Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#199767 Τα Pajero θα χωραγαν σαν επιλογη; (ειναι βεβαια πολλα τα κυβικα)
Άβαταρ μέλους
By mirage
#199769 Δεν ειναι premium. Νομιζω το Evoque ειναι μια καλη επιλογη για τον nass. Στο θεμα αξιοπιστια εχουν βελτιωθει σημαντικα.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#199771 Το evolve δεν φημίζεται για τους χώρους του

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#199772 Evoque το autocorrect μου μέσα, για premium BMW ή Mercedes για vfm Toyota landcruiser

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#199874 Λόγω έλλειψης πριμιουμίλας τα Mitsu-toyo-subaru αποκλείονται. Lexus το νιώθω σαν να προσπαθεί πολύ και το Infinity είναι σπάνιο (ανταλλακτικά, τεχνογνωσία κλπ), αν όμως σου κάνουν εμένα μου περισσεύει.
Τέλος οι αξιόπιστοι Ιάπωνες, Γάλλοι,Ιταλοί δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι, Αμερικάνοι υστερούν εντός δρόμου και σε αξιοπιστία αλλά και σε φινέτσα, Τσέχους καλοί αλλά όχι αρκετοί, Άγγλοι έχουν το Evoque αλλά είναι μικρό, το Discovery πολύ όμορφο και το Range πολύ καλό αν και ογκώδες αλλά δεν με έχουν πείσει για την αξιοπιστία τους, Σουηδοί μόνο αν νιώθεις να σε καλεί (εμένα όχι) οπότε πάμε Γερμανούς.
Audi: allroad σε Α4 και Α6. Τα Q3-5-7 (δεν με πείθουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δεν ξέρω αν έχουν κάτι να προσφέρουν)
BMW Χ1, Χ3, Χ5 καλά μεν (είμαι και BMWδάκιας) αλλά εκτός υστερούν, τα τετρακίνητα στέισον επίσης δεν κάνουν για εκτός.
Mercedes το μικρό είναι μικρό και χαμηλής τάξης πριμιουμικά και το ML που βρίσκεις μτχ σε τιμές χώμα σε εξαιρετική κατάσταση (φίλος αποχωρίστηκε μια πολύ καλή για 13000)
Porsche: Macan (ίσως υστερεί σε χώρους) ή Cayenne χαμένος δεν θα βγεις.
VW μιλάμε μόνο για Touareg φτηνό και κοινωνικά λιγότερο προκλητικό αδελφάκι της Cayenne (και με καλά πετρέλαια).
Καινούργιο ή μτχ. Υπάρχουν εξαιρετικά μτχ αυτοκίνητα με κάτω από 25000 με πολύ λογικά χλμ και που δεν θα μπορούσες να αγοράσεις πριν λίγα χρόνια. Ναι θα σου κοστίζουν παραπάνω σε χρήση αλλά θα έχεις κάτι πιο καλό και το κόστος μοιράζεται στη διάρκεια της συμβίωσης.
Πόσο θέλεις τις εκτός δρόμου δυνατότητες, μερικά βγαίνουν και με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, κοντά, αποσπώμενες αντιστρεπτικές κλπ.
Πρέπει να σκεφτείς και πόσο θα το κυκλοφορείς και πόσο κατανάλωση θέλεις να έχει (ειδικά σαν βενζινοβόρο). Ειδικά μερικά που πάνε 2 τόννους όσο νά΄ναι ξεφεύγουν.... Που σε κάνει να σκεφτείς πόσο μεγάλο αυτοκίνητο θέλεις σε κυβικά, βάρος, όγκο στο μάτι, μερικά είναι και πολύ ψηλά, ούτε να τα πλύνεις δεν μπορείς!

Για μένα αν σου κάνουν και βγαίνεις, παίρνεις Cayenne/Touareg ή ML με πακέτα εκτός δρόμου (ή και Range αν τολμάς). Αλλιώς συμμαζεύεσαι και παίρνεις Audi Allroad που το μόνο που με χαλάει είναι ότι σε άλλα μοντέλα έχω δει μειωμένη διάρκεια στο χρόνο σε πράματα όπως η ένδειξη στο κουμπί του ηλεκτρικού παραθύρου, το θεωρώ απαράδεκτο να ξεθωριάζει.....
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#199883 To ml άπειρα προβλήματα, στην άκρη.....
Το Τουαρέγκ η μόνη συγγένεια με το καγιέν είναι οι πόρτες και το πάτωμα, αιώνες καλύτερο το καγιέν, στην άκρη....

Τα allroad για κάποιο παράξενο λόγο κρατάνε τις τιμές τους στα μεταχειρισμένα με ερωτηματικά για την αξιοπιστία...

Το εβογκ περισσότερο φουτουρισμός δείχνει παρά ουσία, ερωτηματικό οι χώροι.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#199885 Στην κατηγορια του evoque υπαρχει και το Macan το οποιο ειναι αρκετα ενδιαφερον.

< >
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#199887 Μτχ μόνο από εξωτερικό, καινούργιο νομίζω ότι ή λίστα αναμονής ειναι μεγάλη...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#199894 Και για το evoque ισχυουν τα ιδια. Και γι αυτο τον λογο και τα μεταχειρισμενα ειναι πολυ ακριβα ακομα και τωρα...

< >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#199895 Επισης νομιζω τα touareg ειναι πιο ζημιαρικα απ τα ML, αλλα ο nass προσανατολιζεται σε (σχεδον) καινουργιο μικροτερης κατηγοριας απο μεγαλο suv.
GLC vs X3 πιστευω ειναι η μαχη.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By xenos
#199896 Κανενα q7 σκοτωμενο σε τιμή επισης; και μεγάλο ειναι και αξιοπρεπές.

<
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#199907 To Q5 είναι παλιο, σε ένα χρόνο το πολύ βγαίνει το νέο.Το diesel έχει DSG οπότε αστο.Το 2.0Τ 8αρι me torque converter και το νέο κεντρικό.
To Q3 υπερτιμήμένο προηγούμενο Tiguan.Επίσης ετοιμάζεται αντικαταστάτης.
Το Χ3 είναι ήδη αρκετά χρόνια στην αγορά και δεν είναι για εκτός δρόμου.
Το Χ4 παραμένει η επιτομή του ανούσιου κατασκευασματος ενώ δε βλέπετε.
Προτείνω GLC.http://www.drive.gr/test-drives/test-dr ... 20d-4matic
http://www.drive.gr/test-drives/test-dr ... 250-4matic
Mου αρέσει!Ενω με το off road pack πρεπει να πηγαίνει και εκτος δρόμου αρκετά.Είναι το μόνο απο αυτα που συζηταμε μαζί με το Q5 με μηχανικό κεντρικό διαφορικό.Για την αξιοπιστία ακούω καλά λόγια τελευταία και η MB έχει εισάγει ποιο εντατικούς ελέγχους ποιότητας και δοκιμών στα νέα μοντέλα. :hmmm:
Επίσης και το Disco Sport είναι ενδιαφέρον.Εκτος δρόμου πρεπει να είναι το καλύτερο ,ενω η JLR έχεi κάνει άλματα στη ποιοτητα στα τελευταία μοντέλα.
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -sport-sd4
Επίσης μια άλλη ιδέα είναι η νέα X1 .Moυ άρεσε αρκετά .
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -xdrive20i
Ότι και να αποφασίσεις απέφυγε τις μεγάλες ζαντες, ενώ οι diesel μάλλον τους ταιριάζουν περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#199921 Ωραίο το GLC αλλά δεν είναι και μικρό, είναι 23 πόντους μακρύτερο από το ήδη μακρύ Χ1.... Μετράνε στην ίδια κατηγορία αυτά;