Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#195854 πάντως η τωρινή κυβέρνηση εξορθολόγισε τα κριτήρια για την επιδότηση πετρελαίου. Τα σημερινά είναι λογικά, ούτως ώστε να ευνοηθεί η μικρομεσαία οικογένεια, όπως έλεγε ο Αλέξης :s_biggrin :s_smile
Άβαταρ μέλους
By dimviii
fokion έγραψε:Μαλιστα.... Να πω βεβαια οτι δεν εχω μποιλερ ή δοχειο αδρανειας για ζεστα νερα, η σομπα δινει απευθειας στο καλοριφερ, περαν βεβαια οτι ζεσταινοντας "με την παρουσια της" το χωρο που βρισκεται εχω κλεισει τα 2 εκει καλοριφέρ. )

ποσα τετραγωνικα ζεσταινεις με τα 3,5 ευρω ημερησιως?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#195888 :s_omg δεν θα το εκλεινα ΠΟΤΕ! :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#197057 ΕΠΕΙΓΟΝ:
Αναζητείται θερμοστάτης και απλός και διπλού χώρου.

Στο σκρουτζ βλέπω ξεπουλάει ο συγκεκριμένος

https://www.skroutz.gr/s/2365510/Siemens-RDH10.html

Γενικά αξίζει να ασχοληθεί κανείς με ψηφιακά, μπιμπλίκια κλπ ή κάνει την ίδια δουλειά και κάτι βασικό;

https://www.skroutz.gr/s/2365092/Siemens-RAA30-26.html
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#197065 Για μένα αξίζει 100% ένας καλός ψηφιακός προγραμματιζόμενος θερμοστάτης. Ψάξε σχετική συζήτηση γύρω στα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φλεβάρη στο παρόν νήμα, είχαν γραφτεί πολλά.
Δες τους Olympia Electronics και τη σειρά REV της Siemens.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#197068 Eξαρτάται ποια είναι η δουλειά σου. Να ανοίξεις τη θέρμανση και άστη να κουρεύεται μετά? Τότε ο απλός επαρκεί. Μήπως να κάνει διάφορα κόλπα, π.χ. προγράμματα λειτουργίας ημερήσια ή εβδομαδιαία, τηλεφωνικές εντολές ενεργοποίησης, χάζι στην οθόνη κ.α.? Τότε πρέπει να πας σε ακριβώτερο, ίσως και 80-100 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#197073 με την ευκαιρια της αναζητησης θερμοστατη να αναφερω ενα προβλημα που εχω στο δικο μου σπιτι με το θερμοστατη.
Ειναι μεζονετα και ο θερμοστατης στον πανω οροφο με τις κρεβατκαμαρες βρισκεται μολις ανεβεις τις σκαλες στο χωλακι που εχει.Σε εκεινο το σημειο οταν εχεις αναψει καλοριφερ,υπαρχει εντονη ροη ζεστου αερα απο τον κατω οροφο προς τα πανω(φευγει ο ζεστος αερας απο το κλιμακοστασιο προς τον πανω οροφο),με αποτελεσμα ο θερμοστατης να καταλαβαινει οτι πιανει πχ τους 21 βαθμους που εχεις ρυθμισει,ενω η θερμοκρασια στον πανω οροφο ειναι πολυ χαμηλοτερη.
Προφανως επρεπε να τοποθετηθει σε αλλη θεση, μακρια απο τη σκαλα οπου υπαρχει αυτη η ροη του ζεστου αερα .
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#197076 Αν δεν μπορεί να αλλάξει θέση λόγω καλωδίωσης, δες μήπως μπορείς να βάλεις έναν που να έχει και ασύρματο αισθητήρα.

H άλλη λύση είναι να ορίζεις τον υπάρχοντα κάπως υψηλότερα για να αντισταθμίσεις τη διαφορά.
Τελευταία επεξεργασία από ArrowsFA1 και 16 Δεκ 2015, 21:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#197077 Ισχύει αυτό το άρθρο φέτος; http://www.protothema.gr/economy/articl ... hermansis/
Ποιός είναι ο φθηνότερος τρόπος θέρμανσης σήμερα εξαιρουμένου του ΦΑ;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
ArrowsFA1 έγραψε:Αν δεν μπορεί να αλλάξει θέση λόγω καλωδίωσης, δες μήπως μπορείς να βάλεις έναν που να έχει και ασύρματο αισθητήρα.

δεν κανω τιποτα γιατι η καλωδιωση βγαινει εκει ακριβως.Εμπειρικα εχω καταλαβει οτι θελει 3 βαθμους παραπανω για να εχεις την επιθυμητη θερμοκρασια.Δλδ ρυθμιζεις στους 25 για να εχεις 22.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#197082 Ναι, αυτό σκέφτηκα κ εγώ (μόλις έκανα edit το παραπάνω ποστ), και έτσι το ίδιο αποτέλεσμα έχεις περίπου.
Άβαταρ μέλους
By fokion
dimviii έγραψε:με την ευκαιρια της αναζητησης θερμοστατη να αναφερω ενα προβλημα που εχω στο δικο μου σπιτι με το θερμοστατη.
Ειναι μεζονετα και ο θερμοστατης στον πανω οροφο με τις κρεβατκαμαρες βρισκεται μολις ανεβεις τις σκαλες στο χωλακι που εχει.Σε εκεινο το σημειο οταν εχεις αναψει καλοριφερ,υπαρχει εντονη ροη ζεστου αερα απο τον κατω οροφο προς τα πανω(φευγει ο ζεστος αερας απο το κλιμακοστασιο προς τον πανω οροφο),με αποτελεσμα ο θερμοστατης να καταλαβαινει οτι πιανει πχ τους 21 βαθμους που εχεις ρυθμισει,ενω η θερμοκρασια στον πανω οροφο ειναι πολυ χαμηλοτερη.
Προφανως επρεπε να τοποθετηθει σε αλλη θεση, μακρια απο τη σκαλα οπου υπαρχει αυτη η ροη του ζεστου αερα .

Βαλτο στους 22 ή οσο τελος παντων θα ειναι η θερμοκρασία που θες να αισθανεσαι ή/και με ενα απλό θερμόμετρο τοποθετημενο σε σωστο σημειο.
Το ιδιο θεμα εχω κι εγω με τη σομπα γιατι το "φασολάκι" του αισθητηρα της , ειναι υπερευαισθητο. Εδειχνε 24 αν το εβαζες σε υψος "προσωπου" ενω ηταν 21 μετροντας με αλλα 2 θερμόμετρα διπλα διπλα

edit
με προλαβες
Άβαταρ μέλους
By nEK
elteo έγραψε:Ανοιξαν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης.

Με χιλια ζορια εκανα την αιτηση και απορριφθηκε λογω εισοδηματος.
Εισοδημα πραγματικο ειναι κατω απο το οριο για εγγαμο. Παιζει ρολο και το τεκμαρτο? γιατι δεν υπαρχει αλλη εξηγηση για την αιτηση των συνταξιουχων γονιων μου.