Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Pitt έγραψε:
DAP έγραψε:To 2016 θα με βρει διαβασμενο.....Ειχα αλλη εντυπωση....οτι "Μη σου τυχει"......Ευχαριστω παιδες......

Και πολύ σωστά την είχες. Μη σου τύχει...

Ξάδελφός μου που τον τράκαρε λεωφορείο της αστυνομίας αποζημιώθηκε μετά από 5 έτη και αφού προηγήθηκαν δικαστικές διαδικασίες. Επίσης και τα οχήματα του στρατού είναι όλα ανασφάλιστα. Αν σε τρακάρουν βράσε ρύζι... Γίνεται ΕΔΕ ή προανάκριση, εξετάζεται αν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, αν φταίει ο φαντάρος κλπ. Όταν φταίει ο φαντάρος (τις περισσότερες φορές δηλαδή) τις ζημιές τις πληρώνει από την τσέπη του μπαμπά του...

Με έχουν καλέσει σε ΕΔΕ μήνες αφού απολυθηκα γιατί είχε σηκώσει ένα ξύλο ένας φαντάρος και είχε χτυπήσει τον ώμο του και με ρωτούσαν αν κατάλαβα να τον διέταξε κάποιος να σηκώσει το ξύλο και αν εμπόδισε κάποιος την μεταφορά του στο ιατρείο. Πράγματα για τα οποία δεν είχα ιδέα φυσικά μιας και δεν ήμουν καν μπροστά στο σκηνικό...

.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#201810 Αυτό γιατί σε περίπτωση που το τραύμα του αφήσει μόνιμη αναπηρία, δικαιούται αποζημίωσης ή και σύνταξης ανάλογης με το ποσοστό της αναπηρίας, με την προϋπόθεση όμως ότι εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία.

Γι αυτό στο στρατό δεν πρέπει να κάνεις τίποτε, εάν δεν διαταχθείς γι’ αυτό. Μπορεί να έχεις καλή θέληση και να πάρεις πρωτοβουλία για να βοηθήσεις και να καταλήξεις μπλεγμένος.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#201813 Κάπως έτσι την πάτησε και αυτός,ήταν δυνατό παιδί,μαγειρας και πήγε να σηκώσει ένα ξύλο να το βάλει στη φωτιά στα πλωτα. Το έγραψα όμως για να πω ότι ψάχνουν λεπτομέρειες που δύσκολα θυμάται κάποιος μήνες ή και χρόνια μετά

.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#201814 Παλαιότερα είχα ακούσει, για περιπολικά τουλάχιστον πως σε περίπτωση που είχαν ατύχημα με ιδιώτη και έφταιγε ο αστυνομικός συνεννοούνταν να δηλώσουν πως το ατύχημα έγινε με το ιδιωτικό αυτοκίνητο του πρώτου για να μην έχει κάποιο θέμα στη δουλειά του. Ισχύει όντως κάτι τέτοιο;
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#201819 Εγώ που είπα παραπανω για "περιστατικό", δεν εννοουσα φυσικά καταδίωξη, αλλά τη γενική συνήθεια περιπολικών/δικύκλων της αστυνομίας να μην περιμένουν σε φανάρια κτλ...γιατί έτσι!
Είχε γίνει λοιπον ατύχημα απο παραβίαση σηματοδότη ανευ λογου και εκ των υστέρων "ανακαλύφθηκε" λογος για καλυψη των συναδελφων και έτρεχαν στα δικαστηρια μετα να βρουν το δίκιο τους οι άνθρωποι κι ένας θεός ξέρει αν το βρήκαν..πέρασαν τα χρόνια και δεν εμαθα! Κι απο οτι φαινεται με μερικα λιγα μονο παραδειγματα που γράφτηκαν μέσα σε λίγη ωρα...εξακολουθει να ισχυει το "μην σου τυχει" με τα οχήματα του κράτους.
Και βέβαια είπαμε, σιγά μην κάτσει το κράτος να φτιάξει εφαρμογή ώστε να ελέγχουν τα περιπολικά και για τέλη, ο ιδιώτης (ασφάλειες) όμως οφείλει να του τα δώσει έτοιμα. Σαμπως λείπουν λεφτά; Φόρους να βάζουμε και καθαρίστριες να επαναπροσλαμβανουμε (ακόμα και σε αλλα αντί αλλων πόστα, βλέπε γραμματείς σε δικαστήρια) κι όλα καλά!
Γύρω γύρω (στα αλλά κρατη) 2016 και στην Ελλάδα 100 χρόνια πίσω :)
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#201829 Έχω την εντύπωση πάντως ότι ένα όχημα άμεσης ανάγκης ακόμη και αν είναι σε διατεταγμενη υπηρεσία και με φαρους και σειρήνα αν παραβιασει τον κοκ πάλι έχει ευθύνη για την πρόκληση ατυχήματος. Τουλάχιστον αυτό μου έχουν πει οι οδηγοί με τους οποίους έχουμε κάνει διακομιδες κατά καιρούς και για αυτό τα κόκκινα ειδικά τα περνάνε πολύ προσεκτικά ότι περιστατικό και αν μεταφέρουμε. Επίσης μην ξεχνάμε ότι πολλοί οδηγοί δεν χαμπαριαζουν που να βρίσκεται πίσω τους ολόκληρη ομάδα πυροσβεστικων ή ασθενοφορων με τα πάντα αναμμένα,δεν δίνουν χώρο με τίποτα και δεν μπορείς να κάνεις και κάτι

.
Άβαταρ μέλους
By avel
panos2171 έγραψε:Παλαιότερα είχα ακούσει, για περιπολικά τουλάχιστον πως σε περίπτωση που είχαν ατύχημα με ιδιώτη και έφταιγε ο αστυνομικός συνεννοούνταν να δηλώσουν πως το ατύχημα έγινε με το ιδιωτικό αυτοκίνητο του πρώτου για να μην έχει κάποιο θέμα στη δουλειά του. Ισχύει όντως κάτι τέτοιο;

Εχει συμβεί σε μένα πριν από καμμιά δεκαριά χρόνια.

Μηχανή που με ακολουθούσε έπεσε πάνω μου χτυπώντας με το χερούλι και προκάλεσε ένα μεγάλο βαθούλωμα στη λαμαρίνα.

Ο αναβάτης της παραδέχθηκε το λάθος του, και μού έκανε δήλωση χρησιμοποιώντας τα στοιχεία και την ασφάλεια της προσωπικής του μοτοσυκλέτας. Αυτή με την οποία με χτύπησε ήταν της αστυνομίας. Μού το ζήτησε αυτό για να "μην μπλέξει".

Ευγενέστατος άνθρωπος, ακόμα τον θυμάμαι.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#201882 Και οι στρατιωτικοί όταν εμπλακούν σε ατύχημα ακόμα και με το ιδιωτικό τους πολλές φορές βάζουν άλλον να υπογράψει την δήλωση για να μην μπλεξουν στην Υπηρεσία τους.

Όσο για τα οχήματα του Δημοσιου (τουλάχιστον τα στρατιωτικά, αστυνομικά κλπ), εγγυητής είναι το Κράτος όπως είναι απόλυτα λογικο. Σιγά μη πληρώνουν νταβατζιλικι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές. Βέβαια αν τρακαρεις μαζι τους βγάζεις άκρη πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με τα ασφαλισμένα ιδιωτικά.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#201918 Αλεξανδρε δεν ξέρω για εσάς , αλλά τι συνέπειες έχει στην υπηρεσία του κάποιος στρατιωτικός που τράκαρε με το ιχ του;;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
giannik1977 έγραψε:Αλεξανδρε δεν ξέρω για εσάς , αλλά τι συνέπειες έχει στην υπηρεσία του κάποιος στρατιωτικός που τράκαρε με το ιχ του;;

Καλή χρονια Γιάννη,

Αν αποδειχτεί ότι εφταιγες μπορεί να ελεγχθείς πειθαρχικά επειδή έθεσες τον εαυτόν σου σε κινδυνο, πράγμα που απαγορεύει ο ΣΚ. Γνωστός τουμπαρισε μόνος του, ευτυχώς δεν χτύπησε, αλλά φώναξε την γυναίκα του για να πει ότι εκείνη οδηγούσε ώστε να αποφύγει να το δηλώσει στην Υπηρεσία. Δεν θυμάμαι αν είχε έρθει η Τροχαια για καταγραφή που θα σήμαινε ότι θα ενημερώνονταν η Μονάδα του υπηρεσιακώς. Το χειρότερο όμως είναι το ενδεχόμενο Στρατοδικείο σε περίπτωση θυμάτων.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Arrow έγραψε:Στρατιωτης δεν πληρώνει από τη τσέπη του υλικές ζημιές σε όχημα ανεξαρτήτως περίπτωσης

Αν φταίει και δεν εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, τις πληρώνει στο ακέραιο και με το παραπάνω... Από σπασμένο καθρέφτη έως ολόκληρο όχημα.
Οι απαιτήσεις διαβιβάζονται στην ΔΟΥ και εισπράττονται όπως οι λοιπές απαιτήσεις του Δημοσίου.

Καλή Χρονιά σε όλους!
Άβαταρ μέλους
By Serf
Pitt έγραψε:
Arrow έγραψε:Στρατιωτης δεν πληρώνει από τη τσέπη του υλικές ζημιές σε όχημα ανεξαρτήτως περίπτωσης

Αν φταίει και δεν εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, τις πληρώνει στο ακέραιο και με το παραπάνω... Από σπασμένο καθρέφτη έως ολόκληρο όχημα.
Οι απαιτήσεις διαβιβάζονται στην ΔΟΥ και εισπράττονται όπως οι λοιπές απαιτήσεις του Δημοσίου.

Καλή Χρονιά σε όλους!

Λίγο δύσκολο να οδηγεί στρατιωτικό όχημα χωρίς να είναι σε υπηρεσία! Απλά το πήρε και βγήκε βόλτα; Μιλάμε για στρατιωτικό όχημα τύπου ΡΕΟ ή ΙΧ με πινακίδες Ε.Σ.; Στην 1η περίπτωση σίγουρα κινείται μόνο με χαρτί από το γραφείο κίνησης. Στη 2η δεν είμαι σίγουρος.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#202088 Mόνο εντός στρατοπέδου αν γίνει κάτι γιατί για να βγείς πρέπει να υπάρχει κίνηση από το γραφείο κινήσεως.