Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By belgarion
sknipper έγραψε:Ωραίο το GLC αλλά δεν είναι και μικρό, είναι 23 πόντους μακρύτερο από το ήδη μακρύ Χ1.... Μετράνε στην ίδια κατηγορία αυτά;

Θεωρητικά το X1 είναι ίδια κατηγορία με το GLA.Το GLC ανταγωνίζεται με το X3.Και εγώ πάντως το GLC με τα 204 θα κοίταζα σε αυτή την κατηγορία

.
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#199925 GLC αν παραγγελθεί τώρα παράδοση Νοέμβριο. ... Από αντιπροσωπεία μου μεταφέρθηκε (και μάλιστα πριν 10 μέρες)....
Άβαταρ μέλους
By markvag
rocsta έγραψε:Επισης νομιζω τα touareg ειναι πιο ζημιαρικα απ τα ML, αλλα ο nass προσανατολιζεται σε (σχεδον) καινουργιο μικροτερης κατηγοριας απο μεγαλο suv.
GLC vs X3 πιστευω ειναι η μαχη.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους

Άρα θα πάρει Χ3, εκτός κι αν θέλει μπαν!

Οτιδήποτε άλλο, εκτός από BMW παραβιάζει τον κανονισμό του φόρουμ: :rtfm:

Ο κανονισμός του φόρουμ έγραψε:
Ουκ αγοράσεις άλλο τετράτροχο, πλην βεεμβίας

:rtfm: :rtfm: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By nass
#199945 Μάλιστα, μάλιστα :s_trivei_ta_xeria :lol:

Σωστές οι παρατηρήσεις του castigamatti και άλλων ότι για ένα τέτοιο αυτοκίνητο ίσως είναι καταλληλότερος ένας diesel κινητήρας και ίσως ταιριάζει καλύτερα με την αλλαγή χαρακτήρα, το κάτι διαφορετικό, που με ενδιαφέρει. Ωστόσο όσες φορές έχω οδηγήσει diesel μου βγάζει ένα ράθυμο έως βαρετό οδηγικό χαρακτήρα και δε νομίζω να το αντέξω, από το Evo στη diesel-ούμπα, θα μου πέσει βαρύ :lol:

Το Evoque νομίζω βγαίνει από την εξίσωση. Παρότι ο χώρος αποσκευών είναι 500 λίτρα άρα μια χαρά, απ΄ό,τι φαίνεται οι εσωτερικοί χώροι είναι ενός hatchback δηλ. μέτριοι. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν διάβασα ούτε ένα "καλό" τεστ, όλα τα θάβουν σε τομείς όπως η οδική συμπεριφορά, η οδηγική αίσθηση, η ποιότητα των υλικών, ο θόρυβος, η απόδοση του κινητήρα... Γμτ από looks σκίζει (για μένα) αλλά φαίνεται για μάλλον μέτριο αυτοκίνητο :(

Να και ένα συγκριτικό

Q3 δεν το συζητώ, οδήγησα ένα diesel προ μηνών για κάμποσα χιλιόμετρα και η εμπειρία ήταν απογοητευτική :thumbsdown: Εξάλλου και πάλι μιλάμε για πλατφόρμα hatchback οπότε θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο. Ενα μήκος ως 4.6-4.7 μέτρα είναι λογικό για αυτά που λέμε... δε θέλω όμως να πλησιάζει τα 5 μέτρα.

Q7 επίσης, αυτό το πράγμα δεν είναι αυτοκίνητο αλλά μαούνα! (ως μήκος, ως όγκος και ως παρουσία στο δρόμο) Η Cayenne, παρότι ίδια πλατφόρμα, δείχνει μαζεμένη μπροστά του.

Χ4 τα είπαμε, X3 παίζει θεωρητικά παρότι εμφανισιακά δεν μου κάνει κλικ... Αλλά το βλέπω απίθανο να προστεθώ στη λίστα με τις BMW στο άλλο θέμα.

Q5 από την άλλη είναι παλιό και διάβαζα ιστορίες τρόμου στο παλιό φόρουμ με χιλιάδες προβλήματα, απαράδεκτα για premium και καλά αυτοκίνητο...

Τα διάφορα Γιαπωνέζικα στυλ LC είναι παλιά μεν, :superman: δε (στο χώμα γιατί στην άσφαλτο είναι λίγο έως πάρα πολύ βάρκες) αν και έχουν όλα το θέμα των κυβικών: δυστυχώς οτιδήποτε πάνω από 2 λίτρα το βλέπω με τεράστιο σκεπτικισμό, διότι, δεδομένου ότι θέλω να κρατήσω το Evo, το να έχω ένα πχ. 3.6 λίτρα και ένα δίλιτρο είναι φάση "ανοίξαμε (τα πόδια) και σας περιμένουμε" :help:

Βέβαια όταν λέμε "εκτός δρόμου" δε μιλάμε για τρελλά πράγματα, ελεύθερες αρθρώσεις, αεραναρτήσεις κτλ.: μια αξιοπρεπής απόσταση από το έδαφος, μπλοκέ διαφορικά, ποδιά, αυτά...

Αν είναι να πάω σε μεταχείρω Tuareg ή ML σόρι ρε παιδιά, παίρνω την Cayenne και τέλος η ιστορία...

Αυτά που πρέπει να δω είναι τα διάφορα στέισον-ειδή, cross-country, all road κτλ. :hmmm:

GLC παράδοση σε 1 χρόνο ? :dizzy: Πάνε καλά ?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#199949 Το Q3 είναι από τα πιο αδιάφορα αυτοκίνητα που εδώ οδηγήσει.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#199954 Ήταν τις προάλλες ένα Infinity παρκαρισμένο στη Γλυφάδα και το χάζευε ο κόσμος σαν τρελός. Τελείως άλλη φάση.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:Σωστές οι παρατηρήσεις του castigamatti και άλλων ότι για ένα τέτοιο αυτοκίνητο ίσως είναι καταλληλότερος ένας diesel κινητήρας και ίσως ταιριάζει καλύτερα με την αλλαγή χαρακτήρα, το κάτι διαφορετικό, που με ενδιαφέρει. Ωστόσο όσες φορές έχω οδηγήσει diesel μου βγάζει ένα ράθυμο έως βαρετό οδηγικό χαρακτήρα και δε νομίζω να το αντέξω, από το Evo στη diesel-ούμπα, θα μου πέσει βαρύ

Μην το κάνεις αυτό στον εαυτόν σου. Μετά το Evo, ένα δυνατό βενζινοκίνητο θα είναι σαφώς μικρότερος συμβιβασμός σε σχέση με τα τρεχαντήρια.

nass έγραψε:Το Evoque νομίζω βγαίνει από την εξίσωση. Παρότι ο χώρος αποσκευών είναι 500 λίτρα άρα μια χαρά, απ΄ό,τι φαίνεται οι εσωτερικοί χώροι είναι ενός hatchback δηλ. μέτριοι. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν διάβασα ούτε ένα "καλό" τεστ, όλα τα θάβουν σε τομείς όπως η οδική συμπεριφορά, η οδηγική αίσθηση, η ποιότητα των υλικών, ο θόρυβος, η απόδοση του κινητήρα...

Νομίζω ότι το αδικείς. Σίγουρα δεν είναι τόσο σπορτίφ όσο μερικοί ανταγωνιστές του (π.χ. Χ3), αλλά αυτό είναι επιλογή και το όφελος είναι στις εκτός δρόμου διαδρομές, όπου δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία. Αν και προσωπικά θα προτιμούσα το Disco Sport που μάλλον είναι καλύτερο συνολικά (και εντός και εκτός δρόμου).
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#199961 Ειλικρινά δεν βλέπω σοβαρό λόγο του να απορριφθεί μια Cayenne e-pop.
Παίζει να είναι το μόνο αμάξι που πληροί τα κριτήρια που θετεις (εκτός των τελών, που τα σταθμιζεις άνετα με τα λεφτά που γλιτωνεις)
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
nass έγραψε:Σωστές οι παρατηρήσεις του castigamatti και άλλων ότι για ένα τέτοιο αυτοκίνητο ίσως είναι καταλληλότερος ένας diesel κινητήρας και ίσως ταιριάζει καλύτερα με την αλλαγή χαρακτήρα, το κάτι διαφορετικό, που με ενδιαφέρει. Ωστόσο όσες φορές έχω οδηγήσει diesel μου βγάζει ένα ράθυμο έως βαρετό οδηγικό χαρακτήρα και δε νομίζω να το αντέξω, από το Evo στη diesel-ούμπα, θα μου πέσει βαρύ :lol:

κοίτα....αναγκαστικά οι ανάγκες χρήσης και μετακίνησης που θες να καλύψεις, κατά πρώτο λόγο, και οι οικονομοτεχνικοί περιορισμοί, που θέτεις, κατά δεύτερο, προϋποθέτουν αλλαγή τωn οδηγικών σου συνηθειών και προτεραιοτήτων.
Αναγκαστικά δηλ. αν θες ένα μεγάλο SUV, με διττό χαρακτήρα, αλλά τουλάχιστον στοιχειωδώς σοβαρές εκτός δρόμου δυνατότητες, θα είναι καλύτερο να προσανατολιστείς σε πολυκύλινδρο πετρελαιοκινητήρα, με φορτηγίσια ροπή, που θα σου επιτρέπει να τραβήξεις ένα τρέιλερ, να αντιμετωπισείς ευκολότερα τα νεροφαγώματα και το χίονι, διατηρώντας υψηλές μωτ και επιταχύνσεις εν κινήσει, με "ανθρώπινη" κατανάλωση. Έτσι και αλλιώς ένα αυτοκίνητο με βάρος, που στο δρόμο, φλερτάρει τους 2 τόνους, με αυτή τη μετωπική επιφάνεια, το ύψος από το έδαφος και την υψηλή θέση οδήγησης, ό,τι κινητήρα και να διαθέτει, δεν μπορεί να οδηγηθεί ούτε στο 1/10 του ρυθμού και του τρόπου, που μπορεί ένα καλοστημένο επιβατικό.Πόσω μάλλον κάτι τόσο extreme όσο οι "φτερούγες".

Επομένως είναι προτιμότερο να αρχίσεις να κοιτάζεις προς κάτι σε crossover.Με δεδομένους τους περιορισμούς που θέτεις όμως, με μεγαλύτερο εξ αυτών τα δὐο λίτρα βενζίνης, περιορίζεις τις επιλογές σου δραματικά. Ειλικρινά δεν βλέπω κάτι άλλο πέραν του Α4 allroad και, αν αποφασίσεις την μικρή υπέρβαση σε κυβισμό και την έλλειψη μεταχειρισμένων,του V60 crosscountry T5 geartronic AWD (που στην Ιταλία το βλέπω από 41 ως 48Κ).Και στις δύο περιπτώσεις τα χρήματα δεν είναι και λίγα, πάντα με δεδομένο ότι στην εφταετία-οχταετία, αμφότερα θα αξίζουν μεταπωλητικά ψίχουλα.

Για να σου πηδήξω λίγο το νήμα, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου οκαθένας προτείνει το κοντό του και το μακρύ του (είδα ότι προτείνεται μέχρι macan, που μολονότι κορυφαίο στην κατηγορία του, ούτε ως δίλιτρο διατίθεται ακόμα, ούτε κάτω από 60Κ ως μεταχειρισμένο), θα πρότεινα μια αλλαγή ως προς τα ζητούμενα χαρακτηριστικά, ώστε να μπορείς να με ξεχέσεις άνετα:ανθρωπομεταφορέας μεγάλων αποστάσεων, με τετρακίνηση,χωρίς όμως εκτός δρόμου δυνατότητες.
κατι τέτοιο δηλαδή,διετίας-τριετίας, με λογικά χιλμ και όχι πάνω από 30αρι στο εξωτερικό (προς εισαγωγή).
Μηχανότρατα :lol:

Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#199984 To μόνο που μου αρέσει σε καινούργιο είναι το C250Estate BlueTEC 4MATIC (και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα :lol: ). Κανα 50ρι από την αντιπροσωπεία και με εξαίρεση το 2λιτρο (2.1 είναι) σε καλύπτει παντού και είναι εύκολα το πιο όμορφο sw μετά τις 156/159.
Εικόνα

ΟΜΩΣ,
Νομίζω, πάντως, ότι καινούργιο αυτοκίνητο σε αυτά τα χρήματα δε θα αγόραζα ποτέ.

Αναφορικά με το Μακρύ και το Κοντό του καθενός:
Ένα cls shooting brake σε 250 (2.1 ντηεσέλ με 170 ή 204 άλογα) έχει κανα 35άρι έξω...και 20 χιλιάρικα τελωνείο να σου φορτώσουν, το συγκρίνεις με τα 46 χιλιάρικα που θέλεις για τον πλαστικό κουβα που λένε gla?
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#200003 Καλη φάση και το Α4 allroad, το έχει ο κουνιάδος μου.Απλά πλέον αξίζει μόνο μεταχειρισμένο.Γύρω στα 20-25 θα βρεις αρκετά.
Υπ'οψην τα μεσαια SUV που συζητάμε αν πας να τους βάλεις εξοπλισμό περνανε σε φόρο πολυτελείας 20% και η τιμη εκτοξευεται.Πολλα απο τα καινουρια που βλέπω ουτε xenon δεν έχουν..
Για αυτο ίσως η Χ1 που είναι μια κατηγορία κάτω να είναι καλή λύση.Παντως ουτε χώροι της λείπουν ούτε πορτ μπαγκαζ.Καμμία σχέση με τη μετριοτητα της παλιάς...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#200014 SUV ζήτησε ο άνθρωπος, μόνο Ferrari δεν του έχουμε προτείνει... :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
REALZEUS έγραψε:SUV ζήτησε ο άνθρωπος, μόνο Ferrari δεν του έχουμε προτείνει...

Ναι γιατί μια FFθα ήταν ότι πρέπει
Πάντως και εγώ θα πρότεινα sw με τετρακίνηση η την e-pop Cayenne

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#200027 FF... πως δεν το σκέφτηκα; :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#200048 Δεν έχει πίσω πόρτες! :rtfm: :protest: :protest:

Πως θα μπαίνει το παιδί πίσω;;;; :rtfm: :protest: