Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#206791 Προς τους εκπαιδευτικούς του φόρουμ....
Η ανιψιά μου έβγαλε στην 1η γυμνασίου το καλοκαίρι 19 και 14/15. Μόνο έκθεση είχε 19.
Η μάνα της(αδερφή μου) που ήταν στα νιάτα της αρίστη μαθήτρια, λέει ότι με το ζόρι θα έπαιρνε 18-18,5 όταν ήταν η ίδια στην ίδια τάξη(30 χρόνια πριν).
Μου επιβεβαιώνει ότι οι γονείς γκρινιάζουν σε χαμηλές βαθμολογίες. Στο 1ο 3μηνο τώρα πήρε φυσική 18 γιατί σε ένα διαγώνισμα έγραψε 13. Όταν πήγε να ρωτήσει, ο καθηγητής ήταν απολογητικός. Ότι λυπάται, και μπλα μπλα και ότι στο άλλο τρίμηνο θα βάλει παραπάνω και τέτοια. Όταν η αδερφή μου του είπε ότι και το 18 είναι πολύ, δεν το πίστευε ο καθηγητής.
WTF?????? Σας αναγκάζει κάποιος να φτύνετε βαθμούς;; Κερδίζει κανείς από όλη αυτήν την υπερβολική βαθμολογία;; Ακόμα και από πλευράς παιδείας ρωτάω. Όταν βγούνε στην κοινωνία στα 18 τους, και τρώνε τα χαστούκια, πως θα αντιδράσουν;;
Άβαταρ μέλους
By criuser
#206795 Ο βουλευτής απλά ζήτησε τα λεφτά που δίνουν στους φροντιστές , να τα δίνουν στους ήδη έχοντες δημόσιο μισθό καθηγητές .
Ο,τι πιό αισχρό και παρτάδικο δηλαδή .

Το δημόσιο να κερδίζει και οι άλλοι να πάνε να γ.....

Οσο για τα πανεπιστήμια και τα δίδακτρα που ειπώθηκε , ας κάνουν καμία συνεργασία με τις επιχειρήσεις πρώτα για να βρίσκουν επαφή με την αγορά τα παιδιά , ας διαλύσουν τις παρατάξεις και μετά το συζητάμε .
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
kyr80 έγραψε:Σας αναγκάζει κάποιος να φτύνετε βαθμούς;; Κερδίζει κανείς από όλη αυτήν την υπερβολική βαθμολογία;; Ακόμα και από πλευράς παιδείας ρωτάω. Όταν βγούνε στην κοινωνία στα 18 τους, και τρώνε τα χαστούκια, πως θα αντιδράσουν;;

Πολλά παίζουν. Σε άλλη περιοχή υπάρχει κόντρα με τα ιδιωτικά, αλλού προσπαθούν να κρατήσουν μαθητές, ώστε να έχουν κι άλλα προνόμια (επιδότηση, θέση υποδιευθυντή, να μην φύγουν καθηγητές κτλ), μέχρι πέρυσι ήταν και το γεγονός ότι οι βαθμοί μετρούσαν για την πρόσβαση στα ΑΕΙ/ΤΕΙ*.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως οι γονείς και οι μαθητές με αυτή την τάση να ωραιοποιούμε καταστάσεις δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι δεν είναι καλοί σε κάποιον τομέα, έχουν και την κόντρα με τον γείτονα (ο δικός μου είναι καλύτερος) και το έκλεισες το καρέ. Τώρα, τι γίνεται μετά; η απάντηση απλή: πιέζουν και μετά με βύσμα στις σπουδές**, βύσμα στον στρατό***, βύσμα στην δουλειά κτλ. Όσοι δεν έχουν βύσμα, όμως, νιώθουν ξαφνικά πως πέφτουν σε θάλασσα με 10bf αέρα να τους σπρώχνει στα βράχια. Όσοι δεν θέλουν να βάλουν και βύσμα είναι ακόμη χειρότερα γιατί δέχονται και την ζήλια των άλλων.

* Στην Γ Λυκείου ήμουν σημαιοφόρος με 18,2, ενώ τελείωσα έχοντας Χημεία και Φυσική 18 (μαζί με τα γραπτά που έγραψα 20), την στιγμή που στις Πανελλήνιες έγραψα καλύτερα. Οι εποχές έχουν αλλάξει δυστυχώς και τώρα λέμε ψέματα και είμαστε όλοι καλοί.

** Έχω φίλο που κάνει phd και μου έδωσε να διαβάσω δημοσίευσή του σε σοβαρό περιοδικό. Αμέσως κατάλαβα ότι δεν ήταν δική του. Στα ελληνικά είναι ασύντακτος και με πενία λεξιλογίου. Στο αγγλικά έχει advanced, αλλά είναι χάλια μαύρα. Τον ρώτησα: έτσι δεν γράφεις στα ελληνικά 100%, πόσο μάλλον στα αγγλικά, τι έκανες και βγήκε αυτό το πράγμα; πλήρωσα και μου την έγραψε άλλος...!!!
Για να μην αναφέρω όσο δούλευα σε Γθμια πόσες φορές μου είχαν πει καθηγητές ή η γραμματεία να βοηθήσω κάποιον.

*** Ο Δκτης στην μονάδα δεν πίστευε ότι είχα βύσμα και δεν ήθελα να το βάλω να μιλήσει. Βάλαμε και στοίχημα μάλιστα. Όταν βεβαιώθηκε ότι είχα δίκιο πλήρωσε το στοίχημα: να με αφήσει 100% μάχιμο, και μου έλεγε ότι δεν το έχει δει ξανά αυτό το πράγμα. Μετά καταλαβαίνεις τι κυκλοφορεί στην πιάτσα (π.χ. ΔΒ που παρουσιάστηκα αρχικά έπαιρναν τηλέφωνο για απλές υπηρεσίες) και γιατί ζητάνε βαθμούς και να τους κάνεις ταυτόχρονα και τριπλή ανάποδη τούμπα γράφοντας τον νόμο του Ohm στο Note που το συνδέεις με MHL σε pico projector.

Και ένα bonus: ο τύπος που βγάζει πρόγραμμα στο σχολείο (και με έχει σκίσει) βάζει πολιτικό βύσμα να παίρνει τηλέφωνο για να τον απαλλάξει από επιτήρηση, ενώ αφήνει μαθητές να πάνε για καφέ χωρίς απουσία. Ποιος πιστεύετε ότι θα πάρει καλύτερο βαθμό στην αξιολόγηση αυτός ή εγώ;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Adriver έγραψε:Σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία με το ότι πηγαίνει η γιαγιά το βαπτισμένο να κοινωνήσει γιατί οι γονείς είναι "υπεράνω".

wat?
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
criuser έγραψε:Ο βουλευτής απλά ζήτησε τα λεφτά που δίνουν στους φροντιστές , να τα δίνουν στους ήδη έχοντες δημόσιο μισθό καθηγητές .
Ο,τι πιό αισχρό και παρτάδικο δηλαδή .

Το δημόσιο να κερδίζει και οι άλλοι να πάνε να γ.....

Οσο για τα πανεπιστήμια και τα δίδακτρα που ειπώθηκε , ας κάνουν καμία συνεργασία με τις επιχειρήσεις πρώτα για να βρίσκουν επαφή με την αγορά τα παιδιά , ας διαλύσουν τις παρατάξεις και μετά το συζητάμε .

Ο Τριανταφυλλίδης ήτανε στη ΝΔ και μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ πήδηξε την κουπαστή του πλοίου και μπήκε στο πλοίο του Σύριζα, χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο ?

Εδώ λυσσάνε ακόμα για την αποστασία Μητσοτάκη πριν μισό αιώνα και τα τελευταία χρόνια γίνονται πολύ χειρότερα πράγματα αλλά η ρετσινιά έμεινε στον απέθαντο ως θεωρούμενο τον μόνο αποστάτη, Έλληνες είμαστε τι να πείς ?
Άβαταρ μέλους
By 224v
#206861 Την προταση για τα κουπονια την ειχε κανει ο Μανος εδω και πολλα χρονια... ειναι απλη και αξιολογει αυτοματα τα σχολεια.
Ολοι ξερουν στην γειτωνια τους ποιο σχολειο ειναι καλο, οποτε αν ενα σχολειο εχει αιτησεις και κουπονια θα εχει χρημα και φημη δικαιολογημενη. Το οτι οι γονεις πιεζουν για βαθμους στο θεο χωρις ουσιαστικο κερδος γιατι οπως ελεγε ενας καθηγητης μας "Το σκουπακι της κοινωνιας θα σας πεταξει στα σκουπιδια αργα η γρηγορα αν δεν αξιζεται".
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#206894 Χαίρομαι πάντως που δεν πολυασχολείται κανείς με αυτό εδώ:

Γ. Στουρνάρας: Είχαμε φτιάξει άμυνες έναντι σχεδίων διπλού νομίσματος
«Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί [σ.σ. λολεν] . Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους», τόνισε.

Ασχέτως αν εγώ ή οποιοσδήποτε είναι υπέρ ή όχι του διπλού νομίσματος, των χειρισμών της κυβέρνησης κ.ο.κ., έτσι απλά ο άλλος λέει ότι παρασκηνιακά και με άτομα που καταψηφίστηκαν από τη δημοκρατία, ενορχήστρωσε το πως θα ακύρωνε τους χειρισμούς της εκλεγμένης κυβέρνησης, εκμεταλλευόμενος το πόστο του και το παρασκήνιο.

Και δεν τρέχει και τπτ. :thumbsup:

Αλλά όταν τον έκραζαν ότι δρα για λογαριασμό της ΝΔΣΟΚ, συγγνώμη παραγόντων του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί και ενάντια στην κυβέρνηση, εδώ άλλα διαβάζαμε (ή μου φαίνεται;).

Βέβαια αν ήταν αντίστροφοι οι ρόλοι, θα διαβάζαμε για τους βρωμοφασίστες αριστερούς που δεν πιστεύουν στη δημοκρατία, ναι;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#206898 @μιτζάκωβος
Αν ποστάρεις όλο το πόνημα και όχι μόνο το κομμάτι που σε βολεύει (ατομίδια που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί κλπ) θα δεις ότι ήταν ενήμερη όλη η χώρα (πρόεδρος της δημοκρατίας :help: ) εκτός από το καθυστερημένο παρεάκι που εκείνη την περίοδο έσπαγε ρεκόρ αυνανισμού κάθε μέρα.

Επίσης η πρώτη πάσα ήταν στους νομικούς συμβούλους της τράπεζας.
Οπότε δεν ξύπνησε ένα ωραίο πρωί γκαβλωμένος και είπε "Ας εισβάλλουμε στη Μέση Γη", αλλά έπραξε αυτά που επιβάλλει ο ρόλος του.

Καλή προσπάθεια πάντως. :s_thumbsup

Στα περί αξιολόγησης.
Έχετε μπερδέψει τον Τζουμπάκα με τον Τζουμάκα. :vava:
Επειδή στα πανεπιστήμια οι φοιτητές αξιολογούν τους καθηγητές, θα αξιολογήσουν τα 10χρονα τους δασκάλους στο δημοτικό; :vava: :vava:
Επίσης η αξιολόγηση που κάνουν οι γονείς στα ιδιωτικά έχει άλλο χαρακτήρα και περνάει από άλλο φίλτρο.

Οπότε λίγη σοβαρότητα. Πληζ.

Η αξιολόγηση εκπαιδευτικών σε δημοτικά-γυμνάσια-λύκεια θα πρέπει να γίνεται από φορέα του υπουργείου σε επίπεδο σχολείου και μετά ο διευθυντής να αξιολογεί τους δικούς του.
Πχ να λογοδοτεί ο διευθυντής για όλες τις τάξεις, αν καλύφθηκε η ύλη, αν είχε θέματα συμπεριφοράς κλπ.
Και μετά ο διευθυντής να ασχολείται με τους υφισταμένους του.
Ο τύπος που ερχόταν απ' το υπουργείο και μας έβλεπε για μισή ώρα κλαρίνο (το είχα προλάβει στο δημοτικό) δεν προσφέρει τίποτα.

Αν κάτι θα είχε νόημα να γίνεται ανάποδα θα ήταν οι εκπαιδευτικοί να αξιολογούν τον διευθυντή.

Αυτά βέβαια απαιτούν πολιτική θέληση να μπει κωλόχερο στην όποια συνδικαλιστική χολέρα φέρει τις γνωστές αντιδράσεις τύπου ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Επίσης για να είμαστε ρεαλιστικοί και σοβαροί, στόχος μιας τέτοιας αξιολόγησης θα πρέπει σε πρώτο στάδιο να είναι ο έλεγχος χοντρών καταστάσεων.
Τύπου καθηγητές που δεν κάνουν μάθημα, που συμπεριφέρονται άσχημα σε παιδιά, τίποτις παιδεραστές, τίποτις ψυχολογικά προβλήματα κλπ.

Προφανώς, η εύκολη παπαριά που οπωσδήποτε πρέπει να αποφευχθεί είναι καταστάσεις τύπου "ο κύριος συνάδελφος δεν έκανε τα παιδιά Αϊνστάιν όπως έπρεπε, θα μείνει στάσιμος", όπου όλως τυχαίος ο συνάδελφος είναι στο αντίθετο παρεάκι/μαγαζάκι από το δικό μας...
Βλέπε απολύσεις Κουρουμπλή... :roll: :roll: :roll:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#206904 Προφανώς οι αξιολογητές θα ανήκουν κάθε φορά σε κάποιο παρεάκι και θα ευνοούν τους δικούς τους όπως γινόταν παλαιότερα με τους επιυθεωρητές, τούτη η χώρα δεν έχει σωτηρία γιατί τα παρεάκια είναι ισχυρότερα κάθε παρέμβασης για σωστή λειτουργία του κράτους και της δημόσιας διοίκησης και δεν τα βγάζω πό το κεφάλι μου επειδή δεν γουστάρω κάποιον ή κάποιους, αυτά που λεω το έχουν αποδείξει μόνα τους επί σειρά ετών τα παρεάκια με τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#206906 Αν κάποιος με τους χειρισμούς του, έστω και αν είναι εκλεγμένος, ρισκάρει να, ή καταφέρει να, εκτροχιάσει την κατάσταση, κάποιος πρέπει να συγκρατήσει το κράτος.

Contingency planning ήταν.

Και δε -φαίνεται να- ήταν εκ του πονηρού...

Προφανώς, δεν πήραμε χαμπάρι από που περάσαμε...

Κακώς όμως ο Στουρνάρας λέει αυτά τα πράγματα...

Δεν ωφελούν κανένα και τίποτα αυτή τη στιγμή...

(μπορεί βέβαια να το χρώσταγε στη Ζωίτσα, αλλά δε μιλάμε για μαθητές δημοτικού)...
Τελευταία επεξεργασία από kubiak και 14 Ιαν 2016, 14:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#206907 Αν μπουν ποσοτικά και όχι ποιοτικά κριτήρια (βλ. συνέντευξη Πάκη Παυλόπουλου στις προσλήψεις δημοσίου :roll: :roll: ) τότε σε ότι παρεάκι και να ανήκει κάποιος, δεν θα μπορεί να κάνει χοντρή παπαριά.

Πχ η κάλυψη της ύλης, η πραγματοποίηση ενδιάμεσων εξετάσεων, γουατέβερ είναι απλά μετρήσιμα πράγματα.

Η άποψη "σε πρκλ πλ χρυσό μου που θα με ελέγξει εμένα το άλλο το τσουτσέκι" είναι το κατεξοχήν ταμπούρι του κηφηναριού.

Προφανώς αν προκύψει ότι ο x διευθυντής Λυκείου τα τελευταία 5 χρόνια έχει 50% ποσοστό κάλυψης ύλης στα μαγαζιά που διηύθυνε επειδή επιτρέπει στους υφισταμένους του να κωλοβαράνε συν το ότι κάνει τα γλυκά μάτια στα μούλικα να το κλείνουν με κατάληψη για να πηγαίνει για ψάρεμα ανενόχλητος, έχει θεματάκι...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#206909 Καλα μπορει να εχεις 100% καλυψη της υλης και το επιπεδο δισκαλιας να ειναι κακιστο.

Απο εκει και περα συμφωνω οτι δεν μπορουμε να αποκλειουμε την οποιαδηποτα αξιολογηση γιατι αυτη δεν ειναι καλη. Στο κατω κατω της γραφεις ισως ειναι καλυτερα μια κακη αξιολογηση που συνεχως θα βελτιωνεται παρα καθολου αξιολογηση.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#206922 Σε 5' σκέφτηκα ένα κριτήριο (ποσοτικότατο και άρα μετρησιμότατο χωρίς πίπες) το οποίο ξεσκαρτάρει με τη μια ποιοι διευθυντάδες έχουν σχολείο και ποιοι ρεμπέτ ασκέρι.

Είμαι σίγουρος ότι οι φωστήρες του υπουργείου που πληρώνονται αδρά για αυτό θα βρουν μια πρακτική φόρμουλα αξιολόγησης για να ελέγχει εξόφθαλμες (σε πρώτο βαθμό) καταστάσεις.

Ξαναλέω ότι το κηφηναριό θα ταμπουρωθεί στο Χάνι της Γραβιάς βρίσκοντας 1 μύριο δικαιολογίες και αιτιάσεις γιατί η εκάστοτε αξιολόγηση είναι ελλιπής.

Και όταν βαρεθούν και με αυτό θα βγουν στους δρόμους να αγωνιστούν.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#206946 Το πρόβλημα με την αξιολόγηση δεν είναι τόσο απλό. Μακάρι να είχαμε κριτήρια Ι/Ο δηλαδή κάλυψες ύλη, ερχόσουν κανονικά στην ώρα σου, ήσουν συνεπής με τα γραφειοκρατικά (απουσίες κτλ). Αυτά θα ήταν εύκολα και το 99% θα ήταν άριστοι. Το πρόβλημα είναι όταν αρχίζουν τα υποκειμενικά. Ήταν σωστή η παράδοση (σε συμφωνημένη ημερομηνία με τον σύμβουλο), ενέπνευσε παιδαγωγικό κλίμα, είχε σωστές σχέσεις με τους μαθητές και τους συναδέλφους (αυτό θα το κρίνει ο Δντης), ξεκίνησε δράσεις (για όποιον θέλει αναφέρω προσωπικό παράδειγμα), έκανε σύνδεση της κοινότητας (copy paste από το community στις ΗΠΑ) με το σχολείο, έφερε πχ χορηγούς, βοήθησε πχ στην καθαριότητα όχι απλά με προτάσεις, αλλά και με συμμετοχή κτλ κτλ αλλοπρόσαλλα.

Κατά τα άλλα η μαθήτρια του 20 έγραψε τεστ 8 και από κάτω περιληπτικά τα εξής: έχω διαγωνίσματα και σε άλλα μαθήματα, μου δημιουργείς ψυχολογικά προβλήματα με τα συνεχή τεστ (4 από τον Σεπτέμβριο), με καταστρέφεις ενώ είμαι άριστη μαθήτρια. Να περιμένω τώρα αξιολόγηση από τον Δντη ο οποίος εξαρτάται από τον πατέρα της για τα χρήματα του σχολείου. Θα είναι αντικειμενική ως εκεί που δεν παίρνει...!!!

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#206952 Πιπίνε πολυεθνικοί κολοσσοί που έχουν επενδύσει μύρια στο κομμάτι αξιολόγηση βρίσκουν μπροστά τους συνέχεια προβλήματα και επενδύουν ακόμα περισσότερα μύρια για να τα αντιμετωπίσουν.

Οπότε όταν μια μπανανία παίρνει απόφαση να αξιολογήσει το εκπαιδευτικό προσωπικό της, καταλαβαίνεις ότι θα βγουν δράκοι, κροκόδειλοι και άλλα μυθικά τέρατα.

ΙΜΟ το ζητούμενο σε πρώτη φάση είναι να βγουν χοντρά πράγματα.
Πχ αν κάποιος δεν κάνει μάθημα αλλά μιλάει για μπάλα με τους μαθητές, αν κάποιος κοζάρει μαθήτριες, αν κάποιος αναλύει θεωρίες τύπου "Μην ακούτε τι λένε, η ΧΑ είναι εθνοσωτήρες παιδάκια μου" (αντικαταστείτε με αναρχία εναλλακτικά :lol: ) ή γενικά άλλες χοντράδες που θα κόλλαγαν σε επιτροπές/ΕΔΕ/τ' αρχίδια μου κουνιούνται.

Θεωρώ ότι ο μέσος ΕΛ εκπαιδευτικός είναι πανέξυπνος και ειδικά οι νεότεροι έχουν την όρεξη να ασχοληθούν και να προσφέρουν σε μια τέτοια διαδικασία.
Το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστεί η χολέρα που είχε συνηθίσει να βλέπει το δημόσιο σχολείο ως το μέρος που πίνουν καφεδάκι το πρωί, ξεκουραζόμενοι για το απογευματινό ιδιαίτερο.

Επίσης -στις μέρες μου τουλάχιστον- δεν είχαν όλοι οι διευθυντές την ίδια καούρα για να λήξουν οι καταλήψεις...
Αν όμως το βάλεις σαν κριτήριο αξιολόγησης (πόσες μέρες γίνεται μάθημα πρακτικά) θα δεις ότι οι καταλήψεις θα εξαφανιστούν.