- 13 Ιαν 2016, 02:22
rocsta έγραψε:Η 450 5.0 (φανταζομαι και η 500) ηταν πολυ καλυτερες απ τις v8 450, με λιγο αυξημενη διαμετρο εμβολων και ιδια διαδρομη. Ηταν 120 κιλα ελαφρυτερες (40 κιλα λιγοτερα μονο το μοτερ) με χρηση αλουμινιου σε μοτερ και εξωτερικα πανελ!! Μαλιστα η MB πρεπει να το λανσαρε ως πιο οικονομικο σε καταναλωση βενζινης, ασχετα αν ηταν πιο κοστοβορο ως κατασκευη
.
Και το δικο σου 6κυλινδρο σε σειρα πρεπει να κελαηδαει πολυ καλα παντως, καλυτερα απ το v8 ισως!
sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Θα κοιμηθώ πάνω στο πληκτρολόγιο (είμαι κομμάτια αλλά γουστάρω)....
Το 5.0 είναι μαγικό... είναι πραγματικό σούπερκαρ της εποχής! Εκτός από το βάρος, που είναι πιο ελαφρύ και από τη 280 άδειο, όπως πολύ σωστά γράφεις, έχει και 15, στο νορμάλ, ίππους παραπάνω από την 450... (οι πρώτες πρώτες του '79 που είναι τα πραγματικά ομολογκασιόν σπέσιαλ, έχουν διαφορετικές προδιαγραφές από την "κοινή" 500άρα και ελαφρώς μεγαλύτερα έμβολα, αλλά δε μας λέει και πολλά πολλά η Μερσεντές...

).
Τον πρώτο καιρό (που έβγαινα και καμιά βόλτα) είχα δει από κοντά αυτήν εδώ που την έχει ένας γνωστός μου :

που παίζει να είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα από 107... Πέρα από την κατάσταση (1ος ιδιοκτήτης απο καινούργιο), η δική μου ίδρωνε και στροφάριζε για να την ακολουθήσει και το τέρας ξεκινούσε με δευτέρα και δίπλωνε στο ισιάδι με 2000rpm!
'Εντυε, είναι με ιστορικά το αμάξι. Άλλος ένας σοβαρότατος λόγος που το τρώει η σκόνη είναι και το ότι η χώρα μας δεν είναι καθόλου φιλική πλέον προς το ιστορικό αυτοκίνητο. Υπάρχει πολλή |λογοκρισία| και στον κόσμο του ιστορικού, δεν λέω, αλλά το τσουβάλιασμα και η άμεση διαπόμπευση είναι το εθνικό μας χόμπυ! Κανένα αυτοκίνητο δεν αξίζει τόσο ώστε να το δέχεσαι αυτό, trust me.
Μπόρα είναι - θα περάσει, λέω! (έλα που δεν περνάει, όμως!

)
.. ___
../ ___ \
(O\ | /O)