( :inlove: ) που ήρθε το '22 στην Καταστροφή! Και φυσικά θέλουν κύμινο ρε γιωτάδες! :rtfm: :rtfm: :rtfm:
6) Τα σωστά γλυκά είναι τα σοκολατένια. Αλλά αν μιλήσουμε για συροπιαστά, δεν με εντυπωσίασαν τα τούρκικα. Πολύ στεγνά ΙΜΟ. Βέβαια δεν είμαι connoisseur σε αυτά, σε αντίθεση με τα σοκολατένια, οπότε δεν επιμένω.
7) Θα διαφωνήσω με τον φίλο μου τον Κυριάκο ότι τρώμε μόνο χοιρινό. Έχουμε και καλό μοσχάρι ρε καρντάσι εδώ. Όπως και αμνοερίφια βεβαίως βεβαίως.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
kyr80 έγραψε:Δηλαδή οι τράτες που αδειάζουν τα δίχτυα μπροστά μας, με κάποια να είναι ζωντανά είναι μούφα.....
Αδειάζουν τράτες στη Λυκόβρυση της Αθήνας; Ενδιαφέρον. Παντως αν είσαι τόσο αστεία νεόπλουτος και στην κανονική σου ζωή όσο στο φόρουμ, 1000% είσαι η χαρά του απατεώνα ψαρά :lol:

Ρε συ Στέφανε, για να έχεις ψάρι ημέρας σε random ταβέρνα της Αθήνας δε γίνεται. Εκτός όπως σου είπα αν το ψάρεψες εσύ ή ο ίδιος ο ταβερνιάρης και (ταυτόχρονα) τον έχεις τεράστια εμπιστοσύνη, πράγμα υπερβολικά σπάνιο έως ντιπ αδύνατο.

Και εγώ δεν είπα ότι δεν μπορείς να έχεις ψάρι ημέρας στο πιάτο σου γενικώς. Είπα κάτι εντελώς συγκεκριμένο το οποίο ήταν πως η πιθανότητα να έφαγες μια Παρασκευή σαργουδάκια ημέρας στη Λυκόβρυση Αθήνας σε ταβέρνα είναι σχεδόν ίδια με την πιθανότητα να είδες ροζ μονόκερω. Εκτός αν εννοεί σαργουδάκια που τα αγόρασε εκείνη την ημέρα που είναι εντελώς διαφορετικό. Ο κάθε ένας τώρα μπορεί να λέει τώρα ότι κάποτε στο Καστελόριζο ψάρεψε 3 σπάρους και τους έφαγε. Χαίρω πολύ. Εκτός θέματος όμως.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Corto Maltese έγραψε:
kyr80 έγραψε:Δηλαδή οι τράτες που αδειάζουν τα δίχτυα μπροστά μας, με κάποια να είναι ζωντανά είναι μούφα.....
Αδειάζουν τράτες στη Λυκόβρυση της Αθήνας; Ενδιαφέρον. Παντως αν είσαι τόσο αστεία νεόπλουτος και στην κανονική σου ζωή όσο στο φόρουμ, 1000% είσαι η χαρά του απατεώνα ψαρά :lol:

Αδειάζουν απέναντι από το σπίτι μου στη Χαλκιδική. Καλύφθηκες;
Ψάρια δεν τρώω, είναι ακριβά.

Καλή χρονιά να έχεις... edit mod. Απαράδεκτη έκφραση. Δεν θα σου δώσω warn γιατί δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοια, αλλά ήμαρτον! [mod]
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#207940 Αποκλείεται δηλαδή να έχει ψαρευτεί ψάρι από ψαράδες παραθαλάσσιας περιοχής της Αττικής; Ραφήνα, Ν. Μάκρη, κλπ, κλπ;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#207969 Επειδή κάπου γράφτηκε για κοντινό νησί που δεν έχει ψάρια γιατί τα στέλνει Αθήνα νομίζω είναι η Κυθνος, τουλάχιστον εκεί έφαγα τέτοια φόλα και το γύρισα στο κατά τα άλλα νοστιμότατο κατσικακι τους που τρεφοταν με αρμυρικια.

Σε ότι αφορά το φαγητό εστιαζω την κοιτιδα του καλού φαγητού στην περιοχή Λαμία Φλώρινα Γιάννενα Κομοτηνή, τρως διαφορα από ντόπια ως ψιλογκουρμε νόστιμα και φτηνά. Στην Πελοπόννησο τουλάχιστον στην δυτική φαγητό της προκοπής ή κάτι το εξαιρετικό δεν βρήκα. Δικά μου αγαπημένα είναι ο μπάρμπα Θωμάς στο Σκληθρο Φλώρινας πριν το ανακαλύψουν οι θεσσαλονικεις, ο κοντοσωρος στο ξινό νερό Φλώρινας για πιο γκουρμέ, ο Κορκοταρας στην Φυλακτη-λίμνη Πλαστήρα, το αργυροπουλι Ελασσόνας για τα προβια του, το Λημερι του Βασίλη στο Περτουλι και το καλύτερο ψάρι το έτρωγα στην Κουντουρουδια στην Μυτιλήνη και σε ένα ταβερνακι στην Αλόννησο. Γενικά ψάρια στην ηπειρωτική Ελλάδα ακόμα και στην παραθαλάσσια δεν το προτιμώ.

Τα ελληνικά η μάλλον προσφυγικα σιροπιαστα είναι σαφώς διαφορετικά από τα αραβικά ή μεσανατολικα, το ποια είναι καλύτερα είναι θέμα γούστου, εγώ που έχω μάθει σε μπακλαβα με πολλά φύλλα βούτυρο αλλά καρύδια μέσα και βαρύ σιρόπι από την γιαγιά μου ξενέρωσα με την ελαφρότητα στο σιρόπι του τουρκικου πχ. Για πίτες κλπ να μην μιλήσουμε καλύτερα γιατί σαν την θεσσαλικη μπατζινα ή τις ηπειρωτικες και μακεδονικες βαριές πίτες νομίζω δεν έχει όχι μόνο πουθενά στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

Η Κρήτη είναι μια κατηγορία από μόνη της στο θέμα φαγητό με πολύ καλά ορεκτικά αλλά τα κυρίως της δεν είναι και κάτι τρομερό. Αντίστροφα πολύ καλά κυρίως έχουν τα νησιά του Ιονίου αλλά πάσχουν σε μεζέδες και ορεκτικά.

Γενικά πάντως στα επαρχιακα μέρη που ζουν πολλές ρατσες ντόπιοι, πόντιοι, θρακιωτες, μικρασιατες κλπ το φαγητό είναι συνήθως καλύτερο και περισσότερο σε ποικιλία.

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#207971 Ρε σεις το καναμε μεσανατολικο θεμα.. :lol:
Για μενα μετραει η ψυχολογια κ η παρεα...τι εννοω;;
Οταν ειμαι σε διακοπες , θα παω π.χ στο γυναικοχωρι (σε χωριο της Λαμιας) , θα μου κοψει η πεθερα ντοματα απευθειας απο τον κηπο , πιπερια κ κρεμμυδι που θα μοσχοβολαει... Ε , τετοια χωριατικη δεν τρως σε κανενα μαγαζι της Ελλαδας..
Θα παω στο Ξυλοκαστρο , θα παμε για ψαρεμα με τον φαδερ , θα γυρισουμε με 1-2 κιλα γοπες , επιτοπου καθαρισμα , τηγανισμα κ μυριζεις μεσα τους την θαλασσα..Για μενα δεν συγκρινονται με την καλυτερη τσιπουρα που θα μου προσφερουν...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Hellenic tifosi έγραψε:Αποκλείεται δηλαδή να έχει ψαρευτεί ψάρι από ψαράδες παραθαλάσσιας περιοχής της Αττικής; Ραφήνα, Ν. Μάκρη, κλπ, κλπ;
'Οχι. Αλλά:
Η περίπτωση οι παράκτιοι του νότιου Ευβοϊκού να βγάλουν τόσα που να μην μπορέσουν να τα δώσουν στις τιμές που θέλουν στις εκεί παραλιακές πόλεις είναι απειροελάχιστη. Και σε καθε περίπτωση οι έμποροι της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να βασιστούν πάνω τους. Πιο πιθανό θα μου φαινόταν να βρεις από γνωστό του έμπορου ψαροντουφεκά, αλλά αυτά φεύγουν σε ποσοστό 110% στο μιλητό δε φτάνουν στην κασέλα σχεδόν ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
kyr80 έγραψε:Καλή χρονιά να έχεις... edit mod. Απαράδεκτη έκφραση. Δεν θα σου δώσω warn γιατί δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοια, αλλά ήμαρτον! [mod]

Αγαπητέ μας Admin ο λόγος να μη δώσεις warn στον kyr80 είναι ότι τον προκαλώ πέρα από τα επιτρεπόμενα όρια και ότι και να έγραψε είναι δικαιολογημένη αντίδραση. Αν έπρεπε κάποιος να φάει παρατήρηση αυτός θα ήμουν εγώ. Μην κολλάτε στις λέξεις, η συμπεριφορά μετράει :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By fot
JimClark έγραψε:μη σηκωθώ και βγάλω φώτο τη κατσαρόλα με τον χοντρό τραχανά τώρα. Βουτιά θέλω να κάνω :inlove:

Kόψαμε την πίτα στο Μασσαλία κέντρο θεσ/νικη. Γκουρμέ μεζεδοπωλείο., Δοκίμασα τα πάντα (τζάμπα :lol: ) όλα πάνω του μέσου όρου (πλην του καβουρμά που αν όπως τον έμαθα και δοκίμασα στην Ορεστιάδα μαγειρεμένο όπως του πρέπει, δεν υπάρχει επιστροφή)

Θα ξαναεπισκεφτώ κάποια στιγμή

Jimclark, για δώσε info για τον καβουρμά... που και πως? :yahoo:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Corto Maltese έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Αποκλείεται δηλαδή να έχει ψαρευτεί ψάρι από ψαράδες παραθαλάσσιας περιοχής της Αττικής; Ραφήνα, Ν. Μάκρη, κλπ, κλπ;
'Οχι. Αλλά:
Η περίπτωση οι παράκτιοι του νότιου Ευβοϊκού να βγάλουν τόσα που να μην μπορέσουν να τα δώσουν στις τιμές που θέλουν στις εκεί παραλιακές πόλεις είναι απειροελάχιστη. Και σε καθε περίπτωση οι έμποροι της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να βασιστούν πάνω τους. Πιο πιθανό θα μου φαινόταν να βρεις από γνωστό του έμπορου ψαροντουφεκά, αλλά αυτά φεύγουν σε ποσοστό 110% στο μιλητό δε φτάνουν στην κασέλα σχεδόν ποτέ.

Μπορώ να σε διαβεβαιώσω έχοντας εξοχικό στο Ν. Ευβοϊκό και ξεροντας αρκετούς ψαράδες (τα παιδιά τους πιο συγκεκριμένα) ότι δεν μπαίνουν καν στον κόπο, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, να πουλήσουν στην περιοχή τους. Όλοι οι ψαράδες από Μαρμάρι, Κάρυστο, Στύρα κτλ γκρινιάζουν γιατί τρώνε τα λεφτά τους στα πετρέλαια στα πηγαινέλα Ραφήνα για να πουλήσουν απευθείας εκεί.

Μπορώ επίσης να σε διαβεβαιώσω ότι ακόμα και η τσιπούρα του ιχθυοτροφείου στο "ψαράδικο" του Βασιλόπουλου μπορεί να έχει ίσως και λιγότερες απο 5 ώρες από την ώρα που εγκατέλειψε το νερό. Με λίγο καλό timing δηλαδή μπορείς να έχεις σπίτι σου ή και στην ταβέρνα σου ψάρι ωρών και όχι απλά ημέρας.

Τους ψαροτουφεκάδες άστους. Αυτοί το χουν πιάσει το νόημα και πάνε σεζόν Μύκονο, Σαντορίνη κτλ, καθαρίζουν ένα 50αρικο σε 3 μήνες και οι βουτιές τον υπόλοιπο χρόνο είναι για συγγενείς και φίλους. Googlare Γιάννης Σιδέρης να δεις τι βγάζει το παλικάρι που το πιο φθηνό του (που λέει ο λόγος) ψάρι έχει 200€ χονδρική ---> 1000€+ στο Solymar και το κάθε Solymar.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#208022 Ισχυει και αυτο που λες.

Σκεψου οτι Δευτερα πρωι εβγαιναν απο ιχθυοτροφειο, Δευτερα μεσημερι ηταν Πατρα και Πεμπτη απογευμα τα ειχα παραλαβει στο Λονδινο. Το θεμα ειναι το timing αλλα αυτες ειναι εξαιρετικες περιπτωσεις και πρεπει να εισαι τυχερος.

Επισης αν το ψαρι καταψυχθει σωστα απο την πρωτη στιγμη οπως ειπε o Corto και μετα απο 2 μηνες να το φας σαν φρεσκο ειναι.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
bibendum έγραψε:Ισχυει και αυτο που λες.

Σκεψου οτι Δευτερα πρωι εβγαιναν απο ιχθυοτροφειο, Δευτερα μεσημερι ηταν Πατρα και Πεμπτη απογευμα τα ειχα παραλαβει στο Λονδινο. Το θεμα ειναι το timing αλλα αυτες ειναι εξαιρετικες περιπτωσεις και πρεπει να εισαι τυχερος.

Επισης αν το ψαρι καταψυχθει σωστα απο την πρωτη στιγμη οπως ειπε o Corto και μετα απο 2 μηνες να το φας σαν φρεσκο ειναι.

Αυτό ακριβώς.

Ο πατέρας μου είναι λυσσασμένος ψαροφάγος και πηγαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα Ν. Μάκρη αξημέρωτα αρματωμένος με ψυγειάκι και φορτώνει.