- 01 Ιαν 2016, 17:16
Anonymous Founder έγραψε:To 09 που έψαχνα κι εγώ για αμάξι, με budget 25K (και με επιθυμία να κατέβει, αν και μπορούσε ν' ανέβει...), πολλοί μου πρότειναν το Scirocco, και κάθε φορά έπρεπε να γίνεται η κουβέντα: "ούτε να το βλέπω, απορώ γιατί μπαίνει καν στην εξίσωση".
Θεωρώ πως πολύ σωστά το είχα δει τότε, το αυτοκίνητο νομίζω γέρασε άσχημα και είναι φυσιολογικό γιατί και τότε δεν έδειχνε ιδιαίτερα ωραίο. Καμία σχέση με την GT (δεν θα πω Brera, γιατί μπορεί να μετάνιωσε ο ΙΚΕ και να ξεσπάσει πάνω μου πάλι...).
Για εμένα, τότε, τα μόνα αυτοκίνητα που έπαιζαν ήταν:
-Mini Cooper S
-VW Golf GTI
-BMW 1 series (σαν guest star)
-Mercedes SLK
-Mercedes C Coupe
Και για εμένα δεν υπήρχε Alfa γιατί η GT ήταν αρκετά παλιά και εμπροσθοκίνητη, χωρίς να έχει και αρκετά άλογα. Δηλαδή, λάθος μοτέρ, λάθος άξονας κίνησης. Προτίμησα την 1 λοιπόν, αφού απέρριψα το Golf λόγω κίνησης εμπρός, Mini λόγω αξιοπιστίας, Mercedes λόγω χώρων στην μία περίπτωση και λόγω μη-sportiness στην δεύτερη.
Η Alfa, ίσως σιγά σιγά αποκτήσει μια γκάμα που ν' αξίζει και να μην είναι μόνον... περασμένα μεγαλεία, κλπ κλπ.

To scirocco θυμαμαι γενικοτερα και σε συζητησεις, ειναι φαση Love or hate...Εγω ανηκα στην πρωτη κατηγορια...
Το μοναδικο -αλλα ξεκαθαρα ακριβοτερο, στα 29-30κ ευρω με αντιστοιχο εξοπλισμο του scirocco 160- εναλλακτικο για εμενα, εφοσον ανεβαζα το budget +5κ ευρω, (οπωσδηποτε ομως με την επιλογη του εξτρα μπλοκε και το αναφερω αυτο γιατι εχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορα με/χωρις, το εχω διαπιστωσει προσωπικα)- ηταν το Cooper S.
Ακριβως οτι ηθελα οδηγικα, αλλα για ψυχολογικους λογους ηθελα πραγματικο 4θεσιο αφενως, αλλα το κυριοτερο, το budget των 25κ ευρω τοτε, ηταν ηδη "ξεχειλωμενο"...
Tελος το offtopic απο εμενα, οποιος θελει οτιδηποτε περι αυτου, ας στειλει π.μ...

@dimik...
@Εddie
Αφου λες οτι το ειχες τσιμπησει και εσυ λιγο παραπανω το budget, ok...Ετσι κι αλλιως απο πριν νομιζω το ειπα ξεκαθαρα, ο εχων το μαρουλι, εχει τον πρωτο και τελευταιο λογο.
Προφανως και την τσεπη σου την ξερεις καλυτερα απο τον καθενα, και υποδειξεις δεν μπορει να σου κανει κανενας, για το πως θα διαχειριστεις διαθεσιμο ποσο για αγορα.
Εγω απλα ενιωσα οτι δεν επιβεβαιωθηκε το παθος σου, τουλαχιστον με αυτο που εβλεπα, με πολλες φωτο ανεβασμενες στο τοπικο.
Αν θυμαμαι καλα, κυριως Brera και spider, σε μεγαλο βαθμο, συνοδευομενα απο επιφωνηματα θαυμασμου και ποθου.
Στα περι συγκρισης κοστους, δεν εχω φτασει σε αυστηρη οικονομικοτεχνικη αναλυση, μια προχειρη ματια που εριχνα κατα καιρους, σε εμενα τουλαχιστον η εντυπωση που ειχα απο τις αγγελιες, ηταν κατα μεσο ορο στα 9-10κ ευρω για μια 2.2 Brera, και στα 8-9κ ευρω για μια Ζ4 2.5, και στις δυο περιπτωσεις φαινομενικα τουλαχιστον "καθαρα" και με κατω απο 90κ χλμ.
Υπο αυτη την εννοια, κατα την ταπεινη μου αποψη, μια διαφορα περι του 10% υπεραξιας για ενα πιο ποθητο συγκριτικα αυτοκινητο, και περιπου αλλο τοσο για ενα-δυο χρονια κοστος συντηρησης με φορο πολυτελειας, δεν ειναι δα και απαγορευτικη κινηση, ή εστω με μια αναμονη μερικων μηνων(?) θα μπορουσε να αντιμετωπιστει.
Και παλι ξαναλεω βεβαια, προσωπικες εκτιμησεις-σκεψεις, μπορει να τα υπολογιζω και λαθος...
Οπως και να εχει, εγω χαιρομαι για τις επιλογες ολων σας πραγματικα, ευχομαι χαρουμενα και ασφαλη χλμ και σε οσους εκαναν και προσφατη αγορα, και οι υπολοιποι, να αποκτησουν συντομα αυτο που επιθυμουν...