Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Serf έγραψε:Λίγο δύσκολο να οδηγεί στρατιωτικό όχημα χωρίς να είναι σε υπηρεσία! Απλά το πήρε και βγήκε βόλτα; Μιλάμε για στρατιωτικό όχημα τύπου ΡΕΟ ή ΙΧ με πινακίδες Ε.Σ.; Στην 1η περίπτωση σίγουρα κινείται μόνο με χαρτί από το γραφείο κίνησης. Στη 2η δεν είμαι σίγουρος.

Όπως τα λες είναι. Με την εξαίρεση των "Οχημάτων Πολυτελείας Ανωτάτων Αξκών". Ο μικρός αδερφός μου που "κατά τύχη" ( :innocent: ) υπηρέτησε ως Στρατονόμος - Οδηγός Δκτου του 3ου ΣΣ - NATO NRDC-GR έπαιρνε τα Μερκεντέ όποτε ήθελε χωρίς κανένα χαρτί. Ποιός θα σταματήσει το αυτοκίνητο του Δκτου Φρουράς Θεσ/νίκης άλλωστε; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Morx
REALZEUS έγραψε:Ποιός θα σταματήσει το αυτοκίνητο του Δκτου Φρουράς Θεσ/νίκης άλλωστε; :lol:

Eνας κανιβαλος πεζος που πεταχτηκε χωρις ΚΑΝ να τσεκαρει αριστερα-δεξια ... επανω στην Κ. Καραμανλη.
Οταν τον κανει αλοιφη ... να δεις τι εχει να γινει!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#202115 Τίποτα ιδιαίτερο, πίστεψέ με. Να δεις για πότε όλα κουκουλώνονται... :whistlink:

ΥΓ: Αυτή είναι η πρακτική. Δεν βγάζει το Κινήσεως Διαταγή για αυτά τα αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
REALZEUS έγραψε:Τίποτα ιδιαίτερο, πίστεψέ με. Να δεις για πότε όλα κουκουλώνονται... :whistlink:

ΥΓ: Αυτή είναι η πρακτική. Δεν βγάζει το Κινήσεως Διαταγή για αυτά τα αυτοκίνητα.

Ακριβως αυτό που είπα μερικά πόστα πιο πανω για περιπολικά.
Στην Ελλαδαρα είστε αφού! :D
Άβαταρ μέλους
By Arrow
Pitt έγραψε:
Arrow έγραψε:Στρατιωτης δεν πληρώνει από τη τσέπη του υλικές ζημιές σε όχημα ανεξαρτήτως περίπτωσης

Αν φταίει και δεν εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, τις πληρώνει στο ακέραιο και με το παραπάνω... Από σπασμένο καθρέφτη έως ολόκληρο όχημα.
Οι απαιτήσεις διαβιβάζονται στην ΔΟΥ και εισπράττονται όπως οι λοιπές απαιτήσεις του Δημοσίου.

Καλή Χρονιά σε όλους!

Προφανώς μιλαω για υπηρεσία που είναι και το 99,9 των περιπτώσεων. Το άλλο 0,01 είναι εξαιρετικό ρίσκο και φυσικά έχουν σταματηθεί αυτοκίνητα διοικητών αν γίνονται μαλακιες στο δρόμο.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#202304 Mε τους στρατιώτες δεν ξέρω τι γίνεται αλλά θυμάμαι ΕΠΟΠ είχε χτυπήσει μια καναδέζα στην όπισθεν και προσπαθούσε να βρει τρόπο να τη φτιάξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί τη μεθεπομένη ήταν η ταξιαρχική ή Γενικού επιθεωρητή επιθεώρηση δε θυμάμαι ακριβώς. Όλα αυτά εν αγνοία του διοικητή. Τώρα αν δεν υπήρχε η επιθεώρηση και ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα δεν ξέρω ποιος θα αναλάμβανε το κόστος. Σε άλλο σκηνικό ΕΠΟΠ πήγε να πάρει μαζί του την πόρτα της Κ.Πύλης αφήνοντας μια λακούβα στο πίσω φτερό. Σα να άκουσα το συνοδηγό (ξεχασμένος ΕΜΘ) να του λέει βρες τρόπο να το φτιάξεις. Και τρίτο σκηνικό πάλι ΕΠΟΠ να ψάχνει μπαταρία γιατί η προβλεπόμενη (παραλαβή από αυτές του ΕΣ) κόστιζε 800€. Αυτό που κατάλαβα δηλαδή είναι ότι όποιος έχει χρεωμένο όχημα ή είναι οδηγός εφόσον φταίει πληρώνει. Με τους φαντάρους όμως δεν ξέρω τι γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#202307 Ρε Πανο ολα εξαρτωνται απο την εκαστοτε περιπτωση..
Εγω ας πουμε οτι εχω χρεωμενο ενα περιπολικο. Σημερα λοιπον που ειμαι βαρδια , περναω απο ενα στενο δρομο και γκρεμιζω τον καθρεπτη του Octavia (χωρις να κανω ζημια σε αλλον εννοειται..)
Κανονικα η διαδικασια ξερεις ποια ειναι;
Καλεις Τροχαια , γινεται Ε.Δ.Ε ,χαρτουρα , καταθεσεις κ.λ.π, το αμαξι περναει επιτροπη απο εμπειρογνωμονες και μετα απο 6 μηνες αν εχουν καθρεπτη τον αντικαθιστουν...
Εσυ για 6 μηνες ψαχνεις περιπολικο να δουλεψεις.. :(
Αντι λοιπον για ολο αυτο , πας την αλλη ημερα , υποχρεωνεσαι σε εναν φιλο κ σου βαζει εναν καθρεπτη.. :shifty:
Οταν εμπλακεις σε συγκρουση ομως με αλλον πολιτη ή και μονος σου με σοβαρες ομως υλικες ζημιες , τοτε ακολουθειται η διαδικασια που προανεφερα...
Ολα τα περιπολικα εννοειτε οτι εχουν διαταγη πορειας για να κινηθουν εξω απο τον εκαστοτε ορχο.. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#206061 Μπορει καποιος να μου εξηγησει με ποια λογικη αστυνομικοι αφηνουν κληση μαρτυρα (σε εφετειο κακουργηματων μαλιστα) σε μια πολυκατοικια που τουλαχιστον 4 διαφορετικοι ενοικοι τους λενε οτι ΔΕΝ μενει εκει αυτος που ψαχνουν, ουτε εμενε ποτε? Η οποια κληση μαρτυρα μαλιστα λεει οτι σε περιπτωση μη εμφανισης, θα εχεις τις ταδε κυρωσεις.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#206073 @giannik1977

H τεχνολογία αυτή των Volvo ενδέχεται να επηρεάζει τα ραντάρ ταχύτητας χειρός;

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... -path.html
Άβαταρ μέλους
By drdino
#206078 Όχι. Επίσης το συγκεκριμένο δεν είναι και καινούριο, πρόσθετη δυνατότητα είναι. Ραντάρ υπάρχουν εδώ και καιρό σε πολλά αμάξια.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#206137 V40 πάντως δεν πιάστηκε στις 6 φορές που το χτύπησε και προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί.
Ευτυχώς που δεν επέμενε ότι υπάρχει antiradar.

< K910 μου
Άβαταρ μέλους
By drdino
panos2171 έγραψε:V40 πάντως δεν πιάστηκε στις 6 φορές που το χτύπησε και προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί.
Ευτυχώς που δεν επέμενε ότι υπάρχει antiradar.

< K910 μου

Radar του ACC/Collision Mitigation =/= Radar ταχύτητας.

Όλα τα ραντάρ δεν είναι ίδια. Κάθε ραντάρ έχει δικαίωμα στον έρωτα. Σταματείστε τις διακρίσεις.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
panos2171 έγραψε:@giannik1977

H τεχνολογία αυτή των Volvo ενδέχεται να επηρεάζει τα ραντάρ ταχύτητας χειρός;

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... -path.html

Απ ότι φαίνεται εκπέμπουν στις ίδιες συχνότητες που χρησιμοποιούν και τα ραντάρ της αστυνομίας, οπότε ναί, είναι πολύ πιθανό.

Εδώ μια λίστα αυτοκινήτων που δημιουργούν false positives σε ανιχνευτές ραντάρ, το Volvo περιλαμβάνεται σε αυτή.
http://www.rdforum.org/showthread.php?t=11516