Συζήτηση και τεχνικές λύσεις για τα παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#207037 Και πόσο πάει μια ομορφιά σαν αυτή που έβαλες εδώ στην Ελλάδα Διγετιε ?Θυμάμαι είχα δει πριν κάποια χρόνια μια πράσινη στο car από Πάτρα αν θυμάμαι καλά και δεν ήταν απαγορευτικό

.
Άβαταρ μέλους
By mmarkom
#207062 Μια καλή κουπέ κάθετος στις πολιτισμένες χώρες πρέπει να παίζει άνω των 15Κ μέχρι να τη πάρουν χαμπάρι και να εκτοξευτούν και εκεί οι τιμές.
Έτσι βλέπω και τις Alfetta GT/GT ,Berlina, μέχρι να καταφέρω να μαζέψω κανά φράγκο και να πείσω τη σύζυγο, οι τιμές θα έχουν ξεφύγει
Άβαταρ μέλους
By rocsta
BEAMS έγραψε:Πολύ ικανό, πολυπρόσωπο και γρήγορο αυτοκίνητο. Και με μοτέρ που στρόφαρε ωραιότατα.

Aπό τα πολύ όμορφα παιχνίδια της τυχής είναι το εξής περιστατικό:
1963, έκθεση Γενεύης, παρουσίαση της νέας τότε 230sl. Η MB είχε κανονίσει κοντά στα γαλλοελβετικά σύνορα μια διαδρομή μήκους 1km με σκοπό οι δημοσιογράφοι να τεστάρουν το νέο κουπέ. Φυσικά ο Uhlenhaut ήταν εκεί. Εκεί όμως ήταν επίσης ο οδηγός αγώνων Mike Parkes με μία V12 Ferrari 250GT Berlinetta για να θέσει ένα στάνταρ (και να δούμε εν αγνοία του πόσο γρήγορη ήταν η SL). Η 230sl του Uhlenhaut λοιπόν - είναι νομίζω ο ορισμός της γενικής κτητικής, μιας και ήταν ο μηχανικός και ο οδηγός της - ήταν μόλις 0.2sec πιο αργή :s_bye
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
rocsta έγραψε:
BEAMS έγραψε:Πολύ ικανό, πολυπρόσωπο και γρήγορο αυτοκίνητο. Και με μοτέρ που στρόφαρε ωραιότατα.

Aπό τα πολύ όμορφα παιχνίδια της τυχής είναι το εξής περιστατικό:
1963, έκθεση Γενεύης, παρουσίαση της νέας τότε 230sl. Η MB είχε κανονίσει κοντά στα γαλλοελβετικά σύνορα μια διαδρομή μήκους 1km με σκοπό οι δημοσιογράφοι να τεστάρουν το νέο κουπέ. Φυσικά ο Uhlenhaut ήταν εκεί. Εκεί όμως ήταν επίσης ο οδηγός αγώνων Mike Parkes με μία V12 Ferrari 250GT Berlinetta για να θέσει ένα στάνταρ (και να δούμε εν αγνοία του πόσο γρήγορη ήταν η SL). Η 230sl του Uhlenhaut λοιπόν - είναι νομίζω ο ορισμός της γενικής κτητικής, μιας και ήταν ο μηχανικός και ο οδηγός της - ήταν μόλις 0.2sec πιο αργή :s_bye

Τέλος. Την οποία μετά μπορούσες να την δουλεύεις 500 στροφές πάνω από το ρελαντί της όλη μέρα χωρίς να πάθει τίποτα. Εκπληκτικό αυτοκίνητο :s_yes
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
mmarkom έγραψε:Μια καλή κουπέ κάθετος στις πολιτισμένες χώρες πρέπει να παίζει άνω των 15Κ μέχρι να τη πάρουν χαμπάρι και να εκτοξευτούν και εκεί οι τιμές.
Έτσι βλέπω και τις Alfetta GT/GT ,Berlina, μέχρι να καταφέρω να μαζέψω κανά φράγκο και να πείσω τη σύζυγο, οι τιμές θα έχουν ξεφύγει

Έτσι είναι, για αυτό και πρέπει να κοιτάς πάντοτε μπροστά. Μέχρι να το αποφασίσεις πλέον δεν θα μπορείς να το αγοράσεις οπότε πρέπει από πριν να αποφασίζεις για το επόμενο που έχει σειρά. Στη Μερσεντές τα σεντάν (πέρα από ειδικές εκδόσεις) δεν αναβαίνουν πολύ, αντίθετα τα κουπε και πολύ περισσότερο τα ανοικτα είναι πολύ πιο επιθυμητά και αρπάζουν εύκολα σε αξία...

Για την κάθετο: Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τιμές για αυτά τα αυτοκίνητα... έξω που υπάρχει και κάποια λογική, θεωρώ ότι αγοράζεις αμάξι καπου στα 5-10 (που να τσουλάει, να κορνάρει... τα βασικά δλδ) μια σχετικά καλή (και μάλλον η καλύτερη αγορά σε σχέση με το κόστος αποκατάστασης) γύρω στα 10-15, τα εξαιρετικά κοντά στα 20 και ναι, πλέον αγγίζει και τη ζώνη του λυκόφωτος υπάρχουν κομμάτια που ξεπερνούν τα 25-30 χιλιάρικα (αδιανόητο για κάθετο πριν μια 5ετία).
Οποιος προλάβει παίρνει. Με ένα 20% πιο φτηνά ακολουθούν τα c123 και νομίζω το επόμενο βήμα (και εκεί που θα έπρεπε να στοχεύσουμε) είναι τα 124 κουπε που ακόμα είναι πάτος (τα καλύτερα κάτω από 10) και φυσικά τα ανοικτα 124 που ήδη τρέχεις και δεν τα φτάνεις (ξεκινάνε από 10 χιλιάρικα και πάνε και 30 και 40... ίσως και πιο πολύ από τα αντίστοιχα sl, ενώ πιστεύω θα ανεβούν αρκέτα ακόμα). Εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα αυτοκίνητα κοντά στο 10ρικο αλλά όσα έχω δει είναι βιασμένα.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
D-Jet έγραψε: Στη Μερσεντές τα σεντάν (πέρα από ειδικές εκδόσεις) δεν αναβαίνουν πολύ, αντίθετα τα κουπε και πολύ περισσότερο τα ανοικτα είναι πολύ πιο επιθυμητά και αρπάζουν εύκολα σε αξία...

.....(και εκεί που θα έπρεπε να στοχεύσουμε) είναι τα 124 κουπε που ακόμα είναι πάτος (τα καλύτερα κάτω από 10) και φυσικά τα ανοικτα 124 που ήδη τρέχεις και δεν τα φτάνεις (ξεκινάνε από 10 χιλιάρικα και πάνε και 30 και 40... ίσως και πιο πολύ από τα αντίστοιχα sl, ενώ πιστεύω θα ανεβούν αρκέτα ακόμα).

Ας αρρωστήσουμε λίγο οπτικοποιώντας αυτά που μας προτείνεις :lol:

Εικόνα
:inlove:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Από τις καλύτερες σχεδιαστικά και κατασκευαστικά στιγμές της νεώτερης ιστορίας της.
Σεντάν, κουπέ και ανοιχτή, όλες υπέροχες με δική μου αδυναμία στην κουπέ.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#207303 Ξυνετε πληγες τωρα... Ενα μαυρο 124 κουπε μας ειχαν κλεψει το μακρινο 1997.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#207312 Υπάρχει σημερινή αγγελία στο car με λευκή 230 ce w 124 στα 4500.Εγώ αν ειμουν Αθήνα θα είχα πάει ήδη να το δω,όταν είδα την αγγελία είχε 3 views όλα και όλα. Δυστυχώς είμαι μάλλον μακριά για να κάνω κάτι αλλά αν το δει κάποιος από εσάς και πιστεύει ότι αξίζει το συζητάω. Α και αν τυχόν αρέσει σε κάποιον και το αγοράσει θέλω βόλτα :-)

.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
rocsta έγραψε:Ξυνετε πληγες τωρα... Ενα μαυρο 124 κουπε μας ειχαν κλεψει το μακρινο 1997.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους

Οξυδερκής ο κλέφτης.
Ίσως και μέλος της εν Ελλάδι κοινότητας των φίλων του κλασσικού αυτοκινήτου :lol:
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
belgarion έγραψε:Υπάρχει σημερινή αγγελία στο car με λευκή 230 ce w 124 στα 4500.Εγώ αν ειμουν Αθήνα θα είχα πάει ήδη να το δω,όταν είδα την αγγελία είχε 3 views όλα και όλα. Δυστυχώς είμαι μάλλον μακριά για να κάνω κάτι αλλά αν το δει κάποιος από εσάς και πιστεύει ότι αξίζει το συζητάω. Α και αν τυχόν αρέσει σε κάποιον και το αγοράσει θέλω βόλτα :-)

.

Υπό άλλες συνθήκες θα είχε φύγει σε 5 λεπτά. Φυσικά θα κόστιζε παραπάνω υπό άλλες συνθήκες. Αλλά θα άξιζε να την πάρεις.
Ποιες είναι οι άλλες συνθήκες; Το να ήταν αυτή η χώρα, μια χώρα που σε αντιμετωπίζει ως πολίτη και όχι ως γεννημένο απατεώνα.
Αλλά έχω ξαναπεί πως έχουμε τη χώρα που μας αξίζει. Αυτό το πράγμα δεν δημιουργήθηκε με παρθενογέννεση. Είναι σάρκα από τη σάρκα μας. Και απ ότι φαίνεται για να κρατάει τόσα χρόνια αρέσει τελικά σε πολλούς.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#207322 Μωρέ εγώ συμφωνώ και εμένα τα τεκμήρια με κρατάνε και δεν κάνω κίνηση αλλά και πάλι η τιμή είναι πολύ χαμηλή όταν βλέπεις μάλλον χειρότερα να πουλιούνται 8-10 χιλιάρικα.

.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
belgarion έγραψε:Μωρέ εγώ συμφωνώ και εμένα τα τεκμήρια με κρατάνε και δεν κάνω κίνηση αλλά και πάλι η τιμή είναι πολύ χαμηλή όταν βλέπεις μάλλον χειρότερα να πουλιούνται 8-10 χιλιάρικα.

.

Διαφωνώ...
230CE με τέτοια μούρη δεν υπάρχει... της "αναβαθμίσανε" τη μάπα για να είναι πιο πιασάρικη! :vava: Χ και με φόρα κιόλας...

αυτό εδώ όμως:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4977197/
Η τιμή χωράει πολλή συζήτηση (είναι άνετα 1 χρόνο που τη δίνουν)
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#207340 Στην αγγελία λέει ότι είναι 2000cc οπότε μήπως είναι 200 με look? Αλέξανδρε για αυτό το ποσταρα για να το δείτε εσείς που ξέρετε καλύτερα και αν αξίζει και μπορεί κάποιος συμφορουμιτης να το δει

.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
belgarion έγραψε:Μωρέ εγώ συμφωνώ και εμένα τα τεκμήρια με κρατάνε και δεν κάνω κίνηση αλλά και πάλι η τιμή είναι πολύ χαμηλή όταν βλέπεις μάλλον χειρότερα να πουλιούνται 8-10 χιλιάρικα.

.

Aς μιλήσουμε και ας δούμε τα πράγματα όπως πρέπει.
Εάν κάποιος είναι λάτρης των παλαιότερων αυτοκινήτων με τις δικές μας οικονομικές δυνατότητες (εδώ γελάμε, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω :lol: ) επικεντρώνει την προσοχή του σε ένα project. Ασχέτως του τι τελικά θα το κάνει αυτό το project όταν τελειώσει.
Δηλαδή ακόμα και περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων να είσαι, μπορεί να θέλεις να σώσεις ένα κλασσικό αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να το βάλεις σε ένα ωραίο γκαράζ και να το βλέπεις. Να φτιάχνεις ένα καφέ ή να βάζεις λίγο κρασί και να το κοιτάς από καιρού εις καιρόν.
Λίγο πιο πέρα, μπορείς να το πινακιδώσεις με ιστορικές και να συμμετέχεις σε κάποιες βόλτες με ομοιοπαθείς ή και μόνος ή "τρέχοντας" σε κάποια ιστορικά ραλλάκια βραδύτητας :lol: .

Ακόμα παραπέρα μπορείς να θέλεις να το σώσεις και να κυκλοφορείς κάθε μέρα με αυτό. Για παράδειγμα, η 124 που πόσταρες εάν είναι σε καλή κατάσταση εσωτερικά και σε πλαστικά- λαμαρίνα, πολύ γρήγορα και με σχετικά λίγα λεφτά την φέρνεις σε επίπεδο να κυκλοφορείς και να τη χαίρεσαι κάθε μέρα. Εγώ αυτό θα ήθελα για παράδειγμα. Το τελευταίο.
Φυσικά θα ήθελα και ένα ακόμα κλασσικό για να το κυκλοφορώ τρεις φορές το χρόνο πχ.
Τι θα χρειαζόταν για να το κάνω αυτό; Πρώτα απ όλα χρήματα. Τα οποία λες ,οκ τα έχω ή τα αποταμιεύω και κάνω τη δουλειά μου.
Μετά χώρο. Οκ τον βρίσκουμε. Μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, παλιατζήδες κλπ κλπ τους έχουμε ήδη. Ξεκινάμε; Αμ δε. Διότι κοιτάς γύρω σου, κοιτάς τη διάθεσή σου, κοιτάς πόσες άλλες υποχρεώσεις έχεις συσσωρεύσει στη ζωή σου, οι οποίες έχουν πάει πίσω λόγω συνθηκών αλλά είναι πάντα εκεί και σε περιμένουν, γλύφεις τις πληγές σου προσπαθώντας να επιβιώσεις σε ένα χυδαίο όπως έχει διαμορφωθεί περιβάλλον και απλώς, χτενίζεις τις υποκριτικές σου ικανότητες υποδυόμενος καθημερινά τον ίδιο ρόλο. Αυτόν του |λογοκρισία| με επιτυχία. :) :vava:
Το να πας αύριο και να πάρεις μια πολύ όμορφη 124 κουπέ για να την σταθμεύσεις κάπου και να περιμένεις κι εγώ δεν ξέρω τι για να ξεκινήσεις απλώς να κάνεις ένα μικρό σου όνειρο πραγματικότητα, εμένα προσωπικά με ξεπερνάει.
Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο αν μου τη δώσει πολύ, θα βρω ένα σταρλετάκι δε σπάει δε χαλάει KP ή ΕP (παλιά αγάπη αυτή :inlove: ) θα το μαζέψω σε εύλογο χρονικό διάστημα και θα το κυκλοφορώ κάθε μέρα κάνοντας και την πλάκα μου. 1300cc για να μπορώ να το πληρώνω κιόλας. Οι ομορφιές με το αστεράκι μάλλον θα περιμένουν πολύ.