Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
nass έγραψε:Τον ζεσταίνει (τον τοίχο). Πράγμα που δεν κάνει το A/C.
(10 λέξεις :lol: )

Μάλλον ήθελε να πει ότι τα καλοριφέρ ζεσταίνουν τον τοίχο και καθώς ο ρυθμός μείωσης της θερμοκρασίας των τούβλων-τσιμέντου είναι μικρότερος από αυτήν του αέρα το σπίτι εξακολουθεί να ζεσταίνεται για περισσότερη ώρα με κλειστά καλοριφέρ.
Φαντάζομαι την (μεγαλύτερη) διατήρηση της θερμοκρασίας των τοίχων μπέρδεψε ή εξήγησε με τις λέξεις "αύξηση της θερμοχωρητικότητας".

σ.σ ΔΕΝ είμαι μηχανικός και ΔΕΝ ξέρω αν τα έγραψα σωστά, τα δάχτυλα μέσα στις τσέπες παρακαλώ :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
#203466 Αυτός ο "ρυθμός" που λες είναι ουσιαστικά η θερμοχωρητικότητα (ζεσταίνεται περισσότερο αλλά αργότερα και κρυώνει και αργότερα)
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#203489 Στο στρατό είχαμε σόμπες βαρελάκια με ξύλα και βάζαμε επάνω βότσαλα και ψήναμε φέτες κουραμάνας που τις παπαριάζαμε σε γάλα εβαπορέ, το χιόνι έξω καμμιά 10ριά πόντους +, ο διάδρομος κλειστός, τα υπόστεγα κλειστά και δίπλα στη σόμπα λέγαμε τις λαλακίες μας να περνάει η ώρα.

Τόπος Πλατύ Ημαθίας, στρατόπεδο 22ο + 2ος Λόχος Αεροπορίας Στρατού.
Άβαταρ μέλους
By dimik
21 quadra έγραψε:Στο στρατό είχαμε σόμπες βαρελάκια με ξύλα και βάζαμε επάνω βότσαλα και ψήναμε φέτες κουραμάνας που τις παπαριάζαμε σε γάλα εβαπορέ, το χιόνι έξω καμμιά 10ριά πόντους +, ο διάδρομος κλειστός, τα υπόστεγα κλειστά και δίπλα στη σόμπα λέγαμε τις λαλακίες μας να περνάει η ώρα.

Δκτή τον Καμπέρο είχατε? :lol:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#203616 Όχι, Γιόγιας Ιωάννης, καλός άνθρωπος, είναι συνταξιούχος εδώ και χρόνια και γείτονας μου, όποτε τον συναντώ του λέω - χαίρεται κύριε διοικητά - και το χαμόγελο του πάει μέχρι τα αυτιά του.
Άβαταρ μέλους
By elteo
21 quadra έγραψε:Στο στρατό είχαμε σόμπες βαρελάκια με ξύλα και βάζαμε επάνω βότσαλα και ψήναμε φέτες κουραμάνας που τις παπαριάζαμε σε γάλα εβαπορέ, το χιόνι έξω καμμιά 10ριά πόντους +, ο διάδρομος κλειστός, τα υπόστεγα κλειστά και δίπλα στη σόμπα λέγαμε τις λαλακίες μας να περνάει η ώρα.

Έτος; :lol:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#203668 Δε μου αρέσει που και φέτος κάναμε γιορτές χωρίς χιόνια.
Μου αρέσει που ο σκύλος βγαίνει τούμπανο και τάραξα τις μπεκάτσες. :)
Επιστροφή από χτές, τα κεφάλια μέσα, καλή χρονιά, μην ακούτε πολλά και ψυχραιμία :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#203721 Μου άρεσε που βούτηξα σήμερα για τον Σταυρό. Βοήθειά μας! Και του χρόνου, αν και μου φαίνεται δύσκολο αφού δύσκολα θα επαναληφθεί τέτοια καλοκαιρία.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#206459 μου αρέσει που μετά από 7-8 χρόνια βρήκα το κουράγιο να σκύψω το κεφάλι και να συνεχίσω τις προπονήσεις σε αυτό που αγαπώ

τα πράγματα φυσικά δεν είναι και τόσο εύκολα μιας και η φυσική μου κατάσταση δεν είναι αυτή που ήταν, αλλά δεν είναι και όσο χάλια θα περίμενα, είμαι ακόμα νέος :iconcool:

εύχομαι να μη ξανασταματήσω, ήδη εδώ και κάνα μήνα πάντως βλέπω ότι το ξαναπιάνω ικανοποιητικά το πράγμα και δεν έχει φύγει από μέσα μου και μέχρι το καλοκαίρι θα είμαι ξανά σε καλό επίπεδο

το γυμναστήριο το άφησα εδώ και λίγο καιρό μιας και μου φαίνεται πολύ βαρετή και ανούσια (για τα δικά μου γούστα) δραστηριότητα που ένιωθα ότι δε μου προσέφερε τίποτα
Άβαταρ μέλους
By royal_airness
#206516 Άθλημα ; Πολεμική τέχνη ;

Ότι κι αν είναι πάντως καλά έκανες, έκανα κάτι παρόμοιο κι εγώ πέρσυ και μ'αρέσει !
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#206520 Δεν ξέρω, αλλά το "να σκύψω το κεφάλι" ακολουθούμενο από το "ξαναπιάνω ικανοποιητικά το πράγμα" με τρομάζει λίγο... :lol:

Καλή δύναμη σ’ αυτό που θέλεις να πετύχεις. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By drdino
#206522 Εμένα καθόλου, είναι κάτι φυσιολογικό και έχει απενεχοποιηθεί στις μέρες μας :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#206525 Δεν μου αρέσει η εξεταστική, είχα ξεχάσει πόσο σπαστική είναι
Δεν μου αρέσει που κάθομαι και κοιτάζω τα βιβλία και τις σημειώσεις και δεν ξεκινάω το διάβασμα αλλά ποστάρω στο φόρουμ :oops:
Δεν μου αρέσει το καθημερινό ταξίδι για να γράψω εξετάσεις
Δεν μου αρέσει η ακαδημαϊκή σκοπιά των πρακτικών θεμάτων :thumbsdown:

Μου αρέσει που κατα τα άλλα πήρα άδεια αυτή την εβδομάδα για να διαβάσω :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#206526 Το "σκύβω κεφάλι" σημαίνει ότι ανεχόμαστε τα πάντα ακόμα κι αν αυτά προσβάλλουν τις πεποιθήσεις και τις αξίες μας προκειμένου να επιτεύξουμε ένα σκοπό.

Νομίζω πως δεν ταιριάζει εδώ αυτός ο όρος. Σε προσβάλλει κάποιος σε αυτό που θες να κάνεις;

Μήπως ήθελες να πεις "πρόσω ολοταχώς", "τέρμα τα γκάζια","φουλ τις μηχανές", ότι θες να αφιερωθείς σ'αυτό δηλαδή;

Anyway καλή αρχή :lol: :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#206614 ναι σε πολεμική τέχνη αναφέρομαι

το σκύβω το κεφάλι πάει και στο ξύλο που έχω να φάω το οποίο είναι δεδομένο σε αυτά τα πράγματα μιας και δε χωράνε εγωισμοί αλλιώς είσαι νούμερο και παίρνεις πόδι και στην προσπάθεια γενικότερα που πρέπει να καταβάλω (ξανά από την αρχή, ξεφτίλας κτλ) , αλλά κυρίως στο ότι είχα να συναντήσω ξανά το δάσκαλό μου μετά από τόσα χρόνια ο οποίος διέκρινε αμέσως το άγχος και το ότι ντρεπόμουν που έλειπα τόσο καιρό

ευτυχώς που υπήρχε καλός φίλος να με παρακινήσει, ο οποίος συνεχίζει ασταμάτητα από τότε που έφυγα εγώ και το έβλεπε ότι ήθελα πολύ να ξαναρχίσω αλλά είχα τους ενδοιασμούς μου.
με έπρηζε εδώ και κάνα χρόνο γιατί το ήξερε ότι μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο πράγμα και έβλεπε ότι από δική μου βλακεία δε το ξανάπιανα και ήταν μάλλον ο μόνος που θα μπορούσε να επιμένει τόσο μιας και για τον ίδιο είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο

ένα ακόμα μάθημα ταπεινοφροσύνης για μένα το να μπορέσω να έρθω αντιμέτωπος με κάτι το οποίο με έκανε να νιώθω άβολα και τελικά άσχημα όπως και το να ξεκινήσω κάτι από την αρχή όταν άλλοι που είναι τόσο καιρό εκεί το έχουν εξελίξει τόσο και σωματικά όσο και μέσα τους (πράγμα πολύ βασικό, δεν πας εκεί να ξεσπάσεις άλλωστε)

και επίσης επειδή έχω ήδη δείξει ένα πολύ σημαντικό δείγμα "άσωτου ιού" θα πρέπει να προσπαθώ ακόμα περισσότερο για να μην αντιμετωπιστώ ξανά σαν τουρίστας

τελικά όμως μου μένει κάτι καλό από αυτό και νομίζω ότι θα δείτε κι εσείς εδώ ότι τον επόμενο καιρό θα είμαι πολύ πιο ήρεμος από τα γραπτά μου :lol: , ήδη νιώθω πολύ πιο ήρεμος και περιμένω να σχολάσω να πάω για προπόνηση παρόλο που είμαι κουρέλι από το πρωί