Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Panosss
giannik1977 έγραψε:Καθαρίστριες να μην διώξει , περιφερειακούς ραδιοφων. σταθμούς ερα να μην κλήσει , διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕΙ-ΤΕΙ να μην διώξει , απατεώνες που μπήκαν με πλαστά δικαιολογητικά να μην διώξει..
τελικά ποιους να διώξει? :help:

Να απολύσουν από τον ιδιωτικό τομέα.
Όλο ο δυ θα την πληρώνει; :x ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!

Με τόσες απολύσεις στο δημόσιο...χάσαμε το 25% του ΑΕΠ μας... :( επειδή έπεσε η κατανάλωση κλπ κλπ...και φαύλος κύκλος... :( άσε που για κάθε δυ που απολύεται, απολύονται άλλοι 2 ΙΥ ).
ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 8.500X2=17.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!!
:omg: ανέβηκε η ανεργία κατά 0.00001% από το 2009!! :omg:

Asimov έγραψε:Δεν το βλέπω, αλλά μακάρι.
Είναι οι πιο άχρηστοι και τεμπέληδες ΔΥ.

Καλά, δύσκολο να το πούμε αυτό μιας και παραγκωνίζονται, επάξια, πολλοί δυ για την πρωτιά.

elteo έγραψε:

Γιατί τέτοιο μένος χρήσιμε εκπαιδευτικέ; Το ψωμί σου τρώνε; 'Η την καλοκαιρινή άδεια;

Αφού 'ναι φορολογούμενος, ναι, οι άχρηστοι του τρώνε το ψωμί.

Asimov έγραψε:
elteo έγραψε:

Γιατί τέτοιο μένος χρήσιμε εκπαιδευτικέ; Το ψωμί σου τρώνε; 'Η την καλοκαιρινή άδεια;

Κανένα μένος.
Εγω δεν θέλω να χάσει κανείς το ψωμάκι του (οκ, εκτός ίσως των ΜΑΤατζηδων :innocent: ).
Αλλά να ξεσηκώνονται οι καραβανάδες (που θα ήταν απείρως πιο χρήςιμοι, αν τους έβαζαν να κανουν καμια κανονική δουλειά) εναντίον των καθαριςτριών, των νοσηλευτών και των δασκάλων και να ζητούν περικοπές και απολύςεις (των άλλων :shifty: ) ειναι κάτι που με ξεπερνά.
Γενικότερα με ξεπερνά οι βολεμένοι παντός είδους να ξεσπαθώνουν ζητώντας το ξεβόλεμα των υπολοίπων :)

Ξεβόλεμα; Ξεβόλεμα μπορείς να κάνεις μόνο σε βολεμένους... :hmmm:
Άρα οι βολεμένοι στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου...
ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!!! Μακάρι να 'χουμε άλλα 10 μνημόνια.

Pedgeia, moi straifaite oi moia keinwnoikoi wmada ainandiwn tois allois aytw thailoi ke oi trwhka! wxi vwlaimainws ainanteiwn vwlaimainoy!
Άβαταρ μέλους
By elteo
#19102 Πανοςςς δεν μας χε... μεσημεριάτικο. Τα ίδια και τα ίδια.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
cabala10 έγραψε:
A-Viper7 έγραψε:
trident1971 έγραψε:
cabala10 έγραψε:Δηλαδη οι μπατσοι και οι καραβαναδες ειναι αλλη κατηγοριας ανθρωποι σε αυτη την χωρα οπως παντα

A-Viper7 έγραψε»
Άνθρωποι; :omg: :shifty:

Ελα ντε, πέστα, τι ανθρωποι?
Οι μεν βαζουν πλατη για να εχεις και αυριο Η/Υ να γραφεις αυτα που γραφεις, οι αλλοι φροντιζουν για να μη γινεις τρυφερο γιουσουφακι κανενός Ανατολίτη. Αλλά άνθρωποι ΔΕΝ ειναι.

Σε ζητάνε από το 4τφ! Τους έλειψες! :inlove:

καλα τα λες ηταν οι τοσες πολλες απεργειες απο τις συνταγματικες που δικαιωματικα μπορει να κανει ο στρατιωτικος που μας εκοψαν περιπου 42% (ειδικα σε τυπους που περασαν σχολια εξωτερικου οπως εγω μαζι με τον βασικο)που πραγματικα ο καθε τυχαιος μπορει να βγαινει και να λεει οτι δεν ειμαστε ανθρωποι και δεν δικαιουμαστε κατι... γιατι προφανως ολες οι αλλες δουλειες εχουν 10 φορες μεγαλυτερο ρισκο μεγαλυτερο αγχος και φυσικα στις αλλες δουλειες χρειαζεσαι κωλοχαρτα για να δειξεις οτι ξερεις κατι ενω εμεις δεν βγαλαμε καν το προνηπιο γνωστα πραγματα απο αριστερους που δεν ξερουν καλυτερα τιποτα

Είπαμε, δεν είμαστε άνθρωποι, τι δεν καταλαβαίνεις; Ντάξει, εγώ ιδιώτευσα βέβαια και προσπαθώ να πάρω το πιστοποιητικό της ανθρωπότητας τώρα. Αλλά μη νομίζεις... δίνω εξετάσεις καθημερινά! :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#19293 Σιγά ρε υπερπατριώτη

Image

Eίναι βαθιά πεποίθησή μου ότι αν αγαπάς τη χώρα και θέλεις να αλλάξεις πράγματα θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις τα τραγικά λάθη και να ντραπείς γι’ αυτά. Οι δηλώσεις εθνικής περηφάνιας σε μια χώρα που καταρρέει τι προσφέρουν εκτός από χάιδεμα αυτιών και ενίσχυση προσωπικών εγωισμών; Οι πολιτικοί το κάνουν για να σε πωρώσουν και να πάρουν την ψήφο σου… οι βολεμένοι για να μην αλλάξει τίποτε και χάσουν τα προκλητικά τους προνόμια… εσύ όμως γιατί; Βλέπεις παντού τα χάλια μας: στα πανεπιστήμια, στους πολιτικούς, στα κόμματα, στους δρόμους, στις υπηρεσίες. Bλέπεις αναξιοκρατία και διαφθορά. Bλέπεις τόσες αρνητικές πρωτιές. Βλέπεις τσαρλατανισμό και καθόλου ορθολογισμό. Βλέπεις υποτιθέμενη δωρεάν παιδεία που χρυσοπληρώνεις μέσω της παραπαιδείας και της φοιτητικής μετανάστευσης. Βλέπεις ότι έχουμε γίνει ο περίγελος του πλανήτη και ότι η ζωή σου διαλύθηκε από τον τρόπο που πορευτήκαμε ως τώρα. Και αντί να πεις ότι ντρέπεσαι γι’ αυτή τη χώρα και ότι θες μια νέα για σένα και τα παιδιά σου, κάθεσαι και το παίζεις πατριώτης λέγοντας ότι παντού έτσι είναι, ότι στις αλητείες των συντεχνιών δεν είναι όλοι έτσι, ότι φταίνε ξένες δυνάμεις, ότι σε κάποια πράγματα η χώρα έχει θετικές πρωτιές και ένα σωρό άλλα. Ανοησίες, που απλά διαιωνίζουν το κακό διότι διατηρούν την εσωστρεφή και σχεδόν αυτιστική εθνική μας συμπεριφορά. Όχι δεν είναι παντού έτσι… όχι, δεν φταίνε για τα πάντα ξένες δυνάμεις… όχι, οι θετικές πρωτιές είναι ελάχιστες μπροστά στις αρνητικές… Και, ναι, δικαιούμαι να γενικεύω όταν η συντριπτική πλειοψηφία είναι κάπως έτσι. Μια γενική συζήτηση δεν θα την κάνεις βασισμένος στις εξαιρέσεις αλλά στον κανόνα και μια γενική αξιολόγηση θα την κάνεις πάλι βλέποντας τι γίνεται στην πλειοψηφία των τομέων.

Δεν με νοιάζει αν πουλάς το περισσότερο γιαούρτι στη Μεσόγειο, με νοιάζει που έχεις πατώσει στους δείκτες διαφθοράς και σε άλλους 50 δείκτες. Κάτσε να χαρείς με τις πωλήσεις ελαιόλαδου (που ούτε εκεί είσαι πρώτος) και τις μπλε σημαίες στις παραλίες σου. Παίρνεις ένα μετάλλιο και μιλάς για ιερό ελληνικό DNA και δεν βγάζεις τσιμουδιά όταν πιάνονται οι αθλητές σου ντοπέ ή όταν βρίσκεσαι στο τέλος της λίστας μεταλλίων σε μια διοργάνωση. Κοκορεύεσαι για μερικούς επιστήμονες του εξωτερικού και δεν λες κουβέντα για τα μπάχαλα ελληνικά πανεπιστήμια και τους ανεκδιήγητους καθηγητές χωρίς δημοσιεύσεις και χωρίς αξιολογήσεις. Φωνάζεις για καλύτερη πολιτική και μετά πας και ψηφίζεις (για να αντικαταστήσεις τα λαμόγια του συστήματος) νεοναζί, ψεκασμένους, σταλινιστές και δεν ξέρω εγώ τι άλλο τραγικό. Σε εκνευρίζει που νέα παιδιά με προσόντα είναι άνεργα, το ότι πολλοί πήραν θέσεις με ρουσφέτι και που ακούς κάθε μέρα για απάτες και σκάνδαλα όπου εμπλέκονται χιλιάδες πολίτες, αλλά ταυτόχρονα δεν σηκώνεις κουβέντα γι’ αυτόν το ‘’σοφό’’ λαό. Σε θυμώνει που οι πολιτικοί δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, αλλά αν βρεις έναν που να το έχει κάνει μιλάς υποτιμητικά για το επάγγελμά του. Πιστεύεις ότι οι κακές πολυεθνικές εταιρείες και οι ξένες κυβερνήσεις πλουτίζουν εις βάρος της υγείας σου ή ότι σε ψεκάζουν, αλλά έχεις ευρωπαϊκές πρωτιές στο κάπνισμ,, στα τροχαία και στην παιδική παχυσαρκία. Δηλώνεις γενναιόδωρος και είσαι τελευταίος στη δωρεά οργάνων. Επικαλείσαι τον πλούτο της γλώσσας μας με ανορθογραφία που με κάνει να αισθάνομαι σαν τον Micheal Ventris. Μιλάς για τη φυσική ομορφιά της χώρας αδειάζοντας το τασάκι σου στην παραλία και σπάζοντας ό,τι βρεις όταν νιώθεις ότι έχεις δίκιο. Λες ότι σέβεσαι την ιστορία και ζητάς πίσω μνημεία όταν τους αρχαιολογικούς χώρους τούς έχεις παρατημένους ή τσιφλίκι του κάθε υπάλληλου που πατά όποτε θέλει. Μιλάς για πολιτισμό όταν έχεις ακόμα αυτά τα επίπεδα χουλιγκανισμού ή κακοποίησης ζώων… όταν έχεις τριτοκοσμικές φυλακές. Κάνεις τατουάζ με αρχαιοελληνικό θέμα και δεν ξέρεις την τύφλα σου από επιστήμη και φιλοσοφία που γεννήθηκαν εδώ… μόνο τους κοιλιακούς του Τζέραρντ Μπάτλερ σε νοιάζει να ‘χεις για να λες ότι κατάγεσαι από τον μάγκα Λεωνίδα. Αποκαλείς τους ξένους κουτόφραγκους και βελανιδοφάγους, αλλά όταν αυτοί εκτοξεύουν δορυφόρους και χτίζουν διαστημικούς σταθμούς εσύ στριμώχνεσαι για να φιλήσεις το κομμένο και σαπισμένο χέρι κάποια νεκρής που αποκαλείς ‘αγία’. Χώρια που ζηλεύεις την οργάνωση και το επίπεδο των υπηρεσιών τους ενώ εσύ ταλαιπωρείσαι από την ώρα που θα βγεις από την πόρτα σου.

Εγώ έχω απαιτήσεις για περισσότερα και για μια καλύτερη χώρα την οποία θέλω να δω στη θέση αυτής που έχω τώρα. Ακριβώς επειδή κάποτε εδώ ήταν το κέντρο του κόσμου και ακριβώς επειδή η γλώσσα που μιλάω είναι συνέχεια της γλώσσας αυτών των αρχαίων μεγαλείων. Και μη μου λες ‘’αν δεν σ' αρέσει φύγε". Από πού με διώχνεις ρε αγκυλωμένε αλαζόνα; από το καφενείο του παππού σου; Θα φύγω αν το θέλω για να πάρω ανάσες και νέες ιδέες, αλλά θα είμαι συνέχεια στον τόπο μου για να βοηθάω να φύγει η μπόχα της ψωροκώσταινας. Και θα μιλάω ασταμάτητα για τα χίλια μύρια προβλήματα προσπαθώντας όπως μπορώ στην καθημερινότητα και στη δουλειά μου να τα διορθώσω, αντί να κάθομαι να καπηλεύομαι αρχαία ιστορία για να κρύψω τα σημερινά μας χάλια. Θα μπορούσα και εγώ να πω το ίδιο αλλά δεν το κάνω… αντί να σου πω φύγε, σου λέω ξεκόλλα και φτιάξε κάτι για το οποίο θα είσαι πράγματι περήφανος και όχι από εγωισμό ή από καθαρή τύχη που γεννήθηκες εδώ. Και τι να κάνουμε αλλά δεν γουστάρω ούτε την ανατολίτικη μουσική που ακούς, ούτε τα σκουπίδια της τηλεόρασης που βλέπεις, ούτε τους πολιτικούς που ψηφίζεις, ούτε τις ιδέες σου για τον υπόλοιπο κόσμο, ούτε τη θεοκρατία και τη θρησκοληψία σου, ούτε ότι θεωρείς γνώση τις ‘’προφητείες’’ και τα ζώδια, ούτε τα πανηγύρια που τρέχεις και πάνω από όλα δεν γουστάρω τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι είτε είσαι πίσω από ένα γκισέ είτε πίσω από το τιμόνι σου. Το ότι κάτι γίνεται για πολύ καιρό δεν είναι κριτήριο αξίας… αν ήταν έτσι, τίποτε δεν θα άλλαζε ποτέ και κάθε ηλίθια ιδέα και στάση θα επιβίωνε στην ιστορία. Δεν με αφορά η κουλτούρα αυτής της Ελλάδας. Ζουρνάς, περιφερόμενες εικόνες και δημόσιο forever είναι καλά για ντοκιμαντέρ ώστε να μην ξεχνάμε ότι και αυτό είναι κομμάτι της περίεργης ιστορίας μας αλλά μέχρι εκεί. Νομίζεις ότι με τα σύμβολα που κουνάς και τις μεγάλες κουβέντες που ξεστομίζεις είσαι πατριώτης ενώ όσοι κριτικάρουν δεν είναι... Σε πληροφορώ ότι για την Ελλάδα του αύριο εσύ δεν είσαι ο χρήσιμος. Μεγάλωσα σε έναν νέο δυτικό κόσμο και θέλω να έχω μια χώρα χτισμένη πάνω σε δυτικά πρότυπα που πάτησαν στον διαφωτισμό που πάτησε σε αυτά που επικαλείσαι συνεχώς από την αρχαία ιστορία μας. Μπορεί η δύση να μην είναι παράδεισος αλλά όταν μεταναστεύσεις ή τα βρεις σκούρα με ένα ιατρικό πρόβλημα εκεί τρέχεις. Και υπάρχει μια ολόκληρη νέα γενιά, η γενιά του διαδικτύου που έχει δει τι γίνεται παραπέρα και μπούχτισε από τη βλακεία του νεοέλληνα. Αυτή η νέα γενιά θέλει να τα ισοπεδώσει όλα στον λόγο και στις πράξεις. Όχι, δεν αναφέρομαι σε αυτούς τους ψευτοεπαναστάτες της πέτρας και της μολότοφ αλλά στον πιτσιρικά με το smart κινητό στην τσέπη και το λάπτοπ στο χέρι που μεγαλώνει σε έναν νέο κόσμο, αισθάνεται μπερδεμένος και ψάχνει για ταυτότητα. Ας τους δώσουμε κάτι νέο και σύγχρονο. Δεν με πειράζει να κάνω σπριντ τελευταία στιγμή για να καλύψω αιώνες… με νοιάζει να το προσπαθήσω και ό,τι καταφέρω.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=36707
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
REALZEUS έγραψε:
cabala10 έγραψε:
A-Viper7 έγραψε:
trident1971 έγραψε:
cabala10 έγραψε:Δηλαδη οι μπατσοι και οι καραβαναδες ειναι αλλη κατηγοριας ανθρωποι σε αυτη την χωρα οπως παντα

A-Viper7 έγραψε»
Άνθρωποι; :omg: :shifty:

Ελα ντε, πέστα, τι ανθρωποι?
Οι μεν βαζουν πλατη για να εχεις και αυριο Η/Υ να γραφεις αυτα που γραφεις, οι αλλοι φροντιζουν για να μη γινεις τρυφερο γιουσουφακι κανενός Ανατολίτη. Αλλά άνθρωποι ΔΕΝ ειναι.

Σε ζητάνε από το 4τφ! Τους έλειψες! :inlove:

καλα τα λες ηταν οι τοσες πολλες απεργειες απο τις συνταγματικες που δικαιωματικα μπορει να κανει ο στρατιωτικος που μας εκοψαν περιπου 42% (ειδικα σε τυπους που περασαν σχολια εξωτερικου οπως εγω μαζι με τον βασικο)που πραγματικα ο καθε τυχαιος μπορει να βγαινει και να λεει οτι δεν ειμαστε ανθρωποι και δεν δικαιουμαστε κατι... γιατι προφανως ολες οι αλλες δουλειες εχουν 10 φορες μεγαλυτερο ρισκο μεγαλυτερο αγχος και φυσικα στις αλλες δουλειες χρειαζεσαι κωλοχαρτα για να δειξεις οτι ξερεις κατι ενω εμεις δεν βγαλαμε καν το προνηπιο γνωστα πραγματα απο αριστερους που δεν ξερουν καλυτερα τιποτα

Είπαμε, δεν είμαστε άνθρωποι, τι δεν καταλαβαίνεις; Ντάξει, εγώ ιδιώτευσα βέβαια και προσπαθώ να πάρω το πιστοποιητικό της ανθρωπότητας τώρα. Αλλά μη νομίζεις... δίνω εξετάσεις καθημερινά! :innocent:

Δεν άντεξες το άγχος και τις κακουχίες ε; :(

Τι να κάνουμε, λίγοι έχουν τα ΑΝΤΕΡΑ του καμπάλα σήμερον... :(
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#19374 ανετα θα μπορουσα να θεσω το εξης

"ποσα ατομα εχουν πεθανει απο το 2010 μεχρι σημερα οταν οι γιατροι κανουν συχνες απεργειες?"
"ποσοι επρεπε να πανε σε αλλο νοσοκομειο επειδη δεν τους δεχτηκαν διοτι εκαναν απεργεια?"
"γιατι οι γιατροι θελουν πιο πολλα λεφτα σωζουν πιο πολλες ζωες με πιο πολλα λεφτα? μηπως κανουμε Like και share για να σωσουμε και εμεις καποιον"
"δεν θα πρεπει να τους πεταξουν εξω εφοσον σχεδον κανεις τους δεν δειχνει σεβασμο στον ορκο τον οποιον πηραν στην σχολη?"

μπορω να παραθεσω ΑΠΕΙΡΑ παραδειγματα για ολους τους αλλους που ειχαν και εχουν το δικαιωμα να κανουν απεργια και να γραφουν στα αρχιδια τους ολους εμας γιατι ταχα μου νομιζουν οτι ειναι κατι παραπανω
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#19384 @cabala10
Ερώτημα: Αν θυμάμαι καλά δεν ήσουν Αξκος. Είσαι από σχολή Υπαξ ή μόνιμος ΕΜΘ, ΕΠΟΠ κτλ;
-----------------------------------

Θα γράψω όσο πιο σύντομα γίνεται μια άποψη που, ουσιαστικά, αποτελεί συγκερασμό όσων γράφονται δίνοντας μερικό δίκιο και μερικό άδικο σε όλες τις απόψεις (θα καταφέρω να τους κάνω όλους εχθρούς).

Το ότι το Δημόσιο χρειάζεται αναδιοργάνωση εκ βάθρων είναι δεδομένο και, πιστεύω, το υποστηρίζουν όλοι. Για να γίνει αυτό χρειάζεται σχέδιο και μελέτες για να γίνουν οι σωστές κινήσεις. Οι μελέτες αυτές ούτε έχουν γίνει, αλλά και όσες έχουν γίνει είναι είτε πρόχειρες, είτε έχουν συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή να χαρακτηρίσουν κόσμο ως άχρηστο για να φύγει και να επωφεληθούν οι δικοί μας (της εκάστοτε κυβέρνησης), από τη στιγμή που έχουμε υπογράψει δεσμεύσεις για συγκεκριμένη μείωση υπαλλήλων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Για να αρχίσουμε μια μελέτη θα πρέπει να έχουμε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό: μας ανήκει π.χ. το Καστελόριζο και η Δονούσα ή όχι; Αν θέλουμε να μας ανήκουν είναι δεδομένο ότι θα έχουμε περίσσεια υπαλλήλων (αστυνομικοί, γιατροί κτλ) μόνο και μόνο λόγω οργανογράμματος λειτουργίας της κάθε μονάδας (π.χ. το Α.Τ. έχει δεδομένη μορφή και ιεραρχία). Επίσης, θα πρέπει να δούμε τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης: π.χ. στο Παν/μιο οι καθαρίστριες έχουν εργασία σταθερής έντασης 9:00 - 17:00, στη Β/θμια η ένταση αυξάνεται στο 6:00 - 8:00 και στο 14:00 - 16:00 και χαλαρώνει τις υπόλοιπες ώρες με την ύπαρξή τους, όμως, να είναι απαραίτητη, ενώ στα υπόλοιπα Υπουργεία στο 8:00 - 15:00 είναι εντελώς χαλαρές, αλλά ζορίζονται στο 5:00 - 8:00 και στο 15:00 - 17:00.

Όταν αποκτήσουμε σαφή σχεδιασμό του τι θέλουμε και όταν πλέον γνωρίζουμε από μελέτες το κόστος των προτεινόμενων επιλογών θα πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίησή τους. Γνωρίζοντας το χώρο της Β/θμιας και Γ/θμιας εκπαίδευσης από μέσα και πολύ καλά μπορώ να κρίνω κινήσεις και επιλογές για την αποτελεσματικότητά τους. Π.χ. θα συμφωνήσω ότι πολλοί υπάλληλοι σε ΑΕΙ/ΤΕΙ έχουν μπει δια της πλαγίας οδού (συμβάσεις επί συμβάσεων και μετά μονιμοποιήσεις, έστω και μέσω ΑΣΕΠ). Αν δει κανείς μια λίστα των μοριοδοτήσεων στο ΕΚΠΑ (το είχα κοιτάξει το καλοκαίρι), τότε που έκαναν τις διαθεσιμότητες, θα συναντήσει τουλάχιστον 5-6 άτομα που είναι ονόματα καθηγητών του Φυσικού. Αν υπολογίσουμε πόσους καθηγητές από εκεί δε γνωρίζω και πόσοι είναι από άλλες Σχολές καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που υπήρχε. Το ζήτημα που τίθεται εδώ είναι: τι κάνεις με όλους αυτούς; τους απολύεις με τη μία ή κάνεις κάτι άλλο; Προσωπική άποψη είναι ότι δεν τους απολύεις, έστω κι αν έχουν μπει από το παράθυρο, αλλά τους στέλνεις αλλού, μόνο και μόνο για να μην είναι στον ίδιο χώρο με τους "δικούς τους" που τους έβαλαν.

Με τις καθαρίστριες τώρα, που το έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα όχι μόνο στο ΥΠΟΙΚ, αλλά και στο ΥΠΑΙΘ. Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι δε διώχνεις χωρίς να έχεις βρει αντίστοιχη λύση. Δηλαδή, λύση με ιδιωτικό συνεργείο που θα έρχεται πριν και μετά το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ούτε αν το απασχολείς όλη μέρα θα σου κοστίσει λιγότερο από την καθαρίστρια, αυτό είναι δεδομένο. Από την άλλη, δεν μπορεί να έχεις οδοκαθαριστές στο Δήμο Χ (τους γνωρίζω προσωπικά) που έχουν πρόβλημα σοβαρό (διανοητικό, και δεν το λέω για να τους κοροϊδέψω, αλλά για να δείξω ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα ούτε σε αυτή την τόσο εύκολη δουλειά) και να τους πληρώνεις €850 (περισσότερο από ότι έβγαζα εγώ δηλαδή) για να καθαρίζουν δύο συγκεκριμένα πεζοδρόμια 12 μήνες το χρόνο (αλλάζουν ανάλογα με το πού χτυπάει ο ήλιος). Κάποιος εξορθολογισμός θα μπορούσε να γίνει και πάλι. Οι μισθοί θα έπρεπε να είναι αντίστοιχοι του ενιαίου μισθολογίου (αντί για περίπου €800 που βγάζουν θα μπορούσαν να δουλεύουν οι νεοδιόριστες για €500-600 που είναι σήμερα το ενιαίο), θα μπορούσαμε σταδιακά να κρατάμε μικρότερο αριθμό, απλά για τις ανάγκες που δημιουργούνται σε real time λειτουργία, και το μεγάλο έργο να το αναλάβουν ιδιώτες (μια σκέψη κάνω). Δεν μπορεί, όμως, να αφήνεις το ΕΚΠΑ χωρίς καθαρίστριες ή να τις παίρνεις από τα Σχολεία για το Δημαρχείο τον Ιούνιο και οι καθηγητές μετά την επιτήρηση των Πανελληνίων ή των ενδοσχολικών να μαζεύουν κάδους, ούτε να αφήνεις μία καθαρίστρια για συγκρότημα 2 σχολείων και να της βγάζεις το λάδι για να προλάβει (ο ιδιώτης έστελνε 4 άτομα για την ίδια δουλειά), ούτε να έχεις 2 καθαρίστριες για μια Σχολή όπως το Φυσικό που έχει καθημερινά περισσότερα από 2.000 άτομα να μπαινοβγαίνουν.

Για το θέμα των πλαστών χαρτιών η λύση είναι απλή και, πιστεύω, δίκαιη: σε ανακάλυψαν με πλαστό χαρτί; Απόλυση επιτόπου και αφαίρεση του δικαιώματος να δουλέψεις ξανά στο Δημόσιο μαζί με μια ποινική αντιμετώπιση, όπως ορίζει ο νόμος. Επιστροφές χρημάτων δε νομίζω ότι θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, αφενός γιατί κανείς δεν έχει τόσα χρήματα να επιστρέψει και αφετέρου αυτά τα έχει ήδη δουλέψει, έστω και παρανόμως, οπότε θα ήταν τελείως άδικο, αν θέλουμε να λεγόμαστε κράτος δικαίου, να προσπαθήσουμε να εξοντώσουμε κάποιον οικονομικά (ηθικά είναι ήδη εξοντωμένος, αφού πιάστηκε) και σωματικά για μια παρανομία του.

Το μεγάλο, όμως ερώτημα μετά από όλα αυτά που τα θεωρώ αυτονόητα είναι το εξής: θέλουμε εμείς οι πολίτες να γίνει κάτι τέτοιο; αν το θέλουμε το θέλει και η ηγεσία της χώρας (και οι μεν, και οι δε και οι πιθανώς επερχόμενοι) ή όλα είναι απλά ευχολόγια; Επιτρέψτε μου να έχω πολλές επιφυλάξεις για το αγαθό των προθέσεων όλης της ηγεσίας της χώρας, αλλά και για τον τρόπο που σκέφτεται η πλειοψηφία των πολιτών (το συμφέρον μου, δένομαι με μια κομματική παράταξη και προχωράω μέσω αυτής κτλ).

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#19394 Α-Viper, ποια πιστευεις οτι θα επρεπε να ειναι η λυση για τους ενστολους γενικα? (στρατο και σωματα ασφαλειας)
Καταργηση? Μειωση στο μισο? Καταναγκαστικα έργα? Κατι άλλο?
Άβαταρ μέλους
By bill33
#19678 Αφαιρέθηκαν τα εκτός θέματος.Μην συνεχίζετε στο ίδιο απαράδεκτο ύφος [mod]
Άβαταρ μέλους
By vice246
#19728 http://greece-salonika.blogspot.com/201 ... -gear.html

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014
Πλήθος λιθοβόλησε το συνεργείο του Top Gear στην Αργεντινή!
Τα αυτοκίνητα των συντελεστών της εκπομπής δέχτηκαν επίθεση από περίπου 50 άτομα καθώς κινούνταν με αστυνομική συνοδεία στη Γη του Πυρός, με αποτέλεσμα όλοι να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητα και να τρέξουν σε αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου.
Οι συντελεστές και το τηλεοπτικό συνεργείο του προγράμματος Top Gear του BBC αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν άρον-άρον την Αργεντινή όταν εξαγριωμένο πλήθος άρχισε να τους πετροβολεί λόγω μίας... πινακίδας κυκλοφορίας, η οποία θεώρησαν ότι παραπέμπει στον Πόλεμο των Φώκλαντ.
Τα αυτοκίνητα των συντελεστών της εκπομπής δέχτηκαν επίθεση από περίπου 50 άτομα καθώς κινούνταν με αστυνομική συνοδεία στη Γη του Πυρός, με αποτέλεσμα όλοι να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητα και να τρέξουν σε αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου. Τελικά, λόγω του επεισοδίου, το Top Gear ματαίωσε εντελώς τα γυρίσματα στην Αργεντινή.
Πέτρα του σκανδάλου ήταν η πινακίδα μίας Porsche που χρησιμοποιούσαν οι συντελεστές της γνωστής βρετανικής εκπομπής αυτοκίνητου: Ο αριθμός κυκλοφορίας «H982 FKL» θεωρήθηκε ότι παραπέμπει στον πόλεμο του 1982 μεταξύ Αργεντινής και Βρετανίας για τα Νησιά Φώκλαντ.
Ο παραγωγός της εκπομπής Αντι Γουίλιαμ αρνήθηκε ότι η πινακίδα κυκλοφορίας επιλέχθηκε επίτηδες: «Η παραγωγή του Top Gear αγόρασε τρία αυτοκίνητα για τις ανάγκες του νέου προγράμματος. Το να υποστηρίζει κανείς ότι είτε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο επιλέχθηκε για την πινακίδα του, είτε ένας διαφορετικός αριθμός κυκλοφορίας τοποθετήθηκε στη θέση του γνήσιου, είναι απολύτως αναληθές».
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#19748 Δεν ξέρω αν ο Κλάξον είναι έξυπνος, αλλά σίγουρα δεν είναι και τόσο εξυπνότερος από όλη την υπόλοιπη ανθρωπότητα όσο νομίζει.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#19814 Ένας μαλ*κας που προκαλεί είναι για πολλούς...

Από την άλλη είναι λίγοι αυτοί που καταλαβαίνουν επαρκώς το γνήσιο εγγλέζικο χιούμορ ή mentality ώστε να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να απαντήσουν ανάλογα ακόμα και σε κάτι που φαντάζει ως θανάσιμη προσβολή.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#19817 δεν νομιζω οτι πουθενα στον κοσμο αν γινοταν κατι αντιστοιχο θα το επερναν "ελαφρα την καρδια"................................
Άβαταρ μέλους
By manosky
Corto Maltese έγραψε:
manosky έγραψε:Λοιπόν απατεωνάκο, που πας να βγεις από πάνω, το αν κάποιος είναι Π.Ε. δεν σημαίνει τίποτα για τη διαθεσιμότητα.
Αυτά μόνο στο ξερό σου ισχύουν, μπας και πείσεις καμιά θείτσα σου ότι κινδυνεύεις από τη ΔΕΞΙΑ γιατί είσαι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. :s_rofl

Μπορείς να μου βρεις ΜΙΑ απόφαση διαθεσιμότητας που δεν αναφέρει πως σε διαθεσιμότητα βγαίνουν οι ΔΕ τάδε ή ΠΕ δείνα. Οπότε πάλι ότι σου κατέβει λες. Όποια θες. Μέχρι τότε (δηλαδή ποτέ) για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι λες ότι σου κατέβει μπας και πείσεις κανένα περαστικό

Πάμε τώρα στη νεα γενιά πιπών:
manosky έγραψε:Πάλι ψέματα λες στον κόζμο παρακάτω όμως. :whistlink:
ο έλεγχος των προϋποθέσεων για τη μονιμοποίηση αφορά ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ.
Και τα πτυχία και λοιπά προσόντα και το αν είχαν όντως συμπληρωθεί τα χρονικά διαστήματα του ΠΔ Παυλόπουλου και το αν οι βεβαιώσεις των φορέων ήταν αληθείς, πράγμα που ποτέ δεν έλεγξε το ΑΣΕΠ, γιατί δεν μπορούσε να το κάνει.
Ενώ πλέον αυτό θα συμβεί και θα δούμε τι θα δούμε.

Εσύ λες ψέμματα στον κόσμο γιατί μέχρι να σε βάλω στη θέση σου, έλεγες το παραμυθάκι που σου σφύριξαν από τα κεντρικά ότι ελέγχουν μόνο τις πλαστογραφίες. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σε αυτό αντιδρούν τα κόμματα και η ΑΔΕΔΥ. Οπότε μανοσκυ = ψεύτης για άλλη μια φορά. Η φράση κλειδί φυσικά είναι "οι βεβαιώσεις των φορέων ήταν αληθείς". Δηλαδή θα ελέγξει μία αρχή αν όντως ο Χ υπάλληλος (με τι κριτήρια άραγε;) πληρούσε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να σου πω τα κριτήρια; Είναι δικός μας ή όχι; Ε αν είναι δικός μας (όπως εσύ) τότε ναι κάλυπτε τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες ΔΕ Αφισοκολλητών. Αν όχι το αλλάζουμε 10 χρόνια μετά και ασε τον Χ να αποδείξει τι δουλειά έκανε στο 2002.
Να κρίνουμε λοιπόν τον ΑΘΩΟ που περιγράφεις.
Αυτόν που, ο καημένουλης, υπέβαλε τα χαρτιά του, δεν έδωσε κανένα πλαστό πτυχίο, αλλά ΘΑΥΜΑ! τελικά φάνηκε στις καταστάσεις ότι είχε πτυχία, 10 παιδιά, 10 χρόνια προϋπηρεσία (από το σπίτι του), ότι ήταν ΑμΕΑ, οτιδήποτε.

Ψεύτης Νο2. Μπορείς να μου πεις σε ποιο σημείο του διατάγματος Πακη υπάρχει προϋπόθεση μετατροπής σύμβασης με πτυχία, παιδιά κλπ; Το ότι μετά τη μετατροπή θα έπαιρνε μεγαλύτερο μισθό κλπ κλπ κλπ είναι άσχετο. Κανένα από τα παραπάνω δεν ήταν κώλυμα μετατροπής. Μόνο τα 2 χρόνια συμβάσεων ήταν προϋποθεση και η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών.
ΑΥΤΟΝ τον αποκαλείς ΚΑΛΟΠΙΣΤΟ. Που ξαφνικά τού έλαχε το τζόκερ και οι υπάλληλοι που έκαναν την καταγραφή των δικαιολογητικών ΤΥΦΛΩΘΗΚΑΝ και του πέρναγαν προσόντα που δεν είχε. :innocent:
Αυτόν υποστηρίζεις. Είδε ο γύφτος τη γενιά του με λίγα λόγια. :lol:

Καλόπιστος είναι όποιος κατέθεσε τις συμβάσεις του και αυτές μετατράπηκαν. Άλλα δικαιολογητικά δεν υπήρχαν. Καλά τα ψεμματάκια που σου είπαν να λες, αλλά αλλού. Εδώ θα γίνεσαι ρεζίλι ψευτάκο

Απόλαυση. :twisted:

Αβάντι μαέστρο!

1. Η μοναδική διαθεσιμότητα που έγινε βάσει ΚΛΑΔΟΥ (ΔΕ, ΥΕ) ήταν η ψευδεπίγραφη ΠΡΩΤΗ διαθεσιμότητα, η οποία είχε ως σκοπό να προστατευτούν καμιά 1000ρα άτομα που είχαν μπει από την πίσω πόρτα (μετατάξεις από δημοτικές επιχειρήσεις, από Α.Ε. (πχ Ολυμπιακό Χωριό Γιάννας) κλπ).
Οι μετέπειτα διαθεσιμότητες ήταν στηριγμένες σε ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΝ, όπως είχε γίνει με τους φύλακες των σχολείων, τους καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, τις γνωστές καθαρίστριες, την ΕΡΤ κλπ.
Και, όπως γράφει ρητά το Σύνταγμα από το 1974 μ.Χ., οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μόνιμοι εφόσον η θέση τους υπάρχει. Μοναδική εξαίρεση, οι δικαστικοί που έχουν όχι μονιμότητα, αλλά ισοβιότητα.

Για κάτι άλλα υπερκωμικά πιποειδή που έγραψες, για το ΔΗΘΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, θα σού κάνω μια πρόταση:
Θα συμφωνήσεις ότι αν προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ αντίστοιχοι των αποχωρούντων λόγω παρατυπιών στην πρόσληψη, μειωμένων προσόντων κλπ υπάλληλοι, θα είναι όλα σωστά και όμορφα.
Ναι ή όχι; :s_biggrin

2. Τσίμπα άλλο ένα:

Εισηγητική Έκθεση του νομοσχεδίου για τον έλεγχο των μονιμοποιήσεων, συμβάσεων κλπ

«Με τη διάταξη του άρθρου 43 δημιουργείται αντικειμενικός και αδιάβλητος μηχανισμός επανελέγχου, κάθε είδους μετατροπής σύμβασης εργασιακής σχέσης σε αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ και προβλέπεται η αυτοδίκαιη λύση της εργασιακής σχέσης σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κατά το χρόνο αυτής δεν συνέτρεχαν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις ή δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Οι σχετικοί έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κατέληξαν σε ανησυχητικά ευρήματα αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας για τη μετατροπή εργασιακών σχέσεων σε αορίστου χρόνου. Κατόπιν τούτου, ο ουσιαστικός επανέλεγχος όλων των περιπτώσεων μετατροπών αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, προκειμένου να αρθούν χρόνιες αδικίες μεταξύ των εργαζομένων, να προστατευτεί το κύρος της δημόσιας διοίκησης και η αξιοπιστία της διοικητικής δράσης αλλά και να αποτραπεί περαιτέρω ζημία του δημοσίου από τα αποτελέσματα των παράνομων διοικητικών πράξεων.
Με την παρ. 2 εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμιση… να ρυθμίσει με απόφασή του την ακολουθούμενη διαδικασία καθώς και κάθε άλλη αναγκαία ενέργεια για τον αποτελεσματικό επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων».

Δηλαδή, οι εν λόγω επιτροπές έχουν αρμοδιότητα να ελέγξουν με αυξημένες αρμοδιότητες ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Και το αν οι αρχικές προσλήψεις είχαν γίνει νόμιμα (με πτυχία, προσόντα και οτιδήποτε άλλο) και το αν οι βεβαιώσεις που έστελναν με τη σέσουλα στο ΑΣΕΠ ήταν αληθείς για τις προϋποθέσεις του ΠΔ/ 2004 (ΠΔ Παυλόπουλου).
Το γιατί, το έχω ήδη γράψει: έγιναν ΠΟΛΛΕΣ μαϊμουδιές τον καιρό των μετατροπών συμβάσεων. Ούτε 24μηνα πραγματικής εργασίας είχαν συμπληρωθεί, ούτε διαδοχικές ανανεώσεις υπήρχαν ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
Φυσικά, διάφοροι Μπαλασόπουλοι ΞΕΡΟΥΝ τι έχει συμβεί και τσιρίζουν.
Το ίδιο κι εσύ πασά μου. :lol:

Τσίμπα τώρα και δύο λινξ από τον χώρο της "αριστεράς":
http://apyppo.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7391.html
Κλάμα και τρόμος.
http://www.avgi.gr/article/4259692/plas ... g-patoulis
Όχι ρε παιδιά, η ΑΥΓΗ βρήκε παράνομες προσλήψεις σε ΟΤΑ. ΟΚ, σε ΟΤΑ της δεξιάς, αλλά κάτι είναι κι αυτό. :twisted:

Εξυπακούεται ότι ο κ. Λαφαζάνης έχει δηλώσει, χωρίς επίσημο άδειασμα από την Κουμουνδούρου ή τον αρχηγό του κόμματος, ότι ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ.
Και το ΚΚΕ από τη μεριά του, που σού σφυρίζει το ποίημα, λέει ότι είναι κακό πράγμα τα πλαστά δικαιολογητικά, αλλά ΚΑΠΟΙΟΣ δέχθηκε αυτά τα πτυχία των "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ", άρα γιατί να τιμωρηθούν αυτοί και όχι κάποιος άλλος, όχι όμως αυτοί, όχι απολύσεις. :svivhaha:

3. Εγώ, απατεωνίσκε του ΑΠΘ, έγραψα κάτι πολύ απλό, για τον κακόμοιρο που έπιασε το ΤΖΟΚΕΡ κι έπεσε στην ΤΥΦΛΩΣΗ όσων τού κατέγραφαν τα "προσόντα" (πτυχία, προϋπηρεσίες, οικογενειακή κατάσταση και οτιδήποτε άλλο έπαιρνε μόρια).
Αυτόν τον λες σωστό και ότι δεν ήξερε τίποτα.
Δεν ξέρω αν ανησυχείς τυπάκο για την πάρτη σου ή για τίποτα συντρόφια, αλλά δεν μ' ενδιαφέρει.
Αφού αποφάσισε κάποιος να ασχοληθεί με τη μούργα των παράνομων προσλήψεων στο δημόσιο, ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ (καθηγητές σχολείων για παράδειγμα) ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΙ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΨΕΥΔΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Ή/ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ.

Θα γίνει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ έλεγχος και τράβα να κάνεις σβούρες στην Καμάρα, αφού πιεις 10 σφηνάκια ξύδι. :)

Ρίξε μήνυμα για περισσότερο ξύλο όποτε θέλεις. :iconcool: