Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
trident1971 έγραψε:Που ειναι το προβλημα στο φαγητο που τρωει ο Γκεακος αυτη τη στιγμη, για να ξερουμε?<br abp="801"><br abp="802">Που ειναι το προβλημα στο οτι οποιος σερβιρει ΑΛΜΥΡΟ φαγητο πνιγμενο στη σως θα επρεπε να τουφεκιστει? :rtfm: <br abp="803"><br abp="804">Μπιφτεκι καλειται το πλακουτσωτο κιμαδοειδες που ψηνεται στη ΣΧΑΡΑ (συνηθως) ανεξαρτητως σχηματος.<br abp="805"><br abp="806">Το φαγητο δεν χρειαζεται βαζελινη για να κατεβει (οταν ειναι βρώσιμο) :rtfm: . Αλοιφη για να γλυστραει βαλτε αλλου οι Βόρειοι.
Βάζουμε :rtfm: Λόγο μεγέθους :s_tongue

:s_whiteflag :s_whiteflag
otso έγραψε:επειδη εγω ειμαι σε συγχυση και ολο τα μπερδευω , και δεν ειμαι ουτε σαλλονικιος ουτε γκαγκαρος και ολο τα μπερδευω θα ηθελα αν ειναι δυνατον ενα λεξικο με ερμηνεια τι εννοουν οι βορειοι και οι νοτιοι , ειδικα γυρω απο τα σουβλακια τυροπιτες σαντουιτς κτλ. αν καποιος καποτε εχει χρονο και κεφι.

Σουβλάκι: Βόρεια είναι το καλαμάκι, το λέμε σάντουιτς.
Καλαμάκι: Το σουβλάκι
Σάντουιτς Θεσσαλονίκης= με 2 είσαι κούκλος, θες 4 αθηναϊκά.
Μπουγάτσα είναι το φύλλο και όχι η κρεμόπιτα.
Άλλο η τυρόπιτα, άλλο η κουρού και άλλο η μπουγάτσα με τυρί.
Τυρί= φέτα. Όλα τα άλλα(κακώς) τα λέμε κασέρια.
Αλοιφή= η σαλάτες τύπου ουγγαρέζα, ρώσικη, χτυπητή κλπ
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kyr80 έγραψε:Βάζουμε :rtfm: Λόγο μεγέθους :s_tongue

σκεφτηκες οτι μπορει να μην ειναι τα πουλια σας μεγαλα αλλα πολυ μικροι οι κωλοι που συναντατε? :lol: :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By otso
#207623 α θοδωρη ευχαριστω για την προταση για λουκουμαδες στον κρινο , υπεροχο απιστευτο με παγωτο. δεν ειχα παει ποτε, ασε που μπορει να ειχα περασει απεξω ενα σωρο φορες και να μην το ειδα.
για σουβλακια που προηγειθηκαν ομως , μιας και εινασταν καντα πολυτεχνειο και πειναγαν , τους ειπα να τους παν σε κατι στην κυριολεξεια βρωμικο και δεχτηκαν . ηταν στα σουβλακια η λειβαδια εκει πριν την στοα φεξη στον πεζοδρομο στην γωνια .
βεβαια τωρα εχει παει απεναντι και δεν ειναι τοσο βρωμικο οσο το θυμομουν , αλλα στην παρεα μου ηταν το αγαπημενο μας πιτσιρικαδες επειδη επαιρνες οσο ψωμι ηθελες (ισχυει και τωρα) 1 σουβλακι θυμαμαι μπατιρακια τοτε και 12 ψωμακια. αραδοξως τωρα τα σουβλακια του ειναι πολυ καλυτερα απο τοτε. τα παιδια το φχαριστηθηκαν και παιρνανε συνεχεια ψωμακια ενω τους ελεγα ιστοριες απο τα παλια.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
otso έγραψε:α θοδωρη ευχαριστω για την προταση για λουκουμαδες στον κρινο , υπεροχο απιστευτο με παγωτο. δεν ειχα παει ποτε, ασε που μπορει να ειχα περασει απεξω ενα σωρο φορες και να μην το ειδα.
για σουβλακια που προηγειθηκαν ομως , μιας και εινασταν καντα πολυτεχνειο και πειναγαν , τους ειπα να τους παν σε κατι στην κυριολεξεια βρωμικο και δεχτηκαν . ηταν στα σουβλακια η λειβαδια εκει πριν την στοα φεξη στον πεζοδρομο στην γωνια .
βεβαια τωρα εχει παει απεναντι και δεν ειναι τοσο βρωμικο οσο το θυμομουν , αλλα στην παρεα μου ηταν το αγαπημενο μας πιτσιρικαδες επειδη επαιρνες οσο ψωμι ηθελες (ισχυει και τωρα) 1 σουβλακι θυμαμαι μπατιρακια τοτε και 12 ψωμακια. αραδοξως τωρα τα σουβλακια του ειναι πολυ καλυτερα απο τοτε. τα παιδια το φχαριστηθηκαν και παιρνανε συνεχεια ψωμακια ενω τους ελεγα ιστοριες απο τα παλια.

Νομιζω εχουμε ξανασυζητησει μαζι για τη Λειβαδια, πολυ παλιοτερα, στο 4τφ... :eat:
Χαιρομαι που αξιωθηκες να πας τα παιδια εκει.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
trident1971 έγραψε:Μπιφτεκι καλειται το πλακουτσωτο κιμαδοειδες που ψηνεται στη ΣΧΑΡΑ (συνηθως) ανεξαρτητως σχηματος.

Αυτό που χαρακτηρίζει κάτι σαν μπιφτέκι ή σαν σουτζουκάκι ΔΕΝ είναι το σχήμα, αλλά κυρίως το περιεχόμενο.
Άλλο μείγμα υλικών χρησιμοποιείται για μπιφτέκια, άλλο για σουτζουκάκια, άλλο για κεφτεδάκια, άλλο για γιουβαρλάκια, άλλο για σμυρνέικα.

Αν πάρουμε μείγμα για γιουβαρλάκια, τα πατήσουμε για να γίνουν "πλακουτσωτά" και τα ψήσουμε στη ΣΧΑΡΑ, εμείς δεν τα λέμε μπιφτέκια, αλλά κατάπλασμα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Deleted User 1 έγραψε:σαργουδακι ημέρας

:lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#207653 ωχ τι εχουμε εδω? γαλοτσα ο σαργος?
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#207655 Σαργουδάκι ημέρας σε αθηναϊκή ταβέρνα. Σα να λέμε ροζ μονόκερως :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Pitt έγραψε:
trident1971 έγραψε:Μπιφτεκι καλειται το πλακουτσωτο κιμαδοειδες που ψηνεται στη ΣΧΑΡΑ (συνηθως) ανεξαρτητως σχηματος.

Αυτό που χαρακτηρίζει κάτι σαν μπιφτέκι ή σαν σουτζουκάκι ΔΕΝ είναι το σχήμα, αλλά κυρίως το περιεχόμενο.
Άλλο μείγμα υλικών χρησιμοποιείται για μπιφτέκια, άλλο για σουτζουκάκια, άλλο για κεφτεδάκια, άλλο για γιουβαρλάκια, άλλο για σμυρνέικα.

Αν πάρουμε μείγμα για γιουβαρλάκια, τα πατήσουμε για να γίνουν "πλακουτσωτά" και τα ψήσουμε στη ΣΧΑΡΑ, εμείς δεν τα λέμε μπιφτέκια, αλλά κατάπλασμα. :lol:

Σωστα, ουε εμεις τα λεμε μπιφτεκια... αλλα παραπανω γκρινιαζεις για το μεγεθος των μπιφτιεκιωνε και μας δινεις και δειγμα... :eat:

Corto Maltese έγραψε:Σαργουδάκι ημέρας σε αθηναϊκή ταβέρνα. Σα να λέμε ροζ μονόκερως :lol:

Δεν ξερω τι εφαγε ο Στεφαν, αλλα η Αθηνα εχει και κοντα θαλασσα. :rtfm:
Μονοκερως στα καρβουνα :eat:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Corto Maltese έγραψε:Σαργουδάκι ημέρας σε αθηναϊκή ταβέρνα. Σα να λέμε ροζ μονόκερως

Σε κάποιο κοντινό νησί (δε θυμάμαι ποιο) ψάχναμε να φάμε ψάρι. Τελικά καταλήξαμε με παϊδάκια. Ο λόγος που δεν είχε κανείς ψάρια ήταν γιατί οι μεγαλύτεροι πελάτες τους ήταν οι Αθηναίοι και στελναν εκεί τα ψάρια...

...>.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
trident1971 έγραψε:Σωστα, ουε εμεις τα λεμε μπιφτεκια... αλλα παραπανω γκρινιαζεις για το μεγεθος των μπιφτιεκιωνε και μας δινεις και δειγμα... :eat:

Ντεν γκρίνιαζα καρντιά μου. Την έκπληξή μου εξέφρασα όταν είδα το μέγεθός τους, γιατί προηγήθηκε η συζήτηση για τα κόστη και την "τεράστια" ποσότητα μπιφτεκιών (πέντε ή έξ τεμ) που είχε κάθε μερίδα!

Επίσης είπα ότι αυτό που χαρακτηρίζει το "κιμαδοειδές" ως μπιφτέκι δεν είναι το σχήμα αλλά κυρίως το περιεχόμενο. Αυτά που μας έδειξε ο Geo δεν ήταν ούτε καν "πλακουτσωτά" (όπως σωστά περιέγραψες) αλλά είχαν το κυλινδρικό σχήμα που έχουν συνήθως τα σουτζουκάκια.

Μονοκερως στα καρβουνα :eat:

Αν σου αρέσει η γεύση του, υπάρχει και σχετικός τσελεμεντές γι΄αυτό. :s_laughat

Καλό Σαββατοκύριακο! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By nass
trident1971 έγραψε:
otso έγραψε:επειδη εγω ειμαι σε συγχυση και ολο τα μπερδευω , και δεν ειμαι ουτε σαλλονικιος ουτε γκαγκαρος και ολο τα μπερδευω θα ηθελα αν ειναι δυνατον ενα λεξικο με ερμηνεια τι εννοουν οι βορειοι και οι νοτιοι , ειδικα γυρω απο τα σουβλακια τυροπιτες σαντουιτς κτλ. αν καποιος καποτε εχει χρονο και κεφι.

δες στο 4tf το "καλαμακι ή σουβλακι" να παρεις μια γευση.

Σε γενικες γραμμες, οι μεν πιστευουν οτι οι δε "δεν ξερουνε να τρωνε ρεεεεε", κλασικο τοπικιστικο συνδρομο.

Μπα, εγώ αν και "νότιος" λέω ότι οι "βόρειοι" ξέρουν να φάνε καλύτερα από τους νότιους.
Βόρεια συνήθως τρως καλύτερα και φτηνότερα -διαπιστωμένο ξανά 3 φορές τους τελευταίους μήνες που ήμουν πάνω, πχ. την πρωτοχρονιά φάγαμε εξαιρετικά και στη Νάουσα και στον Πλαταμώνα.
Και οι πιθανότητες να φας χάλια, είτε ως ποιότητα είτε ως τιμή, στα νότια, είναι σαφώς μεγαλύτερες

Επίσης στο νότο συνήθως έχουμε πρόβλημα με το κρέας, όπου αρνίσια παϊδάκια καρκατσιασμένα θεωρούνται γκουρμεδιά ενώ οι φωτο που έβαλε ο kyr80 ψιλοαδιανόητες (BTW kyr80 λιγουλάκι περισσότερο ψήσιμο πχ. medium αντί για medium rare θα το ήθελα).

(Προσοχή στις λέξεις "συνήθως", "πιθανότητες" κτλ. μην αρχίσει holy war)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
nass έγραψε:
trident1971 έγραψε:

δες στο 4tf το "καλαμακι ή σουβλακι" να παρεις μια γευση.

Σε γενικες γραμμες, οι μεν πιστευουν οτι οι δε "δεν ξερουνε να τρωνε ρεεεεε", κλασικο τοπικιστικο συνδρομο.

Μπα, εγώ αν και "νότιος" λέω ότι οι "βόρειοι" ξέρουν να φάνε καλύτερα από τους νότιους.
Βόρεια συνήθως τρως καλύτερα και φτηνότερα -διαπιστωμένο ξανά 3 φορές τους τελευταίους μήνες που ήμουν πάνω, πχ. την πρωτοχρονιά φάγαμε εξαιρετικά και στη Νάουσα και στον Πλαταμώνα.
Και οι πιθανότητες να φας χάλια, είτε ως ποιότητα είτε ως τιμή, στα νότια, είναι σαφώς μεγαλύτερες

Επίσης στο νότο συνήθως έχουμε πρόβλημα με το κρέας, όπου αρνίσια παϊδάκια καρκατσιασμένα θεωρούνται γκουρμεδιά ενώ οι φωτο που έβαλε ο kyr80 ψιλοαδιανόητες (BTW kyr80 λιγουλάκι περισσότερο ψήσιμο πχ. medium αντί για medium rare θα το ήθελα).

(Προσοχή στις λέξεις "συνήθως", "πιθανότητες" κτλ. μην αρχίσει holy war)

Καλα εκανες και το εβαλες το τελευταιο γιατι ηδη ειχα φορεσει την παραλλαγη και βαφομουν με φουμο... :lol:
Εβαλα και εγω το "Σε γενικες γραμμες" για να μην αναψω αιματα,

Προσωπικα πιστευω οτι δεν υπαρχει διαφορα πανω-κατω και οτι το "πανω εχουν καλυτερο φαϊ" ειναι προσεκτικα συντηρουμενος μυθος που βολευει τοσο τους "οπαδους" ντοπιους οσο και τους καταστηματαρχες. Δεν εχω φαει στη Θεσσαλονικη κατι που δεν εχω βρει στην Αθηνα εξισου καλο, απλα χρειαζεται (και για φαγητο θα κάνω) περισσοτερα χλμ για να το βρω, μια και εδω η πολη εχει πολλαπλασια εκταση.

Pitt έγραψε:αλλά είχαν το κυλινδρικό σχήμα που έχουν συνήθως τα σουτζουκάκια.

Αυτο εχει να κανει μαλλον με το να τους βολευουν στο ψησιμο.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#207681 @trident, εμένα μου φαίνεται πολύ αστείο ότι σε γενικές γραμμές οι Αθηναίοι δεν ξέρουν τις διαφορές στα φαγητά ή πώς λέγονται. Αυτά που έγραψαν δηλαδή ο Κυριάκος και ο Pitt δεν είναι δεδομένη γνώση :lol: , όπως επίσης και πως λέγονται τα γλυκά. Μιλάμε δεν έχουν ιδέα κάποιοι, και ξεχωρίζουν τα γλυκά λέγοντας "σιροπιαστά τα μεν και σοκολάτας τα δε" :lol:. Άλλο παράδειγμα το κρα των νοτίων για ένα μέτριο Τσουρέκι όπως του Τερκενλή.

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου και με Κυριάκο ότι όλα βρίσκονται φυσικά και Αθήνα, ίσως παίζει μια διαφορά στην τιμή και πάνω είναι ελαφρώς πιο φθηνά. Φυσικά και εδώ μας έχουν πιάσει τον κώλο για ξεράσματα ποσότητας σπουργιτιού με 12€/άτομο παραμονή Πρωτοχρονιάς. :vava:

Pitt έγραψε:
dimviii έγραψε:
elvet έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Αυτό είναι "μπιφτεκι"???

...>.

+1 Τα είπε ο rocksta νωρίτερα "Καλά ρε συ, δεν ξέρεις ότι το αθηναϊκό "μπιφτέκι" καλύπτει τα πάντα που φτιάχνονται με κιμά; :lipsealed: :lol:,"

κακοηθειες :x
εχουμε και εδω κατω σουτζουκακια. :protest:

Τότε γιατί τα λέτε "μπιφτέκια"... :lol:

Για πάνε στην Γλυφάδα να παραγγείλεις σουτζουκάκια ρε Δημήτρη, να δούμε :shifty: :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
#207684 Προφανώς και μπορείς να βρεις τα πάντα και στην Αθήνα. Οπως και στο Ντουμπάι ή το Λονδίνο :) αυτό έλειπε.
Το θέμα είναι τι συμβαίνει κατά μέσο όρο, αν δηλ. στο μέσο φαγάδικο (ταβέρνα, "τυροπιτάδικο" ξερωγω) βόρεια τρως καλύτερα ή/και φτηνότερα από το αντίστοιχο νότια. Νομίζω ότι αυτό ισχύει.