Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#201716 :hmmm: πικρία στα λόγια του ΓΚ, νομίζω πάντως ότι θα έπρεπε να χαιρόμαστε όταν έστω και την ύστατη στιγμή οι υποψήφιοι αγοραστές στρέφονται σε καλύτερες λύσεις από την κωμικοτραγική Αλφα, όπως το είπες τελειώνει το χαβαλέ των φωτογραφιών που το μαυρο γίνεται λευκό κυκλαδίτικο νησί και ο αγοραστής μετράει τα ευράκια του! επίσης κωμικό είναι όταν επιστρέφουν στο παρόν θρεντ και πετάνε και μια brera όπως πχ έκανε ο eddie όταν πήγε να παρει τη Ζ4 :lol: cant beat that! :thumbsup:

υγ. προσωπική άποψη μετά την 147 και την 156 (όντως καλές επιλογές imho) η εταιρεία έσβυσε από τον χάρτη και ψιλοαμφιβάλλω αν θα επανέλθει ποτέ
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#201718 Mito και ειδικά Giulietta είναι κορυφαίες επιλογές για τον petrolhead. Αν ήταν να πάρω μικρομεσαίο (εκτός από super hatches στυλ Megane RS) θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Πιστεύω ότι και η Giulia θα είναι οδηγικά ό,τι καλύτερο στο D Segment.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
REALZEUS έγραψε:Mito και ειδικά Giulietta είναι κορυφαίες επιλογές για τον petrolhead. Αν ήταν να πάρω μικρομεσαίο (εκτός από super hatches στυλ Megane RS) θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Πιστεύω ότι και η Giulia θα είναι οδηγικά ό,τι καλύτερο στο D Segment.

:lol: ΓΚ :iconcool: :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#201727 Μπα δε νομίζω ότι στον . αρέσουν τόσο πολύ αυτά τα δύο. Έχοντας οδηγήσει πολύ γρήγορα πάντως και την 1 και την Giulietta, η Ιταλίδα μου φάνηκε πολύ ανώτερη. Μόνο πλεονέκτημα της Γερμανίδας ήταν η πίσω κίνηση.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#201750 Ωραία ποστίνια τα παραπάνω παίδες αν και δεν καταλαβαίνω το νόημα.
Δεν μου αρέσουν όντως οι Alfa;
Κοροϊδεύω/παραπλανώ κάποιον;
:hmmm:

Μήπως επειδή πόσταρα βίντεο της 166, έπρεπε να πάρω μια τέτοια; λολ
Ομολογώ λίγο μπερδεύτηκα αλλά κάτι θα χετε στο μυαλό σας.

Επειδή έγινε αναφορά στο θέμα "τιμή Ζ4".
Λίγο πριν τσεκάρω το αμάξι που πήρα, "έχασα" μια 2,5άρα manual που πρέπει να έφυγε λίγο πάνω από 7.000€.
Μετάφραση στα Ελληνικά: roadster+πολλά κυβικά=τιμή σκότωμα

Επειδή από περιέργεια κοίταξα και 325 (Ε92), οι τιμές έπαιζαν σε διπλάσιο επίπεδο από το budget μου.

@Arrow
H Alfa Romeo έφαγε μεγάλη κατραπακιά επειδή δεν της πήγαν εμπορικά οι 159/Brera.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν κακά αυτοκίνητα, αλλά ότι η εταιρεία δεν έκανε καλά τη δουλειά της.

Αυτή τη στιγμή με 2 (!!!) μοντέλα, ένα κεντρομήχανο στο επίπεδο τιμής μιας Cayman (!!!) και ένα τσουβάλι φωτογραφίες της Giulia QV (ποιος Θανάσης; :lol: ) η εταιρεία είναι ανύπαρκτη εμπορικά.
Όταν βγει η Giulia και το SUV τουλάχιστον θα μπορούμε να μιλάμε για κανονική παρουσία της.
Αλλά κωμικοτραγική αγαπητέ δεν είναι σε καμία περίπτωση.

ΥΓ: BTW σήμερα βρέθηκα συνοδηγός στην πρώην... :oops: :oops: :oops:

Εικόνα

Η φώτο δεν είναι άσχετη γιατί καβλαντίζαμε με τον τωρινό κάτοχο την κωλάρα μιας GT στο δρόμο...
Μιλώντας για |λογοκρισία| της εταιρείας: πόσες πωλήσεις έχασε η Alfa που δεν φόρεσε στη GT τον 1,4 turbo με ένα 6άρι κιβώτιο;
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Arrow έγραψε::hmmm: πικρία στα λόγια του ΓΚ, νομίζω πάντως ότι θα έπρεπε να χαιρόμαστε όταν έστω και την ύστατη στιγμή οι υποψήφιοι αγοραστές στρέφονται σε καλύτερες λύσεις από την κωμικοτραγική Αλφα, όπως το είπες τελειώνει το χαβαλέ των φωτογραφιών που το μαυρο γίνεται λευκό κυκλαδίτικο νησί και ο αγοραστής μετράει τα ευράκια του! επίσης κωμικό είναι όταν επιστρέφουν στο παρόν θρεντ και πετάνε και μια brera όπως πχ έκανε ο eddie όταν πήγε να παρει τη Ζ4 :lol: cant beat that! :thumbsup:

υγ. προσωπική άποψη μετά την 147 και την 156 (όντως καλές επιλογές imho) η εταιρεία έσβυσε από τον χάρτη και ψιλοαμφιβάλλω αν θα επανέλθει ποτέ

Καμμια, μα ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ...Ισα ισα χαιρομαι ακομα περισσοτερο οταν καταληγουν σε καλυτερες επιλογες. Κωμικοτραγικες οι AR δεν ειναι, δυστυχως τραγικες ηταν οι διοικησεις της και τα διαφορα συνδικατα που την ταλαιπωρησαν συνδυαστικα για δεκαετιες...

Οσοι με εχουν γνωρισει απο κοντα ξερουν πολυ καλα, οτι το παθος μου για τα αυτοκινητα ειναι σε τετοιο βαθμο, που εισπραττω και εγω ενα μικρο μερος χαρας, οταν φιλοι-γνωστοι μου αλλα ακομα και ανθρωποι γνωστοι-γνωστων μου :lol: αγοραζουν ενα αυτοκινητο που το ηθελαν πολυ, ειτε καινουργιο ειτε μτχ...

@Realzeus

Τωρα και εσυ γιατι το πας φιρι φιρι να πω και για τα δικα σου? :lol:
Ολο την AR εξυμνεις, αλλα και εσυ μια Βmw 330i E92 προσθεσες στο γκαραζ σου... :iconcool:

Θετω αλλο ενα παραδειγμα:
Αρκετος κοσμος ηδη απο το αλλο Forum, γνωριζει την προτιμηση που ειχα -και οχι μονο :svivhaha: - στο Scirocco της VW.
Θα ηταν αναμενομενο, μετα και απο επικες μαχες με διαφορους Ιταλοφιλους που ειχα :shifty: εκεινη ακριβως την εποχη πχ να ψωνιζα τελικα Giulietta? Θα περνουσε στο ντουκου? :tomato:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Αρκετος κοσμος ηδη απο το αλλο Forum, γνωριζει την προτιμηση που ειχα -και οχι μονο :svivhaha: - στο Scirocco της VW.
Θα ηταν αναμενομενο, μετα και απο επικες μαχες με διαφορους Ιταλοφιλους που ειχα :shifty: εκεινη ακριβως την εποχη πχ να ψωνιζα τελικα Giulietta? Θα περνουσε στο ντουκου?

Άκυρο το παράδειγμα με τα παραπάνω που γράφεις.
Scirocco και Giulietta κοστίζουν τα ίδια μπικικίνια, έχουν τα ίδια κυβικά και εξυπηρετούν παρόμοιες ανάγκες.

Αν όταν ετοιμαζόσουν να ψωνίσεις προέκυπτε καμία κυρία Κίκιζα και ψώνιζες Giulietta επειδή θα χρειαζόσουν 2 επιπλέον πόρτες και επειδή ο έμπορος σου έκανε μια προσφορά που ο αντίστοιχος της φάουβε (με Golf) δεν μπορούσε να χτυπήσει δεν νομίζω ότι θα σου έλεγε κανείς τίποτα επίσης.
Άβαταρ μέλους
By morpheus
Κίκιζας . έγραψε:Αρκετος κοσμος ηδη απο το αλλο Forum, γνωριζει την προτιμηση που ειχα -και οχι μονο :svivhaha: - στο Scirocco της VW.
Θα ηταν αναμενομενο, μετα και απο επικες μαχες με διαφορους Ιταλοφιλους που ειχα :shifty: εκεινη ακριβως την εποχη πχ να ψωνιζα τελικα Giulietta? Θα περνουσε στο ντουκου? :tomato:

Πάντως ρε ., δεν σε γνωρίζω προσωπικά ούτε ξέρω το οδηγικό σου στυλ... άλλα από τα γραφόμενα των τελευταίων ετών λίγο πολύ-έχω σχηματίσει μια άποψη για τις οδηγικές σου προτιμήσεις / απαιτήσεις... μπορεί και λανθασμένη.

Από αυτά -τα λίγα- λοιπόν που ξέρω, το πως κατέληξες να έχεις ιδιαίτερη προτίμηση -και όχι μόνο :svivhaha: - στο VW Scirocco πραγματικά με ξεπερνάει... :dizzy:

Προσωπική άποψη και αν ισχύουν τα όσα έχω καταλάβει, είναι πως αν τελικά το έπαιρνες, σε κάνα χρόνο θα το είχες βάλει αγγελία...
Εκτός αν υπάρχουν άλλοι υποσυνείδητοι παράγοντες (αισθητικοί ή κάτι άλλο) που επηρεάζουν την κρίση σου στο καθαρά οδηγικό κομμάτι...

ΥΓ: Καλό θα ήταν τυχόν απάντηση στο παραπάνω να γίνει σε ένα πιο κατάλληλο τόπικ
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
EDDIE_147 έγραψε:Ωραία ποστίνια τα παραπάνω παίδες αν και δεν καταλαβαίνω το νόημα.
Δεν μου αρέσουν όντως οι Alfa;
Κοροϊδεύω/παραπλανώ κάποιον;
:hmmm:

Επειδή έγινε αναφορά στο θέμα "τιμή Ζ4".
Λίγο πριν τσεκάρω το αμάξι που πήρα, "έχασα" μια 2,5άρα manual που πρέπει να έφυγε λίγο πάνω από 7.000€.
Μετάφραση στα Ελληνικά: roadster+πολλά κυβικά=τιμή σκότωμα

Δεν νομίζω να είναι μομφή προς εσένα, το δικό μου σχόλιο σίγουρα δεν είναι. Χαβαλές να γίνεται και απλώς πειράζουμε. Δεν θα κάνουμε κουμάντο ούτε στα όνειρά σου ούτε στα [img] στο φόρουμ ούτε στο πορτοφόλι σου. Ποιον να παραπλανήσεις και ποιον να κοροϊδέψεις; Δεν είσαι ο αρχιμηχανικός ούτε ο CEO για να πρέπει να τιμήσεις το προϊόν σου. Καλοτάξιδο να είναι -που θα είναι- και θα το καταχαρείς.

Μομφή προς την εταιρία άνετα, δεν νοείται να υπάρχουν τόσοι πορωμένοι με έναν θυρεό, με μια ιστορία, ακόμα και με σχετικά σύγχρονα μοντέλα (βλ. κυρίως 156) και αυτή να απογοητεύει συστηματικά να κερδίσει ακόμα και αυτούς όταν έρχεται αντιμέτωπη με την κατάθεση χρημάτων. Και αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή έχουμε απαιτήσεις ακόμα από αυτήν.

Για την τιμή των Brera/Z4 μόνο η σχετική έλλειψη της Άλφα στην αγορά νομίζω ότι κάνει διαφορά. Κατά τ'άλλα, όποιος θέλει να ξεφορτωθεί τα 2.2 θα έριχνε αρκετά την τιμή για ένα αντιεμπορικό μοντέλο. Και θα πάρει χρόνια να θεωρηθεί καλτ.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Κίκιζας . έγραψε:
Οσο για το 6αρι μοτερ, περα απο την 4κινητη -βαρυτερη- Brera, υπαρχει και η GT 3.2 μην ξεχνιομαστε... :iconcool:

Με κάμποσα τέλη παραπάνω δυστυχώς.
Και κατανάλωση από ότι έχω δει αλλά ας το αφήσουμε αυτό.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#201842 Πάτερ αφες αυτοίς.
Ου γαρ οιδασι τι ποσταρουσι.

Το θέμα είναι ότι εσύ το είχες προβλέψει.

Εντιε θα οδηγείς BMW και θα είναι σα να μην οδηγείς BMW.

:lol: :lol:

Καλή χρόνια με υγεία και ασφαλή χλμ παίδες!
Άβαταρ μέλους
By Arrow
EDDIE_147 έγραψε:
Αυτή τη στιγμή με 2 (!!!) μοντέλα, ένα κεντρομήχανο στο επίπεδο τιμής μιας Cayman (!!!) και ένα τσουβάλι φωτογραφίες της Giulia QV (ποιος Θανάσης; :lol: ) η εταιρεία είναι ανύπαρκτη εμπορικά.
Όταν βγει η Giulia και το SUV τουλάχιστον θα μπορούμε να μιλάμε για κανονική παρουσία της.
Αλλά κωμικοτραγική αγαπητέ δεν είναι σε καμία περίπτωση.

eddie σίγουρα έκανες μια καλή επιλογή και απαλλάχτηκες από το βάρος της απόκτησης μιας σύγχρονης ΑΡ :rtfm: επικροτώ την επιλογή σου! :thumbsup: απομόνωσα το quote για να δεις και εσύ πόσο αστείο είναι αυτό που γράφεις, στο suv πιστευω ακόμα και οι αντι-ιταλοι δάκρυσαν :s_cry

δεν είναι κακό να καυτηριαστεί η παταγώδης αποτυχία μιας ιστορικής εταιρείας, το αν οφείλεται σε συνδικάτα ή σε στρατηγικό σχεδιασμό ή σε τρελή λαμογια δεν απαλάσσει την εταιρεία αυτή καθ'αυτή από κάτι. επιλογές έγιναν και δεν πέτυχαν. αν σε petrolhead forum δεν έχει αγοραστεί ένα ρουλεμαν αλφα εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι τυχαίο....εδώ πωλούνται 3αρες 10ετιας με περισσότερη ευκολία.... :ninja:

για το παράπονο του ΓΚ θα θυμίσω ότι στο προηγούμενο φόρουμ (ναι εκείνο που το usb ήταν καθοριστικός παράγοντας αγοράς) προτεινόταν αβέρτα το μαζντα 3 αλλά στο τέλος παίζει να αγοράστηκαν περισσότερα λαντα σαμαρα κάμπριο :rtfm:

αει χρόνια πολλά και αγορες μόνο από e-pop.gr
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
EDDIE_147 έγραψε:
Θα ηταν αναμενομενο, μετα και απο επικες μαχες με διαφορους Ιταλοφιλους που ειχα :shifty: εκεινη ακριβως την εποχη πχ να ψωνιζα τελικα Giulietta? Θα περνουσε στο ντουκου?

Άκυρο το παράδειγμα με τα παραπάνω που γράφεις.
Scirocco και Giulietta κοστίζουν τα ίδια μπικικίνια, έχουν τα ίδια κυβικά και εξυπηρετούν παρόμοιες ανάγκες.

Αν όταν ετοιμαζόσουν να ψωνίσεις προέκυπτε καμία κυρία Κίκιζα και ψώνιζες Giulietta επειδή θα χρειαζόσουν 2 επιπλέον πόρτες και επειδή ο έμπορος σου έκανε μια προσφορά που ο αντίστοιχος της φάουβε (με Golf) δεν μπορούσε να χτυπήσει δεν νομίζω ότι θα σου έλεγε κανείς τίποτα επίσης.

Εκεινη την εποχη? (απο το 2009 μεχρι και το 2012 περιπου...) Θα με ειχε "σταυρωσει" τουλαχιστον το μισο forum...
Αν ειναι ακυρο το Scirocco vs Giulietta, το υπολοιπο που γραφεις εσυ, τι ειναι δηλαδη?
Απο την πλευρα μου ειπα για περιπτωση που μπορεις να παρεις αυτο που θελεις...Τουτεστιν ειτε δεν υπαρχει καμμια "κυρια" ετοιμη για...πολλαπλασιασει το γενος, ειτε υπαρχει τελοσπαντων η δυνατοτητα με το οποιο Budget να αγοραστει το επιθυμητο, και οχι το εκαστοτε "οικογενειακο".

Οσο για τα μπικικινια, ισως εγω τελικα να κανω λαθος...Μπορεις να δωσεις μερικα δεδομενα (αν θες) περα απο ενα αρχικο κοστος κτησης, ενα ετησιο κοστος συντηρησης για την Ζ4 που εχεις VS Βrera 2.2 ή GT 3.2?
Nα σχηματισουμε μια εικονα για το ΠΟΣΗ διαφορα εχουν...

@morpheus

Για εμενα το Scirocco ηταν ερωτας με την πρωτη ματια...και με την δευτερη, και τριτη. :lol:
Το μονο -στα χαρτια- που μου ξυνιζε ηταν το ESP που δεν εβγαινε μεχρι τα ΜΥ2012. Παρολα αυτα βρεθηκε τροπος στα μοντελα με τα νεα χειριστηρια κλιματισμου, με αλλαγη κωδικου μεσω vag=cοm να ξεπεραστει
αυτο το θεμα...
Απο εκει και περα, για τα δικα μου ματια -κυριως- και επειτα οδηγικα, σε μεγαλο βαθμο για το budget που υπολογιζα (25κ ευρω) για καινουργιο θεωρουσα ηταν το ιδανικο.
Μοντελο που "κυνηγησα" να το οδηγησω οσο κανενα. Τεσσερα διαφορετικα αυτοκινητα td στα χερια μου, το ενα -και καλυτερο με XDS , sport pack με φαρδυτερες 17αρες, 16οαρι ΜΥ2010- σχεδον μιση μερα Κορωπι-Σουνιο και επιστροφη.
Η αναρτηση-πατημα του, οτι καλυτερο στα λεφτα για τα γουστα μου, μοτερ απλως οκ (με 100αρα, με 95αρα επεφτε η αποδοση...) σε δυναμη, ηχητικα αδιαφορο, κιβωτιο ουτε κρυο ουτε ζεστη, τιμονι απλως αποδεκτο.
Για μια τετραετια το ποθουσα, τα οικονομικα δυστυχως μαζι με καποιες αλλες επιλογες δεν επετρεψαν την αγορα του.
Σημερα πλεον -και το εχω ξαναπει, οτιδηποτε και αν μου αρεσει πολυ ως καινουργιο, στην τετραετια φευγει η καψα, οσο καλο και να ειναι στα ματια μου- καθε φορα που το βλεπω μου αρεσει, αλλα οδηγικα σαφως δεν θα μου εκανε το ιδιο κλικ.
Αλλα απο την αλλη, παροτι πχ η Giulietta 170 οδηγικα μου αρεσε περισσοτερο, εμφανισιακα δεν με τραβαγε.
Και αυτο ειναι κατι καθοριστικο για εμενα. Αν εμφανισιακα καποιο αυτοκινητο δεν μου κανει κλικ, δεν παει να ειναι το καλυτερο οδηγικα, εγω δεν ψηνομαι. Αντιθετως ειμαι μεγαλο θυμα ως προς την εμφανιση...
Αυτα περι Scirocco...
Για τις απαιτησεις θα το ξερεις ηδη και εσυ, εχεις αλλαξει καμποσα αξιολογα αυτοκινητα, και ειμαστε και συνομιλικοι. Οσο μεγαλωνουμε, εχοντας συνεχη επαφη με το "αθλημα" εστω και με δανεικες βολτες και διαφορα Td που καποιοι με κοροιδευουν, οι απαιτησεις μεγαλωνουν και μαλιστα αρκετα.
Anyway δεν ειναι της παρουσης, ουτε και στο καταλληλο τοπικο ειμαστε, μακαρι καποια στιγμη να βρεθουμε παλι καποιοι οπως παλαιοτερα, απο κοντα, να ανταλλαξουμε αποψεις και να γνωριστουμε καλυτερα... :)

Καλη και δημιουργικη χρονια σε ολους!
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#201867 Δεν έχει τιμόνι, ούτε κιβώτιο, δύναμη απλώς επαρκή. Συμφωνώ με την κριτική σου. Τότε πώς το ερωτεύτηκες; Μόνο για το πάτημα και τη μόστρα; Έχεις οδηγήσει κάνα πραγματικά ζόρικο; Μ3; Σ2000;