Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#206379 Eμένα τώρα, γιατί το αυτοκίνητο του Διγέτιου μού φαίνεται τέλειο και εμείς του ευχόμαστε "όταν το φτιάξεις κλπ..", δεν ξέρω! :)

Αλέξανδρε είναι πέραν του ωραίου...είναι διαχρονική! :s_howdy

Υ.Γ είχε ένας θείος μου μια τέτοια, και με έκανε βόλτες , όποτε κατέβαινε από Γερμανία κάπου εκεί στις αρχές του '80. Δεν πρόκειται να τις ξεχάσω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:dimik, οι premium Γερμανοί κάνουν κάποιες τσιπιές (π.χ. χειροκίνητα παράθυρα στου d-jet!!! :dizzy: ) αλλά το ξύλο είναι πάντα αυθεντικό.

Περισσότερο αισθητικό είναι το πρόβλημα μου κι όχι σχετικό με την ποιότητα, γενικά σε ότι αυτοκίνητο βλέπω ξύλο μέσα εκτός από κάτι RR που είναι δικαιολογημένα σαν το σαλόνι του Μπακιγχαμ :lol:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#206389 Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι από μακριά όλα δείχνουν ωραία και καλά, ειδικά κάποιες σειρές που είναι λίγο πιο ιδιαίτερες όπως η c107. Από κοντά το αυτοκίνητο χρειάζεται πάρα πολλή και δύσκολη δουλειά για να γίνει καλό και δε θα έλεγα ότι είναι το κομμάτι που θα πάει για concours αλλά, με το κατάλληλο μάζεμα, για χρήση σε βόλτες και ραλλάκια (όπως κάναμε κάποτε :oops: ). Πάνε 5 χρόνια που την πήρα (και 10 από τότε που μαζεύτηκε πρώτη φορά) και έκτοτε μόνο μηχανικά της έχω φτιάξει με εξαιρετικά σφιχτό προϋπολογισμό (αναρτήσεις, φρένα - που θέλουν πάλι λόγω ακινησίας, διαφορικό και σαζμάν). Τα τελευταία 2 χρόνια δε, μόνο λάδια και πρακτικά δεν έχει κινηθεί και πολύ λόγω κακών οικονομικών και (πολύ) κακής διάθεσης. Με πιάνει και το ανάποδο αραιά και που και λέω, όχι ρε πστ μου, πρέπει να την ξεκινήσω και να την τελειώσω κάποια στιγμή (επειδή πραγματικά το γουστάρω αυτό το μοντέλο) αλλά, για να πω την αμαρτία μου, τις περισσότερες φορές σκέφτομαι να την πουλήσω όσο όσο να μην τη βλέπω και στεναχωριέμαι...

Οπωσδήποτε, ελπίζω να αλλάξει σύντομα αυτό και πραγματικά μου δίνετε κουράγιο με τα μηνύματά σας! :s_smile

RZ: είναι η μικρούλα, η 280 ΜΥ 1975, με το M110, 6κυλίνδρο ψεκαστό με d-jetronic, φυσικά και _όταν ήταν καινούργιο_ 185 ίππους . Τα ηλεκτρικά παράθυρα ήταν πανάκριβο εξτρά και η δική μου είναι η εντελώς βασική .. σου κάνει εντύπωση, όμως, πως δεν τα έχουν βάλει τότε και προτίμησαν αντί για αυτά το πλυστικό για τα φώτα (το οποίο έχει καταργηθεί εδώ και κάτι αιώνες) και την αυτόματη κεραία του ραδιοφώνου πίσω... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
D-Jet έγραψε:
Τα ηλεκτρικά παράθυρα ήταν πανάκριβο εξτρά και η δική μου είναι η εντελώς βασική .. σου κάνει εντύπωση, όμως, πως δεν τα έχουν βάλει τότε και προτίμησαν αντί για αυτά το πλυστικό για τα φώτα (το οποίο έχει καταργηθεί εδώ και κάτι αιώνες) και την αυτόματη κεραία του ραδιοφώνου πίσω... :dizzy:

Τι περίεργες αποφάσεις που παίρνανε τότε σχετικά με τον εξοπλισμό.
Ας βάζανε ρε φίλε έναν αισθητήρα βροχής :shifty: για τις ανοιχτές εκδόσεις.

:lol:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#206391 μιας και το εφρε η συζητηση και σορρυ για το εντελως οφφ.
Τι πραγματικα εξυπηρετουσε το πλυστικο στα φωτα εκεινη την εποχη; (το ειχαν αρκετα premium της εποχης, μαλιστα πολλα ειχα και καθαριστηρες)
για ποιον λογο τα led/xenon φωτα πανε υποχρεωτικα με πλυστικο
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
bibendum έγραψε:μιας και το εφρε η συζητηση και σορρυ για το εντελως οφφ.

Μας κάνεις πλάκα; Έχεις αντιληφθεί πως αυτό που ρωτάς παίζει να είναι το μόνο on εδώ και κάτι σελίδες; :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#206394 @D-Jet: Μη σε παίρνει από κάτω. Οι καιροί είναι όντως άσχημοι, αλλά νομίζω ότι θα το μετανιώσεις αν την δώσεις. Για κρούζινγκ μια χαρά θα πρέπει να είναι αυτό το μοτέρ. Τα πλυστικά πάντως επανήλθαν υποχρεωτικά με τα Xenon.

@bibendum: Με βρώμικα φανάρια τα πολύ λαμπερά Xenon/LED τυφλώνουν τους απέναντι. Για τον ίδιο λόγο έχουν και αυτόματη ρύθμιση ύψους.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#206395 Εχει ομως τις ζαντες ελαφρου κραματος που ηταν εξτρα και μαλιστα ακριβο!

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bibendum έγραψε:μιας και το εφρε η συζητηση και σορρυ για το εντελως οφφ.
Τι πραγματικα εξυπηρετουσε το πλυστικο στα φωτα εκεινη την εποχη; (το ειχαν αρκετα premium της εποχης, μαλιστα πολλα ειχα και καθαριστηρες)
για ποιον λογο τα led/xenon φωτα πανε υποχρεωτικα με πλυστικο
Εκείνη την εποχή όπως και όλες τις επόμενες ήταν καλή ιδέα (και χλίδα) να μπορείς εν κινήσει να καθαρίζεις τα φανάρια σου από λάσπη, αλάτια και μισοπαγωμένα χιόνια που μειώνουν την φωτεινότητα των φώτων σου. Αν και πιο συχνά το βλέπαμε σε Mercedes και Volvo υπήρχε σαν αξεσουάρ πολύ συχνά και στα Lada (πολλή λάσπη, χιόνια κλπ).
Τα xenon έχουν υποχρεωτικά πλυστικό διότι επειδή είναι πολύ φωτεινά όταν λερώνεται το φανάρι θα διαθλάται το φως και θα ενοχλούν επικίνδυνα πολύ. Για λόγους ασφαλείας των τριγύρω δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
BEAMS έγραψε:Τι περίεργες αποφάσεις που παίρνανε τότε σχετικά με τον εξοπλισμό.
Ας βάζανε ρε φίλε έναν αισθητήρα βροχής :shifty: για τις ανοιχτές εκδόσεις.
:lol:

Και αυτορυθμιζόμενη δέσμη φωτών απο τη δεκαετία του '50, ε; (Ο ευρών αμειφθήσεται με λουκούμιον Σύρου μετ' αμυγδάλου! :lol: )

Και για να τελειώσουμε με την 107-ολογία, οι καλύτερες ανοικτές θεωρούνται οι 300SL ('85-'86) και ειδικά οι μάνιουαλ που είναι και το πιο σπροτιφ της σειράς (με τιμές που πλέον ξεπαιρνούν τα 30-40 χιλιάρικα για τις καλές - και βάλε αρκετά παραπάνω για τα αστέρια... το χάσαμε το κορμί, κοινώς!), ενώ στα κουπε η μαγευτική 450SLC 5.0 και η σπάνια 500SLC (αρκετά πάνω από 20-25 χιλιάρικα για μια νορμάλ που θα θέλει και το κατιτίς της μηχανικά- οι πραγματικά καλές δε βγαίνουν σε αγγελίες γιατί έχουν άμεση ζήτηση λόγω ομολογκασιόν για τα ραλλυτζήδικα).
Εικόνα (φωτό από το εγγλέζικο sl-shop που έχει τα πάντα από 107) και
Εικόνα
(homologation special, καπνίζει για πλάκα τα πίσω λάστιχα αλλά... γκαζιά και 2ευρω... :lol: )
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
D-Jet έγραψε:Και αυτορυθμιζόμενη δέσμη φωτών απο τη δεκαετία του '50, ε; (Ο ευρών αμειφθήσεται με λουκούμιον Σύρου μετ' αμυγδάλου! )

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Panhard_Dyna_Z

...>.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#206408 Η 450 5.0 (φανταζομαι και η 500) ηταν πολυ καλυτερες απ τις v8 450, με λιγο αυξημενη διαμετρο εμβολων και ιδια διαδρομη. Ηταν 120 κιλα ελαφρυτερες (40 κιλα λιγοτερα μονο το μοτερ) με χρηση αλουμινιου σε μοτερ και εξωτερικα πανελ!! Μαλιστα η MB πρεπει να το λανσαρε ως πιο οικονομικο σε καταναλωση βενζινης, ασχετα αν ηταν πιο κοστοβορο ως κατασκευη .
Και το δικο σου 6κυλινδρο σε σειρα πρεπει να κελαηδαει πολυ καλα παντως, καλυτερα απ το v8 ισως!

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
REALZEUS έγραψε:Για κρούζινγκ μια χαρά θα πρέπει να είναι αυτό το μοτέρ. Τα πλυστικά πάντως επανήλθαν υποχρεωτικά με τα Xenon..

Το παράδοξο είναι πως έχει το περισσότερο ενδιαφέρον από πλευράς οδήγησης από όλη τη σειρά 107, με την έννοια ότι είναι 50-100κιλά ελαφρύτερο από τις μεγάλες (που συνήθως είναι ακόμα περισσότερα λόγω εξοπλισμού - μόνο το a/c είναι άλλα τόσα) και έχει κοντύτερη τελική σχέση μετάδοσης (3.69 αντί για 3.46:1) χωρίς να έχει αισθητά λιγότερη ισχύ (185 το 280, 200άλογα το 350 και 225 το 450slc). Σαν πραγματικές επιδόσεις το δίνουν ακριβώς το ίδιο με το 350slc. Σίγουρα, δεν καπνίζει τα λάστιχα όπως οι πεντάλιτρες λόγω άπειρης ροπής, αλλά ως μοτέρ παίζει να είναι ό,τι πιο ζωντανό είχε βγάλει η μερσεντές μέχρι τότε στα ΙΧ, μιας και του αρέσει να στροφάρει και να πάει άνετα μεχρι 6.5-7Κrpm όταν τα V8 είναι καθαρά λιμουζινάδικα μοτέρ...
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
saxon_747 έγραψε:
D-Jet έγραψε:Και αυτορυθμιζόμενη δέσμη φωτών απο τη δεκαετία του '50, ε; (Ο ευρών αμειφθήσεται με λουκούμιον Σύρου μετ' αμυγδάλου! )

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Panhard_Dyna_Z
...>.

Είχε αυτό αισθητήρα βροχής, αυτορυθμιζόμενη δέσμη φώτων, και ψεκασμό to '57