Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#204363 Αν και δεν ειμαι υδραυλικός η λογική λεει οχι.
οπως και δεν μπορεις να ξερεις αν αλλαξε τα σωματα με μεγαλυτερα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Serf έγραψε:Υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε κατά πόσο υπάρχει παράνομη επέκταση των σωληνώσεων του καλοριφέρ καθώς και επιπλέον σώματα χωρίς να μπούμε σε ένα διαμέρισμα;;;

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε 6όροφη πολυκατοικία. Μέρος της ταράτσας αποτελεί παρακολούθημα του διαμερίσματος του 6ου ορόφου. Κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης αυτού "σήκωσε" δωμάτιο στην ταράτσα. Μας ενδιαφέρει να μάθουμε κατά πόσο προσέθεσε σώμα καλοριφέρ στο δωμάτιο αυτό χωρίς να το έχει αναφέρει.

η πιο αναίμακτη μέθοδος είναι να γίνει η μέτρηση με θερμιδομετρητή αντί με ώρα. δε θα μπορέσεις να εξαλείψεις το 30% που όπως είπες μετράται μέσω του ποσοστού ιδιοκτησίας, από την άλλη θα πιάσεις τον μεγαλύτερο όγκο ζεστού νερού που καταναλώνει για να ζεστάνει το επάνω σώμα ή τυχόντα μεγαλύτερα σώματα που έβαλε. το ιδανικότερο θα ήταν να γίνει θερμιδομέτρηση στο 100% κ όχι στο 70%, αλλά δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο γίνεται λόγω καταστατικού.

το να γίνει μηχανική μελέτη εκ νέου το θεωρώ ακριβό κ μάλλον απίθανο να το δεχτούν... κ μπορεί να αλλάξει πάλι λόγω των σωμάτων στο μέλλον.

εμείς το βάλαμε αυτό πριν καμιά 10ριά χρόνια κ κάπως εξομαλύνθηκε η κατάσταση, οι περισσότεροι είχαν κλείσει ημιυπαίθριους κ κάναν ό,τι ήθελαν με τα σώματα. τα τελευταία 2 χρόνια δεν έπαιζε πετρέλαιο γιατί το 50% δεν ήθελε κ την έβγαζε με κλιματιστικό η μητέρα μου. εδώ κ 1 χρόνο πήραμε την υπογραφή από το 50% στη συνέλευση, βάλαμε εμείς (τελευταίος όροφος) κ μία ακόμη φυσικό αέριο, αυτονομηθήκαμε, κ να πάνε να :superman: οι υπόλοιποι.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#204416 Η πιο καλη λυση είναι η αλλαγή του συστηματος σε θερμιδομετρηση - που θα αρνηθουν μεν αλλα με την προφαση του κοστους δε.
Αν δεν μπεις μεσα στο σπιτι δεν μπορεις να ξερεις ουτε αν προσθεσαν σωματα ουτε αν εβαλαν μεγαλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By fokion
Serf έγραψε:Ποιο είναι ένα ενδεικτικό κόστος θερμιδομέτρησης για να καταλάβω για τι μιλάμε;

Γουγκλαροντας βρηκα αυτό
http://www.inik.gr/files/autonomia-thermidometrisi.pdf

(Δευτερη σελίδα)
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#204559 Για τις διακοπές και θέρμανση ή ψύξη το καλοκαίρι... Υπάρχει πίνακας της siemens (θερμοστάτης) που βάζεις πρόγραμμα με μέρες διακοπών. Αφήνεις μια θερμοκρασία για το χώρο και το σύστημα ξεκινά την ημερομηνία που εσύ επιλέξεις να φτάσει τη θερμοκρασία που θέλεις. Βολικό κ για χειμώνα κ καλοκαίρι....

< >
Άβαταρ μέλους
By Pitt
ArrowsFA1 έγραψε:Όντως! Έχω τον REV13 και έχει αυτή τη δυνατότητα.

Σχεδόν τον ίδιο έχουμε...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#204640 Παιδιά αυτοι οι θερμοστάτες κουμπωνουν εύκολα?
Δλδ απλά ξηλωνεις τον παλιό και βάζεις αυτόν ή θέλει τπτ περίεργα κόλπα για να δουλέψει σωστα? Πρέπει να έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση του δλδ?
Άβαταρ μέλους
By skous
#204703 Eνας ηλεκτρονικος θερμοστάτης τέτοιος π.χ. ή nest π.χ., αξίζει να εγκατασταθεί σε σπίτι νοικιασμένο, με θερμοστάτη τον κλασσικο παλαιό (με περιστροφέα επιλογής θερμοκρασίας και on/off κουμπι μόνο), όταν το σπίτι έχει αλουμινένια κουφωματα παλαιά (μονο τζάμι, κλπ); Ή δεν εχει νόημα μιας και οι απώλειες είναι λογικά μεγάλες και άρα τι να σώσει ο εξυπνος της;

Μιλάω για κεντρικό λέβητα πετρέλαιο με αυτονομία ανα δωμάτιο

< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#204796 Αν θεωρεις συμαντικό τη δηνατοτητα προγραμματισμου ημερησιας και εβδομαδιαιας λειτουργίας που ο απλός επεισεις δεν εχει???
Άβαταρ μέλους
By glf
#204826 Και σε νοικιασμενο αν εισαι, αλλαξε τον παλιο και κρατα τον και οταν φυγεις παρε μαζι σου τον προγραμματιζομενο και βαλε τον παλιο στη θεση του. 5 λεπτα δουλεια ειναι.
Άβαταρ μέλους
By glf
#205089 σε απλές καταστάσεις δε νομίζω να αξίζει το κόστος. σε περίπτωση όμως που θες να του λες αυτόματα να ανοίγει κάθε μερα στις 4 για να έρθεις εσύ στις 5 σε ζεστό σπίτι, εκεί αξίζει.
επίσης σε όσους έχουν ηλεκτρική θέρμανση με κάποιο τρόπο για να εκμεταλεύονται το νυχτερινό τιμολόγιο.

σε επίπεδο "έξυπνο" θερμοστάτη που θα "μάθει" το χώρο και θα κανονίζει διαφορικό ε νομίζω οτι αξίζει σε μεγάλα δωμάτια και πάλι δε νομίζω να βγάλει ποτέ το κόστος του σε οικονομία