Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
popolaros έγραψε:αγοραζουμε δλδ ?

Θεωρώ το πιο σημαντικό να υπάρχει πλήρες βιβλίο service από αντιπροσωπία κι όχι από εξουσιοδοτημένο, σημάδι ότι έχουν γίνει όλα σύμφωνα με τις επιταγές του εργοστασίου.
Σε αυτή την περίπτωση θα αγόραζα άφοβα.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#203885 Θα ρωτησω αύριο σε αντιπροσωπεία ,να δω τι θα μου πουν και εκεί.... Διαβασα λίγο σε φόρουμ και τρόμαξα να σου πω την αλήθεια
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#203927 Εμένα πάντως το δικό μου 122 dsg στα 120000 χλμ που το είχα άλλαξε μονο την κλειδαριά του συνοδηγού και φυσικά το mechatronic.Είχε βγάλει και άλλα 2 θέματα τώρα που το σκέφτομαι ,ενα ολοκαίνουριο που έσβηνε εν κινήσει με χαμηλές ταχύτητες και κάτι στα φρένα και τα 2 λύθηκαν με αναβαθμίσεις λογισμικού εντός εγγυησεως.Συντήρηση ευλαβικά στην αντιπροσωπεία,καμία μετατροπή,χρήση καθημερινά σε ανοιχτό δρόμο Γιάννενα Άρτα και πίσω.

.
Άβαταρ μέλους
By JBT
belgarion έγραψε: φυσικά το mechatronic

:lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
JBT έγραψε:
belgarion έγραψε: φυσικά το mechatronic

:lol:

Απ' ότι έχω καταλάβει αυτό είναι προβλεπόμενη συντήρηση... :lol: :lol: Πως λέμε λάδια - φίλτρα - μπουζι(ά :shifty: ) :lol: :lol:

Εγώ πάντως που το είχα ψιλοσκεφτεί για tsi (χειροκίνητο εννοείται) φοβήθηκα... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#203952 Πέρα από την πλάκα, αν είχα πάρει χειροκίνητο golf θα το είχα ακόμη γιατί ήμουν πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο και οδηγικα και οικονομοτεχνικα. Το mechatronic με άφησε στις 120000 και παρότι μου κόστισε μόνο 100 ευρώ να το φτιάξω(εργασία,το ανταλλακτικό το κάλυψε η τοπική αντιπροσωπεια) κατάλαβα ότι θα ήταν ακριβό σπορ σε βάθος χρόνου. Στον επόμενο χάλασε ένα εξάμηνο μετά και παρότι ενδιάμεσα είχε γίνει και ανάκληση για αντικατάσταση βαλβολινων. Και μάλιστα στην Θεσσαλονίκη δεν δεχόταν να το καλύψουν οι αντιπροσωπειες.

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
belgarion έγραψε:Πέρα από την πλάκα, αν είχα πάρει χειροκίνητο golf θα το είχα ακόμη γιατί ήμουν πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο και οδηγικα και οικονομοτεχνικα. Το mechatronic με άφησε στις 120000 και παρότι μου κόστισε μόνο 100 ευρώ να το φτιάξω(εργασία,το ανταλλακτικό το κάλυψε η τοπική αντιπροσωπεια) κατάλαβα ότι θα ήταν ακριβό σπορ σε βάθος χρόνου. Στον επόμενο χάλασε ένα εξάμηνο μετά και παρότι ενδιάμεσα είχε γίνει και ανάκληση για αντικατάσταση βαλβολινων. Και μάλιστα στην Θεσσαλονίκη δεν δεχόταν να το καλύψουν οι αντιπροσωπειες.

.

Ουσιαστικά αντικατέστησαν το λάδι ειδικών προδιαγραφών που είχε μέσα με απλό ορυκτέλαιο γιατί διαπίστωσαν ότι το ειδικό λάδι δημιουργούσε διάβρωση στις βαλβίδες του μεκατρόνικ. Αυτό στα 7αρια DSG.

Στα 6αρια εφόσον έγινα κολλητός με τους μηχανικούς η αλήθεια είναι ότι δεν ήξεραν τι ακριβώς τους γίνεται γιατί δεν τους ενημέρωναν έτσι άλλαζαν πολύδισκους σε όσους διαμαρτύρονταν και αν συνεχιζόταν το πρόβλημα και μεκατρόνικ, trial and error φάση. Ακόμα δηλαδή κάπως έτσι είναι καθώς χρειάζεται να στείλουν δεδομένα στο εργοστάσιο και μετά να κάνουν ότι τους πουν απο Γερμανία, απλά τώρα πια ξέρουν από τα συμπτώματα τι φταίει.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#203958 Ναι αυτό εννοούσα με τις βαλβολινες. Πάντως για εμένα δεν βλέπω σε τι είναι χειρότερο από πλευράς αξιοπιστίας ένα χειροκίνητο 122 από τον μέσο ευρωπαϊκό τουλάχιστον όρο. Κάνεις και έναν καλό έλεγχο της καδενας και λογικά θα είναι εντάξει.

.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#203961 μολις γυρισα απο την αντιπροσωπεια.

με τα πολλα με τα λιγα ο τεχνικος συμβουλος αφησε να εννοηθεί οτι ο 160αρης ειναι αισθητα πιο επιφοβος απο τον 122αρη ο οποιος ειναι πιο safe επιλογη.
ελεγχο της καδενας δεν γινεται απο οτι μου ειπε γιατι πρεπει να ξηλωθει πολυ πραμα απο τον κινητηρα για να φανει...

παρολα αυτα, τα περισσοτερα προβληματα για τον 160αρη συμφωνα με τον τυπο προερχονταν απο misfires / κακη ποιοτητα βενζινης.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#203964 Και λαδακια 10w-40 που ειναι ιδανικα για Ελλαδα. Ο 122αρης ειναι γνωστο πως ειναι καλυτερη επιλογη και δεν χανει και παρα πολυ σε σχεση με τον 160 σε επιδοσεις κλπ.

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#203966 ο ιμάντας που φορά το νέο golf 7 σύμφωνα με λεγόμενα της αντιπροσωπίας έχει διάρκεια ζωής 210.000 χλμ ή 8 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By dimik
mirage έγραψε:Και λαδακια 10w-40 που ειναι ιδανικα για Ελλαδα. Ο 122αρης ειναι γνωστο πως ειναι καλυτερη επιλογη και δεν χανει και παρα πολυ σε σχεση με τον 160 σε επιδοσεις κλπ.

< >

Το 10w-40 από που προκύπτει ως ιδανικό για τους TSI? :hmmm: Έχω την εντύπωση ότι είναι εκτός προδιαγραφών της VW το 10w-40 ενώ το 5w-40 τις καλύπτει.