lazarefa έγραψε:Καλημέρα και χρόνια πολλά. Τι ήθελα και ανέφερα χτες στη σύζυγο ότι αρκετοί συνάδελφοι (σχεδόν όλοι) έχουν στα σπίτια τους στεγνωτήρια ρούχων, άρχισε τη γκρίνια ότι πρέπει σώνει και καλά να αγοράσουμε κι εμείς, να γλιτώσει χαμένο χρόνο απλώματος, σιδερώματος κλπ. Μέχρι και για λέρωμα των απλωμένων ρούχων από οσμές τζακιών, γύρη την άνοιξη κλπ θυμήθηκε.
Εν πάση περιπτώσει θα ήθελα τα φώτα σας. Καταρχάς όντως μου έκανε εντύπωση ότι 3 στους 3 που ρώτησα στη δουλειά μου έχουν εδώ και χρόνια στεγνωτήριο ρούχων στα σπίτια τους και μάλιστα αρκετά ακριβό (Miele). Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 14 χρόνια που έχω αγοράσει ηλεκτρικά για το νοικοκυριό μου ποτέ δεν είχα σκεφτεί σοβαρά μια ανάλογη αγορά για τους γνωστούς λόγους (ηλιοφάνεια Ελλάδας, μικρή διάρκεια χειμώνα, στην Αττική τουλάχιστον, κι όχι μόνο). Από την άλλη βέβαια είναι αλήθεια ότι όσο μικρός και να είναι ο χειμώνας σε διάρκεια, την υγρασία του και τις βροχές/συννεφιές του τις έχει ο καιρός κι εδώ. Επιπρόσθετα όντως τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει παραγίνει το κακό με τη δυσοσμία και το καυσαέριο από σόμπες και τζάκια το χειμώνα στην ατμόσφαιρα πολλών περιοχών της Αττικής, και αυτής που μένω.
Από την εμπειρία σας όσοι έχετε στεγνωτήρια στα σπίτια, πόσο αναγκαία τα θεωρείτε για το σύγχρονο νοικοκυριό εν Ελλάδι; Σε σχέση με τα θέματα που προανέφερα (οσμές, ατμοσφαιρική ρύπανση κλπ) πόσο ευχαριστημένοι είστε από τη χρήση τους;
Επίσης σε σχέση με τα ρούχα, κατά πόσο επηρεάζεται η μακροζωία τους από τη χρήση των στεγνωτηρίων για το στέγνωμα; (προφανώς εξαιρούνται, τουλάχιστον, τα πάσης φύσης μάλλινα).
Τέλος από όσο είδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2 βασικές τεχνολογίες: Αυτή με αντλία θερμότητας κι αυτή με συμπυκνωτή (χρήση αντιστάσεων) με την πρώτη να είναι τουλάχιστον 2 φορές οικονομικότερη της δεύτερης σε κατανάλωση ενέργειας (μέσος όρος 2,2 kWh έναντι 4,5-5) αλλά και περίπου διπλάσιας τιμής αγοράς για τις αντίστοιχες συσκευές.
Κατά πόσο αξίζει να αγοραστεί μια σχετικά ακριβή συσκευή (600+ ευρώ) για χρήση 1-2 φορές την εβδομάδα επί 4-5 μήνες το χρόνο;
Από εταιρείες σε τι προτείνετε να κοιτάξω; Μια πρώτη διερεύνηση με οδηγεί σε AEG, Bosch, Siemens.
Χρησιμοποιω στεγνωτηριο εδώ και 15 χρονια για τα καθημερινα ρουχα, πετσετες, σεντονια κλπ. Δεν βαζω ποτε τα καλα πουκαμισα, μπλούζες κλπ γιατι καίγονται και φθειροντε από την ζεστη σιγα σιγα στο στεγνωτηριο. Είναι μεγαλη ευκολια ειδικα γιατι μπορεις να πλυνεις ρουχα και να τα στεγνωσεις μεσα σε 2 ωρες να φορας καθαρα ρουχα. Πχ οταν ερχεσαι από διακοπες και εχεις πολλες μπλούζες απλυτες σε μερικες ωρες εισαι ετοιμος να ξαναφυγεις με όλα τα ρουχα φρεσκα και καθαρα. Εχω της Μιελε από το 2009 900+ ευρωπουλα, μεχρι τωρα όλα καλα. Πριν ειχα τα κλασσικα αμερικανικα με το φουγαρο τα οποια εκαιγαν πολυ τα ρουχα. Το Μιελε τα προσεχει πολυ περισσοτερο. Απειρως καλυτερη τεχνολογια η ευρωπαικη. Σημειωσε με το στεγνωτηριο δεν χρειαζεσαι πια σιδερωμα γιατι τα βγαζει τα ρουχα |λογοκρισία|. Απλα τα διπλώνεις και τελειωσες.
ανέφερα χτες στη σύζυγο ότι αρκετοί συνάδελφοι (σχεδόν όλοι) έχουν στα σπίτια τους στεγνωτήρια ρούχων

Lazarefa θα θυσιασεις 10 χρονια απο το προσδοκιμο της ζωης σου για να εξοικονομησεις 500 ευρω; Οχι βεβαια.
Το ξερεις και συ, το ξερω και γω, το ξερουν ολοι οσοι κουβαλανε το δαχτυλιδι της Μορντορ στο δεξι οτι ΔΕΝ προκειται να σταματησει αν δεν ικανοποιηθει το αιτημα.
Απορω πως την πατησες ομως, αυτα ειναι λαθη νιοπαντρου.
Τεσπα, αυτο που μπορεις να κανεις για να το σωσεις:-Ελα βρε αγαπη μου τωρα, τι στεγνωτηρια και αηδιες..Επειδη πηραν οι Τομπουλογλου; Τι ειμαστε εμεις, σαν αυτους να τρωμε κουτοχορτο; Αυτο που θα παρουμε ειναι αφυγραντηρας. Βεβαια...Οχι μονο θα στεγνωνουν τα ρουχα εντος σπιτου, οχι μονο θα απαλλαγουμε απο γριππες και αρθριτικα, αλλα σκεψου το μαλλι μετα το κομμωτηριο ποσες μερες θα κρατησει.Και επιπλεον το νερο που συλλεγεται το χρησιμοποιουμε και για το ατμοσιδερο . Πουτανια; (αυτο αν θες το λες, ειναι προαιρετικο).
Ασε το αλλο, με τα λεφτα που θα διναμε για στεγνωτηριο παιρνουμε τοπ αφυγραντηρα και ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.![]()
-Lazarefa μου μερικες φορες εισαιο καλυτερος αντρουλης του κοσμου![]()
![]()
![]()
(g8777:Παντα εισαι, αλλα ειναι στη φυση τους να σε εχουν σε συνεχομενη ανασφαλεια για να μπορουν να κοιμουνται ησυχες..
Ετσι, βεντουζα οι Τομπουλογλου (αυτο δεν θα στο πει, αλλα 101% θα το σκεφτει, μην χαλασουμε το ιματζ της αθωας,ευθραυστης ).
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Και πριν αρχίσεις να βαράς με είδε που γελούσα απο την αρχή και της το διάβασα πριν το διαβάσω εγώ...
.
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
Γιαννενα ε; Παρε δυο τρεις.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
g8777 έγραψε:
Απορω πως την πατησες ομως, αυτα ειναι λαθη νιοπαντρου.Τεσπα, αυτο που μπορεις να κανεις για να το σωσεις:
και εμενα αυτο μου περασε απο το μυαλο μολις το διαβασα.
Από το Moto G
Fiat Panda 7,6l/100km
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Sent from space >
When the going gets tough, the tough get going
belgarion έγραψε:Ρε φίλε κλαίω αλλά έκανα το λάθος να δείξω το πόνημα σου στην δικιά μου και τώρα ζητάει αφυγραντηρα...
Και πριν αρχίσεις να βαράς με είδε που γελούσα απο την αρχή και της το διάβασα πριν το διαβάσω εγώ...
.
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου ευτυχώς εγώ είχα αγοράσει αφυγραντήρα πριν 1,5 χρόνο, οπότε έχω γλυτώσει την ανάλογη γκρίνια
Το κακό βέβαια είναι ότι όντως προσπαθώ να πείσω τη σύζυγο ότι με τον αφυγραντήρα μπορούμε να στεγνώνουμε τα ρούχα εσωτερικά στο σπίτι με απλώστρα, αλλά είναι ανένδοτη
...
ΟΜΩΣ
το εχω ξαναπει νομιζω και το ξαναλεω, ΔΕΝ είναι για όλα τα ρουχα... πχ κανα 2 fleece που "ξεφυγανε" στο διαχωρισμό εγιναν.... "παιδικά". Ναι σαφως υπαρχουν προγράμματα για ευαίσθητα αλλα τα ρουχα βγαινουν "υγρά¨οποτε ξανα μανα απλωστρες καλοριφέρ κ.λ.π. κ.λ.π. εστω και για λιγοτερο διάστημα.
Αν λοιπον δεν υα αφησεις ωρα μεσα στο στεγνωτηριο αλλα τα βγαλεις αμεσως ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΩΣΕΙΣ είναι - σχεδόν - σαν σιδερωμένα...
Επισεις αν εχετε ζωα στο σπιτι βοηθαει να φευγουν οι κολλημενες τριχες τους στα ρουχα οπου και μαζεύονται στο σχετικό φιλτρο ( κατοχος 3 σκυλιών γαρ
)
Και για να μην είμαι απόλυτος, είναι τόσο υποκατάστατο όσο ο βραστήρας είναι υποκατάστατο του θερμοσίφωνα...

Και επιπλεον το νερο που συλλεγεται το χρησιμοποιουμε και για το ατμοσιδερο . Πουτανια; (