Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#200176 Νass, σεβαστό και θαυμαστό να μην θέλεις να ενταχθεις σε παγιωμένα πρότυπα, όμως τα στερεότυπα είναι εκεί για να σπάνε δια μέσου της προσωπικής συμπεριφοράς και αισθητικής.

Καλώς ή κακώς ή πρόταση του e pop είναι σε βάθος χρόνου μακράν ,πολύ μακράν μάλιστα, η καλύτερη οικονομικά λύση και το καλύτερο αυτοκίνητο σε σχέση με ότι συζητάμε!

Αλλιώς την c estate του D Jet! :inlove:
Άβαταρ μέλους
By nass
D-Jet έγραψε:Ένα cls shooting brake σε 250 (2.1 ντηεσέλ με 170 ή 204 άλογα) έχει κανα 35άρι έξω...και 20 χιλιάρικα τελωνείο να σου φορτώσουν, το συγκρίνεις με τα 46 χιλιάρικα που θέλεις για τον πλαστικό κουβα που λένε gla?

Τα συγκρίνω με τα 55Κ που κάνει καινούργιο GLC (σύμφωνα με τον configurator της MB) με το off-road πακέτο :rtfm:

Προς πληροφόρηση του φιλοθεάμονος κοινού: ένα 3.6 (πχ. Cayenne) έχει ετήσιο τεκμήριο 17860 (= φόρος 1839) + φόρο πολυτελείας 893 (5-10 έτη παλαιότητα) + τέλη κυκλοφορίας 1150 = 2043 ευρώ μόνο τα αυτοκινητιστικά χωρίς ασφάλεια και προσθέτοντας και φόρο (πχ. χωρίς άλλα εισοδήματα στην Ελλάδα) --> 3882 ευρώ το χρόνο :omg: :protest:

Ενα αντίστοιχης ηλικίας δίλιτρο έχει τεκμήριο 6160 (= φόρος με παρόμοια λογική 1355) + ΦΠ 308 + ΤΚ 690 = 998 μόνο τα αυτοκινητιστικά (-1045 το χρόνο) και με το φόρο 2353 δηλ. διαφορά το χρόνο 1529 ευρώ στα ταμεία του ευγενικού μας κράτους.

:hmmm: :hmmm:

castigamatti έγραψε:κοίτα....αναγκαστικά οι ανάγκες χρήσης και μετακίνησης που θες να καλύψεις, κατά πρώτο λόγο, και οι οικονομοτεχνικοί περιορισμοί, που θέτεις, κατά δεύτερο, προϋποθέτουν αλλαγή τωn οδηγικών σου συνηθειών και προτεραιοτήτων.

Τους περιορισμούς δεν τους θέτω εγώ δυστυχώς αλλά το ευγενικό μας κράτος, που λέω παραπάνω.

Ως προς την αλλαγή των συνηθειών: θεωρώ ότι η μετάβαση σε ένα αυτοκίνητο λίγο-πολύ βάρκα (και με απόλυτα κριτήρια και κυρίως σε σχέση με αυτό που έχω τώρα) είναι ήδη μεγάλη αλλαγή. Μην ξεχνάς ότι παρότι οι εκτός δρόμου δυνατότητες είναι επιθυμητές και εν μέρει κριτήριο επιλογής, το αυτοκίνητο θα συνεχίσει να περνάει το 99% του χρόνου του στην άσφαλτο, από την πόλη έως ταξίδια σε επαρχιακούς δρόμους (όπου ένα καλό σύνολο βενζίνης υπερτερεί θεαματικά ενός αντίστοιχου πετρελαίου) κτλ. (Σημειωτέον ότι σήμερα κάνω μεταξύ 15-20 χιλιάδων χλμ. το χρόνο δηλ. δεν υπάρχει ο όγκος χιλιομέτρων για απόσβεση του αυξημένου κόστους αγοράς του πετρελαίου). Υπάρχουν ένα σωρό ικανότατα 4κίνητα με κινητήρα βενζίνης (από LR έως Subaru), δε νομίζω ότι το πετρέλαιο είναι εκ των ων ουκ άνευ ώστε να απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή των οδηγικών μου συνηθειών και προτεραιοτήτων.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#200227 Δία, στο αρχικό μήνυμα, o nass, γράφει και για sw, όχι μόνο για σουβ. :oops:

nass έγραψε:[
Τα συγκρίνω με τα 55Κ που κάνει καινούργιο GLC (σύμφωνα με τον configurator της MB) με το off-road πακέτο :rtfm:

Μένεις στην επαρχία, Nass; (είχα την αίσθηση ότι δουλεύεις στο εξωτερικό... :oops: ).
Πραγματικά θα βάλεις την 55Κ ΜΒ σου στο κατσάβραχο, με τη σούπερ βαφή, τα 1500 σινεμπλοκάκια και πλαστικάκια και τα λάστιχα των 1000ευρώ εκεί δλδ που έχει νόημα το off-road πακέτο; Δε σε συμφέρει καλύτερα να μην κουβαλάς όλο αυτό το μπόγο όλο το χρόνο και μια φορά που θα πας εκεί να νοικιάσεις ένα κανονικό τζιπ;
Πάντως από ό,τι διαβάζω οι σερμεντέδες που ζούνε στα κρύα ορκίζονται στο 4matic και το προτιμούν από τα τζιπ για το χειμώνα... Εχω μπει στο παλιό συστημα σε μια 260Ε, υποθέτω ότι στις καινούργιες θα το έχουν προχωρήσει πολύ! :roll:
Άβαταρ μέλους
By nass
#200232 Εργάζομαι στο εξωτερικό αλλά μένω 2/3 του χρόνου στην Ελλάδα πχ. όλα τα ΣΚ (ιδανικός συνδυασμός ΙΜΗΟ)

Ναι δεν έχω κανένα πρόβλημα, δεν τα λυπάμαι τα αυτοκίνητα, τα έχουμε για να μας υπηρετούν, όχι για να τα γλείφουμε. Το Evo από τα πρώτα ταξίδια που έκανε πήγαμε στο δάσος του Αρκουδίλα στην Κέρκυρα... και γρατζούνισα τη δεξιά πλευρά σε κάτι πουρνάρια --> στα @@ μου (εννοείται από την άλλη ότι τα συντηρώ σχολαστικά και δεν ανέχομαι να με αφήσει στη μέση του πουθενά λόγω κανενός μαλακοπολλαπλασιαστή φάση VW ή BMW ή Renault, την άλλη μέρα πωλητήριο :rtfm: )

Σαφώς και παίζουν και station αλλά όχι αποκλειστικά ασφάλτινα (20άρες ζάντες και τέτοια...), έχω ήδη ασφάλτινο (έχει μπει και αυτό βέβαια πολλά χιλιόμετρα χώμα και μόνο 1 φορά έκανα πίσω, στο δρόμο για τη Φάσα στην Ανδρο) αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
nass έγραψε:
Προς πληροφόρηση του φιλοθεάμονος κοινού: ένα 3.6 (πχ. Cayenne) έχει ετήσιο τεκμήριο 17860 (= φόρος 1839) + φόρο πολυτελείας 893 (5-10 έτη παλαιότητα) + τέλη κυκλοφορίας 1150 = 2043 ευρώ μόνο τα αυτοκινητιστικά χωρίς ασφάλεια και προσθέτοντας και φόρο (πχ. χωρίς άλλα εισοδήματα στην Ελλάδα) --> 3882 ευρώ το χρόνο :omg: :protest:

Ενα αντίστοιχης ηλικίας δίλιτρο έχει τεκμήριο 6160 (= φόρος με παρόμοια λογική 1355) + ΦΠ 308 + ΤΚ 690 = 998 μόνο τα αυτοκινητιστικά (-1045 το χρόνο) και με το φόρο 2353 δηλ. διαφορά το χρόνο 1529 ευρώ στα ταμεία του ευγενικού μας κράτους.

:hmmm: :hmmm:

castigamatti έγραψε:κοίτα....αναγκαστικά οι ανάγκες χρήσης και μετακίνησης που θες να καλύψεις, κατά πρώτο λόγο, και οι οικονομοτεχνικοί περιορισμοί, που θέτεις, κατά δεύτερο, προϋποθέτουν αλλαγή τωn οδηγικών σου συνηθειών και προτεραιοτήτων.

Τους περιορισμούς δεν τους θέτω εγώ δυστυχώς αλλά το ευγενικό μας κράτος. θεαματικά ενός αντίστοιχου πετρελαίου) κτλ. (Σημειωτέον ότι σήμερα κάνω μεταξύ 15-20 χιλιάδων χλμ. το χρόνο δηλ. δεν υπάρχει ο όγκος χιλιομέτρων για απόσβεση του αυξημένου

Nασσο,
Εγώ μιλησα για τη συγκεκριμένη Καγιέν που είπε o popolaros
Αν θυμάμαι καλά είναι του 07, επομένως θα υφίστανται αυτές οι διαφορές για δύο έτη
Κατόπιν το συνολικό θα μειωθεί λόγω απώλειας φόρου πολυτελείας και μειώσεως τεκμηρίου κατά τουλάχιστον 1000/έτος

Θέλεις να προσθέσεις τα έξοδα σε ένα αρχικο ποσό αγοράς 26-27000 ευρω?,
Με βαση τις 60000 που εθεσες ως όριο ,θα χρειαστείς γύρω στα 20-30 χρόνια ώστε να εξισωθούν τα έξοδα αγοράς και χρήσης της Καγιέν έναντι του ενδεχομενου καινούργιου διλιτρου των 60000

Μάλλον δεν θα τα κρατήσεις τόσο! :)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#200259 nass, οι φόροι πολυτελείας κλπ ισχύουν με τον ίδιο τρόπο για τους κατοίκους εξωτερικού; Θέλω να πω, μέχρι πρότινος νομίζω ήσουν κάτοικος εξωτερικού και αφού ακόμη η δουλειά σου είναι εκεί, λογικά παραμένεις.
Αν δεν έχεις ο ίδιος εισοδήματα στην Ελλάδα, υπάρχουν φοροι πολυτελείας και τεκμήρια;
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
#200260 Κατανοητά όλα. Ανακεφαλαιώνοντας,θα πρότεινα:

GLC 250:εξαντλείς σχεδόν τον προυπολογισμό σου, αλλά όταν αποφασίσεις να το πουλήσεις,λογικά θα πάρεις κάποιο πόσο πίσω,που θα μπορεί να αποτελέσει βάση χρηματοδότησης καινούργιας αγοράς. ....και όχι χαρτζιλίκι. Πριμιουσύνη στο έπακρο και αν σου τύχει στραβή, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούν να την καλύψουν οικονομικά ή τεχνικά,πάντως η ΜΒ θα συνεχίζει να υποστηρίζει με παρακαταθήκη ανταλλακτικών το μοντέλο, στο διηνεκές.

V60 crosscountry T5 AWD :νομίζω ταιριάζει καλύτερα στη χρήση που περιγράφεις. Σίγουρα κάπως φθηνότερο ως αγορά της GLC,αν και εφόσον αποφασίσουν να το φέρουν Ελλάδα. Τα μεγάλα μείον του:λογικά το παντρεύεσαι ή το χαρίζεις και δεν ξέρω τι τεχνική υποστήριξη έχει η μάρκα από τον εισαγωγέα.

Καλή επιλογή και καλή τύχη.

ΥΓ. Απορρίπτω την εκδοχή A4 allroad, καθώς για να πάρεις κάτι σχετικά φρέσκο, τριετίας και όχι εξαετίας - επταετίας, με λίγα χλμ,και καλό εξοπλισμό, γυρεύουν πάνω από 35,μπορεί και 40 χιλιάρικα. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By nass
Anonymous Founder έγραψε:nass, οι φόροι πολυτελείας κλπ ισχύουν με τον ίδιο τρόπο για τους κατοίκους εξωτερικού; Θέλω να πω, μέχρι πρότινος νομίζω ήσουν κάτοικος εξωτερικού και αφού ακόμη η δουλειά σου είναι εκεί, λογικά παραμένεις.
Αν δεν έχεις ο ίδιος εισοδήματα στην Ελλάδα, υπάρχουν φοροι πολυτελείας και τεκμήρια;

Ποτέ δεν ήμουν στη ΔΟΥ Εξωτερικού.

Αλλά η απάντηση στο ερώτημά σου είναι "ναι", κάποτε οι κάτοικοι εξωτερικού εξαιρούνταν από τα τεκμήρια (άρα και το ΦΠ) αλλά το άλλαξαν και αυτό.

castigamatti έγραψε:V60 crosscountry T5 AWD :νομίζω ταιριάζει καλύτερα στη χρήση που περιγράφεις. Σίγουρα κάπως φθηνότερο ως αγορά της GLC,αν και εφόσον αποφασίσουν να το φέρουν Ελλάδα. Τα μεγάλα μείον του:λογικά το παντρεύεσαι ή το χαρίζεις και δεν ξέρω τι τεχνική υποστήριξη έχει η μάρκα από τον εισαγωγέα.

Χμμμ :hmmm: Διάβαζα σε ένα (όχι τεστ αλλά οδοιπορικό) των 4Τ ότι το V60 crosscountry έχει ένα θεματάκι σκληρής ανάρτησης στην άσφαλτο που άρα στο χώμα παραείναι σκληρή.

Πότε πάει για ανανέωση η σειρά "60" ξέρουμε ?

castigamatti έγραψε:Καλή επιλογή και καλή τύχη.

Ευχαριστώ :)

To A4 allroad είναι σαφώς στα "υπόψην" :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
vagmann έγραψε:Τυχαιο δειγμα... :inlove:

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7308745/

Ωραίο αλλά ποια η διαφορά από το δυνατό τετρακίνητο sedan που έχει τώρα? Το premium SUV ειναι άλλη φάση.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
JasonLouk έγραψε:
vagmann έγραψε:Τυχαιο δειγμα... :inlove:

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7308745/

Ωραίο αλλά ποια η διαφορά από το δυνατό τετρακίνητο sedan που έχει τώρα? Το premium SUV ειναι άλλη φάση.

Τι έχει ο nass?EVO?
Αν είναι έτσι δεν έχουν καμία σχέση τα δύο αυτοκίνητα.Το allroad είναι πολύ άνετο και τους χωματόδρομους τους έχει χαλαρά.Το δικό μας ειδικά που έχει ψηλοπροφιλα λάστιχα είναι πολύ φιλικό στη καθημερινή χρήση.Άνετο γρήγορο και πρακτικό.
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
#200390 Σιγά μην έχει κοστίσει 78Κ. Πέρα από το πακέτο δερμάτινων καθισμάτων και τις ζάντες δεν βλέπω άλλο ακριβό extra εξοπλισμό.Oύτε καν σύστημα πλοήγησης δεν υπάρχει. Δύσκολα η τιμή να ξεπέρασε τα 55Κ (47Κ ήταν τιμή για το standard quattro stronic και γύρω στα 67 για το τριλιτρο diesel stronic ).
Τελευταία επεξεργασία από castigamatti και 27 Δεκ 2015, 21:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά