155€ , με ολα μεσα +οδικη βοηθεια , εκτος απο μεικτη.
Serf έγραψε:Οι ασφαλιστές σας προσεγγίζουν από μόνοι τους πριν τη λήξη της ασφάλειας για επανακαθορισμό της τιμής; Ή επικοινωνείτε εσείς;
Pitt έγραψε:Παρομοίως! Μου τηλεφωνεί ένα μήνα πριν την λήξη του συμβολαίου και με ρωτάει για την αξία.
Μπαίνει στον κόπο μάλιστα να μου υπολογίσει και τα ασφάλιστρα με διαφορετικές αξίες για να έχω μια ιδέα πρίν αποφασίσω.
giannik1977 έγραψε:Μου ηρθε το ασφαλιστηριο..Ergo Ασφαλιστικη
155€ , με ολα μεσα +οδικη βοηθεια , εκτος απο μεικτη.
Αξία αυτοκινήτου;
Serf έγραψε:Serf έγραψε:Την ερχόμενη εβδομάδα λήγει η ασφάλεια του Type R. Το ανανεωτήριο που μου ήρθε ανέφερε αξία €10500, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Λέω πολλά είναι, ας το κατεβάσω. Οπότε μιλάω με την ασφαλίστριά μου. Στην αρχή προβληματίζεται που δε γινόταν αυτόματα τόσο καιρό αναπροσαρμογή της αξίας. Μου λέει θα το κοιτάξει. Μου τηλεφωνεί σήμερα και μου λέει ότι τελικά το σύστημα εμφανίζει το αυτοκίνητο με αξία €4100-5500Όπα της λέω, ήταν πολλά τα €10500, αλλά όχι κι έτσι!!! Της λέω ότι στο autotriti το μοντέλο του 2007 το έχει €9800-10700, οπότε κανά 1000άρικο λιγότερο για το δικό μου που είναι του 2007. Πάει να καταχωρήσει αξία €8500 στο σύστημα και τρώει πόρτα!!! Οπότε πρέπει να μιλήσω με πραγματογνώμονα (;), να του δείξω τι αναφέρει και το autotriti για να βγάλουμε άκρη... Ήμαρτον!!!
Τελικά και σε αλλη ασφαλιστική που ρώτησα το αποτιμούν στις €4300!!! Ε ρε κατρακύλα οι τιμές... και κλοπή στα ασφάλιστρα τόσο καιρό!!! Αναμενω και τον πραγματογνωμονα της εθνικής τι θα πει...
Η πραγματογνωμοσύνη με τη σειρά της εκτίμησε την αξία του αυτοκινήτου στις €9000... Απλά να χαλάμε χρόνο/διάθεση/κτλ δηλαδή για να πετύχουμε το αυτονόητο.
giannik1977 έγραψε:giannik1977 έγραψε:12.000
.
10.000 το ορθον...
Καλύτερα τώρα.
11.500 δίνει η αγροτική 1000ρι φόκους του 2012 για αθήνα με όλα πλην μικτής κ έκπτωση λόγω συνταξιούχου.
.
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
Από την άλλη όμως δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό είναι να επιβάλεις πρόστιμα 250€ ή 500€ σε ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν 50€ για να περάσουν ΚΤΕΟ! Μάλλον θα αυξηθούν κι΄ άλλο οι ανείσπρακτες οφειλές...
(Βέβαια σίγουρα από αυτούς κάποιοι όντως δεν έχουν και κάποιοι άλλοι είναι "δεν πληρώνω", αντίστοιχα με τους φόρους και τις εισφορές δηλαδή)
EDIT: Στη σύγχρονη Ελλάδα ΚΑΘΕ πρόστιμο, ακόμα και δίκαιο, οφείλει να ονομάζεται "χαράτσι"
Scotch έγραψε:Αν έχεις όρεξη/χρήμα/χρόνο τους πας στα δικαστήρια και παίρνεις την αποζημίωση που δικαιούσαι βάσει των ασφαλίστρων που πλήρωνες (αν και συνήθως οι ασφαλιστικές κάνουν πίσω θεωρώντας δεδομένο πως θα χάσουν την υπόθεση). Αυτά τουλάχιστον έχω ακούσει από γνωστό μου ασφαλιστή.
Ο γνωστός σου ασφαλιστής νομίζω πως λέει pizza&pipes.
Είναι παράνομο να σου δώσει η ασφαλιστική περισσότερα χρήματα από την πραγματική αξία του ασφαλισμένου αντικειμένου .&-.
Οπότε αυτά τα λεφτά με αυτή την αιτιολόγηση, αποκλείεται να τα πάρεις.
Τώρα, αν μπορείς να μηνύσεις την ασφαλιστική που δεν σου αναπροσάρμοσε το ασφάλιστρο, και τι χρήματα μπορείς να αξιώσεις από εκεί (τη διαφορά των ασφαλίστρων -> τρίχες) δεν το ξέρω.
GTS έγραψε:Εάν μου κανουν κατι τετοιο θα παω σιγουρα δικαστικως. Θα παρουμε και τοκους.
μπορεί και ένα @ βέβαια

Όπα της λέω, ήταν πολλά τα €10500, αλλά όχι κι έτσι!!! Της λέω ότι στο autotriti το μοντέλο του 2007 το έχει €9800-10700, οπότε κανά 1000άρικο λιγότερο για το δικό μου που είναι του 2007. Πάει να καταχωρήσει αξία €8500 στο σύστημα και τρώει πόρτα!!! Οπότε πρέπει να μιλήσω με πραγματογνώμονα (;), να του δείξω τι αναφέρει και το autotriti για να βγάλουμε άκρη... Ήμαρτον!!!