Nikos! έγραψε:Deleted User 1 έγραψε:Ρε άνθρωπε αλήθεια τώρα? Είναι τόσο δυσνόητα αυτά που λέμε?
Ε για κάποιους ειναι. Δε θα βγάλεις άκρη.![]()
Sent from a mobile device
να και αλλος που το βρισκει φυσιολογικο και εντιμο.
Η εταιρεία προσπαθεί να πατήσει πάνω στην απελπισία των άλλων και εν τέλει, απλώς θα ταλαιπωρήσει κάποιον κόσμο, κάνεις σοβαρός και καλός δεν θα δουλέψει σοβαρά για αστεία λεφτά.
Όσο απελπισμένος και να είναι. Θα πάει και θα στέλνει βιογραφικά. Το να περιμένουν κιόλας να αφήσει ο άλλος την δουλειά του στην Πάτρα και να κουβαληθεί στην Αθήνα για να πάρει τα αστεία λεφτά που του δίνουν, δείχνει απλή βλακεία από την μεριά τους.
bibendum έγραψε:dimik ξερουν και οι πετρες τι παιρνει ενας μηχανικος στην Ελλαδα σε μια πολυεθνικη. Η ταριφα ειναι σχεδον ιδια στον κυκλο μου, οποτε ενας HR η ενα αφεντικο τα ξερει πολυ καλυτερα απο ολους αυτα τα νουμερα. Τεσπα εγω δεν το ειπα ουτε να δημιουργησουμε κοντρες ουτε να το παιξω θιγμενος ουτε τιποτα. Το ανεφερα το σκηνικο για να με βοηθησετε να καταλαβω τι σκεφτηκε αυτος οταν εκανε την προσφορα αφου ειχε μαθει τι θελω. Τα "περι γκομενας" και "περι χωριου" δεν τα πολυπαιρνω σοβαρα.
Ας ληξει εδω το θεμα καλυτερα...
τότε είναι ακόμα περισσότερο μ@λάκες....αλλά αυτό δεν τους κάνει να μην συνεχίζουν να έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι και δυστυχώς το ξέρουν και το εκμεταλλεύονται αυτό προτείνοντας ότι τους βολεύει.
Θιγμένος δεν υπάρχει λόγος να το παίξεις άλλωστε, έπαιξες την ζαριά σου και δεν σου έκατσε, από την στιγμή που έχεις δουλειά όλα καλά
για να αλλάξουμε θέμα, τελικά αυτό το linkedin είναι ωραίο εργαλειάκι, μου έχουν κάτσει κι εμένα 2 προτάσεις από εκεί ενώ ποτέ δεν το πήρα και πολύ σοβαρά.
Στεφανε, δεν θα μπορουσα ν αναφερω σε προηγουμενα σταδια τα λεφτα γιατι εκει μιλησα για τεχνικα πραγματα και δεν θ αναλανβανε ενας απλος υπαλληλος την ευθυνη να μιλησει για οικονομικα.
Οκ αυτο που μου λες οτι την κανουν απλα για να την κανουν μου αρκει. Εγω δεν ανεφερα ουτε οτι ειναι ατιμοι ουτε οτι ειναι μπαταχτσηδες. Την απορια μου μονο εξεφρασα...
@dimik ουτε εγω το εκτιμω ιδιαιτερα αλλα τελικα εχει περαση και ειναι πολλες οι εταιρειες που πληρωνουν ατομα για να ψαχνουν ολοι μερα στο linkedin να βρισκουν λαβρακια.
bibendum έγραψε:
Στεφανε, δεν θα μπορουσα ν αναφερω σε προηγουμενα σταδια τα λεφτα γιατι εκει μιλησα για τεχνικα πραγματα και δεν θ αναλανβανε ενας απλος υπαλληλος την ευθυνη να μιλησει για οικονομικα.
Προφανώς και δεν θα έπρεπε να ήσουν εσύ αυτός που θα έκανε αναφορά στα χρήματα. Ο απλός υπάλληλος-recruiter εν προκειμένω θα έπρεπε πάνω στη συζήτηση περί δια ζώσης συνάντησης να σου πει ένα range ώστε να μην τρέχεις κι εσύ τσάμπα, να μην χάνουν κι αυτοί το χρόνο τους. Εγώ έχω φέρει άτομα από Κύπρο έτσι αλλά προηγουμένως τους είχα δώσει μια ιδέα για το που κυμαίνονται οι αποδοχές.
bibendum έγραψε:Στο τελευταιο σταδιο την πηγαν αυτοι την κουβεντα στα χρηματα και εκει τους ειπα.
Όποτε δε το γνώριζαν εξ´αρχης.
Σου έκαναν προσφορά στο budget της θέσης. Το αξιολογείς και αποφασίζεις.
κι εγώ δε νομίζω πάντως ότι έγινε αυτή η προσφορά επειδή νόμιζαν ότι έλεγε ψέματα, αλλά επειδή τόσο τιμολογούν τη θέση
πολλοί ρισκάρουν πάντως λέγοντας μούφες όταν μιλάνε για τις αποδοχές τους και σε μικρές και σε μεγάλες εταιρείες, αλλά αν η θέση έχει συγκεκριμένο μισθό ποιος θα σου δώσει τα παραπάνω; ποιος μπορεί να το κάνει;
QsisVTS έγραψε:
πολλοί ρισκάρουν πάντως λέγοντας μούφες όταν μιλάνε για τις αποδοχές τους και σε μικρές και σε μεγάλες εταιρείες, αλλά αν η θέση έχει συγκεκριμένο μισθό ποιος θα σου δώσει τα παραπάνω; ποιος μπορεί να το κάνει;
Σε μεγάλες εταιρίες κανείς. Όλα βασίζονται στο budget, δεν μπορεί κανένας να δώσει ότι θέλει. Εδώ στην προηγούμενη δουλειά για να πάρω αύξηση 300 ψωροευρώ εκτός budget, ζητήθηκε έγκριση απ' τον managing director.
Να το διαπραγματευθεις. Να τους πεις ότι η αλήθεια ειναι πως περίμενες περισσότερα, σε ενδιαφέρει η θέση για αυτόν κι αυτό το λόγο και ότι πιστεύεις ότι περίμενες μεγαλύτερη προσφορά για αυτό και αυτό το λόγο.
Και μη πεις ότι ο λόγος ειναι το υψηλό ενοίκιο ή τόσα επαιρνες πριν. Πες κάτι σχετικό με τη θέση.
Nikos! έγραψε:
Και μη πεις ότι ο λόγος ειναι το υψηλό ενοίκιο ή τόσα επαιρνες πριν. Πες κάτι σχετικό με τη θέση.
Το ενοικιο δεν μπορει να το βαλει σαν λογο αλλα το ποσα επαιρνε ποιο πριν από την στιγμη που είναι ιδια θεση μπορει να το επικαλεστει. Υπαρχει ένα σινιοριτι που το κερδίζεις και με τα χρονια εμπηρειας αλλα και με την εξελιξη του μισθου σου. Μια εταιρεια που σε θελει πρεπει να το σεβαστει αυτό.
GTS έγραψε:Nikos! έγραψε:
Το ενοικιο δεν μπορει να το βαλει σαν λογο αλλα το ποσα επαιρνε ποιο πριν από την στιγμη που είναι ιδια θεση μπορει να το επικαλεστει. Υπαρχει ένα σινιοριτι που το κερδίζεις και με τα χρονια εμπηρειας αλλα και με την εξελιξη του μισθου σου. Μια εταιρεια που σε θελει πρεπει να το σεβαστει αυτό.
Οκ μπορείς να το αναφέρεις, αλλά η κάθε θέση έχει το δικό της budget.
Nikos! έγραψε:
Οκ μπορείς να το αναφέρεις, αλλά η κάθε θέση έχει το δικό της budget.
ναι λογω budget του προσφεραν -40%