Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
giannik1977 έγραψε:Υ.γ
Μιλαμε , καλυτερα ελα να σου χαρισω το δικο μου , μην παρεις καινουριο

Ειμαι κατω απο το σπιτι σου και περιμενω :rtfm:

Dimitris_P έγραψε:Αρχίζουν και μου μπαίνουν και μένα ιδέες για στεγνωτήριο :ninja:

Δεν θα σου πω οτι στα ελεγα, αλλα ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#195314 Το πρόβλημα είναι ότι το μπαλκόνι είναι πολύ μικρό κι έτσι έχω 3 σχοινιά x ~2μ και μια επιπλέον απλώστρα. Τώρα που δεν είναι και ο καλύτερος καιρός, είναι και βορινό, περιμένω τουλ. 2-3 μέρες να στεγνώσουν. Μετά είναι και το θέμα χρόνου, μένουν άλλες τόσες μέρες περιμένοντας να σιδερωθούν :lol:
εδιτ: Επίσης δεν θέλω να τ'απλώνω μέσα για ν'αποφύγω τυχόν θέματα υγρασίας και δεν έχουμε βάλει ακόμα πετρέλαιο για καλοριφέρ.

Γιάννη πότε να περάσω; :lol:
Άβαταρ μέλους
By fokion
#195383 Επειδη εχω στεγωντηριο ( και δεν ηταν φτυνο Bosch με 800 επιλογες...) - μια συμβουλη.
Πιασε τα τα ρουχα και κοιτα το ριμαδι το ταμπελακι σου ποια μπαινουν και πια δε μπαινουν γιατι...... "μπαινουν".....
το συμβολο του "δεν" ειναι ενα τετραγωνο που μεσα εχει ενα κυκλο κι ενα Χ.
το "ναι" ειναι τα ανωτερω χωρίς το Χ.

Θα εκπλαγεις δυσαρεστα....
Με απλά λογια
Οτι βαμβαβακετο μπαινει χαλαρα
οτι ΠΟΛΥ συνθετικό - τυπου fleece ξεχνα το
τα ενδιαμεσα ψαξτο....

Α! και να εχεις υποψη σου, απο ενα αριθμό επαναληψεων και μετά καιει τα λαστιχα....

Κατ' ουσιαν μας εσωσε οταν η μικρή ηταν μωρό και αλλαζε 300 βαμβακερα φορμακια την ημερα.
Σημερα πλεον να μισά πανε στην απλώστρα μπροστα απο την πελετοσομπα αν δεν πανε μπαλκόνι
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#195517 Μιλώντας για ετικέτες, πειράζει που όλα τα ρούχα τα πλένουμε στο πρόγραμμα βαμβακερών 40° ;
Άβαταρ μέλους
By spoky
Dimitris_P έγραψε:Μιλώντας για ετικέτες, πειράζει που όλα τα ρούχα τα πλένουμε στο πρόγραμμα βαμβακερών 40° ;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
Dimitris_P έγραψε:Μιλώντας για ετικέτες, πειράζει που όλα τα ρούχα τα πλένουμε στο πρόγραμμα βαμβακερών 40° ;

Υπάρχουν και χειρότερα, εγώ τα πλένω όλα στο πρώτο 'κλικ' του διακόπτη, γιατί δεν έχω ιδέα τι κάνει κάθε πρόγραμμα. Και φυσικά μετά όοοολα στο στεγνωτήριο :lol:

Το μόνο πρόβλημα που είχα με το στεγνωτήριο είναι κάποια φθηνά t-shirts που στο τέλος διαπίστωσα πως η στάμπα είχε κολλήσει μεταξύ της όπου ακουμπούσε στάμπα με στάμπα, και ξεκολλώντας την φυσικά χάλασε
Άβαταρ μέλους
By Chris
#198504 Μια συμβουλή παρακαλώ. Έφτιαξα ένα ψάρι χθες και έβαλα τα σκεύη στο πιάτων. Το θέμα τώρα είναι πως δεν ξεμύρισαν (δευτερεύον) και πως μύρισε και το πλυντήριο. Οπότε η εύκολη λύση είναι να κάνει μια πλύση άδειο, αφού ήδη αφαίρεσα και καθάρισα τα φίλτρα με το χέρι. Οι ερωτήσεις:

1. Να ξανατοποθετήσω τα φίλτρα ή να τα βάλω στο συρτάρι να πλυθούν σαν σκεύη?

2. Να πλύνει με ταμπλέτα ή χωρίς?

3. Έχει και μια τάπα για αλάτι στο πάτωμά του. Έχει νερό μέσα. Να την βγάλω όσο πλένει να καθαριστεί και εκεί μέσα?
Άβαταρ μέλους
By gianik
#198510 Χρηστο πηγαινε στο s/m και παρε αυτo
Εικόνα

Βαλε το πλυντηριο να δουλεψει 1 πλυση αδειο..
Μετα κοτσαρε μεσα αν θες κ ενα αρωματικο πλαστικο λεμονακι.. :)

Υ.γ
Ρε μπαγασα , πως το καταφερες αυτο; :lol:
Στους ποσους βαθμους το ειχες προγραμματισει να πλυνει;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#198511 Κάνε ότι σου λέει ο giannik1977 Και θα είσαι ΟΚ.
Τα φίλτρα ξανατοποθέτησέ τα, και την τάπα του αλατιού μην τη βγάλεις. Ή αν θες, βγάλ' την, συμπλήρωσε αλάτι, και βαλ' την πάλι. Και προσοχή μην πέσουν κόκκοι αλατιού στο πάτωμα του πληντυρίου γιατί διαβρώνουν (ή έτσι λένε τα εγχειρίδιά τους τουλάχιστον)...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#198514 Σωστος ο Αrrow , επισης οταν θα το βαλεις στην πλυση με το καθαριστικο μεσα , επελεξε υψηλη θερμοκρασια στο προγραμμα.. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Chris
#198518 Εγώ πάντα ήξερα πως για δύσκολες οσμές θέλει χαμηλή θερμοκρασία, όχι?

Το αυγό φοβάμαι, το ψάρι δεν πίστευα πως αφήνει τόσες οσμές . Μου μύριζε κι ο φούρνος, τον έγλειψα, έψησα φλούδες από λεμόνι, συνήλθε. Τώρα μου μυρίζει και το σιφόνι του νεροχύτη που έριξα τα ζουμιά, πρέπει να είναι ψυχολογικό πλέον :dizzy: Πάω να πάρω ξύδι-σόδα-τις ταμπλέτες που προτείνατε κλπ

edit Σχετικά με το πρόγραμμα, δεν έχω ιδέα, έχω επιλέξει ένα εντελώς στην τύχη και το τηρώ ευλαβικά :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#199162 Σε πλυντηριο πιατων LG χαλασε ο μηχανισμος της πορτας που υποβοηθα στο ανοιξε-κλεισε και πεφτει ελευθερα ( μου εκανε και μια μελανια στο ποδι).
Μπηκα στο howtofixit αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο.
Καμμια ιδεα; Εχει ασχοληθει κανεις με τετοιο προβλημα;
Άβαταρ μέλους
By thednick
#199207 Δεν είχα ποτέ αυτό το πρόβλημα, αλλά την τελευταία που φορά άνοιξα το πλυντήριο πιάτων θυμάμαι ότι υπάρχουν ένα (ή δυο - ένα σε κάθε πλευρά) ελατήρια που συγκρατούν την πόρτα. Λογικά αυτό είτε έφυγε απο το σημείο αγκίστρωσης του είτε (αν είσαι πιο άτυχος) έσπασε κάποιο κομμάτι που το κρατούσε.

Κάπως έτσι ειναι

Εικόνα

Πάντως οτι εμπλέκει ελατήρια και ρεύμα ειναι επικινδυνο, οπότε μην κάνεις κάτι μονος σου αν δεν έχεις τι γνώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Νίκος Παππάς έγραψε:Σε πλυντηριο πιατων LG χαλασε ο μηχανισμος της πορτας που υποβοηθα στο ανοιξε-κλεισε και πεφτει ελευθερα ( μου εκανε και μια μελανια στο ποδι).
Μπηκα στο howtofixit αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο.
Καμμια ιδεα; Εχει ασχοληθει κανεις με τετοιο προβλημα;

Για την συγκράτηση της πόρτας υπάρχει κάπου ένα ελατήριο, ή ακόμη και δύο (ένα σε κάθε πλευρά). Σε κάποια μοντέλα, υπάρχει ντίζα που από την μια μεριά συγκρατεί την πόρτα και από την άλλη συνδέεται στο ελατήριο που στις περιπτώσεις αυτές είναι μακριά από την πόρτα, συνήθως κάτω από το πλυντήριο. Δεν το ξέρω το μοντέλο, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είτε έχει σπάσει το ελατήριο, είτε έχει φύγει από την θέση του.

Edit: Πάντα κάποιος με προλαβαίνει... :lol: