Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#204987 Αν δεν σε καίνε οι επιδόσεις αλλά η άνεση και η ευκολία χρήσης είναι προτιμότερος ο μετατροπέας ροπής. Χάνεις βέβαια σε κατανάλωση. Ο συνάδελφος με το Prius μου είπε ότι είναι εξαιρετικά ξεκούραστο ιδίως στο ταξίδι και ότι θόρυβο κάνει μόνο σε φάση επιταχυνσης για προσπερασμα. Επειδή όμως δεν είναι καθόλου petrolhead καλό είναι να οδηγήσεις κάποιο για να δεις πως πάει.

.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#205007 Θέλεις ένα σκόντα φάμπα, το μοναδικό φάμπα στα Βαλκάνια, 1.2tsi dsg; Εμένα ('10 με 60Κχλμ) δεν μου έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα (χτύπα ξύλο...μια βάση είχε κόψει στο κιβώτιο που την άλλαξα το δεύτερο χρόνο με εγγύηση και την καδένα που την άλλαξα επίσης) απλά κάποια στιγμή θα το πουλήσω γιατι είναι πολύ άσπρο και προτιμώ κάτι σε πιο σκούρο...
Πάντως, ό,τι και να λέτε για το dsg, κάνει τον κουβά αυτοκίνητο, εγώ αυτό ξέρω... :roll:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
D-Jet έγραψε:Πάντως, ό,τι και να λέτε για το dsg, κάνει τον κουβά αυτοκίνητο, εγώ αυτό ξέρω... :roll:

ναι μα το θεμα ειναι οτι εχει πολλες πιθανοτητες να κανει αδειο κουβα τη τσεπη.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
mirage έγραψε:. Μεταξυ μας βεβαια τα αρχαιολογικα με μετοτροπεα ειναι εξαιρετικα και πολυ αξιοπιστα.

< >

Το ήξερα ότι σου είχε αρέσει.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#205095 Σε έναν φίλο μου με ένα Golf diesel DSG (δεν ξέρω ποιο) δεν έχει καταφέρει να το κάνει να ξεκινάει ομαλά. Τις προάλλες που τον ακολουθούσα έβλεπα το αυτοκίνητο να βυθίζεται σε κάθε εκκίνηση (δεν είναι γκαζιάρης).
Τα "αρχαία" συνεχίζουν να επιβιώνουν και να εξελίσσονται. Γιατί ο μετατροπέας ροπής είναι η χλίδα, η καλύτερη ομαλότητα στην εκκίνηση αλλά και στις αλλαγές και βέβαια έχει το crawling (το να προχωράει αργά χωρίς να πατήσεις γκάζι όταν αφήσεις το φρένο) και αυξημένη ελκτική ικανότητα. Επιπλέον ησυχία και αξιοπιστία και οικονομική συντήρηση (δεν αλλάζεις δίσκο, μόνο λαδάκι-φίλτρο κάθε κάποτε). Στα μείον, σχετικά λίγες 3-4 ταχύτητες, αργές αλλαγές και σε κρεμάνε, αφορά στα παλιά. Τα καινούργια έχουν πιο πολλές σχέσεις 5-7, είναι έξυπνα ξέρουν αν πρέπει πχ να κατεβάσουν σχέση, αλλάζουν πιο γρήγορα (μάλλον πιο γρήγορα από απλά χειροκίνητα) και προσφέρουν και χειροκίνητη λειτουργία, μερικές φορές και με αυτάκια στο τιμόνι. Οπότε βασικά μένει η λίγο αυξημένη κατανάλωση κυρίως στην πόλη, όταν περάσεις τα 60-70 κλειδώνει ο μετατροπέας και πλέον οι επιπλέον απώλειες εκμηδενίζονται.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
D-Jet έγραψε:Θέλεις ένα σκόντα φάμπα, το μοναδικό φάμπα στα Βαλκάνια, 1.2tsi dsg; Εμένα ('10 με 60Κχλμ) δεν μου έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα (χτύπα ξύλο...μια βάση είχε κόψει στο κιβώτιο που την άλλαξα το δεύτερο χρόνο με εγγύηση και την καδένα που την άλλαξα επίσης) απλά κάποια στιγμή θα το πουλήσω γιατι είναι πολύ άσπρο και προτιμώ κάτι σε πιο σκούρο...
Πάντως, ό,τι και να λέτε για το dsg, κάνει τον κουβά αυτοκίνητο, εγώ αυτό ξέρω... :roll:

Τι άλλο έπρεπε να βγάλει με 60000χλμ?
Άβαταρ μέλους
By markvag
NickTG έγραψε:
D-Jet έγραψε:Θέλεις ένα σκόντα φάμπα, το μοναδικό φάμπα στα Βαλκάνια, 1.2tsi dsg; Εμένα ('10 με 60Κχλμ) δεν μου έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα (χτύπα ξύλο...μια βάση είχε κόψει στο κιβώτιο που την άλλαξα το δεύτερο χρόνο με εγγύηση και την καδένα που την άλλαξα επίσης) απλά κάποια στιγμή θα το πουλήσω γιατι είναι πολύ άσπρο και προτιμώ κάτι σε πιο σκούρο...

Τι άλλο έπρεπε να βγάλει με 60000χλμ?

Βασικά με τόσα λίγα χλμ, θεωρώ ότι δεν έπρεπε να βγάλει τίποτα...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
markvag έγραψε:Βασικά με τόσα λίγα χλμ, θεωρώ ότι δεν έπρεπε να βγάλει τίποτα...

Αυτά αντικαταστάθηκαν με την εγγύηση και αφορούν μια πενταετία χρήσης.
Η σκέψη μου είναι η εξής:
Στη δεκαετία, ακόμα και να μου ζητηθούν 2-3 χιλιάρικα επιπλέον, είναι τόσο πολύ αμάξι για τα 15χιλιάρικα που έκανε καινούργιο που εξακολουθεί να μου φαίνεται ευκαιρία.
Όλοι όσοι δε συμπαθείτε το dsg και τα συναφή (υπάρχει κάποιο ηλεκτρομηχανικό που να το εμπιστεύεστε; ), έχετε οδηγήσει συμβατικό αυτόματο; Συμβατικό συνδυασμένο με μικρό μοτέρ; Προσωπικά, επειδή μου αρέσουν τα αυτόματα, είχα σε συμβατικό αυτόματο από 2800cc, που δουλεύει καταπληκτικά (αλλά καίει και 15 λιτρά στα 100χλμ) μέχρι 1400ρι με 4ρι και πραγματικά δεν θα το σύγκρινα με τίποτα με το dsg (κρεμάει απίστευτα το μοτέρ σε βαθμό που μπορεί να γίνει και επικίνδυνο).

Επίσης δεν συγκρίνονται με τίποτε σαν αυτοκίνητα το συμβατικό με το dsg της ίδιας καρότσας... επειδή πολύ κοντινός συγγενής μου έχει το ίδιο μάνιουαλ πραγματικά είναι σα να μπαίνεις σε άλλο αυτοκίνητο (επιδόσεις-ησυχία κλπ κλπ).
Αν θέλει, λοιπόν, το μτχ ένα συμπλέκτη με κόστος 1.5 χιλιάρικο, πραγματικά θα το σκεφτόμουν σοβαρά απέναντι σε ένα κατά 1.5 χιλιάρικο φτηνότερο μάνιουαλ...
Αυτά για το σκόντα που τρίζει, μουγκρίζει αλλά δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα... στο γκολφ που θέλετε υλεκτρουδραυλικούς καθρέπτες και tft ραδιόφωνα, δεν ξέρω.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#205158 Άσχετα αυτά βέβαια με το δεν έχει βγάλει τίποτα ενώ έχει πάει ήδη 2 φορές μέσα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#205163 Και στο golf νομίζω τα ίδια ισχύουν. Το δικό μου DSG το πήρα 15000 ευρω το 2010 με 40000χλμ και ήταν ούτε 2 χρόνων. Πλήρωσα μέχρι τώρα στα 100000χλμ λιγότερο από 1500 ευρώ και άλλαξα και δίσκο και μεκατρονικ και εξακολουθεί να με εξυπηρετεί απόλυτα στις αποστάσεις 6-20χλμ που κάνω καθημερινά εντός πόλης με αρκετή κίνηση ενώ τόσο σε στροφοδιαδρομες όσο και στην εθνική έχει όσο γκαζακι χρειάζεται. Αν δεν ήθελα κάτι με περισσότερο γκαζι και μεγαλύτερους χώρους δεν θα το άλλαζα ποτέ και μπορεί κιόλας να μην το αλλάξω γιατί η σύζυγος το προτιμάει σαφώς από το Mini. Σε κάθε περίπτωση ότι αυτοκίνητο και να πάρω λειτουργία κιβωτιου παρόμοια με το DSG θα ψάχνω και ευτυχώς από ότι βλέπω όλο και περισσότεροι κατασκευαστες το γυρίζουν στα διπλοσυμπλεκτα.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#205167 Λιγότερα από 1500 ευρώ σε 100000 χλμ. Για την ακρίβεια γύρω στο 300ρι εργατικά για τον δίσκο με δωρεάν ανταλλακτικό και 900 ευρώ για το μεκατρονικ από 2500 αρχική και όλα εκτός εγγύησης. Τα μεταξωτα βρακια θέλουν τους αναλογους κωλους αν θες την βελουδινη λειτουργία του DSG παίρνεις το ρίσκο να το πληρώσεις αλλιώς ανακατευεις την σούπα η περιμένεις να ανεβάσει στροφές το CVT και κοιμάσαι ήσυχος.

< >
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
NickTG έγραψε:Άσχετα αυτά βέβαια με το δεν έχει βγάλει τίποτα ενώ έχει πάει ήδη 2 φορές μέσα.

Τι εννοείς "έχει πάει ήδη 2 φορές μέσα"; Μια φορά το χρόνο κάνω σέρβις, δεν μου καίει λάδια όπως γράφουν και γράφουν ορισμένοι...
Μόνος μου ζήτησα και μου τα άλλαξαν όταν ήταν η εποχή του για σέρβις, δεν με άφησε πουθενά (φάε τη γλώσσα σου, ανθρωπέ μου! :help: ).

Α, ψέματα, ναι...μια φορά κόλλησε το blow-off v/v (κάποιο αξονάκι ήταν βλαμμένο εκ σχεδιασμού) και με έβγαζε σε safe-mode (δε σε αφήνει να τρέξεις). Restart και ξαναδούλεψε κανονικά πάλι (από ταξίδι ερχόμουν) οπότε και το πήγα στο συνεργείο και μου το άλλαξαν με λίγο διαφορετικό (έκτοτε είναι οκ) σε μια ώρα.

Δηλαδή, προσπαθείτε να με πείσετε ότι τα άλλα αυτοκίνητα δε βγάζουν το παραμικρό;
Το νισσανο-clio μου, πχ, με παραπλήσια χλμ ήταν υποψήφιο για actuator τιμονιού που σε αφήνει χωρίς υποβοήθηση όποτε του'ρθει ( και σκέψου να είσαι μέσα σε στροφή! :s_hang ), ζημια των 1200ευρώ! Στην πενταετία ανατινάχτηκε δε κάποιο σωλινάκι που δε φαινόταν και άφησε χωρίς λάδι το κομπρέσσορα του a/c. Αν δεν το είχα πάρει χαμπάρι (κακή συνήθεια από τα παλιά να κοιτάζω πάντα από κάτω) εύκολα τον είχα πάρει στο χέρι...Βάλε και 250ευρώ στο σύνολο μέχρι να βρουν τι και πως να το αλλάξουν. Επίσης είχα αλλάξει καδένα γιατι το πρωί έκανε σαν το σκάνια το σαραντατρίο...
Ένα vw που είχα πάρει το 2002 ήταν στραβό από κατασκευής ενώ με άφησε στα κρύα του λουτρού απο ιμομπιλάιζερ...
Μήπως ξεχνάτε ότι είναι αμάξια και όχι μαχαιροπίρουνα;
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
NickTG έγραψε:Τσάμπα δηλαδή!
1500€ έξτρα σε 60000χλμ.

Απαπα... δε σου μιλάω εσένα άλλο... ρε είναι καλά, χτύπα ξύλο, λέμε! :s_devil