Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#206003 Σε punto που είχα τα ίδια συμπτώματα, εντόπισα το πρόβλημα σε διαρροή ρεύματος από μπουζοκαλώδιο το οποίο γινόταν πιο εμφανές με την πρωινή ή βραδυνή υγρασία.

...>.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nido έγραψε:Στην πρώτη εκκίνηση της ημέρας μετά από αρκετές ώρες ακινησίας, ή αργά το βράδυ αν μείνω μέχρι 10μμ και βάλε στη δουλειά (σύνηθες...) το πεζουδάκι μου αν και παίρνει αμέσως έχει κάποια "αρρυθμία" για το πρώτο λεπτό, που θυμίζει λίγο αγωνιστικό (ή σαράβαλο, αν προτιμάτε :lol: ) κατά την οποία δεν αποκρίνεται άμεσα στο πάτημα του πεταλιού του γκαζιού, και μετά στρώνει. Μπουζί ολοκαίνουργια, μπεκ ψεκασμού καθαρίστηκαν πρόσφατα, λαδάκια κλπ υγρά φρέσκα, διαγνωστικό μηδέν σφάλματα. Καμιά ιδέα?

σημπληρωνεις καθολου εστω κατ ελαχιστο ψυκτικο υγρο?
Άβαταρ μέλους
By Morx
nido έγραψε:Στην πρώτη εκκίνηση της ημέρας μετά από αρκετές ώρες ακινησίας, ή αργά το βράδυ αν μείνω μέχρι 10μμ και βάλε στη δουλειά (σύνηθες...) το πεζουδάκι μου αν και παίρνει αμέσως έχει κάποια "αρρυθμία" για το πρώτο λεπτό, που θυμίζει λίγο αγωνιστικό (ή σαράβαλο, αν προτιμάτε :lol: ) κατά την οποία δεν αποκρίνεται άμεσα στο πάτημα του πεταλιού του γκαζιού, και μετά στρώνει. Μπουζί ολοκαίνουργια, μπεκ ψεκασμού καθαρίστηκαν πρόσφατα, λαδάκια κλπ υγρά φρέσκα, διαγνωστικό μηδέν σφάλματα. Καμιά ιδέα?

Αισθητηρας θερμοκρασιας ψυκτικου;
IACV;
Άβαταρ μέλους
By nido
dimviii έγραψε:σημπληρωνεις καθολου εστω κατ ελαχιστο ψυκτικο υγρο?

Όλα τα υγρά τα τσεκάρω μια φορά το μήνα και φροντίζω να είναι στη σωστή στάθμη.
Άβαταρ μέλους
By nido
saxon_747 έγραψε:Σε punto που είχα τα ίδια συμπτώματα, εντόπισα το πρόβλημα σε διαρροή ρεύματος από μπουζοκαλώδιο το οποίο γινόταν πιο εμφανές με την πρωινή ή βραδυνή υγρασία.

Κι εγώ κάτι τέτοιο θεωρώ το πιο πιθανό, θα τσεκάρω και θα ενημερώσω.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nido έγραψε:

τι εννοεις φροντιζεις να ειναι σωστη η σταθμη? συμπληρωνεις δλδ ψυκτικο υγρο?
Άβαταρ μέλους
By markvag

Kαι το δικό μου είχε ένα ψιλοθεματάκι με το κρύο ξεκίνημα τον χειμώνα. Τόσο με το κατά τι ασταθές ρελαντί, όσο και με την απόκριση στο γκάζι. Πολύ αργή απόκριση επίπεδο "πατάω γκάζι, δεν γίνεται τίποτα το ιδιαίτερο, μετράω μέχρι το 5-10 (ανάλογα το κρύο) και μετά κολλάω στο κάθισμα"... Ποτέ δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία... ήταν κάτι μόνιμο... :hmmm: ούτε μου έβγαλε ποτέ κάτι άλλο... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By nido
dimviii έγραψε:
nido έγραψε:

Το προφανές εννοώ, να είναι ανάμεσα στο min & το max όπου υπάρχει τέτοια "ζώνη", εκτός από λάδια που προτιμώ να τα κρατάω στο max. Ψυκτικό υγρό μου αρκεί να είναι κάπου ανάμεσα, και όχι δε συμπληρώνω.
Άβαταρ μέλους
By nido
markvag έγραψε:Kαι το δικό μου είχε ένα ψιλοθεματάκι με το κρύο ξεκίνημα τον χειμώνα.
...
Πολύ αργή απόκριση επίπεδο "πατάω γκάζι, δεν γίνεται τίποτα το ιδιαίτερο, μετράω μέχρι το 5-10 (ανάλογα το κρύο) και μετά κολλάω στο κάθισμα"... Ποτέ δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία... ήταν κάτι μόνιμο... :hmmm: ούτε μου έβγαλε ποτέ κάτι άλλο... :hmmm:

Ναι, αυτό λέω Μάρκο, με σταθερά πατημένο το γκάζι στο σημείο που κανονικά θα ανέβαζε π.χ. 4000 ανεβάζει π.χ. 2000 και μένει εκεί, ενώ έχει και κάποιες αρρυθμίες, και μετά από λίγα δευτερόλεπτα σαν να έχει "ζεσταθεί" παίζει κανονικά.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nido έγραψε:
dimviii έγραψε:
nido έγραψε:

Το προφανές εννοώ, να είναι ανάμεσα στο min & το max όπου υπάρχει τέτοια "ζώνη", εκτός από λάδια που προτιμώ να τα κρατάω στο max. Ψυκτικό υγρό μου αρκεί να είναι κάπου ανάμεσα, και όχι δε συμπληρώνω.

Νικο το ρωταω γατι τετοια συμπτωματα κανει και καποιες περιπτωσεις στο καψιμο φλατζας,οταν σβηνεις διαρρεει μικρη ποσοτητα ψυκτικου μεσα στο κυλινδρο,και μολις βαλεις μπροστα δεν δουλευει σωστα ο συγκεκριμενος κυλινδρος και ακουγεται σαν να ρεταρει για καποια δευτερολεπτα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#206396 Mια ερωτηση.
Γιατι μερικα/ολα? τα παλια βιταρα εχουν διπλα φωτα πισω? τα οριζοντια χαμηλα και τα καθετα στις γωνιες?