Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#206142 Μια φορά είχα νοικιάσει στο εξωτερικό ένα Peugeot 3007 diesel αυτόματο. Δε ξέρω ποιο σασμάν φορούσε και αν κάποια γαλλικά φοράνε το ίδιο, αλλά ηταν το χειρότερο κιβώτιο που έχω συναντήσει.

Αργό, με ένα εκνευριστικό βύθισμα όταν άλλαζε ταχύτητα.

Μακριά!

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By markvag
kantoniou έγραψε:Megane 1.5 dCi EDC
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5948161/

Γραφει 90ΗΡ, ενώ το αυτόματο το βρίσκω να έβγαινε μόνο στην έκδοση με τους 110ΗΡ. Τι γινεται, δεν ξερουν τι πουλανε; :hmmm: :rant:

Τι σημαίνει "ΤΙΜΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ/ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ 9950 €";
Είναι εισαγωγής μη εκτελωνισμενο;

Το ιδιο μοντελο (manual) είχα νοικιασει σε ταξιδι στην Ιταλια και ηταν πολυ καλο. Το κιβωτιο EDC διαβαζω ειναι τυπου DSG (διπλου συμπλεκτη). Εχει κανεις αποψη για το κιβωτιο;

Εισαγωγής 99%. Μακριά.

Η Renault και η PSA έχουν τελείως διαφορετικά κιβώτια.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#206175 Kantoniou το αμάξι που ψαχνεις είναι το yeti, κατά προτίμηση το 1.8, άσε το αυτόματο αν κανείς χλμ σε ανοιχτό δρόμο, προσπάθησε να κάνεις κάποια βόλτα με ένα και θα καταλάβεις. Αν ξεπερασεις το σχήμα του είναι νο1 επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#206176 Το Yeti το έχω οδηγήσει.

Μια χαρά αυτοκίνητο είναι. Ποιοτικά είναι εντάξει, ταξιδεύει ωραία και πάει και off road.

Πολύ τίμιο.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#206205 Το Yeti μπήκε από το παράθυρο, αλλά είναι πολύ καλή υποψηφιότητα. Στο μήκος που θέλω, με καλούς χώρους, οικονομικό στα 1.2, καλό κιβώτιο, κόστη συντήρησης ελπίζω πιο χαμηλά από το Golf. Στο 1.8 δεν ενδιαφέρομαι να παω, χανω το αυτοματο και ανεβαινει το κοστος κτησης και χρησης. Από εμφάνιση εμένα μου αρέσει. :oops:

Αποκλείστηκαν (μικρά): Jazz, Fabia
Αποκλείστηκαν (μεγάλα): Octavia, Rapid, Civic IMA
Αποκλείστηκε και το Focus Ghia λόγω κιβωτίου και το Insight λόγω μιραγκε :ninja:

Auris 1.4D ή 1.6 βενζίνη με το ΜΜΤ υπάρχουν αρκετά, αλλά και ακριβά είναι λόγω ΤΟΥΟΤΑ και οριακά στους χώρους
Megane με το κιβώτιο EDC δεν βρισκω, αλλα δεν ψηνομαι κι ολας παρα πολύ.

Short List
Prius Mk2
Yeti 1.2 DSG
Golf 1.4 DSG

Στα VAG θα έχω να ανησυχω και να αποταμιεύω για το DSG, στο Τουοτα για μπαταριες... :omg:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#206213 Σε τι τιμές τα βρίσκεις ?

.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kantoniou έγραψε:Short List
Prius Mk2
Yeti 1.2 DSG
Golf 1.4 DSG

Στα VAG θα έχω να ανησυχω και να αποταμιεύω για το DSG, στο Τουοτα για μπαταριες... :omg:

Σε καλύπτουν οι χώροι του Golf?

Ενδιαφέρον πρόταση το Prius πάντως. Το είχε ο κουμπάρος μου, του βγήκε πολύ καλό. Αυτό τι καίει εκτός? Γιατί θυμάμαι μου γκρίνιαζε για τη κατανάλωση σε ανοιχτό δρόμο.

Το Yeti έχει λίγο διαφορετικό χαρακτήρα.

Με το καλό πάντως!
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#206239 Ξεχασα να γραψω ότι το 308 (και 3008-207) δεν τα εξεταζω, γιατι, αν και παρα πολύ ευχαριστημένος από το 307, θα ηθελα μια αλλαγη, δεδομενου ότι υπαρχει στην ευρυτερη οικογενεια (και οδηγω τακτικα) και ένα 206. Και δεν μου αρεσει και εξωτερικα

@Nikos!
Το Golf είναι επαρκες από χωρους, βασικα είναι το οριο μου σε αυτό το θεμα.

@belgarion
Τα βρισκω όλα στις 9.000+, γιατι ψαχνω με κριτηριο την τιμη. :lol:
Prius & Golf είναι του 2008-09, τα (ελάχιστα) Yeti είναι λιγο νεοτερα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#206249 Βασικά πιστεύω ότι έχεις καταλήξει σε 3 καλές επιλογές,άρα πιο πολυ είναι θεμα οδήγησης για να δεις ποιο σου ταιριάζει και κατάστασης των αυτοκινήτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
kantoniou έγραψε:Το Yeti μπήκε από το παράθυρο, αλλά είναι πολύ καλή υποψηφιότητα. Στο μήκος που θέλω, με καλούς χώρους, οικονομικό στα 1.2, καλό κιβώτιο, κόστη συντήρησης ελπίζω πιο χαμηλά από το Golf.

Αν κάνεις ταξίδια στην εθνική με πολλά, το Yeti ίσως καίει αρκετά παραπάνω λόγω όγκου. Σε σχέση με το δικό μου που έχει ίδιο drivetrain, έκαψε μέχρι τη χαλκίδα 2 λίτρα παραπάνω με εμένα οδηγό. Αν μπορούσες να σπρώξεις λίγα γρόσσα παραπάνω υπάρχει η οκτάβια5
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6254629/
που είναι το μόνο της σειράς με ανάρτηση κανονική πίσω (η καινούργια και το 4ρι έχουν ημιάκαμπτο).
Και για χώρους ούτε λόγος.
Νομίζω αξίζει τον κόπο να το δεις...
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#207341 Το Octavia είναι 4,57 μ., δηλαδή 15 cm μεγαλύτερο από το τωρινό πλοίο, και για αυτό απορριπτέο.

Το Yeti καίει δηλ. 2,5 λίτρα παραπάνω στα εκατό από το Fabia; :lipsealed:
Με πόσα πήγαινες; :innocent:
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#208199 Ειδα εναν εμπορο μεταχειρισμενων που εμπιστευομαι (τον γνωριζω απο αλλον χωρο, οπου ειναι αψογος σε συμπεριφορα και συναλλαγες).
Μου εθεσε καποιες νεες παραμετρους:
-Αγορα απο εξωτερικο. Αυτος φερνει αυτοκινητα απο εμπορους που συνεργαζεται επι χρονια και τους εμπιστευεται ή απο δημοπρασιες. Μου λεει οτι συνοδευονται απο πληρεις τεχνικες πραγματογνωμοσυνες και οτι τα χιλιομετρα τα γυρνανε στην Ελλαδα και οχι εκει (Γερμανια, Γαλλια). Αρα εντοπιζουμε ενα αυτοκινητο που μου αρεσει και το φερνει για εμενα. Ετσι αγοραζω ενα αυτοκινητο που εχω δει μονο σε φωτογραφιες ή, αν δεν μου αρεσει απο κοντα, χανω την προκαταβολή.
-Αγορα απευθειας απο εταιρεια leasing στην Ελλαδα. Τα αυτοκινητα αυτα, μου λεει, εχουν πολυ καλυτερη συντηρηση λογω ορων της μισθωσης, ενω αυτα των ιδιωτων πλεον δεν συντηρουνται λογω κρισης. Επισης σοβαρες στουκες δεν επιδιορθωνονται, αλλα τα αμαξια αντικαθιστανται με νεα.
-Αποφυγη αγορας απο εμπορο, γιατι τα χλμ ειναι παντα γυρισμενα και τα βιβλια σερβις πολλες φορες πλαστα. Αν αγορασω απο εμπορο, οπωσδηποτε ελεγχος χλμ σε αντιπροσωπεια (για οσες δινουν στοιχεια) ή ΚΤΕΟ. Αγορα εισαγωγης να την αποφυγω λογω πλαστων χλμ.
-Να προτιμησω ντιζελ (φανατικος). Διαφορα στο κοστος περιπου 2000 € για παρομοια αυτοκινητα, αποσβεση σε 2-3 χρονια λογω οικονομιας στα καυσιμα, μεγαλυτερη διαρκεια ζωης κινητηρα.
-Οριο χλμ να βαλω 100.000 χλμ σε βενζινη και 140.000 χλμ σε ντιζελ και να μην ενδιαφερομαι τοσο για το ετος παραγωγης, οσο για τα χλμ.

Λογικα μου φαινονται αυτα, απλα δυσκολευομαι να κλεισω αυτοκινητο απο το ιντερνετ. Επισης, οσο κι αν εκτιμω τα πλεονεκτηματα του ντιζελ, και εχω οδηγησει αρκετα, να πω την αληθεια προτιμω τον τροπο λειτουργιας της βενζινης. Βεβαια οικονομοτεχνικα εχει δικιο...

Με τη χρηματοδοτηση που μπορω να βαλω μεσω καρτας σε ατοκες δοσεις, μπορω να ανεβασω το μπατζετ στα 12.000+ € και να παρω ενα ντιζελ. :hmmm:
Και μια ερωτηση κοτσανα: Δεν επιβαρυνεται-φθειρεται υπερμετρα το κιβωτιο με τις περισσοτερες αλλαγες ταχυτητων στο ντιζελ;
Τελευταία επεξεργασία από kantoniou και 17 Ιαν 2016, 16:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά