Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dstou
#18315 Άρτι αφιχθείς από Σαλόνικα, πέτυχα και τέλειο καιρό. Από τα πολλά πηλαλητά μόνο Δούκα πήγα και μια επισκεψούλα σε 'Βομβίδια' , εγκρίνονται αμφότερα. Αυτό με τα λεωφορεία μου άρεσε στην αρχή. Μπράβο λέω, βγάζεις εισιτήρια και εντός, γουστάρω. Η φάκα : τα εισιτήρια μέσα στο λεωφορείο είναι λίγο πιο ακριβά από έξω, και το κυριώτερο το μηχάνημα δεν δίνει ρέστα. Έτσι ρίχνεις π.χ. ένα ευρώ αν δεν έχεις πιο ψιλά για ένα εισιτήριο που έξω έκανε 80 λεπτά και μέσα 90, και το πληρώνεις τελικά όσα έριξες, στο παράδειγμά μας 1 ευρώ. Αν έριχνες 2 ευρώ θα έκλαιγες και τα 2. Το ότι το μηχάνημα δεν δίνει ρέστα θα έπρεπε να αναγράφεται απέξω με τεράστια γράμματα, το αναφέρει σε μια γωνίτσα και μόνο. :thumbsup:
Επίσης θα μπορούσε πανεύκολα να σου τυπώνει ένα χαρτάκι με τα ρέστα και όταν βγαίνεις να πηγαίνεις σε ένα κιόσκι και να το εξαργυρώνεις, γίνεται εδώ και χρόνια αλλού. Τζίφος...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dstou έγραψε:Άρτι αφιχθείς από Σαλόνικα, πέτυχα και τέλειο καιρό. Από τα πολλά πηλαλητά μόνο Δούκα πήγα και μια επισκεψούλα σε 'Βομβίδια' , εγκρίνονται αμφότερα. Αυτό με τα λεωφορεία μου άρεσε στην αρχή. Μπράβο λέω, βγάζεις εισιτήρια και εντός, γουστάρω. Η φάκα : τα εισιτήρια μέσα στο λεωφορείο είναι λίγο πιο ακριβά από έξω, και το κυριώτερο το μηχάνημα δεν δίνει ρέστα. Έτσι ρίχνεις π.χ. ένα ευρώ αν δεν έχεις πιο ψιλά για ένα εισιτήριο που έξω έκανε 80 λεπτά και μέσα 90, και το πληρώνεις τελικά όσα έριξες, στο παράδειγμά μας 1 ευρώ. Αν έριχνες 2 ευρώ θα έκλαιγες και τα 2. Το ότι το μηχάνημα δεν δίνει ρέστα θα έπρεπε να αναγράφεται απέξω με τεράστια γράμματα, το αναφέρει σε μια γωνίτσα και μόνο. :thumbsup:
Επίσης θα μπορούσε πανεύκολα να σου τυπώνει ένα χαρτάκι με τα ρέστα και όταν βγαίνεις να πηγαίνεις σε ένα κιόσκι και να το εξαργυρώνεις, γίνεται εδώ και χρόνια αλλού. Τζίφος...

Απο χθές το εισιτήριο κοστίζει 1€ οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#18325 Βασικά το πρόβλημα μεγάλωσε. Μέσα έχει 1,10 και έριξα 1,5 ευρώ στο 58 από Πυλαία, ενισχύοντας τον οργανισμό για 40 ολόκληρα λεπτά. Ας όψεται που ήμουνα σχεδόν μόνος μου στο λεωφορείο...
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#18329 Γι'αυτό κανείς από το φόρουμ δεν χρησιμοποιεί λεωφορείο. Μόνο αμάξι και για το κέντρο το μετρό...
Άβαταρ μέλους
By corsair
dstou έγραψε:Βασικά το πρόβλημα μεγάλωσε. Μέσα έχει 1,10 και έριξα 1,5 ευρώ στο 58 από Πυλαία, ενισχύοντας τον οργανισμό για 40 ολόκληρα λεπτά. Ας όψεται που ήμουνα σχεδόν μόνος μου στο λεωφορείο...

εγω εχω ριξει και 2ευρα 2-3 φορες... :oops: Φροντισα βεβαια να πατσισω μετα με αντιστοιχο αριθμο freerides. Αν με πιανανε βεβαια, θα με λεγανε και κλεφτη, ενω αυτους που τρωνε το εξτραδακι και επισημα δεν τους λεει κανεις τπτ. :thumbsdown:

Περιμένω επιτελους NFC payments απο ΟΑΣΘ :x (Αδη σταματα να γελας)
Άβαταρ μέλους
By leonp
corsair έγραψε:Περιμένω επιτελους NFC payments απο ΟΑΣΘ :x (Αδη σταματα να γελας)

Κρίνοντας από τα μηχανήματα που δεν δίνουν ρέστα, μάλλον θα περνάει το λεωφορείο από την στάση χωρίς να σταματήσει (και χωρίς NFC) θα σε χρεώνει εισιτήριο. :roll:
Άβαταρ μέλους
By markvag
leonp έγραψε:
corsair έγραψε:Περιμένω επιτελους NFC payments απο ΟΑΣΘ :x (Αδη σταματα να γελας)

Κρίνοντας από τα μηχανήματα που δεν δίνουν ρέστα, μάλλον θα περνάει το λεωφορείο από την στάση χωρίς να σταματήσει (και χωρίς NFC) θα σε χρεώνει εισιτήριο. :roll:

:lol: :s_biggrin

Να δω πότε θα μπει μια τάξη σε αυτό το μπάχαλο που λέγεται ΟΑΣΘ, που είναι ουσιαστικά δημόσιο, αλλά τυπικά ιδιωτική εταιρεία και έχει τα "καλά" και των δύο... Δημοσιοϋπαλληλίκη + εξαίρεση από απολύσεις και λοιπές ενοχλήσεις...
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#19717 Επίσημη απάντηση του ΟΑΣΘ στα ερωτήματα των Θεσσαλονικέων petrolheads.gr

ΟΑΣΘ έγραψε:Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός κάνει λόγο για προσπάθεια σπίλωσής του, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. Σημειώνει επίσης ότι "η μη επιστροφή κερμάτων από τα εκδοτικά μηχανήματα σε όσους επιβάτες καταβάλουν μεγαλύτερο κόμιστρο δεν ωφελεί τους μετόχους του Ο.Α.Σ.Θ., όπως παραπλανητικά αναφέρεται σε δημοσιεύματα, αλλά το Ελληνικό Δημόσιο λόγω μείωσης της αντισταθμιστικής καταβολής (επιδότησης του εισιτηρίου) και κατ΄ επέκταση τον Έλληνα πολίτη".
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ΟΑΣΘ, "τα εκδοτικά μηχανήματα λειτουργούν εντός των λεωφορείων εδώ και 36 χρόνια, τα οποία εκσυγχρονίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε σήμερα να είναι πλήρως αναβαθμισμένα με νέα τεχνολογία και είναι γνωστό σε όλους τους επιβάτες ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν χρήματα. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης τα εκδοτικά μηχανήματα εντός των λεωφορείων δεν επιστρέφουν χρήματα, διότι η εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων μηχανημάτων εντός των λεωφορείων δεν συνιστάται λόγω του όγκου και της μη εύχρηστης λειτουργίας τους".

Αν μας δώσουν και καθρεφτάκια, εγώ θα χαρώ πολύ και θα δώσω τη γη μας.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#20004 Όσες φορές έχω έρθει Θεσσαλονίκη είμαι πολύ ευχαριστημένος με το επίπεδο των υπηρεσιών του οασθ,εδώ μέσα διαβαζουμε μιρλα για 40σεντς αντί να επενδυετε σε μετοχές της επιχείρησης που έχει και τη προστασία της τοπικής ηγεσίας

I just used my Surface Pro
Άβαταρ μέλους
By corsair
#20015 Στην Βεροια εχει γινει πολυ μεγαλο ατυχημα, με δεκαδες αυτοκινητα, δεκαδες τραυματιες και νεκρους.... Τα λενε τωρα στο Ραδιο Θεσσαλονικη. Επεσε νταλικα πανω σε οχηματα τα οποια ειχαν ακινητοποιηθει στον δρομο λογω εργων ΔΕΗ... κατι τετοιο...
Άβαταρ μέλους
By mirage
Arrow έγραψε:Όσες φορές έχω έρθει Θεσσαλονίκη είμαι πολύ ευχαριστημένος με το επίπεδο των υπηρεσιών του οασθ,εδώ μέσα διαβαζουμε μιρλα για 40σεντς αντί να επενδυετε σε μετοχές της επιχείρησης που έχει και τη προστασία της τοπικής ηγεσίας

I just used my Surface Pro
Δεν γίνεται να επενδύσεις σε κάτι που δεν είναι διαθέσιμο. Υπηρεσίες και ΟΑΣΘ είναι δυο λέξεις που δεν πάνε μαζί btw

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#20100 Γιατί ρε μιραζ να μην επενδύσεις στον artisan ΟΑΣΘατζή που ράβει με το χεράκι του τη φυσούνα του λεωφορείου.

Γιατί να μην επενδύσεις στα πεντακάθαρα και οικολογικά λεωφορεία του.

Γιατί να μην επενδύσεις στον χαρωπό εργαζόμενο με την χαίτη, το aviator, το δασύτριχο στήθος και την καδένα να φαίνεται απο το ανοιχτό γαλάζιο υποκάμισο.

Arrow κοψε τα drugs.
Άβαταρ μέλους
By famas
#20156 Σόρρυ κιόλας, αλλά σαν μέσο μετακίνησης στην πόλη μας δεν υπάρχει κάτι να συγκρίνουμε τον ΟΑΣΘ, πέραν των ατομικών οχημάτων μας. Οπότε αν η ενναλακτική είναι πεζή ή ΟΑΣΘ....
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#20202 Oι υπηρεσίες του ΟΑΣΘ αντικειμενικά είναι καλές. Το χάνει λίγο στις μετακινήσεις προς δυτικά και στον κλιματισμό το καλοκαίρι στα μπλέ οχήματα. Το 1€ όμως είναι υπερβολικά μεγάλο για εισιτήριο και δη για μία μόνο διαδρομή.
Άβαταρ μέλους
By JordanSalonica
#20236 Υπάρχει κόλπο...πατάς ένα οποιοδήποτε εισητήριο που είναι πιο ακριβό από το κέρμα που θες να ρίξεις....πχ κάτι ημερήσια που έχουν 3-4 ευρώ....ρίχνεις το 2ευρω και πατάς ακύρωση....στο επιστρέφει σε ψιλά... :metalo:

Αυτό που δεν δίνει ρέστα πάντως είναι ο ορισμός της κλεψιάς...δλδ οκ touch μηχανήματα...αλλά δεν έχουν έναν ΑΠΛΟ ΛΟΓΑΡΙΘΜΟ για να δίνει ρέστα....οκ