Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Κίκιζας . έγραψε:Οσο για τα μπικικινια, ισως εγω τελικα να κανω λαθος...Μπορεις να δωσεις μερικα δεδομενα (αν θες) περα απο ενα αρχικο κοστος κτησης, ενα ετησιο κοστος συντηρησης για την Ζ4 που εχεις VS Βrera 2.2 ή GT 3.2?
Nα σχηματισουμε μια εικονα για το ΠΟΣΗ διαφορα εχουν...

Σαν συντήρηση, το GT δεν έχει καμία ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχέση με τα υπόλοιπα. Είναι και η καρότσα 156 που γενικά έχει ακριβή και συχνή συντήρηση σε ψαλίδια, είναι και οι ιμάντες του V6 που κάθε 4 χρόνια θέλεις χιλιάρικο, το κόστος είναι μεγάλυτερο από sports car της προκοπής. Το brerόνι ερχέται και πάλι πιο ακριβό απ' το z4, επειδή έχει αλλαγές καδένας.
Τελευταία επεξεργασία από rocsta και 01 Ιαν 2016, 11:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#201879 Aλήθεια από περιέργεια ρωτάω, έχει μπεί κανείς για μια αληθινά γρήγορη βόλτα κυρίως σε επαρχιακούς δρόμους και όχι από φανάρι σε φανάρι με κάποιο από τα RS της Renault κυρίως τα Megane RS 2 και 3, δεν λέω για το Μegane 3 RS cup γιατί ήρθαν μόνο 2 στην Ελλάδα από ότι ξέρω, αν θέλετε απαντάτε χωρίς να με βρίσετε ποιυ σας χαλάσω την Ιταλική νιρβάνα του ντιζάιν μιας και μιλάμε για αυτοκίνητα και αν και πως πατάνε στο δρόμο και όχι πως φαίνονται μέσα από το τζάμι της καφετέριας.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#201881 Εγώ κ. Παναγιώτη μόνο με clio rs που ως σουπερμίνι, είναι λογικό να είναι αρκετά νευρικό και χοροπηδηχτό. Από megane που πάντα εξυμνείται από τους δημοσιογράφους δεν έχω ιδέα. Πείτε μας :)
Βέβαια παραδέχομαι ότι είμαι βλαμμένος και δύσκολα θα διάλεγα κάτι άλλο εκτός AR :oops: . Με καυλώνει το σηματάκι στο τιμόνι :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By elvet
Arrow έγραψε:αν σε petrolhead forum δεν έχει αγοραστεί ένα ρουλεμαν αλφα εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι τυχαίο....εδώ πωλούνται 3αρες 10ετιας με περισσότερη ευκολία.... :ninja:

...κι ένα που αγoράστηκε, αποκτήθηκε ως οικογενειακό SW :s_sorry :s_sorry
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Dimsabas έγραψε:Δεν έχει τιμόνι, ούτε κιβώτιο, δύναμη απλώς επαρκή. Συμφωνώ με την κριτική σου. Τότε πώς το ερωτεύτηκες; Μόνο για το πάτημα και τη μόστρα; Έχεις οδηγήσει κάνα πραγματικά ζόρικο; Μ3; Σ2000;

Αυτα -με οριο 25κ ευρω και μονο καινουργιο- δεν φτανουν? :lol:

Απο ζορικα...Impreza STI MY2002 , μια ποικιλια απο 986/996 με κερασακι την 996ΤΤ παλαια εθνικη/μεγαρο, R8 V10 σε αυτοσχεδια πιστα στο ελληνικο, Evo X manual...
M3 E46 του Μανου (cavallino) μια σχεδον βιαστικη βολτα, -δεν μετραει με την εννοια που καταλαβαινω οτι εννοεις- αλλα σε ομορφη διαδρομη...
Δεν ξερω βεβαια λογω 4κινησης -για τα περισσοτερα- κατα ποσο τα θεωρεις ζορικα...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Dimsabas έγραψε:Δεν έχει τιμόνι, ούτε κιβώτιο, δύναμη απλώς επαρκή. Συμφωνώ με την κριτική σου. Τότε πώς το ερωτεύτηκες; Μόνο για το πάτημα και τη μόστρα; Έχεις οδηγήσει κάνα πραγματικά ζόρικο; Μ3; Σ2000;

Για το (volk) SWAG(agen)

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#201933 Απλώς μου έκανε εντύπωση ότι ενώ σωστά αναφέρεις έντονα μειονεκτήματα του μοντέλου, από την άλλη δηλώνεις θερμός υποστηρικτής και παραλίγο αγοραστής.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#201934 Δεν θα υπηρχε κατι καλυτερο τοτε και το Σιροκο ειναι βαρυ ονομα, καλυτερο στην εμφανιση απο Γκολφ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Οσο για τα μπικικινια, ισως εγω τελικα να κανω λαθος...Μπορεις να δωσεις μερικα δεδομενα (αν θες) περα απο ενα αρχικο κοστος κτησης, ενα ετησιο κοστος συντηρησης για την Ζ4 που εχεις VS Βrera 2.2 ή GT 3.2?
Nα σχηματισουμε μια εικονα για το ΠΟΣΗ διαφορα εχουν...

Καλή χρονιά ..

Για τα μπικικίνια όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το ζουμί της υπόθεσης είναι τέλη-ασφάλειες-τεκμήρια.
Στη συντήρηση ο busso σε καμία περίπτωση δεν νομίζω ότι είναι φτηνός όπως φτηνή δεν περιμένω να είναι και η Ζ4.
Τα 2 λίτρα (2,2 εν προκειμένω για τη Ζ4) ήταν το όριο μου και με τα 2,5 το ξεχείλωσα ελαφρώς.

Αν εσύ γνωρίζεις καλύτερα την κατάσταση της τσέπης μου και θεωρείς ότι έπρεπε να πάω για 3λιτρο (3,2 μάλιστα για Alfa Romeo), τότε πάω πάσο.
:)

Ελέω ημέρας και αντί για κάλαντο Βιέννης, το τοπικό σας εύχεται χρόνια πολλά...

Άβαταρ μέλους
By dimik
#201937 Εγώ βρίσκω λογική την άποψη του Γρήγορη γιατί ακριβώς τι ίδιο έκανα το 08 όταν έψαχνα αυτοκίνητο. Μπικικινια μέχρι 30000 υπήρχαν και είχα κοιτάξει από μτχ BMW 1 coupe diesel μέχρι AR Mito γιατί έψαχνα κάτι οικονομικό στην συντήρηση, να μου αρέσει στο μάτι, να έχει αξιοπρεπεις επιδόσεις και τέλος όσο το δυνατόν πρακτικοτερο. Το σιροκο ήταν το μοναδικό που μπήκα μέσα και μου άρεσε ένιωσα άνετα και θα ήθελα να περνάω τον χρόνο μου εκεί. Στην Μιτο δεν μου άρεσε το εσωτερικό και ξενέρωσα όταν μου ζήτησαν έξτρα χρήματα για να πέφτουν τα πίσω καθίσματα και το BMW δεν το έβρισκα σε λογική τιμή. Με άλλα λόγια προτίμησα αυτό που μου έκανε κλικ στο μάτι και καθόλου μα καθόλου δεν με ενοιαξε αν δεν είχε άμεσο τιμόνι αν δεν πατούσε στον δρόμο όπως αλλά κλπ κλπ, δεν θα ήθελα ποτέ να οδηγώ αυτοκίνητο που το βλέπω και χαλιεμαι και ας είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Δεν ξέρω γιατί αλλά τα περισσότερα AR μου προκαλούν αυτό ακριβώς το αίσθημα δυσφοριας με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η 159 που μου αρέσει απ έξω αλλά το εσωτερικό καθόλου ή η τζιουλιετα που ισχύει το ίδιο. Αυτά όμως είναι καθαρά γούστα και δεν έχουν να κάνουν με επιδόσεις κλπ τις οποίες στο φινάλε στο 90% της χρήσης ενός αυτοκινήτου δεν έχουν και τόσο σημασία.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#201948 To 09 που έψαχνα κι εγώ για αμάξι, με budget 25K (και με επιθυμία να κατέβει, αν και μπορούσε ν' ανέβει...), πολλοί μου πρότειναν το Scirocco, και κάθε φορά έπρεπε να γίνεται η κουβέντα: "ούτε να το βλέπω, απορώ γιατί μπαίνει καν στην εξίσωση".
Θεωρώ πως πολύ σωστά το είχα δει τότε, το αυτοκίνητο νομίζω γέρασε άσχημα και είναι φυσιολογικό γιατί και τότε δεν έδειχνε ιδιαίτερα ωραίο. Καμία σχέση με την GT (δεν θα πω Brera, γιατί μπορεί να μετάνιωσε ο ΙΚΕ και να ξεσπάσει πάνω μου πάλι...).
Για εμένα, τότε, τα μόνα αυτοκίνητα που έπαιζαν ήταν:
-Mini Cooper S
-VW Golf GTI
-BMW 1 series (σαν guest star)
-Mercedes SLK
-Mercedes C Coupe

Και για εμένα δεν υπήρχε Alfa γιατί η GT ήταν αρκετά παλιά και εμπροσθοκίνητη, χωρίς να έχει και αρκετά άλογα. Δηλαδή, λάθος μοτέρ, λάθος άξονας κίνησης. Προτίμησα την 1 λοιπόν, αφού απέρριψα το Golf λόγω κίνησης εμπρός, Mini λόγω αξιοπιστίας, Mercedes λόγω χώρων στην μία περίπτωση και λόγω μη-sportiness στην δεύτερη.
Η Alfa, ίσως σιγά σιγά αποκτήσει μια γκάμα που ν' αξίζει και να μην είναι μόνον... περασμένα μεγαλεία, κλπ κλπ.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Dimsabas έγραψε:Απλώς μου έκανε εντύπωση ότι ενώ σωστά αναφέρεις έντονα μειονεκτήματα του μοντέλου, από την άλλη δηλώνεις θερμός υποστηρικτής και παραλίγο αγοραστής.

Mα το ειπα ευθαρσως :lol: , ειμαι θυμα της εμφανισης... :oops:
Απο την αλλη αυτο που βλεπεις εσυ ως "εντονα μειονεκτηματα" εγω το εβλεπα ως απλα "ουτε κρυο, ουτε ζεστη"

Εχει παντως την σημασια του, η μετεπειτα εκδοση με το XDS (απο ΜΥ2010), και το sport pack, σε σχεση με το πρωτοεμφανιζομενο μοντελο...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Anonymous Founder έγραψε:To 09 που έψαχνα κι εγώ για αμάξι, με budget 25K (και με επιθυμία να κατέβει, αν και μπορούσε ν' ανέβει...), πολλοί μου πρότειναν το Scirocco, και κάθε φορά έπρεπε να γίνεται η κουβέντα: "ούτε να το βλέπω, απορώ γιατί μπαίνει καν στην εξίσωση".
Θεωρώ πως πολύ σωστά το είχα δει τότε, το αυτοκίνητο νομίζω γέρασε άσχημα και είναι φυσιολογικό γιατί και τότε δεν έδειχνε ιδιαίτερα ωραίο. Καμία σχέση με την GT (δεν θα πω Brera, γιατί μπορεί να μετάνιωσε ο ΙΚΕ και να ξεσπάσει πάνω μου πάλι...).
Για εμένα, τότε, τα μόνα αυτοκίνητα που έπαιζαν ήταν:
-Mini Cooper S
-VW Golf GTI
-BMW 1 series (σαν guest star)
-Mercedes SLK
-Mercedes C Coupe

Και για εμένα δεν υπήρχε Alfa γιατί η GT ήταν αρκετά παλιά και εμπροσθοκίνητη, χωρίς να έχει και αρκετά άλογα. Δηλαδή, λάθος μοτέρ, λάθος άξονας κίνησης. Προτίμησα την 1 λοιπόν, αφού απέρριψα το Golf λόγω κίνησης εμπρός, Mini λόγω αξιοπιστίας, Mercedes λόγω χώρων στην μία περίπτωση και λόγω μη-sportiness στην δεύτερη.
Η Alfa, ίσως σιγά σιγά αποκτήσει μια γκάμα που ν' αξίζει και να μην είναι μόνον... περασμένα μεγαλεία, κλπ κλπ.
:ninja:

To scirocco θυμαμαι γενικοτερα και σε συζητησεις, ειναι φαση Love or hate...Εγω ανηκα στην πρωτη κατηγορια...
Το μοναδικο -αλλα ξεκαθαρα ακριβοτερο, στα 29-30κ ευρω με αντιστοιχο εξοπλισμο του scirocco 160- εναλλακτικο για εμενα, εφοσον ανεβαζα το budget +5κ ευρω, (οπωσδηποτε ομως με την επιλογη του εξτρα μπλοκε και το αναφερω αυτο γιατι εχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορα με/χωρις, το εχω διαπιστωσει προσωπικα)- ηταν το Cooper S.

Ακριβως οτι ηθελα οδηγικα, αλλα για ψυχολογικους λογους ηθελα πραγματικο 4θεσιο αφενως, αλλα το κυριοτερο, το budget των 25κ ευρω τοτε, ηταν ηδη "ξεχειλωμενο"...

Tελος το offtopic απο εμενα, οποιος θελει οτιδηποτε περι αυτου, ας στειλει π.μ... :)

@dimik... :s_thumbsup

@Εddie

Αφου λες οτι το ειχες τσιμπησει και εσυ λιγο παραπανω το budget, ok...Ετσι κι αλλιως απο πριν νομιζω το ειπα ξεκαθαρα, ο εχων το μαρουλι, εχει τον πρωτο και τελευταιο λογο.
Προφανως και την τσεπη σου την ξερεις καλυτερα απο τον καθενα, και υποδειξεις δεν μπορει να σου κανει κανενας, για το πως θα διαχειριστεις διαθεσιμο ποσο για αγορα.
Εγω απλα ενιωσα οτι δεν επιβεβαιωθηκε το παθος σου, τουλαχιστον με αυτο που εβλεπα, με πολλες φωτο ανεβασμενες στο τοπικο.
Αν θυμαμαι καλα, κυριως Brera και spider, σε μεγαλο βαθμο, συνοδευομενα απο επιφωνηματα θαυμασμου και ποθου.
Στα περι συγκρισης κοστους, δεν εχω φτασει σε αυστηρη οικονομικοτεχνικη αναλυση, μια προχειρη ματια που εριχνα κατα καιρους, σε εμενα τουλαχιστον η εντυπωση που ειχα απο τις αγγελιες, ηταν κατα μεσο ορο στα 9-10κ ευρω για μια 2.2 Brera, και στα 8-9κ ευρω για μια Ζ4 2.5, και στις δυο περιπτωσεις φαινομενικα τουλαχιστον "καθαρα" και με κατω απο 90κ χλμ.
Υπο αυτη την εννοια, κατα την ταπεινη μου αποψη, μια διαφορα περι του 10% υπεραξιας για ενα πιο ποθητο συγκριτικα αυτοκινητο, και περιπου αλλο τοσο για ενα-δυο χρονια κοστος συντηρησης με φορο πολυτελειας, δεν ειναι δα και απαγορευτικη κινηση, ή εστω με μια αναμονη μερικων μηνων(?) θα μπορουσε να αντιμετωπιστει.

Και παλι ξαναλεω βεβαια, προσωπικες εκτιμησεις-σκεψεις, μπορει να τα υπολογιζω και λαθος...

Οπως και να εχει, εγω χαιρομαι για τις επιλογες ολων σας πραγματικα, ευχομαι χαρουμενα και ασφαλη χλμ και σε οσους εκαναν και προσφατη αγορα, και οι υπολοιποι, να αποκτησουν συντομα αυτο που επιθυμουν... :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#201962 Τα πάθη μένουν συνήθως ανικανοποίητα...

Πάνω σε αυτά που αναφερεις:
Spider/Brera: ελάχιστα κομμάτια σε επίπεδο συλλεκτικού. Τα 1,8 παίζουν στα 20k και τα 2,2 εύκολα πάνω από 10k αναλόγως την κατάσταση.
Για το 2,2 όπως και το 2,0 της GT δεν εμπαινα στη λίστα ευεργετών του υπ. οικονομικών. Καλώς ή κακώς...

Ζ4: πάνω από 10k παίζουν μόνο facelift με τα ανανεωμένα μοτέρ.
Τα προ-φλ (όπως αυτό που πήρα) φεύγουν αρκετά πιο κατω...
Άβαταρ μέλους
By morpheus
#201982 Καλή χρονιά σε όλους. :)
dimik έγραψε:Αυτά όμως είναι καθαρά γούστα και δεν έχουν να κάνουν με επιδόσεις κλπ τις οποίες στο φινάλε στο 90% της χρήσης ενός αυτοκινήτου δεν έχουν και τόσο σημασία.

Δεν μιλάω για σένα, αφού ξεκαθαρίζεις ευθέως τις απαιτήσεις σου, αλλά υπάρχει μια κατηγορία οδηγών -όχι μικρή αλλά σίγουρα μειοψηφία- όπου το 90% της χρήσης είναι αυτά ακριβώς τα "κλπ" (και δεν αναφέρομαι μόνο σε επιδόσεις).
Αυτοί, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό και χαζό, απλώς υποφέρουν στο λάθος αυτοκίνητο.
Γιατί και εγώ είμαι μεγάλος sucker για την εμφάνιση του αυτοκινήτου (ο βασικότερος λόγος που δεν πήρα κάποτε Evo) αλλά ότι και να λέμε το αυτοκίνητο το οδηγείς πολύ περισσότερο απ'οτι το κοιτάς (εκτός αν μας νοιάζει -κυρίως- τι κοιτάνε οι άλλοι σε μας οπότε πάμε σε άλλη κατηγορία "car enthusiast").

Κίκιζας . έγραψε:Mα το ειπα ευθαρσως :lol: , ειμαι θυμα της εμφανισης... :oops:
Απο την αλλη αυτο που βλεπεις εσυ ως "εντονα μειονεκτηματα" εγω το εβλεπα ως απλα "ουτε κρυο, ουτε ζεστη"

Το θέμα είναι ., όπως ανέφερα παραπάνω, ότι σε μια κατηγορία οδηγών (στην οποία απ'οτι έχω καταλάβει -μπορεί και λανθασμένα- ανήκεις και εσύ) αυτό το "ούτε κρύο ούτε ζέστη" γίνεται πολύ γρήγορα βαρεμάρα σε βαθμό εγκεφαλικής βλάβης...
Το αυτοκίνητο πρέπει να μας φτιάχνει, από την ώρα που το κοιτάμε, όταν ανοίγουμε την πόρτα και μπαίνουμε μέσα και φυσικά όσο το οδηγούμε... είτε πάμε στο σουπερμάρκετ για ψώνια, είτε το ξεζουμίζουμε σε κάποια καυλαντιστική διαδρομή...
Και το Scirocco δεν κάνει τίποτα από τα 2...
Τιμόνι απαράδεκτο, αίσθηση και feedback ανύπαρκτa, προδιάθεση για παιχνίδι αντιστοιχη με ηλικιωμενο σε καταστολή και rewarding όταν το κυνηγήσεις που περιορίζεται στη λεξη δυσανασχέτηση, turn-in από τα χειρότερα που έχω βιώσει σε αυτοκίνητο που πλασάρεται ως σπορτιφ και γενικά nimbleness με αντανακλαστικά δέντρου...
Ναι έχει καλό πάτημα (σε ευνουχιστικό για τα υπόλοιπα βαθμό) όπως και πολλά αυτοκίνητα τα τελευταία 15 χρόνια και είναι όντως ωραίο για την κατηγορία του εξωτερικά (στον αντίποδα έχει ένα από τα πιο βαρετά και άγευστα interior).

Μπορεί να μοιάζουν υπερβολικά τα παραπάνω αλλά είναι πραγματικά ότι ακριβώς βιώνω κάθε φορά που τα τελευταία 5 χρόνια παίρνω το Scirocco που υπάρχει στην οικογένεια (το οποίο είναι όπως το "καλό" που περιέγραψες παραπάνω +μαγνητοροϊκή ανάρτηση).

Επειδή λοιπόν την έχω πατήσει στο παρελθόν με αυτό το "ούτε κρύο ούτε ζέστη" έχοντας κάνει την μεγαλύτερη πατάτα σε επιλογή αυτοκινήτου...
Συγκεκριμένα όταν έδωσα την 147 και πήρα το Α3 mkII... στην αρχή, αφού το έστρωσα ευλαβικά και άρχισα να το οδηγώ πραγματικά, μου άρεσε εμφανισιακά (εντάξει όχι όσο η 147) και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι "έλα μωρέ εντάξει" "μια χαρά είναι" μπλα μπλα μπλα...
6 (έξι) μήνες άντεξα... Ιανουάριο 2004 το παρέλαβα καινούριο και Ιούνιο του 2004 το πούλησα... μία μέρα μετά πήρα το πρώτο μου τοτε MCS και το χαμόγελο ξαναγύρισε φαρδύ πλατύ... :s_biggrin

Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι το Α3 ήταν κακό αυτοκίνητο... άψογο ήταν και στον κατάλληλο άνθρωπο θα το πρότεινα με κλειστά μάτια... εγώ δεν ήμουν ο κατάλληλος άνθρωπος και αν το ήξερα από την αρχή, θα είχα γλυτώσει και χρήμα και την ψυχική οδύνη... :vava:
Τελευταία επεξεργασία από morpheus και 01 Ιαν 2016, 19:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά