Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Yugo_para_siempre έγραψε:
bill33 κατσε να δουμε μηπως ο Vernet ειναι ο Valeo και γλιτωσουμε κανα φραγκο.

Επειδή εσύ θα τον αλλάξει πολύ πριν απο εμένα ,πες και τι άλλο χρειάζεται.Πχ σφιγκτήρες για τα 4? μαρκούτσια,αν εχει όλες τις απαραίτητες τσιμούχες στο πακέτο (εκεί που βιδώνει στην μηχανή βλέπω ο δικός μου σαν να έχει φλατζόκολλα) .
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
bill33 έγραψε:
Yugo_para_siempre έγραψε:
bill33 κατσε να δουμε μηπως ο Vernet ειναι ο Valeo και γλιτωσουμε κανα φραγκο.

Επειδή εσύ θα τον αλλάξει πολύ πριν απο εμένα ,πες και τι άλλο χρειάζεται.Πχ σφιγκτήρες για τα 4? μαρκούτσια,αν εχει όλες τις απαραίτητες τσιμούχες στο πακέτο (εκεί που βιδώνει στην μηχανή βλέπω ο δικός μου σαν να έχει φλατζόκολλα) .

Τον αλλαξα με εναν της Calorstat-Vernet τελικα. Ο μηχανικος ηταν ευχαριστημενος με την επιλογη, απο 'δω και περα βεβαια δεν θα τον αφησω να καθετε για 13.5 χρονια... Αν κρατησω για χρονια το αμαξι θα τον αλλαξω πιο συντομα.

Ηθελε 4 σφιγκτηρες, ειχε τσιμουχα και βαλαμε φλατζοκολλα.

25.5 ευρω ο θερμοστατης, 20 ευρω εργασια και 12 ευρω το ψυκτικο που το πηρα εγω.

Ενω πριν για να αρχισει να κουνιεται η βελονα, αυτην την εποχη, ηθελε τουλαχιστον 10-12 λεπτα τωρα μεσα σε 2-3 λεπτα εχει αρχισει να ανεβαινει οδηγωντας στην ιδια διαδρομη. Επισης ανεβηκα και κατεβηκα τον Υμηττο για τεστ, κατεβαινα οσο πιο χαλαρα μπορουσα και η θερμοκρασια αψογη, ελαχιστα κατω απο τη μεση. Η καταναλωση επεσε, ολα καλα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#198257 Έχω ενα 5λιτρο αντιπηκτικό/ψυκτικό υγρό στο σπίτι, κανά 3άρι χρόνια, κλειστό-σφραγισμένο. Χαλάει; :oops:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#198263 oxi
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dodger έγραψε:Έχω ενα 5λιτρο αντιπηκτικό/ψυκτικό υγρό στο σπίτι, κανά 3άρι χρόνια, κλειστό-σφραγισμένο. Χαλάει; :oops:

Εξαρτάται από το υγρό και τον κατασκευαστή. Αν θυμάμαι καλά το Glysantin της BASF που χρησιμοποιώ έχει shelf life για πάνω από 3 χρόνια.
Ίσως να το έβαζα στο κύκλωμα ψύξης, αλλά όχι με σκοπό να το κρατήσω άλλη μια πενταετία.
Άβαταρ μέλους
By g47
#199063 Σε Honda Jazz του 08' χρειαζεται να αλλαχθουν υαλοκαθαριστηρες.
Βρηκα οτι οι διαστασεις ειναι 26" (660 χλστ) 13" (330 χλστ) για τους εμπρος.
Αυτοι
https://www.skroutz.gr/s/7763202/Bosch- ... 400mm.html
που ειναι 600 και 400 να υποθεσω δεν θα εχουν προβλημα?
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#199065 viewtopic.php?f=13&t=189 :rtfm:

Geako!!!

Αν δεν έχουν θέμα τα μάκτρα, εγώ άλλαξα λάστιχα με 6€...
Προσοχή άν έχει αισθητήρες βροχής...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#201394 Ψάχνω να βρω 4 από αυτά τα ψιψιψίνια και κοκοκόψαρα

Εικόνα

σε αυτά κουμπώνει το καπάκι της μηχανής (στην εικόνα τα νο3)

Εικόνα

Έχετε ιδέα που μπορώ να τα βρώ ή πως να τα ψάξω; Στο ebay τα βρίσκω μόνο από Αμερική, κάτι που με 45 ευρώ μεταφορικά δεν παίζει...
Άβαταρ μέλους
By allonsanfan
#201971 αρχισα να χρησιμοποιω χθες το torque app και αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι η θερμοκρασια air intake του αυτοκινητου μου.με ζεστη μηχανη η τιμη ηταν στους 55 βαθμους κελσιου και ενω εξω ειχε -5.ειναι φυσιολογικη αυτη η τιμη;μηπως παιζει να υπαρχει καμια διαρροη στην εισαγωγη αερα και να ερχεται ζεστος αερας απο τη μηχανη;