- 04 Ιαν 2016, 00:00
#202683
Λ. Βουλιαγμένης, βράδυ, ψιλόβροχο. Κάπου στο βάθος, τέρμα δεξιά, κάτι αχνοφαίνεται. Κόβω. Τι ήταν; Ποδηλάτης-χίπστερ, με μαλλί ράστα, δερμάτινο μαύρο μπουφάν, πάνω σε ποδήλατο χρέπι με παντελή απουσία φώτων και αντανακλαστικών και κράνους. Για να δούμε, θα διαβάσουμε τίποτα στις ειδήσεις.
Είχα αγοράσει πέρσι κάτι φωτάκια κόκκινα, για πίσω, από το eBay. Χαμηλό κόστος, κάπου στο 1.3 ευρώ έκαστο. Μπορούν όμως να σώσουν ζωές. Τα παίρνω μαζί μου όταν βγαίνω βράδυ με το ποδήλατο, για να τα δίνω σε ξέμπαρκους. Ίσως έτσι ευαισθητοποιηθούν.
Χτες, στη βροχερή βόλτα προς το Σούνιο, τουλάχιστον οι μισοί ποδηλάτες είχαν κατάμαυρες στολές. Μέρα με βροχή και φουλ συννεφιά. Δεν ξέρω τι θα έλεγαν για μένα με το κίτρινο αντανακλαστικό και το πίσω φως με τα 5 led και τα 100 lumens. Ξέρω όμως τι έλεγα εγώ για αυτούς

.